Naptár

2013. január
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC Hungary szavazás a Dal 2013 versenyzőiről

graffiti_2Kedves olvasóink! Most hogy már meg lehet hallgatni az összes dalt, kérjük a regisztrált olvasóinkat, hogy válasszanak ki 8 dalt a 30-ból. Lehet úgy, hogy a kedvenc dalok szerint, lehet úgy, hogy mi a 4 saját kedvenc és mi lesz a zsűri 4 kedvence, vagy egyéb elgondolás, a lényeg, hogy 8 pipa legyen összesen. Kevesebbet lehet jelölni (de nem érdemes), többet viszont nem lehet, A szavazás eredményéből fogjuk megtippelni, hogy kik juthatnak döntőbe, és ki lehet a végső győztes. A szavazás zárására egyelőre nincs időpont kitűzve. Kérek mindenkit, hogy hallgassa meg az előadókat, és a dalok alapján ítélkezzenek. Nem tudjuk, hogy hogyan fognak muzsikálni a versenyzők a színpadon, így egyelőre a dalokat értékeljük! Jó kattintgatást!

[poll id=”33″]

429 hozzászólás ESC Hungary szavazás a Dal 2013 versenyzőiről

 • Rita

  Egy biztos, Odett nem lesz zsűri továbbjutó, hiszen hihetetlen módon első körben nem is volt 30-as, csak pótdal :O A fiatalabb közönség szerintem a fiúkat fogja favorizálni, nem őt. De kár, hogy nem vagyok otthon, tuti küldenék rá szavazatot 🙂

 • schanc

  Ha alapdíjas sms-t tudsz küldeni, akkor igen.

  http://www.adal2013.hu/#places-187254

  2. A szolgáltatás igénybevételének menete és megvalósulása

  Bármely hazai mobiltelefon-szolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS üzenet küldésére van lehetőség, a szolgáltatást igénybe tudja venni.
  Bármely hazai telefonszolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS indítható, a szolgáltatást igénybe tudja venni.
  Bármely külföldi mobiltelefon-szolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS üzenet küldésére van lehetőség Magyarország irányába, a szolgáltatást igénybe tudja venni.
  Bármely külföldi telefonszolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS indítható, a szolgáltatást igénybe tudja venni.
  Egy telefonszámról/IP címről egy élő adás teljes szavazási időtartama alatt maximum 20 szavazat adható le.

 • Háden Lászlóné

  Hajrá Gigi!
  Bizonyítsd be,hogy méltó vagy hazánk képviseletére!!
  Szurkolok Neked, és természetesen Pál Déneséknek is!

 • gene87

  Csak ne Gigi….
  Keresztes hajrá!

 • Deigen is Giginek kell meni megérdemli nagyon jó a dal a hangja pedig gyönyörű ugy hogy hajrá gigi

 • Zolecs

  Gigi, Dénesék… blablabla.. mintha több dal nem is létezne.

  • Ariza

   nyugi, szombatig már csak 4 nap, majd akkor jönnek a vecások meg a vastagtomisok

  • Vivi

   Pedig bizony hogy léteznek 🙂
   Pl. a mostani elődöntőből ByeAlex, Éliás Gyula, Szabó Ádám, Völgyesi Gabi vagy épp Odett 🙂 Rájuk nagyon kíváncsi vagyok és szeretném ha továbbjutnának 🙂 (persze ha úgy is teljesítenek)
   Egyébként mennyire mókás lenne már, ha a nagy Gigi vs Dénesék acsarkodás közepette egy nevető harmadik a háttérből megnyerné A dalt 😀

  • Gabiii

   Én most Völgyesi Gabi dalát szerettem meg nagyon, egy jó színpadi teljesítménnyel (kéne valami extra) meglepetéseket okozhat. Remélem a második elődöntőben több előadó is kitalál valamit a színpadra, ilyen szempontból az első adásban nem történt semmi, pedig Loreenből kiindulva (közönség ugyanúgy tapsolt 30 sec körül mint a Melodi videón!!!) egy jó nfes teljesítmény is sokat érhet, persze a lehetőségek korlátozottak de azért a „kiállok eléneklem”-nél lehetne több!

