Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: Első kritikák a Compact Disco-ról

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pr85K0WQ0vo [/youtube]Tudósító: Klész Imre – Hajkó Attila
Forrás: több forrás

Túl vagyunk Magyarország csapatának első próbáján. A kiskamerás felvételekből lehet némi képünk, de a kint tartózkodó újságírók az első kameramozgásos felvételeket is nyomon tudják követni, és véleményükkel tudják árnyalni azt, amit mi nem látunk, a Compact Disco első próbáján.


esckaz.com – Haonló a háttér mint a nemzeti döntőn, de nem ugyanaz. Alig lehet hallani az éneklésüket. Kétség nem fér hozzá, ez egy nagyon, de nagyon jó dal a rádióban, ami nem tud olyan átütő lenni a színpadon. Sok hiba van a kameramozgásban, sok énekhibával keverve. Ez nem jó. Az az érzésed hogy ha így folytatják, totálisan elvesznek az elődöntőben.

esctoday.com – A színpadi fények talán túlságosan sötétek ehhez a produkcióhoz. Az énekes használja a kifutót, ami a 2006.os lengyel dalra emlékeztet. Hangilag lapos volt és biztos hogy dolgozni kell még ezen, de ne feledjük, ez még csak egy próba. Két háttérénekes támogatja a csapatot.

oikotimes.com – Magyarország dala habár nagyon édes és tele van üzenettel, a monitoron keresztül nem jön át a dal energiája, de nagy esélye van a továbbjutásra.

escxtra.com – Csaba (az énekes) a produkció nagy részét a kifutón tölti, ami jól fog mutatni, hiszen körülötte a közönség lesz. Hangilag sokan aggódtak a produkcióért, de egy-két hamis hangtól eltekintve egyáltalán nem volt vele semmi baj. A színpad eléggé sötét a háttérben vörös és sárga elemek villannak fel. A második versszakban dolgozni kell a kiejtésen – adta közre az escxtra. Ezzel szemben az escdaily kiemelkedőnek nevezte hangilag a Compact Disco próbáját.

escdaily.com – Az énekesük a második refrén előtt elkezdi használni a kifutót. A színpadot sötét színek veszik körül, míg a háttérben szíveket, köröket és különböző alakzatokat látunk. Hangilag a produkció jó kiállású.

108 hozzászólás Eurovízió 2012: Első kritikák a Compact Disco-ról

  • Magister

    Robbannia kellene a színpadnak a refrénnél, de a rajzolt szívecskék nem lesznek elég ütősek. Ez így lapos, csalódás.

    De az esély a döntőre megvan. Hajrá! 🙂

  • Nyee01

    Hmmm,elég eltérő vélemények.Én úgy vagyok vele,hogy oylan semleges…szerencsére a fiúk ráfeküdtek a hangra és kijavították a legtöbb hibát,viszont annak ellenére,hogy Magyarország próbáját láttam kicsit untam a dalt a végén.Egyébként nagyjából erre számítottam és azt hiszem,meglehet vele a döntő…

  • noname

    a háttérből többet ki lehetett volna hozni, de abszolút vállalható és hangilag 100x jobb, mint a Nemzeti Döntőn. Viszont sajnos a katarzis elmarad, félek ez kevés lesz :S

  • Zlátárcán

    Egy ütôsebb hátérre nem lehetne kicserélni, vagy ez már végleges? Hisz van még egy hét az elôdöntôig és ez tényleg unalmas, a többivel nincs baj! (Ha lehet, akkor valami világosabbat, mert fekete ruhákkal ez még feketébb! Xd)

  • Bogi

    Pont énbennem is ez a kérdés fogalmazódott meg. Szerintem ha a fiúk megnézik az első próbát ők is látni fogják hogy a sötét összkép nem biztos hogy jó lesz. Hangilag már elsőre is SZUPER!! Azt nem értem, hogy a nagyik miért kaphattak földgömböt. De az Írek 3D -s látványa is bejön. Hasonlót nekünk is lehetett volna kérni. Hajrá Srácok!!!

  • smileyshine

    Ha a hangot nézzük, gondoljatok csak Eric Saadéra, aki nem volt egészen tiszta, mégis a 3. helyig menetelt! HAJRÁ CD!

    • Gabe

      Egyet értek abban, hogy Eric Saade nem énekelt tisztán, viszont nála nem csak maga a dal címe volt népszerű (Popular), hanem az egész amit összeraktak a svédek. Egyszerűen egy jól eltalált sláger volt, szerethető, mégha kicsit bugyuta is, nem beszélve az előadásról, ami nagyon látványos volt.

