Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: Második elődöntő ma este

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:15-től: adal2013.hu
http://dunaworld.hu/televizio.html
Kódolatlan műholdas közvetítés – Duna World http://dunaworld.hu/veteli_lehetosegek.html

Ma este Magyarország újabb 10 dalt fog megversenyeztetni azért, hogy megtalálja legideálisabb képviselőjét a 2013-as malmői Eurovízióra. Az est folyamán a 10 dal közül hármat a zsűri fog középdöntőbe juttatni, a fennmaradó hét előadóra pedig a közönség szavazhat SMS-ben szerte a világból, alapdíjon. A közönség is 3 dalt juttat tovább. A reklámszünetben és a verseny után ismét lesznek extra interjúk, kizárólag az adal2013.hu oldalon.

A szavazási szünetben Wolf Kati és Szente Vajk lesz a vendégfellépő.

A második elődöntő résztvevői:
Gáspár Laci & Plastikhead – A szeretet él
Odett – Ne engedj el
Szabó Ádám – Hadd legyen más
Völgyesi Gabi – Csak te légy
Éliás Gyula – Mindhalálig várni rád
Rami – Puzzle
Vastag Tamás – Holnaptól
ByeAlex – Kedvesem
Janicsák Veca – Új generáció
Kállay Saunders András – My Baby

Cikk az SMS szavazással kapcsolatban:

A Dal 2013: Szavazásra fel!

154 hozzászólás A Dal 2013: Második elődöntő ma este

 • Csengettyű

  Éliás Gyuláért és Szabó Ádámért kár :/ A továbbjutók közül Odett, Veca és KSA azok, akiknek örülök, akinek meg nagyon nem, az Vastag Tamás, de számítottam rá, hogy a rajongótábor (sajnos) továbbjuttatja, bármilyen gyenge is a dal.

 • Sara

  Nekem nem tetszet senki az első elődöntő se, a második nagyon pocsék felhozatal Sajálom hogy eddig nem jött még egy szivett megdobbantó pupillát kitágító fülbemászó dal ami mélton képviselhetne minket remélem a 3. elődöntőben már lesz valami vagy valaki aki megrengeti europát

 • blizzzzman

  A 3. elődöntő lesz a legrosszabb. Ott csak Lilla és Gigi lesz jó, esetleg Puskás Peti.

 • kate123

  Nekem ott Burai K is tetszik.

 • Na ennyit erről az egészről kérem szépen meg arról, hogy nekem van rossz zenei ízlésem! 🙂 Láthattátok, hogy mind Odett mind pedig Alex remek alany a zenéhez! :)) Imádom őket és tudtam, hogy ez így fog történni. 😛 Odett fantasztikusan különleges dolgot tud hozni és ez kell nekünk.

  • Máté94

   Nekem is Odett volt az első,a második pedig Alex.:D

  • blizzzzman

   Igen, sajnos neked van rossz zenei ízlésed. Meg úgy a magyarok többségének. Ezért sem érünk el soha semmit. Ezeket a vackokat ha kiküldenénk, körberöhögne minket Európa. De azért kampányoljatok, cukik vagytok vele.

 • Mamacita

  Valahol vissza lehet nézni a neten az adást?
  Sajnálom h Éliás Gyula nem jutott tovább :/ Viszont GL hajráá!

 • Gabiii

  Hát ez az este nagy csalódás volt
  Gabi borzalmasan elrontotta dalt!
  Szabó Ádám dalához nagyon nem ment a produkció de még így is lepontozták!
  Veca előadása volt talán a legeurovíziósabb de a dal rosszabb lett élőben. A vokál is rossz volt inkább a templomkórus kellene! Jövőre egy jó dallal Veca!
  Bár nem hittem volna de az est legjobbja tényleg Kállay volt pedig ez a stílus nekem nagyon nem.
  Gáspár Laci is gyenge volt hangilag (ehhez képest agyon dicsérték a hangját ezt miért kell komolyan???)
  A többiek azt hozták amit vártam.
  Viszont a mai adás során megint nagyon kényelmetlenül éreztem magam a zsűri értékelése közben, és még csak nem is az alacson pontok miatt (bár tényleg vicc hogy múlt héten egyik produkciót sem látták 5-6 pontosnak). Így hát Robek pártjára állok, jövőre nem kell zsűri, csak felidegesít mindenkit azt hiszem.

  • Robek

   Személyes tapasztalat: a helyszínen egész másként szólnak (hallatszanak) a dalok mint a TV képernyőn keresztül, no és a látvány sem összeegyeztethető. A múlt héten ott voltam a stúdióban, ma pedig itthon TV-n néztem a műsort. Ég és Föld a különbség. Ne idegesítsd fel magad GAbiii 🙂 , illetve ha jól esik tedd, majd lenyugszol… 🙂 Sajnos részben igazad van. 🙁

  • Deriora

   Robek, akkor lehetséges, hogy nem hangzott el „too mainstream” Jenő szájából az, hogy „Rájbek”??

