Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: Szavazás az eschungary.hu-n – a döntő eredményei

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-y1On-sI3Rk[/youtube]Tudósító: Klész Imre – Szatlmajer Zoltán
Forrás: old.eschungary.hu

Véget ért az old.eschungary.hu szavazása a 2012-es Eurovízió dalaira. A döntő szavazásán 107-en vettek részt, köszönjük mindenki részvételét! A szavazás nyertese pedig…

Az elődöntők ponttáblázata:
http://data.hu/get/5110748/Elodontok-Tablazat.xlsx

A döntő ponttáblázata:
http://data.hu/get/5110749/Donto-Tablazat.xlsx

44 hozzászólás Eurovízió 2012: Szavazás az eschungary.hu-n – a döntő eredményei

 • Wohoogirl

  Hihetetlen hogy a magyarok a másodikok……no comment
  Engem Kaliopi is meglepett,ja és kellemes volt Szlovákiát ennyire elől látni:]

 • Nehogy aztán megint úgy járjunk, mint tavaly. Akkor is szép helyezést adtunk a magyar versenyzőnek, mégis nagyon hátul végzett. Főleg mivel Európa megítélése most nem is olyan jó az országról, nem hiszem hogy nagyon pontozgatnának jó dal ide, vagy oda.

  • Zolecs

   Nekem inkább az jön le ebből hogy a többség azért elégedett az idei indulónkkalis, és drukkol neki. Az lett volna gáz ha még TOP10-be sem tesszük.

  • „mégis nagyon hátul végzett” ilyenkor mindig elfelejtkeznek sokan, hogy mennyien nem jutottak el a döntőig sem. Idén is, ha bekerülünk a legjobb 26 közé, az azt jelenti, hogy 42-26=16 azaz 16 ország dalától jobbak voltunk.

  • Gabiii

   Tavaly nem a magyar szavazáson elért szép helyezésünk miatt fájt annyira az a 22. hely hanem mert a külföldiek is nagyon nyomták. Ez a mi játékunk és ha lehet a magyarra szavazni hát adja mindenki a szíve szerinti pontszámot! Na az meg a másik hogy döntőbe kerülni is nagy öröm (kéne hogy legyen csak ugye tavaly mindenki fel volt spanolva)

 • Zolecs

  Mellesleg még mindig nem értem a győztes dal hódításainak okát, de biztos bennem van a hiba 😀

  • Kajli25

   Ebben egyetértünk… Számomra felfoghatatlan az Euphoria imádat… Nem egy hűűűűűűű, de nagy szám…

  • Küllikki

   Zolecs, csatlakozom én is a „gyári hibásak” táborához, de van még egy hetünk hozzászokni ehhez 😀

  • Pitbull

   Már egy korábbi postnál is írtam, hogy Loreen dala szerintem egyáltalán nem éri meg ezt a rendkívüli hype-ot, ami körüllengi, de már unom ennyiszer ismételni magam. Mindenesetre papírforma eredmény született a dobogót illetően, akár egy komolyabb összegben is fogadni mertem volna erre a trióra és ebben a sorrendben. Ami számomra meglepő volt:
   1. Svájc 14. (!?) WTF!? Én kb. 24-25. helyre számítottam.
   2. Szerbia 9. Őket viszont sokkal előrébb vártam volna, mondjuk 4-5. helyre.
   3. Dánia 8. Nem gondoltam volna, hogy bejut a Top 10-be, kb. 13-14. helyet tippeltem volna Soluna-nak, még akkor is ha ezzel Danit vérig sértem! 😀
   És ami a legmeglepőbb volt számomra, de a kellemes fajtából:
   Szlovénia 5. (!!!) Ez a kedvencem idén, de nem gondoltam, hogy ennyire tetszik másoknak is, kb. a 10-11. helyre taksáltam.
   Szóval, a győztest, és a negyedik helyezett olasz dalt nem számítva (Nina dalát utálom, de gondoltam, hogy elöl fog végezni), összességében egész jó eredmény született.
   Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a szavazáson, és köszönöm a lebonyolítást azoknak, akik ezt megtették.

   Várom a következő szavazást!

 • Tilla77

  Én abszolut elégedett lennék ezzel a végeredménnyel. Loreen vinni fog mindent. A Compact Disco pedig top5ös lesz, és nem azért mert jó, hanem a stílus és egyéb jegyek miatt, kicsit kuriózum is talán. Aki biztos előrébb lesz szerintem az a házigazdák üdvöskéje. De senki ne jöjjön a tavallyal. Most ez az év van. És furcsa kimondani, bár lehet, hogy én érzem így, de valami van/lesz a levegőben magyar részről. Ha nem, akkor csak egyszerűen kinyitom az ablakot.