    • Gyerekek, nem akarok ellenséges lenni, de kérlek titeket, a hangi adottságokról szálljunk már le, miután láttunk egy 2009-es Hadise-t…

      • Zsolti

        Hadise dala elsőre is nagyon fülbemászó volt, és show-t csaptak hozzá, már szinte mellékes volt, hogy nyöszörgi el valaki. A mi dalunk egy kategóriával komolyabb, nincs hozzá sok körítés, a zenének kell hatnia. Fontos az ének.

  • Nagyon nem örülök a látványnak. Úgy értem, a srácok jól néznek ki, viszont a látványtervezőt soha semmilyen más rendezvényen nem alkalmaznám. Hogy nem lehet érezni, hogy egy ilyen mélységű dalhoz milyen arculati elemek szükségesek??!! Én is érdekelt vagyok a kreatív pályában, a Compact Disco által ismertetett korlátokkal is ezerszer hatásosabb látvánnyal dobtam volna fel a produkciójukat. Nem hiszem el, komolyan…

    • Zsolti

      Ebben viszont abszolút egyetértek. A nemzeti döntő óta mondom, hogy ez a szám nagyon alkalmas arra, hogy erős látványt tegyenek mellé (különösen az utolsó harmadban), hogy kétszer akkorát tudjon ütni.

    • Fabiana

      +1 Sajnos… Arról már nem is beszélve, hogy az orosz nagyiknak adták a földgömböt háttérnek (igaz diszkó változatban) míg nekünk kriksz-krakszokat. De nem csak a miénk, majdnem az összes háttér egy kalap —- Nem értem, idén miért nem vihettek saját vizuált a csapatok. Borzasztóan kellene az az aranyozott földgömb a klippből… baromi jól mutatna sárga fényekkel az elején… -.-

  • force

    Én idén direkt nem nézem meg a próbákon készült videókat, csak a kommenteket olvasgatom, amit a külföldi honlapokon írnak, hát egyértelmű, hogy sehova se várják a magyarokat idén, ami engem nem lep meg. Rádióban OK a dal, de ezt színpadon előadni úgy, hogy át is jöjjön bazi nehéz. Hozzáteszem, ezt a szakmai zsűrinek is tudnia kellett volna, amikor kiválasztották, mert hát ugye ők választották… Nem elég, ha a dal hallgatható, ezt vegyék már észre könyörgöm. Hozzáteszem, ehhez a dalhoz semmi ötleteset nem lehet kitalálni, hogy emlékezetes maradjon, főleg az orosz nagyik és az osztrák seggrázás között. Nekem valamiért egyébként a Lovebugs ugrott be (2009 Svájc)…

    Viszont annak kimondottan örülök, hogy Ciprus mellett pozitív kritikák szólnak mindenhol, nem csodálkoznék róla, ha simán lehagyná Ivi a görög lányt. Izland gondolom egyértelmű döntős, Románia nekem „Haba haba” feeling tavalyról (bár imádtam azt a számot, és az idei románt is szeretem) könnyen ugyanarra a sorsra juthatnak, mint Stella.

    • Gabiii

      Nem tudom én pozitív kommenteket látok többségben…

      • force

        Hát ha ezek neked pozitív kommentek 😀

        „Kétség nem fér hozzá, ez egy nagyon, de nagyon jó dal a rádióban, ami nem tud olyan átütő lenni a színpadon. Sok hiba van a kameramozgásban, sok énekhibával keverve. Ez nem jó. Az az érzésed hogy ha így folytatják, totálisan elvesznek az elődöntőben.”

        „Alig lehet hallani az éneklésüket. Kétség nem fér hozzá, ez egy nagyon, de nagyon jó dal a rádióban, ami nem tud olyan átütő lenni a színpadon. Sok hiba van a kameramozgásban, sok énekhibával keverve. Ez nem jó. Az az érzésed hogy ha így folytatják, totálisan elvesznek az elődöntőben.”

      • force

        boccs, kétszer másoltam ugyanazt…

      • Gabiii

        Ok ez 1 és én komment alatt nem újságírói kommentet értettem 🙂

      • Zolecs

        Jah igen ez a 3 leszólás, amit az adott oldal szerkesztője ír, igencsak mérvadó. Tessék itt találsz pozitív kommenteket, és nem a magyarokéra gondolok:
        http://www.youtube.com/watch?v=pr85K0WQ0vo&feature=g-all-lik

    • Ahogyan én tájékozódtam, az osztrák seggrázásnak nem igazán jó a fogadtatása nemzetközileg. És legyen igazam. 🙂

  • Zolitt

    Egy visszhang egy német oldalról:
    So schlagen Ungarns Herzen – így dobognak a magyarok szívei
    ( http://eurofire.blog.de/2012/05/14/tag-2-schlagen-ungarns-herzen-13677624/ )

    Az énekes Walkó Csaba igazán jó munkát végez… teljesen kihasználja a színpadot és a kifutót is. Vele együtt áll a színpadon a többi zenész, szintetizátorral és gitárral valamint egy háttérénekesnővel.