  • Ariza

   Az a „Rájbek”-ezés kegyetlen volt. 😀 Nem tudom, hogy „világszínvonal” Jenő esetleg viccnek szánta-e, mindenesetre padlót fogtam tőle.

  • Pitbull

   Biztosan az „Úszó erőd” volt a kedvenc filmje és ilyen mély nyomott hagyott benne a főhős neve! 🙂

  • Ariza

   De akkor is, Rybakot összemosni Steven Seagallal? 😀

 • aronvi

  Többet vártam volna ettől az estétől, de nem vagyok csalódott se. A továbbjutókkal viszonylag elégedett vagyok. Rövid értékelés egyesével:
  Gáspár: Rendben, megnyitották a showt,hangilag többet vártam volna, a refrénben a tuctuc miatt szerintem ez nem eurovízióképes dal, de meglátjuk…Ezenkívül miután felléptek úgy eltűntek, mintha nem is lettek volna ott, el is feledkeztem róluk.
  Odett: meglepően jól énekelt, én ezelőtt nem ismertem őt, de meg kell mondjam a személyisége elég unszimpatikusnak hatott.A dal közepes.
  Szabó Ádám: Tetszett, tetszett, de a produkció tényleg túl sok volt a dalhoz képest, azért egy körre még továbbvittem volna.
  Völgyesi Gabi: Az első akit úgymond vártam meg kíváncsi voltam rá, jó volt a produkció, de nem alkotott semmi maradandót.
  Éliás Gyula: Na itt bebizonyosodott, hogy aki jól tud énekelni, az még rátehet egy lapáttal a dalra, Gyulának ez sikerült, nagyon sajnálom, hogy nem jutott tovább(mondjuk Odett helyett).
  Rami: Megmondom őszintén Rami nagyon meglepett, azt hittem rosszabbul énekel. Itt-ott így is hamis volt. Összeségben nem juttattam volna tovább, de nem is húztam volna le ennyire, mint a zsűri.
  Vastag Tomi: Nincs sok hozzáfűznivalóm, igazából az ő sorsa egyáltalán nem érdekelt, végülis ugye továbbjutott, de szerintem a legjobb négy közé nem jut be, már csak a zsűri miatt sem (a legjobb 8-ba még talán)
  ByeAlex: Hááát, nekem ez egy nagy semmi volt. Úgy értem kellemes meg minden, de semmi extra. Egyfolytában csak azt hallgatni h kedvesem kedvesem már eléggé unalmas volt a végére, de még egy középdöntőbe belefér.
  Janicsák Veca: Na itt most lehet, hogy elfogult leszek egy kicsit, nézzétek el nekem. Vecát vártam a legeslegjobban egész este, egész nap az Új generációt hallgattam, engem nagyon megfogott, olyan egyedi, olyan fura, hogy az már eleve felkelti az ember érdeklődését. Aztán jön a tény maga, hogy Veca, aki napjainkban hazánk egyik legkiemelkedőbb énekesnője (ezt senki sem vonhatja kétségbe), énekli. Rátérve az élő produkciójára meg kell mondjam, hogy a varázs nem csökkent, sőt. A hangja gyönyörű, bár néhol tényleg furán jött ki, de még így is ő volt a legkiemelkedőbb, legeurovíziósabb. El is hagyta a számat pár csúnya szó, amikor a zsűri által nem jutott be, de szerencsére mégiscsak továbbjutott!:))
  KSA: Hát angolul nekem ezerszer jobban tetszik ez a szám, tudom, hogy kötelező magyarul, de András nem tud! (még beszélni is csak éppenhogy…)Továbbjuttattam volna én is, de biztos, hogy nem első helyen, 48 ponttal.
  Így az eheti Top 10-em az élő adást követően:
  10. Szabó Ádám
  9. Rami
  8. Gáspár Laci
  7. Odett
  6. ByeAlex
  5. Vastag Tomi
  4. Völgyesi Gabi
  3. Kállay-Saunders András
  2. Éliás Gyula
  1. Janicsák Veca

 • Gabiii

  Az is elég furcsa, hogy Odett a zsűri szerint 30+ volt most meg zsűrivel jut tovább ? 😛 Oké élőben más meg többen zsűriztek de ez akkor is fura.

