ESC Hungary szavazás a Dal 2013 versenyzőiről

graffiti_2Kedves olvasóink! Most hogy már meg lehet hallgatni az összes dalt, kérjük a regisztrált olvasóinkat, hogy válasszanak ki 8 dalt a 30-ból. Lehet úgy, hogy a kedvenc dalok szerint, lehet úgy, hogy mi a 4 saját kedvenc és mi lesz a zsűri 4 kedvence, vagy egyéb elgondolás, a lényeg, hogy 8 pipa legyen összesen. Kevesebbet lehet jelölni (de nem érdemes), többet viszont nem lehet, A szavazás eredményéből fogjuk megtippelni, hogy kik juthatnak döntőbe, és ki lehet a végső győztes. A szavazás zárására egyelőre nincs időpont kitűzve. Kérek mindenkit, hogy hallgassa meg az előadókat, és a dalok alapján ítélkezzenek. Nem tudjuk, hogy hogyan fognak muzsikálni a versenyzők a színpadon, így egyelőre a dalokat értékeljük! Jó kattintgatást!

sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás

429 Comments

Egyre inkább az a véleményem hogy Gyurcsik Tibinek kell nyernie, de Gigi, Polyák Lilla, Szabó Ádám, Veca, András, Puskás Peti, Odett, Burai Krisztián, és Fehér Zoli is jó eredményt hozhat magyarországnak.

Meghallgatva a dalokat sajnos nincs olyan amelyik egyértelműen kitűnik a többi közül . Tavaly a Compact Disco ilyen volt , tuti sláger , jó hangzás , van üzenet , kicsit retrós kicsit modern , bejövős . Sajnos az idén nincs ilyen . Vannak jó énekesek de nincsenek jó dalok . Legyünk őszinték amint láthattuk az utóbbi években , olyan énekesekkel akik már nem fiatalok esetleg nem néznek ki jól ( netalán rondák :)) énekeljenek akárhogy , nem lehet bejutni a döntőbe. Így a jobbak közül Keresztes Ildi , Éliás Úr , Polyák Lilla ki is esik . Veca nagyon jól énekel de ez a dal igen gyenge , élvezhetetlen . Akárki akármit mond , Radics Gigi dala tűnik a legvállalhatóbbnak és ő a legjobban eladható . Egy szép fiatal lány jól énekel , jól mutat a színpadon , a dal nem egy tuti sláger de hallgatható . Ha reálisan nézzük neki van a legnagyobb esélye bejutni a döntőbe . Mert ugye ez a cél , nyerni mi nem nyerhetünk , de egy jó dallal és némi szerencsével be tudunk jutni a döntőbe . Ott lehetünk .
Vannak megmosolyogtató próbálkozások is , ilyen a másodszor induló Hoffman Mónika de sajnos az anno sok slágert szállító United is (szerencse Pély nem angolul énekelt ! Köszi Barna 🙂

Érdekes, nekem Mónika és a United dala is nagyon tetszik… 🙂 Mónika pedig jó reklámfogás lenne, ha Malmöben egyik refrént svédül énekelné!

Itt mindenki mondhat véleményt, és aki nem olyan bigott, az tudja, hogy Veca dala gyenge lett. És hogy őszinte legyek, semmi bajom vele amúgy, a Veca világa lemezen van jópár ütős nóta, amit szívesen kiengednék (pl. Halvány árnyék, Édes otthon, Labirintus), de ez nem. Ha egy noname valaki énekelné, mindenki lehúzta volna.

Csatlakozom blizzzzman, én is szeretem Vecát, de ez a dala nálam nem fért be a legjobb nyolc közé, pedig nagyon vártam 🙁 Kár, hogy nem most jelent meg a Labirintus című dala, az annyira jó.

Hűű Pál Dénes és Szilvi nem tudom mit keres a 2. helyen…. o_O Amúgy 6 jelöltem a 8ban van 🙂 ! Laci, Gigi, Lilla a legjobb 3as 😉 !

Igazából már most látszik, hogy ez a verseny Gigi és a Szilvi-Dénes páros között fog eldőlni, amit nem igazán bánok. Egyik dal sem sikerült valami “világhíresre”, de ők azok, akiknek ott a helyük. Szerintem Déneséknek kellene nyerni: a hang, a külső adott; nagyon is megjegyezhetők és talán kompenzálhatja a dal milyenségét.

