Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Vasárnap utazik a Compact Disco Bakuba

Tudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu

Vasárnap utazik az Eurovízió idei helyszínére, Azerbajdzsán fővárosába a Magyarországot képviselő Compact Disco. Begi, a zenekar tagja interjút adott az MTI-nek, amiben elmondta, hogy meghallgatták a versenytársak dalait, ezeknek 70 százaléka „tipikus eurovíziós hangzású szerzemény, vagyis mulatós, nagyon boldog dal”, de olyanok is vannak, amiket szeretnek.

„A brit induló, a 76 éves Engelbert Humperdinck annak idején édesanyám kedvence volt. Persze, ki tudja, talán ő lesz a titkos befutó, bár inkább viccnek gondolom, hogy nevezték. Sajnos azt látom, hogy a dalfesztivál színvonala évről évre romlik” – jegyezte meg az MTI kérdésére Lotfi Begi.

Azért kell már most elindulniuk a versenyre, mert minden versenyző be van táblázva a próbák tekintetében: május 14-én 12:40-13:20 között fog a magyar csapat megismerkedni a színpaddal, sokszor elpróbálhatják  a dalukat ebben az intervallumban, a hangmérnökök és a világosítók is serényen fognak dolgozni. Majd ezután beülnek a videószobába, ahol kiértékelik a kamerák által felvett dolgokat, majd 14:05-től 40 perc sajtótájékoztató következik. Ekkor fogjuk itthonról figyelni a sajtó reakcióját, amiről az old.eschungary.hu-n természetesen be fogunk számolni. Május 18-án pénteken 9:00-tól kezdődik az újabb próba, de ezúttal már „teljes menetfelszereléssel”, vagyis fellépőruhában próbálják el az éles versenyen bemutatandó produkciójukat. Május 21-én kezdődik az első elődöntő főpróbáinak sorozata, amikor elpróbálják a teljes elődöntőt az élő közvetítés előtt háromszor. Először 15 és 17 óra között, majd aznap 21 és 23 óra között, a harmadszor pedig a verseny napján, azaz kedden 15 és 17 óra között. Este 9-től pedig kezdődik az első elődöntő. A május 21-én hétfőn kezdődő főpróbák sorozata előtt az összes fellépőnek lesz elször egy 40 perces, másodszor egy 30 perces lehetősége elpróbálni a saját dalát. Az időeltolódás +3 óra, ez azt jelenti, hogy helyi idő szerint éjfélkor kezdődnek az Eurovízió elődöntői és a döntője.

A négytagú zenekar a magyar nemzeti döntőn megismert felállásban, Szakos Krisztiánnal és Wéber Helgával kiegészülve fog a bakui Kristályterem színpadára lépni.

„Lesz egy szép háttérvetítés, Szegedi Kata pedig egy új ruhaszettet készített számunkra a versenyre, amely hasonló lesz, fekete színű, mint amilyenben a magyar döntőn is felléptünk, mégis úgy érzem, sokkal jobb annál. Terveztük, hogy egy ledfüggönnyel bevont Földgömböt helyezünk el a színpadon, de ez végül nem valósul meg, mert csak a nemzetközi szervezők engedélyével lehetett volna megcsinálni, de nagyon sok pénzt kértek érte. A kevesebb néha több, szerintünk a mi produkciónk van annyira erős, hogy e nélkül is megáll a lábán” – számolt be Lotfi Begi.

„Optimista vagyok, rengeteg olyan visszajelzést kaptunk a külföldi szakmából, amely szerint bárhogy is szerepelünk a versenyen, a Sound of Our Hearts bekerül az európai zenei köztudatba. A jó bakui szereplést remélhetőleg segíti az az intenzív kampány, amelyet a környező országokban a magyarok lakta területeken, a Vajdaságban, Erdélyben, Kárpátalján és a Felvidéken, valamint Londonban, Amszterdamban és Izraelben az elmúlt hónapokban folytattunk. Mindenütt nagy szeretettel fogadtak minket és nagyon számítunk a határon túli magyarok szavazataira, beleértve a mintegy negyvenezer londoni magyart, valamint minden olyan honfitársunkat, aki egy másik országban él” – mondta a Compact Disco tagja.

