Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: Szavazásra fel!

gund_novo_talponSzerző: Klész Imre
Forrás: adal2013.hu

Az MTVA idén az Interneten igazi hadjáratot indított azért, hogy minden, számítógép előtt ülő, vagy okostelefont nyomkodó emberhez eljusson A Dal 2013. Három különböző, hivatalosabbnál hivatalosabb honlapon jönnek az információk, a verseny Facebook oldalán is pörögnek az események, szóval a virtuális tér rendben van, már csak az online közvetítésen lehet izgulni, hogy mennyire lesz képes a szerver kiszolgálni az érdeklődőket. Bár a svéd válogató váltja ki a legnagyobb érdeklődést, emiatt lehet hogy nem lesz fennakadás. Az adal2013.hu hivatalos oldalon részletes magyarázatot adnak a nézői szavazásra, ami nem lesz televoting idén sem, hanem csak sms szavazás.

Alapjából véve azokra a dalokra szavazhatnak a nézők, amelyekre a zsűri nem. A zsűri először bejelenti, hogy kiket küld a következő megmérettetésre, a megmaradt versenyzők közül pedig a legmagasabb szavazatszámot elérők fognak jogot kapni a továbbjutásra. Fordulónként eltérő ez a mennyiség, az elődöntők sorozatában a három legmagasabb SMS szavazatot elérő produkció jut tovább. Az érvényesen leadott szavazatok után a szavazáson résztvevők között hetente belföldi álompihenést, a versenysorozat végén fődíjként egy álomnyaralást sorsolnak ki.

Az SMS szavazás idén is alapdíjas lesz, belföldről és külföldről egyaránt lehet küldeni szavazatot. A szabályzat szerint „Egy telefonszámról/IP címről egy élő adás teljes szavazási időtartama alatt maximum 20 szavazat adható le”. A 20 fölötti szavazatokat a rendszer ugyan fogadja, de nem fogja összesíteni, mert ezek érvénytelen szavazatoknak számítanak. Az SMS-ben mindig két számkarakterből álló üzenetet kell elküldeni, mint például 02, 09, 29. A telefonszámot a műsor alatt fogják közreadni. Aki hibás számot/kódot küld, az a szavazat szintén nem lesz összesítve. VALÓSZÍNŰLEG így a rontott üzenetek függvényében kevesebb érvényes szavazat adható le, hiszen a rendszer először azt regisztrálja, hogy egy telefonszámról hány üzenet érkezik be, és csak aztán ellenőrzi az üzenet tartalmának érvényességét, helyességét. A szabályzatból a fenti mondat nem szűrhető le teljes pontossággal, csak valószínűsíthető.

SMS-ben szavazni csakis az élő adás alatt lehet, de akkor sem bármikor. A szavazási időszakot minden fordulóban 21 óra után fogják elindítani, pontos kezdetét és végét szintén a műsor alatt fogják bejelenteni. Ez azt jelenti, hogy a dalok elhangzása után fog kezdődni az SMS szavazás. A verseny műsorvezetője fogja bejelenteni, hogy mikor és meddig küldhetők szavazatok. Akik a szavazási időszakhoz képest korábban vagy később kezdik el küldeni a szavazatokat, azok érvénytelenek lesznek ugyanúgy, mint aki 20-nál többször küld szavazatot. Szavazni bármilyen kombinációban lehet, egy versenyzőre is lehet szavazni 20-szor, de az elődöntők szerint akár mind a hét előadóra is lehet szavazni, ami a lényeg, hogy egy telefonszámróára egy szavazási napon.

A következő bekezdést kicsit meg kell rágni:

„Figyelem! A szavazat csak akkor minősül érvényesnek, ha az a szavazási időszak (felfüggesztés vagy lezárás) végéig az aggregátorhoz meg is érkezik. Tekintettel a különböző szolgáltatók hálózati kapacitására, a szavazat beérkezése szolgáltatónként eltérő időt vesz igénybe. A szavazat érvényességének további feltétele, hogy az ugyanazon számról érkezett többi szavazattal együtt számított mennyiség, függetlenül az ugyanazon számról érkezett szavazatokkal érintett versenyzők számától, ne haladja meg az összesen 20-at: az ugyanazon számról érkezett szavazatokat a rendszer a 21. szavazattól akkor is érvénytelennek tekinti, és az összesítéskor figyelmen kívül hagyja, ha azok a szavazási időszakon belül beérkeznek.”

Ez azt jelenti, hogy inkább a szavazási időszak első felében érdemes elküldeni az SMS-eket, hogy a hálózati zsúfoltság miatt ténylegesen megérkezzenek a szavazatok.

A nyeremények tekintetében 1 fődíj és 6 nyeremény lesz kisorsolva az érvényes szavazatot beküldők között. A nyeremény minden esetben 5 éjszakás, 2 fő részére szóló álompihenés Gyopárosfürdőre, az oda- és hazautazás költségét a nyertes viseli. A fődíj pedig egy 7 éjszakás, 2 fő részére szóló álomnyaralás félpanzióval Görögországba. Fődíjat azok között sorsolnak ki, akik a verseny minden fordulójában legalább egy szavazatot küldenek.

A sorsolást követően a szavazást lebonyolító TNM 1 órán belül felveszi a kapcsolatot a nyertessel. Ha ez meghiúsul háromszori próbálkozás után is, akkor a kisorsolt pótnyertessel veszik fel a kapcsolatot. „Ennek értelmében tehát a kisorsolt szavazó, illetve a kisorsolt telefonszám jogosultja akkor tekinthető nyertesnek és így jogosultnak a nyereményre, ha a tájékoztatás céljából történő megkeresés eredményes, a szavazó elérhető és a telefonbeszélgetés létrejön.” És eredményesen zárul, azaz sikerül rögzíteni a személyi adatokat.

A nyertesekről kép/hang/filmfelvétel fog készülni. A szolgáltatással kapcsolatban a TNM (1) 371-4820-as telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni 0-24 óra között.

Összességében szavazásra fel, mindenki szavazhat maximum 20 alkalommal, de február 2-án este 01 és 10 közötti szám szerepeljen az SMS-ben és győzzön az, aki arra érdemes!

Hozzászólások lezárva.