  • Ariza

   Vivi, bárcsak úgy lenne 😀

  • Pitbull

   Ariza, nem lesz úgy! Ez a verseny Gigi és a nagyon duett között fog eldőlni, attól nem kell tartanunk, hogy ez a két „csodal” nem kerül a végső négybe, ott pedig a szavazatok döntő többsége rájuk fog menni, a másik kettő csak a „futottak még” kategóriát fogják erősíteni. Ez lesz!

  • Gabiii

   Pitbull az egyiket biztos ki fogják szórni hidd el! 😀

  • Pitbull

   :szkeptikus arc:

  • Ariza

   Hehe, én is azt hittem, hogy legalább a „csodal”-atos félprofi duettet kiszórja majd a zsűri. De azok után, hogy 50-ből 48 pontot adtak nekik (Gigi két hét múlva meg kap mondjuk 51-et), elég nehéz lenne megmagyarázni, hogy akkor miért nem kerülhetnek be top4-be. Végül is így lenne izgalmas, nehogy már egyedül Gigi döntse el a versenyt, és a legjobb négy közül hárman legyenek a „futottak még” kategóriában, akkor mindenki tuti bundát kiáltana. 😀

  • Vivi

   Ariza, akármi lesz a végeredmény, úgy is lesz bundázás, meg duzzogás és egyéb összeesküvés elméletek 🙂
   Ha Gigi lesz a végső győztes, akkor a Sz&D fanok fognak hőbörögni és fordítva, ha meg egyik se akkor a két tábor együttes (hang)erővel fog fellépni persze megemlítve hogy szerintük már pedig Giginek/Déneséknek kellett volna győzni 😀
   Mozgalmas hetek lesznek még itt 🙂

  • Erzsi

   Az én esélylatolgatós verzióm a következő: vagy mindkettőt benn hagyja a zsűri, aztán a rajongó táborokra bízza, hogy melyik ápolda kuncsaftjai nyomják le a másikat, vagy mindkettőt kiszórja és legyen nyílt a verseny. Nagyot nőne a szememben a zsűri, ha merne a közhangulattal szembe menni és vállalná a saját döntését, pl. hogy hiába a nagy népszerűség, az nem segít két tapasztalatlan, remegő térdű gyereken, amikor belökik őket az arénába a farkasok elé. Szerintem egyiket benn hagyni, másikat nem szituációt csak abban az esetben mernék vállalni, ha az egyik valami óriási, letagadhatatlan hibát csinálna.

  • dragekekszi

   sziasztok!” Nagyot nőne a szememben a zsűri, ha merne a közhangulattal szembe menni és vállalná a saját döntését”.szerintem ez a mondat hülyeség. 1.mért ne lenne a zsűri véleménye az amit mond? 2.most ha a magyar közönség dénest és szilvit, vagy gigit vagy vecát küldené ki szívesen és rájuk is szavazna szívesen akkor miből gondoljátok hogy külföldön például fehér zoli lenne a favorit akire még mi magyarok se szavaznánk?? most lehet azt mondani hogy nekem ez a dal nekem meg az dal tetszik de itt az a kérdés hogy kiben van annyi hogy szavazatot is küldene rá a közönség.például rúzsa magdi magasan nyerte azt a bizonyos tehetség kutatót , egész verseny alatt lehetett tudni hogy ő fog nyerni mert egyszerűen benne volt a hang és az hogy szavazzanak rá és láss csodát az escen is szép eredményt ért el. tavaly a nagyikban a hang nem volt meg csak az a plusz(cukifaktor vagy akármi) ami miatt szavaztak rájuk.