 • lilla13

  A Voice nézésekor kiakadtam, múlt héten A Dal közben is, ma is. Nekem eddig, csak hallgatva Szabó Ádám és Völgyesi Gabi dala tetszett a legjobban. Gabi nem énekelt tökéletesen ma, Ádám dala veszített kicsit a varázsából, de a szakmai zsűri nem hallotta, hogy ebből könnyen lehet egy jó számot kihozni?
  Éliás Gyula énekelt ma a legjobban – Vastag Tomi hangja is rendben volt -, s nem jutott tovább.
  A múlt héten a „legjobb” produkció (leginkább marketingelt pár gyenge előadása) 48 pontot kapott a zsűritől, akkor ma Éliás Gyulának kb. kétszer ennyi pontot kellett volna adni, nem? Múltkor Ildikó hangja miatt kapott jó pontszámot a dal, Gyula hangja? Annyira nem következetes a pontozás, hogy őrület.
  Odett üde színfolt, de eurovízión nem igazán tudom elképzelni a dalt, Kállay-S. András dala angolul egész jó, langyos, sokan szeretik.
  Veca dala érdekes volt a disszonancia miatt, de mindegy is,
  a Gigi-PR páros párbajába Kállay-S. András és valaki (talán Fatima) asszisztál majd, bezavarni senki nem fog.
  Meg tudja valaki magyarázni, hogy miért jobb a Szíveddel láss – a múltkori előadásban -, mint Éliás Gyula, Völgyesi Gabi vagy Szabó Ádám dala? Köszönöm.

  • blizzzzman

   Vagy miért jobb a ByeAlex 10 perc alatt összedobott kacatzenéje? Belegondolt a zsűri, hogy komoly, szakmában elismert neveket sért vérig, hogy egy lóf.szt többre pontoznak?

 • Deriora

  Nem csalódtam a bejutókon, Vastag Tamás egyértelmű volt, hiába rém unalmas a dala a rajongókat nem érdekli. Gáspár Lacitól nem vártam többet, talán kevesebb pontszámot. Bántotta a fülemet a dal, tucat, jellegtelen. Kállay Saunders túltett a tavalyi „Egy csupor nyál” című nótán, megszületett a „Két csupor nyál”, egyértelmű, hogy nagyon szerelmes a szentem, de ha jövőre is indul akkor a színpadról kell feltörölni, mert elfolyik. Szabó Ádám dala érdekes volt, a produkción lehetett volna még- sokat- csiszolni, több harmonikát, kevesebb mozgást, és jó is lett volna. Éliás Gyula fantasztikusan énekelt, bár a dal kifejezetten nem tetszett. Minden esetre sajnálom, hogy egy ilyen kaliberű énekes már most elvérezzen, mondjuk KSA helyett mehetett volna. Völgyesi Gabi. Hm. Kb. ennyi, nem fogott meg a dal egyáltalán. Odettnek nagyon tetszik a hangja, de a dal fura. Azért örülök, hogy mehet még tovább. ByeAlex bejutása kellemes csalódás volt, mert nem tetszik a dal, de mégis beette magát a fejembe első hallás után. Ő és Odett azok ebben a körben, akik kellemes színfoltok voltak. Nem tuctuctucatpop, semmi erőlködés, a maguk egyszerűségében voltak jók úgy, ahogy voltak. Egy ESC színpadon nehezen tudnám elképzelni őket, de ki tudja. Rami…ez is egy olyan dal, amiről egyszerűen nem tudok véleményt mondani, mert annyira semmilyen, hogy még az „unalmas” jelzőt sem aggathatom rá. Janicsák Veca érdekes volt, nagyon nem kedvelem, a dal is fura, de van benne valami, ami megfogott. Ja, igen, a hangszer 😀 A tekerőlant sokat dob az egészen. Ez a dal is akkor tetszene igazán, ha több lenne belőle. Az ének rovására.

 • lilla13

  Asszem én már jövő héten nem is fogom nézni, mert csak elborul az agyam, mint a Voice alatt, ami Image of the Voice volt.

  ByeAlex… ma alter estét tartottak. Nem az én stílusom, hang és zene sem tetszett igazán, de még benne is több magabiztosságot látok és jobban érzem, hogy ‘jó, hogy ezt most előadom nektek’, mint a múltkor a legmagasabb pontot kapott dalban. Nekem az az egyik döbbenet volt! Azon a duett dalon kéne dolgozni elég sokat, hogy egy közepes előadás legyen, Völgyesi Gabi sokkal nehezebb dala kész van – ma nem volt a legjobb, de ELVILEG a dalt pontozzák -, Gyula leénekli a népet, Ádám dalából meg lehetne egy eurovízióra jó dalt kihozni.
  Simán lehetne belső kiválasztás a dalt illetően, csak így legalább kapnak még egy kis médiafelületet a most futtatottak – bár napi szinten orrvérzésig láthatjuk a legújabbakat -, s van nézettség pár pénteki napon.