Én nagyon nem értem, hogy miért kell ennyire nyomatni Gigit és Déneséket. Szerintem mind a két dal jellegtelen. Gigi dala pedig szerintem nem való a versenyre, Európa nem igazán vevő erre a stílusra, a nyugati vonal nem igazán jön be az esc-n. Mondjuk tőlem kapott szavazatot, de az nem azért, mert annyira szeretném, hanem azért, mert szerintem benne lesz a 8-ban. Ezt vettem figyelembe a szavazás egyik felénél, tehát 4 olyanra szavaztam, aki szerintem döntős lesz, valamit a listámon szereplő első 4 személyre.

Pál Dénes és Agárdi Szilvi dalában mit láttok Eurovízió-kompatibilisnek? Gigi jogosan esélyes, nemzetközileg is őt favorizálják, dala angolul tipikus nyugati slágerhangzású.

Nem tudom más mit lát benne Eurovizió-kompatibilisnek, én pont azt hogy nem az. Magdi dalát anno mindenki lehúzta, hogy az “nem oda való” meg “nem fesztivál-dal” stb. És épp ezért vállt megjegyezhetővé, egy baromi jó hangú énekesnő által. Én ugyanezt látom Szilviékben is. Adott két remek-erős hang, akiktől nem kell félni, hogy élőben nem képesek ugyanazt nyújtani, van kisugárzásuk, és önmagukban megjegyezhetőek.
A dal meg szerintem tegnap “élőben” a Voiceban nagyon jól szólt. Ezt egy szép színpadképpel feldobva szerintem simán jók lesznek.

Gigivel pont a tipikussága a baj szerintem, túl steril, nem emlékezetes. Ha ő menne az sem lenne baj, nekem tetszik az a dal is, de valahogy én a duóban több perspektívát látok.

A második elődöntőben két duó már biztos, ugye Macedónia és Örményország. Szerintem nehezítenénk a dolgunkat, ha mi is duót küldenénk. Legalább egy ballada mindig van a döntőbe jutók között. Görögország után, Izrael előtt lépünk fel. Szerintem egy uptempo görög dal és egy valószínűleg unalmas izraeli dal között Gigi meglehetősen kiemelkedne, hiszen az tényleg egy erős, fülbemászó dal. Továbbá Gigit kell félteni a legkevésbé, ami az élő hangot illeti.

Tusán!Grúzia küld duót és nem Örményország.Ja és nem a görögök után és nem Izrael előtt lesz a magyar dal.Rajtszámot majd márciusban sorsolnak.

Ó dehogynem, Gigi és Dénesék is elvesznének, mindketten felkapott tehetségkutatósok itthon, de külföldön kutya nem ismeri őket, a daluk pedig 12 egy tucat.

Tusánnak van igaza.Szerintem itt a dal számít és nem az hogy tehetségkutatóban lett felfedezve a dal énekese!!!A daluk jó(szerintem),az énekhangjuk jó és ha az élő showban is hozzák ezt a szintet akkor mért ne küldhetnénk.A többi szám közül egyik sem fogott meg igazán,de az élő show még változtathat ezen.

Az én TOP3-am Polyák Lilla, Gigi, Pál Dénes & Agárdi Szilvi és itt is ez a 3 vezet, ennek nagyon örülök. 🙂
Vecát és Keresztes Ildikót nem nagyon értem, Vastag Tomit meg pláne nem, de ennyi még belefér, inkább ők, mint Brasch Bence, Gyurcsík Tibi, Baricz Gergő. (De ez az én véleményem csak)

Őszintén szólva Dénesék esetleges győzelmének örülnék a legkevésbé. Egyfelől rettentő unalmasnak érzem a dalt, másfelől pedig Grúzia és Macedónia is duettel indul a 2. elődöntőben, ráadásul Grúzia – ugyanúgy ahogy mi is – a 2. felében. Nem a kedvencem Gigi dala, de szvsz vele van a legjobb esélyünk döntőzni.

Agárdi Szilvia és Pál Dénes Szíveddel láss!
Plastikhead & Gáspár Laci – A szeretet él

Gigi, nagyon gyenge a száma és erőltetett kislányos!

Comments are closed.