Eurovízió 2012: A Kristályterem készen áll!

11 Comments

Szerintem a tavalyinál nem lesz jobb, vagyis remélem, hogy jobb lesz, bár nekem egyik kedvenc színpadom az esc-ről a tavalyi :D. Igaz most sokat várok az azeriektől :D.

nekem ez a színpadok Toplistám:

01: 2008
02: 2007
03: 2012 (a tervek alapján)
04: 2006
05: 2003
06: 2009
07: 1997
08: 2010
09: 2011
10: 1974

csak nekem furcsa, hogy az azeriek mindent külföldiekkel csináltatnak? A Crytal Hallt-t németek építették, az operatőrök, rendezők látszólag egyáltalán nem azeriek, ráadásul a versenydalaikat is rendre a svédekkel íratják, aztán amerikaiakkal forgattatnak hozzá klippet (lásd Safura klippje). És utána persze ők aratják le a babérokat, ami alapvetően nem baj, csak azért fura.

Nem hiszem, hogy Azerbajdzsán a kitűnő szakembereiről lenne híres… és egyébként is miért alkalmazná az azerit, ha a német is megcsinálja? Hozzátenném, azért íratják svédekkel a dalaikat, mert abba ők a legjobbak, és ha a legjobbat akarja, akkor a legjobbtól kéri, nem? Amerikai klip? Az viszont már tényleg hülyeség…. annak csak akkor van értelme, ha valamilyen területen játszódik (pl.: Grand Kanyon) a klip, egyébként butaság többszörösét költeni csak azért, hogy “amerikai” legyen!

Meg azért van tele külföldivel, mert az ESC mindig egy megszokott csapattal operál… nagyon nagy megegyezés lenne az utóbbi 3 év segítőinek névsorában. Biztosra mennek. Ezért. Azerbajdzsán csúnyán fogalmazva csak a helyet és a pénzt adja meg az ötleteket. 🙂

És valószínűleg máshogy nem is működne a dolog. Egy ekkora rendezvényhez kell a sokéves tapasztalat. Egy ország saját erejéből és tudásából képtelen lenne egy év alatt összehozni. Ugyanakkor például a kisfilmek talán sajátok, legalább a koncepció.

Comments are closed.