Dánia: Emmelie de Forest – Only teardrops

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0XqOYAGgiFE[/youtube]Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: escxtra.com

A ma esti dán döntőben 10 dal mérközött meg, közülök három jutott a szuperdöntőbe, ahol a szavazók és a zsűri közösen határozta meg a dán képviselőt a 2013-as malmöi Eurovízióra. A győztes Emmelie de Forest, dala pedig az Only Teardrops. Gratulálunk!


Eredmények:
1. Emmelie de Forest – Only teardrops
2. Mohamed Ali – Unbreakable
3. Simone – Stay awake

41 Comments

Nem rossz, de szerintem Simone jobb volt, viszont Emmelie meg jobb volt Mohamednél, szóval örülök.

Eddig az első középdöntő nálam:
1. Ukrajna
2. Fehéroroszország
3. Dánia
4. Litvánia
5. Belgium

Megmondom az őszintét, nem ájultam el a dán nemzetitől! Tavaly sokkal sokkal jobb dalok voltak. Emmelie jól énekel, de a színpadi előadás és maga a dal szerintem nem tökéletes! Még lehet ezen javítani bőven!
1. Ukrajna
2. Dánia

Első körben talán moshatna hajat, mert tegnap úgy nézett ki, mint aki egy hónapja vizet nem látott… Elhiszem, h a show része, de undorító.

Szerintem force nem volt rossz ez a “vadonban vagyunk” koncepció, csak nem igazán sikerült… A dobosok és a vokálosok, meg a háttér teljesen elrontotta ezt a feelinget! Azon nagyot nevettem, mikor mondták a nevét, és elkezdte levenni a zokniját! 😀

Ez ugyanolyan langyi dal, mint a tavalyi… Bár most ügyesen belecsempésztek egy kis furulyát meg dobokat, amitől mindenki eldobja az agyát, hogy milyen különleges és egyedi. Engem a tavalyi holland dalra emlékeztet ezzel az álhippiséggel, nem bánnám, ha ugyanúgy járna, de úgyse fog, mert mégiscsak Dániáról van szó.

Na az idei első dal akinek drukkoltam és nyert 😀
A sípos rész különösen tetszik.

1.Dánia
2.Svájc

A többiekhez nem ragaszkodom 😀

Nagyon örülök ennek a dalnak, neki szurkoltam, de a Stay Awake-t is elfogadtam volna! Eddig abszolút favorit!:)

Eddigi sorrendem:
1. Dánia
2. Fehéroroszország
3. Svájc
4. Ukrajna
5. Belgium
6. Albánia
7. Litvánia

Láttam, hogy sokan írtátok, a top listátokba Beloruszt, csak annyit, hogy még nem ismert a dal, amit Alona énekelni fog, ugy hogy még nem lehet értékelni, de a Dán dal igen jó, Ukrajna után ez az egyik legjobb.
1. Dánia
2. Svájc
3. Belgium Ukrajnára nem szavaszhatok mert, azok mi vagyunk, de már nagyon várom a Magyar dalt.

Nem biztos, hogy megváltoztatják a dalt a fehéroroszok, fenntartják a lehetőséget arra, hogy más dalt küldenek, de ez nem 100%.

A döntő előtt ebből a háromból bármelyiket elfogadtam volna, de Mohamed élőben egyáltalán nem győzött meg. Amúgy is Emmelie volt a legnagyobb favoritom 🙂

Eddig a sorrendem:
1. Ukrajna
2. Dánia
3. Svájc
4. Litvánia
5. Albánia
_____________

6. Belgium

Elsőre inkább kellemes, mint ütős, több, mint középszerű, de kevesebb, mint kiváló. 😀 Szóval valószínűleg szeretni fogom, de kedvenc tuti nem lesz, és győztes sem, úgy gondolom.

Eddig két nemzet volt érdemes nevezzen:Dánia is Ukrajna.Nagyon különleges mind a két dal, teljesen egyedi, semmihez sem lehet hozzáhasonlítani.Habár Ukrajna egy kicsit jobban tetszett, de ez is fantasztikus, sokkal jobb, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti Dánia és Ukrajna részéről is. Remélem ott lesznek a legjobb tízben és mi is.
Az eddigi állás:
1.)Ukrajna
2.)Dánia
(a többi kritikán alóli)

Stay Awake szerintem sokkal ütősebb én azt jobban szeretem…de a nyertes dal Only Teardrops sem rossz,Dánia tuti döntős lesz.

Hallgatható, bár szerintem pont nem eredeti és egyedi, sőt, dallam szempontjából klisékből épül föl, és ez akkor is igaz, ha a mainstrem tipikus angolszász langyipop mem erre a sémára épül, értem ez alatt, hogy rádióban pl. nem sok ilyen típusú dalt hallani. Az eddigiek közül ezt mindenképp a döntőbe juttatnám, a végső helyezése pedig a kevés ismert dal miatt még kétséges. Mindenesetre biztos lesznek sokkal rosszabbak, de jobbak is szép számmal. Mondjuk a 20 bejutott között talán akad neki majd hely a személyes listámon. 😀

Hát Lali te tudod.
Nekem nagyon tetszik.Különleges, nagyon megfogott.Félek, hogy nem nagyon lesz sok jobb ennél.Dánia az egyik kedvenc nemzetem, mindig jó daluk volt, de a 2010-es nagyon koppintott egy másik dalra, ezért nem tudtam annyira nagy élvezettel hallgatni, mint ezt.

elsőre is megnyerő.jo a szinpadkép, szerintem biztos döntős ilyen dalok nem szoktak kiesni.de szerintem a döntőben jo sorszám kell és akkor egészen elöl is végezhet. dániában most sem csalódtam.5. éve küldenek nagyon jot : )

Szeretem ezt a fajta természetességet, nálam
1. Ukrajna
2. Dánia
3. Svájc
A többi azt hiszem március után is a sor végén lesz.

csináltam egy kis youtube-os statisztikát.a top 7-eket megnézve (12, 10,8,7,6,5,4 pontok lettek kiosztva, 17et néztem meg)
1.Dánia 195 (14x első)
2.Svájc 145
3.Ukrajna 143
4.Fehéroroszország 123
5.Litvánia 101
6.Albánia 93
7.Belgium 84

Visszatértem hozzátok, bocsi, mostanság a Twitteren ESC-eztem. 🙂 Hiányoztak ezek az én véleményemmel szöges ellentétben álló kijelentések. 🙂 Nekem az eddigi kedvenc dalom, de ha a finnek választanak, akkor csak második lesz. 😀 Engem Loreenre emlékeztet, de ez sokkal jobb és a körítés is tetszik.

Ettől a daltól nektek nem volt Deja vu érzésetek. Nekem, valami hiányzik, de az eddigi terítéken még ez a legjobb.

Jó kis dal, bár a dánok minden évben minőségi zenét adnak, úgyhogy idén is nyugodt szívvel teszem be a top 10-be Emmelie de Forestet 🙂

Nagyon kellemes dal, a refrénje kimondottan tetszik!
Anno Kristina dalát is nagyon kedveltem… Remélem ez nem úgy végzi 🙁 🙂

Comments are closed.