 • lilla13

  Vivi, ez tetszett. Nem lehetetlen, ha nem lehetetlen. Szabó Ádám is bezavarhat a képbe, Gabi is, bárki. (Angol és holland ismerőseim ezt a két dalt kedvelik leginkább, meg Keresztes Ildikó hangját.) Ádám dala igazán eurovízióra való(nak tűnik), ahogy kezdődik a dal nagyon jó, Rybaknál bejött a hegedű, nála ott a harmonika. Ádámra úgy emlékszem, mint aki szeret közönségnek énekelni és zenélni, tiszta zene az a srác, remélem, elvarázsol minket, és ezt a tehetséget igazán meg kellene már mutatni a nagyvilágnak. Harapnának rá, szerintünk. Nem mindig arra vevő a nagyközönség külhonban, amit mi innen nyomni akarunk kifelé.

  • Vivi

   Titkon én is nagy reményeket fűzök Ádámhoz, bár ehhez jó lenne tudni, hogy élőben mit tud produkálni és hogy a harmonika mennyire tud érvényesülni, mert ha már olyan gyönyörűen tud játszani rajta, akkor mutassa is meg hogy mit tud 🙂

  • Gabiii

   Ádám nekem is titkos favorit de még sok a kérdőjel: élő hang, harmonika szerepe… meglátjuk 🙂

 • angelo

  Meglepődtem Gáspár Laci 9.-ik helyén, az én izlésem szerint az első 3-ban lenne a helye.

 • angelo

  Igen valóban 8., sőt miután meghallgattam sz összes dalt az első benyomásom az volt, hogy ő lenne az „igazi”.

  • roldon

   Tovább megyek, ennél a dalnál megragadható a magyar és európai popzenei közízlés közötti különbség is. Míg itthon – legalábbis a szavazás szerint – az „elmegy” kategória, kinn nagy valószínűséggel tarolna, nem utolsó sorban az ESC-en is. Emberek, van egy dalunk, ami végre döntős TOP10-es lehetne, és senki nem veszi észre?! (Bocs, csak páran). Az angol verzió nagyon ütős, egy jó előadással minden benne van…

 • Lüszien

  Nem a Giginek kell nyerni!

 • Zolecs

  Mintha óvodában lennénk..

 • Pitbull

  Szerintem pedig nekem kellene nyerni! Mondjuk a lottó 5-öst…

 • Pitbull

  Az Robek volt… 🙂

 • nosugar

  Nekem is Gáspár Laci száma nagyon bejön, viszont Gigi dala is nagyon tetszik, de csak angolul! Én addig nem akarok véleményt mondani, hogy kit látnák szívesen Malmőben, amig nem láttam az összes előadást élőben.

 • Zoli

  Vélhetőleg ez lesz a rajtsorrend:
  Gáspár Laci & Plastikhead – A szeretet él
  Odett – Ne engedj el
  Szabó Ádám – Hadd legyen más
  Völgyesi Gabi – Csak te légy
  Éliás Gyula – Mindhalálig várni rád
  Ramóna ,,Rami” – Puzzle
  Vastag Tamás – Holnaptól
  ByeAlex – Kedvesem (Zoohacker Rmx)
  Janicsák Veca – Új generáció
  Kállay-Saunders András – My baby

  Jól kitalálták ezúttal (szerintem), egyedül Ramit és Vastag Tomit cserélném meg…

 • De igenis Giginek kell nyerni

 • A Dal – meghallgattuk a második elődöntő 10 dalát

  Február 9-én lesz A Dal második elődöntője, melyben 10 előadó szerepel. Meghallgattuk, mivel korbácsolja a közízlést a királyi tévé heteken keresztül, és bevalljuk, meglepődtünk. Popzene fogyasztási szokásainkat Eurovízió-módra konfiguráltuk, aminek a vége az lett, hogy a dalok többségét hype-oltuk. Szubjektív ostorsuhogtatásunk a magyar zenei ugaron.

  http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/6313/a_dal-meghallgattuk_a_masodik_elodonto_10_dalat/

 • schanc

  Éliás Gyula videójából arra következtetek, hogy holnap Celine Diont fogják megidézni a sztárfellépők.