    Sokat a magyar teljesítményről nem igazán tudunk írni, a „Sound of our hearts” nagyon tiszta volt az ének és az előadás meglehetősen magabiztosan volt előadva, tehát nagy kritikákat nem tudunk megemlíteni, a rutin benne van, ami az elődöntőben értékes pontokat hozhat!

  • Vektor

    Hangilag rendben volt, de sajnos maga a produkció unalmasnak tűnik. A nézők pillanatok alatt el fogják felejteni őket. Realistán nézve ebből olyan 13-15. hely lesz az elődöntőben.

  • Zsolti

    Egyébként miért nem volt sajtótájékoztató?

  • Compot

    Jó ez ! ÓÓ óó ÓÓ

  • Edd

    Szerintem nem kell ennyire túlparázni a dolgokat. Igaz a színpadkép nem a legjobb, de úgy gondolom, hogy itt a dalt ki fogja emelni, sőt az egyszerűség még jó is. Nem gondolom, hogy valami hű de nagy dolog kellene. Az egész még biztos változni fog, de ne számítsunk nagy változásokra. A visszajelzések többségében jók, illetve a rosszak sem azt írják, hogy mennyire nagyon rossz az egész. Tavaly valóban nagyon rossz volt a színpadkép, de most nem, ebbe a mezőnybe kell az egyszerűség, akár ezzel is ki lehet tűnni. Az én reális megérzésem a döntő, ott pedig a 15-26-ig bármelyik hely jó lenne. Mindenesetre gondoljátok át reálisan és ne pesszimistán :D. A mércét pedig ne tegyük olyan nagyra, mert ahogy már írtam az egyszerűség kell ebbe az elődöntőbe, vagyis a kevesebb több :D.

    • Hát ha én lennék a felelős a magyar küldöttekért, mindenre hajtanék, csak az egyszerűségre nem. Az Eurovízió egy grandiózus show és amondó vagyok, hogy mindenből hozzuk ki a maximumot, túlzásba nem esve persze. Itt egyetlen dolgot kifogásolunk: a látványtervező munkáját. Semmi mást. A fiúk teszik, amit tenniük kell, örülünk is neki, szeretjük is őket.

  • Zlátárcán

    Már látom, hogy itt hányan fogják szétrágni a kôrmüket máj. 22-én a Hungary szóra várva a borítékoknál! 🙂

  • Endhre

    Magister: 1 kis TNT vel biztos robbanna…..

  • gse

    Emberek! Annyi pontot kaptunik mostanában a finnektől(pl.: Rúzsa Magdi:10, Wolf Kati 12, hogy mostmáér nekünk is illendő lenne adni nekik legalább egy 8-ast! Csak hogy ne veszítsük el az egyetlen nem magyarok lakta támogatónkat! Kérlek benneteket 1 szavazattal segísétek mind az elődöntőben mind a döntőben finn testvéreinket a hosszabb és kiegyensúlyozott kapcsolat érdekében!

    • Zsolti

      Itt az oldalon többen azt szokták mondani, hogy brahiból ne kezdjünk el szavazgatni, mert pontosan ez az, amit más országok esetében mi sem látunk szívesen. Viszont én azt mondom, hogy ha az Eurovíziónak lehet egy hangyányi kis jelentősége abban, hogy ápoljunk és erősítsünk bizonyos hagyományokat (szándékosan nem említek rokonságot), akkor azt gondolom, mi pont olyan ország vagyunk, amelynek nem ártana élni az ilyen lehetőséggel. Nem mondom, hogy szavazzunk, ha kell, ha nem, de ha kicsit is tetszik, amit hoznak, jusson eszünkbe, hogy ekkor már ők is a telefonhoz nyúltak. Egyébként idén van annyira jó a finn dal, hogy egyébként is kap tőlünk pontokat.

  • Serinon

    Szerintem is igen jó az előadás. A háttér azonban lehetne jobb tényleg a dal vége felé, valami ütősebb. De összességében Magdi óta szerintem ez a legjobb színpadképünk, bár azt nehéz is lenne überelni. Bízom nagyon a továbbjutásban, remélem, hogy összejön. A földgömb nekem túl elcsépelt már, én nem vágyom az orosz háttér után.