 • Gáspár Laciék: szerintem annyira nem nagy szám, hogy második legyen a zsűrinél, de nem volt rossz

  Odett: vicces, hogy alig jutott be a 30-ba, most meg 3.-ként jut tovább… Ez se rossz, de túlzás ez a hely

  Szabó Ádám: szerintem túlságosan alulértékelték. Okés, nem volt tökéletes az ének, de azért nem volt olyan rossz és a dal is különleges

  Völgyesi Gabi: nekem tetszett, simán továbbjuthatott volna

  Éliás Gyula: jól énekel, de idejétmúlt a dal, jó hogy nem nyomta tovább a zsűri

  Rami: hangja nem sok van, de a dal egész jó, viszont elő lehetett volna adni sokkal jobban is

  Vastag Tamás: nyáltenger

  ByeAlex: egyre jobban tetszik ez a dal, pedig egyáltalán nem rajongok az underground zenéért. Azzal viszont nagyon nem értettem egyet, hogy Walkó Csaba azért dicséri, mert ő is underground zenét játszik… Itt el kéne vonatkoztatni attól, hogy ki milyen zenét szeret, minden stílusból vannak jobbak-rosszabbak

  Janicsák Veca: gyűlöltem ezt a dalt az első néhány hallgatáskor, de most meg mégis megszerettem 😀 Az előadás hibátlan volt, a háttér elképesztő jól nézett ki. Viszont ha valaki ezt először hallja, akkor tényleg elég furának hat, ezért nem biztos hogy ESC-re való

  Kállay-Saunders: tényleg az egyik legprofibb volt, a dal is nagyon jó és jól elénekelte ahhoz képest, hogy beteg. Angolul még jobb, én örülnék neki ha kijutna.

  Összességében ez sokkal jobb adás volt, mint a múlt heti, sokkal több jó dal/előadás volt.

 • Robek

  VECA megkaphatná a BARBARA DEX díjat!

  • Gabiii

   NEM…Veca a Dal Barbara Dex díja 🙂 Az a rózsaszín csuka odavágott!

  • Ariza

   Tényleg, mi is kioszthatnánk egy magyar változatot A Dal versenyzőinek. 😀

  • Gabiii

   Hát alapítsuk meg idén a Veca díjat aztán jövőre osszuk ki! 🙂
   Én nem akarom bántani Vecát mert nagyon szeretem de a ruhája súlyos ízlésficam volt ez tény.
   Ahogy a dallal is a ruhával is túl sokat akart. Remélhetőleg tanul belőle és jövőre (na meg már 2 hét múlva is amennyire lehet) kapunk egy letisztult Vecát.

 • Ariza

  Beismerem, kár volt Vecát előzetesen az első helyre tennem, mire nekem összeállt a dal, jönnek ezzel a még kaotikusabb színpadképpel… csalódtam, és nem hinném, hogy a középdöntőben ez jobb lesz.
  Szabó Ádám dalához én se éreztem odaillőnek a koreográfiát, de a lepontozással nem értek egyet, ennyire azért nem szakadt le a mezőnytől (szóval ilyen az, amikor Magdinak szeretetömlengése van…).
  ByeAlex és Odett továbbjutására egyáltalán nem számítottam, de örülök, hogy majd csak a középdöntőben fognak kiesni. 😀
  Éliás Gyula és Völgyesi Gabi dala nálam sose volt kedvenc, de az élő előadás alapján nagyot léptek előre a listámon, pláne, hogy a „kiállok, eléneklem, aztán majd csak lesz valami”-nél (lásd: Keresztes Ildikó) kicsit több is történt a színpadon. Azt én sem érzem korrektnek, hogy míg az 1. elődöntőben Ildi inkább a hang és az előadás miatt kapta a magas pontokat, Gabinál és Gyulánál ezt valahogy elfelejtették pontokban kinyilvánítani. Inkább őket juttattam volna tovább Vastag Tomi és Veca helyett.
  KSA nálam azért lett favorit, mert sajnos az övén kívül nem nagyon találtam olyan dalt, ami kicsit is tetszik + kicsit is Eurovízió-képesnek tartom. Amúgy az „egy csupor nyál – két csupor nyál” elmélettel egyetértek 😀 bár ez nem zavar ahhoz képest, ami a duettből fröcsög. Hozzá esetleg még Polyák Lilla csatlakozhat, de ezzel inkább megvárnám a 3. elődöntőt. 🙂

 • yesmaam

  Kellemesen csalódtam a tegnapi elődöntőben, mérföldekkel jobb volt, mint a múlt heti. Akik említésre méltóak:

  Byealex: Egyszerű és remek hangulatú dal. Egyből vissza tudom idézni, nagyon megmarad az emberben – vagy így, vagy úgy.
  KSA: Végre egy előadás, ami nagyon egyben volt. A dal is fülbemászó.
  Veca: Miután kiderült, hogy egymaga írta a dalt, nálam tuti befutó lett. A színpadkép, a vokalisták és a „koreográfia” botrányos volt, viszont maga a dal nagyon bejött.

  A többiek igazából nem hagytak maradandó nyomot.