Az elutazás előtti utolsó Compact Disco-koncert pénteken este lesz a fővárosi Corvintetőn.

20 hozzászólás Vasárnap utazik a Compact Disco Bakuba

 • Magister

  „Szép háttérvetítés”
  Ütős, megjegyezhető színpadkép nélkül ez a(z egyébként jó) dal nem lesz elég emlékezetes. Szóval nagyon remélem, hogy nem csak „szép” lesz az a háttérgrafika.
  Ettől függetlenül szerintem lehet bízni egy jó szereplésben, mert jó a dal. Hajrá, Compact Disco! 🙂

 • Zoli

  Jó!! Lesz egy „szép” háttérvilágítás! Remélem ütős lesz. 🙂
  Már nagyon várom ezt az egészet…

 • Zoli

  Na, beelőztek… Jellemző rám:)

 • Edd

  Én is nagyon remélem, hogy a szép az ütős lesz :D. Bár az biztos, hogy jobb lesz mint a Dalban, mert ott maguknak kellett, itt pedig „profik” csinálják. (a ‘profik’ azért van idézőjelben, mert a tavalyi sem volt valami profi munka :/)

 • prézli

  Én csak annyit remélek, hogy jobb lesz, mint a tavalyi.

 • Fabiana

  A „szép háttérvetítés” nagyon jól hangzik, reméljük látványban is sikerül összehozni és emeli a produkció értékét.
  A felállás várható volt, bár én 6.-nak egy férfi vokalistát vinnék inkább.
  Csak ne legyen tiszta fekete rajtuk minden. :S
  Jó utat kívánok a fiúknak!

 • Küllikki

  Szóval akkor jövőhéttől felgyorsulnak az események 🙂 Komolyan, minél inkább közeledik az esemény, annál izgatottabb leszek 😀
  Nagyon várom már a főpróbákat 🙂

 • Nyee01

  Engem most kicsit letörtek az angol induló ilyetén leszólásával(annak ellenére,hogy én sem szeretem).Jó utat nekik!

 • Zlátárcán

  ‘Szép háttér?’
  Remélem nem lesz az, mint tavaly(irritálóan villanó fények jobbra-balra). A ruhák: tiszta fekete bôrruha, mint valami depressziós rock zenekar?
  Ha ezek lesznek, Mo. megint ezzel fogja elcseszni az egészet! Európa a látványra megy! (tavalyi írek, svédek stb.)

 • Zolecs

  Eddig olyan biztos voltam hogy továbbjutunk, de most egy kicsit félek.Ha dettó a „Dal”-os féle megoldás lesz akkor kasza…A ruhák vajon ledesek lesznek?

 • Behehehe

  Franciaországban élő erdélyi vagyok és nagyon büszke a magyarságomra.
  De amikor ilyen baszott amerikai „gettó majmokat” lattok mint a „Compact Disco” jön, hogy fejbe lőjem magamat.
  Szégyen a magyarságra, hogy nem képesek kihasználni az óriási zenei múltunkat és lealacsonyodnak odáig, hogy ilyen rang alatti nemzetté tesznek minket.
  Szégyen rátok „magyar zsűri” aki ezt megengedte!!!!!!!!!!!!!!
  Azt hiszem, hogy Liszt és Bartók elpusztulnának a szégyentől….

  • Pitbull

   Franciaországban élő erdélyi magyar vagy, igazi multi-kulti arc! Köszönjük véleményedet, mindenki épülésére szolgált! Ami a fejbe lövést illeti, a világért sem szeretnélek bármi módon akadályozni az önmegvalósításban, hajrá!

  • Sanya

   Ott a pont!ÉN sem verem a mellem hogy a CD megy az Eurovízióra..de nincs is olyan nagy dobra verve az idei eurovízió itthon mint tavaly.