 • Spica

  Neeem hiszem el, hogy Éliás Gyula dala nem tudott bejutni a 18 legjobb DAL közé. Ez egy vicc. Nem szeretnék megbántani Senkit, de azon kívül, hogy jutott be édibédi dalocska, meg hamiskás, próbálkozós, beteges dalocska is, ugye nem gondolják komolyan, hogy egyik-másikkal ki kéne állni Európa elé!? Komolyan mondom, ez felháborító. Nem voltam Éliás „fán”, de hogy 7 pontot kapjon egy zsűritagtól… Baaammeeeg… Egy szürke, semmitmondó, hangnélküli hagyjuk ki, meg 10 pontot… Tudjuk, hogy az Euróvízión nekünk hiába van legjobb dalunk se nagyon szavaznak Ránk különböző okok miatt, de hogy az Országban is trére megy a játék, hihetetlen. Toljuk, akinek a legnagyobb szavazótábora van, mert akkor több embert tudunk lecsüccsenteni a tv elé, kb. ilyen érzésem van… Na jó, no comment.

 • Tamás

  Kállay lett a legjobb ebben a fordulóban??? Ezek betegek?? Valamikor 1960ban volt divat az ilyen jellegű zene de akkor is a rosszabbak közé tartozott volna ez!! Ez nevetséges! Magyarország én így szeretlek! 😀 Bolond magyarok!

 • Vic

  Szerintem nevetséges az idei színvonal. Egy olyan dalt nem hallottam, ami beférkőzött volna a fejembe, és nem jönne ki. Eddig, mert még azért van hátra 1 forduló, hátha ott elhangzik egy Eurovízióra is esélyes nóta.
  Az első hét bűngyenge volt, de szerintem ez még azt is túlszárnyalta.

  Gáspár Laci sokszor hamisan énekelt, bár mentségére legyen szólva, beteg volt, úgy nem könnyű ilyen hangokat kiénekelni, de úgy éreztem, eleve meghaladja a képességeit ez a dal.

  Odettet mindenki nagyon várta, nagyon dícsértétek itt is többen is a számát, engem így televízión nem fogott meg, jó a hangja, de a számot nem érzem túl erősnek.

  Csóri Szabó Ádámot nagyon sajnálom, végig ugrálta a 30 kilós hangszerével a színpadot, megtanult énekelni, egész jól is ment neki, erre csak fikázást kapott a zsűrítől. Nem azt mondom, hogy Őt kellett volna küldeni, de el kellett volna ismerni az igyekezetét.

  Völgyesi Gabi profi énekesnő ugye, ez hallatszott is, bár voltak már sokkal jobb számai is. Ezzel mindent elmondtam.

  Éliás Gyula dala volt az első (és talán az egyetlen) ami fülbemászó volt, nagyon jól is énekelt (ugye ő tanítja is) teljesen rendben volt.

  Rami a VIVA által lett felkapva, ez a színvonalon szerintem meg is látszódott, bár szerintem ennyire nem kellett volna alulpontozni.

  Vastag Tamás kicsit X-faktorban érezte magát, zavaró volt nekem ez a sok kamerába hunyorgás (bár lehet azért, mert én is férfi vagyok) az ének rendben volt, de a dal az borzalmasan tucat, nem Malmöbe való.

  Byealextől a falat kapartam, majdnem elaludtam rajta, ez nem ének, ez nem dal, ez suttogott szavak egymást követő hada. Komolyan gondolta ezt egy Eurovízióra? Szimpatikus pali, de harmatgyenge, ne akarja ezt alternatív néven eladni.

  Veca nagyon jó énekesnő, nagyon szeretem, de nagyon gyenge volt ez a szám. Szegénykém Ő írta, de ilyen keszekusza számmal rég találkoztam.

  Kállay Saunders dala nekem nem tetszett, szerintem túlpontozták, egyetértek az előttem szóló Tamással, ez nem ‘mai’ zene, ráadásul úgy nyávogott, mint akit kasztráltak.

  Remélem jövőhéten elhangzik olyan szám, amivel büszkén képviselhetjük hazánkat Malmöben, mert ezeddig az én személyes véleményem szerint nem hangzott el ilyen.