  • Dini

    Én is pozitív visszajelzéseket olvasok legtöbbször.Az orosz nagyik meg az osztrák seggesek jó példa, mivel a két legrosszabb dalról beszélünk.Tőlem szeretheti egész Európa nem lesz más a véleményem, de a magyar dal akkor is tetszeni fog, ha mindenki ócsárolja is.Amellett, hogy ki mit mond, szerintem nagyon fontos a saját vélemény.Az pedig, hogy így lehúzzuk mi is, pedig magyarok vagyunk egyáltalán nem helyes.Ha valamire folyton azt mondjuk, hogy nem jó, akkor azzá is válik. Szerintem nagyon igyekeznek, a dal fülbemászó, az ének pedig egyáltalán nem volt rossz.
    Ha esetleg más nem is legalább mi támogassuk őket. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne mondhatnánk negatívat, de lehúzni nem kell.
    Kedvelem a dalt, ha nem jut a döntőbe is. 🙂
    Mi van a sajtótájékoztatóval?

  • Sanya

    Többre számítottam…igaz első próba,én remélem hogy nagyon sokat fognak javítani a produkción,ebben a dalban sokkal több van,mint amit mutatnak a színpadon,én untam végig…túl sötét a háttér,kevés a fény,lehetnének perzselő tűzcsóvák…please CD!

  • Serinon

    Egyébként a próba hatására igencsak megugrott a pontszámunk (összesített pontszámokban) az escnation-ön 😀 Egyértelműen pozitívak a visszajelzések.

  • Compact:Disco

    Csak magyarországon kárognak a varjak! Itt hálistennek nagyon jó a viszhangja az első próbánknak!
    🙂

    Üdv:
    Begi

  • Kajli25

    Hajrá fiúk csak így tovább! Nekem nagyon tetszett! Szuperek vagytok!!

  • Buci-Bigyo

    A „gömbre” Oroszországnak van pénze, Magyarországnak nincs (valahol olvastam), úgyhogy ezért speciel nem a fiúk a hibásak.
    Csaba nagyot fejlődött színpadi mozgásban, ez fontos, már csak azért is, mert ezek az arénák k*rva nagyok! A színpadkép semmi extra, de ehhez a számhoz és ehhez az együtteshez nem is illenének a rúdtáncosok és a tűznyelők. A magam részéről nem is hiányolom őket.

  • Zolitt

    A Híradóban most volt egy összeállítás a Compact Disco-ról!

    Eszméletlen jó volt! Konkrétan libabőrös lettem mikor mutatták!!!! És nem csak ilyen kamerás felvétel volt! Konkrétan abból voltak képek ami majd élőben fog menni!

  • Zolitt

    MOST MOST MOST!!!!!! M2!!!

  • Buci-Bigyo

    További pozitívum, hogy ők nagyon-nagyon-nagyon jól 🙂 szólnak élőben, össze sem lehet hasonlítani a többiekkel! 🙂
    ….és hát tegyük hozzá, klasszisokkal jobbak – már az első meghallgatáson is – Wolf Katinál……

  • Gabiii

    Én is láttam az m1-en és tényleg baromi jó lesz és Csaba sokat „játszott” a kamerával ami nagyon jól áll neki 😀

    • Zoli

      Igen, ezt én is észrevettem, mint előnyt, bár remélem, hogy ennyire azért nem lesz borostás. Persze ez a lehető legnagyobb kukacoskodás volt, bocs, ez tényleg szinte elhanyagolható… Az is tetszett benne, hogy azért mutatják az együttes többi tagját is, most itt Szakos Krisztián látszott, de remélem legalább egy-két másodpercet mindenki kap Csabán kívül.

    • Zolitt

      igen, nekem is tetszett ahogy játszott a kamerával! Eddig ez nem nagyon volt jellemző a Magyar produkciókra!

      Zoli! xD Szerintem pedig borostásabban jobban néz ki!

  • Zolitt

    Elvileg mégegy összeállítás lesz ma a Duna World-on a Térkép c. műsor ismétlésében! 21:20-kor kezdődik majd.

  • serveto

    Egyértelműbben jobb volt az ének most, mint bármikor korábban, de nem hibátlan. Azért jobb lenne, ha nem kellene emiatt aggódni.
    A színpadkép nagyon jó, szerintem a zenészek ennél többet nem tudnak hozzá tenni. Bár biztos, hogy sokan a látványra fognak szavazni, de nem illik a dalhoz, hogy mondjuk egy üvegketrecből törjön ki az énekes. Kicsit vicces lenne! 🙂
    A háttérrel kellene valamit csinálni, nem lehetne az első klippet betenni mögéjük? Gondolom, nem. De hasonló fotósorozattal fel lehetne dobni.
    És persze, hajrá!!! 🙂

    • Szerintem sokan félreértitek, amikor a látványt kritizálják az emberek. Én például szigorúan csak a háttérdizájnra gondolok (ami tudom, hogy az együttestől teljesen független!), amikor látványról beszélek. Szerintem senki sem akart tűznyelőket és üvegketrecből kitörő embereket sem…

  • Zsolti

    Kibírom keddig, kibírom keddig, kibírom keddig… 😀