  • Küllikki

   Hát köszönjük szépen, ez is egy vélemény.
   (mondtam már hogy kedvencem, amikor külföldről/határon túlról akarják megmondani a tuti frankót és a határon belül mindenki milyen hülye mert nem úgy tesz, ahogy épp Isten tudja hol elvárnák? )

  • tacom

   Magyarországon élő magyar vagyok, és büszke a Compact Disco-ra. Világszínvonalú könnyűzenét játszanak; idén azt mutatjuk meg Európának, hogy nem csak a „gulyásleves, pulikutya, csujujujuju” megy nálunk.

   Bartókékat valószínűleg az egész ESC-től kiverné a víz, leszámítva talán a Nocturne-t.

   Bár hozzászólásodból érződik, hogy túlteng lelkedben a nyugalom, a béke és a harmónia, megkérnélek, hogy válogasd meg a szavaidat, és a stíluson légy szíves finomítani! A véleményedre természetesen kíváncsi vagyok.

 • Behehehe

  Válasz Pitbullnak….A ”multi-kuli” az pontosan, hogy ez a rossz szám. Máskülönben az egész nagybányai családom Ceaușescu ellen harcolt nap mint nap, évtizedekig és a forradalom idején egy kalasnyikovval a kezemben a demokráciáért mentem ki az utcára. Tehát, nem hiszem, hogy leckére volna szűkségem tőled. De mindegy, a legfontosabb manapság a magyar összetartás, a kulturális identitás megőrzése, ami nekünk a nem Magyarországon élőknek fontosabb mint sokaknak az anyaországban, akiket inkább a pénz érdekel. Ne majmoljátok a nyugatiakat hülyék és legyetek büszkék a magyar értékekre. De az biztos, hogy nem fogom Budapestet megkérni arra, hogy magyar lehetek-e vagy nem!!!!!!

  • Pitbull

   Csak, hogy tudd, az elsők között voltam a forradalom idején, aki önként jelentkezett, hogy elkészítsen a romániai forradalmároknak (is) egy kórházvonatot, éjjnek-éjjelén szereltem ki a vagonokból a normál üléseket és építettem be a helyükre a tábori kórház ágyait. Órákon át hordtam és rendeztem a több száz ládányi egészségügyi felszerelést és gyógyszert, azért, hogy a sérültek, rászorulók megkaphassák a szükséges ellátást. Az elkészült szerelvényt végül a románok nem fogadták el, de a gyógyszerek eljutottak Romániába. Ekkor én 11 (!) éves voltam. Erről ennyit! Mégis, milyen leckéről beszélsz?

 • Nyee01

  Ezt fejezzétek be!Nagyon nagy hősök vagytok mind2-en és biztos még órákat hallgathatnánk,h milyen bátor oroszlánként vetettétek rá magatokat a gránátra,de ennek a fórumnak nem ez a témája.
  Annak ellenére,h sokban egyetértek veled Behehehe,neked(ha tegezhetlek) nem posztod eldönteni,hogy hülyék vagyunk-e vagy nem.Nyilváníts véleményt,de ne ítélkezz és akkor nem ugranak neked az emberek.
  Viszont nagyon egyet kell értsek abban,hogy végre megtalálhatnánk a zenei identitásunkat és én szeretném,ha tudnánk legalább egy picikét is magyaros dalt küldeni jövőre(legalább nyelvében).Azt is hozzátenném,hogy a múltat sem kell másolni szerintem(tehát Bartók és Liszt maradjanak csak a sírjukban),mert nem feltétlenül kell úgy magyarnak lenni,mint a NOX(akármennyire is jó volt).Megértem,hogy nektek akik kint éltek nagyon fontos,hogy megőrizzétek magyar mivoltotokat,de ti meg azt értsétek meg,hogy az übermagyarkodás meg a ló másik fele…

  • Pitbull

   Majd befejezem, ha úgy akarom, kedves Nyee01!
   Amit írtam,azért írtam, hogy Behehehe tudja, hogy mi is a magyar összetartás, amit úgy hiányol!

   MOST fejeztem be!