 • Rivgos

  Azt nem értem (többek között), hogy a zsűri agyonajnározta azt az Odettet, akit először be sem válogattak a 30-ba. Mi a túrótól lett Odett hirtelen olyan jó, hogy tovább kellett repíteni?! A demón nem volt nagy ígéret, nem volt egyedi a hangja, nem volt megkülönböztethetetlen?

  • Ez a felvetés elsőre jogosnak tűnik. De az is igaz, hogy az előzsűri nem 5 főből állt, így lehet hogy kisebbségbe kerültek azok, akik szerették volna Odett dalát alapból bejuttatni.

  • schanc

   Azért – ahogy R. Viktor is mondta – Odett élő előadása egyértelmű pluszt hozott a stúdióváltozathoz képest. Ez is egy indok lehet. (Egyébként Ildikóról is ez a véleményem.)
   Na meg az, hogy kevés lány maradt a versenyben.

 • ÉLIÁS GYULA volt a legjobb neki is tivább kellet volna menie remélem jövöhéten Radics Gigi megmutasa hogy kell énekelni az ő dala a legjobb meg GYULÁÉ

 • Rivgos

  Értem. Ezek szerint Imre több embernek nem tetszett mint tetszett, de akiknek nem tetszett (a többség), azok már nincsenek adásban és győz a kisebbség (Odett esetében). Huh, szép kilátások a harmadik elődöntőre:-D

 • fms908

  Radics Gigi és Tóth Gabi után kipróbáltam mi lenne, ha Janicsák Veca Puskás Petivel duettezne:

  http://www.youtube.com/watch?v=l4x5M-pp3HA

  és mi lett volna, ha Veca egy korábbi eurovíziós dalát Péter Szabó Szilvivel énekelte volna el:

  http://www.youtube.com/watch?v=lsSWhh8YQmU

 • yuliusz

  Itthon mindenki a „kedvencre” szavaz, bármit is énekel.
  Malmőben csak Polyák Lillának vagy esetleg Radics Giginek lenne esélye egy jobb helyezésre.

 • Pitbull

  Mivel ezen az oldalon óriási divat, hogy a kommentelők különböző érdekesebbnél izgalmasabb statisztikákat készítsenek, úgy határoztam, hogy én sem adom alább. Ím la:

  Ebben a topicban az én jelenlegi megszólalásommal együtt 397 hozzászólás olvasható. Ebből 7 db „mirella” nicknéven jegyzett kedves fórumtársunk által lett elkövetve. Ezen kommentekből szemelvényezve, a következő szavak a mögöttük zárójelben feltüntetett előfordulási mennyiséggel bírnak:
  Radics (2); Gigi (10); legjobb (3); neki (2); kell (6); menni (2); nyerni(3).

  Konklúzió: …

  Remélem tetszett!
  Písz!

 • Pitbull, azt hiszed hogy nagyon vices vagy semiközöd hogy mit irok

  • Robek

   Jujjj, de harapós valaki! Csak nehogy a hátsódba harapjunez a Pitbull kutyuska! 🙂

  • Erzsi

   Mirella, valóban azt írsz, amit akarsz, jogod van hozzá. Ahogy mondani szokták: egy tévéműsorban mindenki felelős az arcáért. Egy hozzánk hasonló fórumon, az az arcod, amit írsz. Ha egy első osztályos helyesírási kompetenciájának és szókincsének szintjén összehozott színvonaltalanságokat teszel föl, ne vedd rossz néven, ha szóvá teszik.

  • @Erzsi: ved észre, hogy vices vagy és semiközöd hogy mit ir. :DDDDD

  • Erzsi

   Ó nem, Harle, én nem vitatom el a jogát ahhoz, hogy azt írjon, amit akar, csak barátilag próbáltam figyelmeztetni, hogy az emberek olyan gonoszak és leegyszerűsítőek. Például, ha valaki kizárólag ostobaságokat firkál, akkor hajlamosak az illetőt ostobának tartani. Ami ugye, gonosz leegyszerűsítés …