 • zsocakukac

  Azta 😀 Ugyan ez a top 5 nállam is..csak nem ebben a sorrendben:D
  Éreztem,hogy idén nem Mo. lesz az első:D

 • Küllikki

  Izland a harmadik?????? HARMADIK?????? Fiúk lányok, ezt hogy sikerült összehoznunk 😀
  Azon nem lepődök meg hogy Loreen nyert, de hogy Izland ne a második legyen, na azt már nem 😀
  Hát amennyire elégedett voltam az elődöntős helyezésekkel, annyira nem a döntővel, szerintem a finn és a lett dal méltatlanul van annyira hátul és a brit dal se olyan rossz, hogy ne érdemelne meg egy 20 alatti helyezést 🙂

  Jaj mi lesz itt jövőhéten 🙂

  • Patrik

   Én teljesen elégedett lennék, ha Izland ennyire elől végezne 🙂

   • Küllikki

    Jó hát nyilván én se duzzognék, csak én előrébb vártam 😀 😀 😀 De egyébként igazad van, ne legyek telhetetlen, a végén még hátul végez, aztán máris jobban értékelném a 3. helyet 🙂

 • Jani

  Miért nem lepődök meg azon h Loreen nyert ? … szvsz a döntőbe jutás is kétséges nála … de majd meglátjuk. Egyébként teljesen papírforma szerint alakult a dolog, aminek csak hellyel-közzel tudok örülni … a két kedvencemet (Lettország, Macedónia) szerettem volna a top 10ben látni, bár így sem panaszkodhatok, hiszen döntősök lettek. 🙂 A TOP-3ból Izland a legesélyesebb idén szerintem, és nem is haragudnék meg érte ha ők nyernének, de Zilli kisasszony győzelmétől sem határolódom el. 😀 (az első két helyezettem nem túl esélyes győzelemre sajnos, sőt szinte biztos vagyok h egyikük sem lesz döntős … elől is kezdenek, nem tipikus nyertes számok stb stb … de egy izlandi vagy egy olasz győzelemmel tényleg meg lennék elégedve. :D)

 • VR1234

  Ugye csak rosszul láttam, hogy SoundS Of Our Hearts lett kiírva? :O

  Amúgy egész jó lett a sorrend 🙂 Loreen első helye mondjuk szerintem is túlzás…. és nekem hiányzik Moldova xD
  de nagyjából jó lesz ez 😀

 • Zsolti

  Meglepő. Írország és Görögország kicsit erős a top 10-ben, de nem gondoltam volna, hogy Svájcot és Olaszországot ennyire szeretik a rajongók, ez pozitív. 🙂

 • Zolitt

  Megmondom őszintên engem kezd idegesíteni ez a húúú túlértékelt, húúú várható volt, húúú nem meglepő, húúú sablon szerinti….
  Hogy a jó égbe lehet túlértékelt valami, ami 107 ember szavazata alappján magasan verte a mezőnyt! Egyéni szavazatok vannak összesítve! Akkor hol itt a hiba?

  Én meg speciel az előző kommentekkel ellentétben azt nem értem, hogy miért trendi közösen utálni azt akit a többség nagyon favorizál???

  • Gabiii

   +1 Kb ugyanezt leírtam már én is és igen manapság amit sokan szeretnek azt divat lesz utálni.Nekem is volt már olyan hogy a favorit nem jött be annyira pl Rybak de eszembe nem jutott utáljuk eggyütt Rybakot klubbot alapítani -_-

  • Küllikki

   Senki nem utálja a dalt, egyszerűen vagyunk maroknyian akiket mondhatni hidegen hagy a dal, és így azért kissé furán tud hatni, hogy vajon mások mit szeretnek benne annyira? De én pl. ugyanígy vagyok az ír ikrekkel is, hogy nem értem mi a jó bennük, de ettől még nem utálom őket. De mások nyilván meg azt nem érthetik, hogy szerethetik annyian pl. az izlandi dalt, ennyi. Nem is várom el tőlük hogy megértsék, ugyanakkor nem is mondom azt rájuk hogy jaj mert bezzeg biztos utálják a dalt, azért nem szeretik.
   Semmi nem fehér,ill. fekete 🙂
   Van az a mondás, miszerint kétféle vélemény létezik, az enyém és a helytelen, na erről sincs szó 🙂
   Szóval tessék inkább örülni Loreen győzelmének 🙂

   • Gabiii

    Na na le lett írva hogy utálom az euphoriát:) és az a bajunk hogy minden adandó alkalommal le van írva és a kis csoport meg a komment köré gyűlik 🙂

   • Küllikki

    De most komolyan…. Vegyünk mondjuk ezer embert, aki szereti Loreent, százat, akit ez leginkább hidegen hagy ill. nem szereti és ezen belül van mondjuk tíz, aki kifejezetten utálja a számot. Ilyen arányok mellett nem tök mindegy? 😀 (egyébként nekem nem rémlik hogy olyan sokszor elhangzott volna az utálom az euphoriát kezdetű monológ, de nyilván nincs ráállva a szemem hogy ezt kiszúrjam)
    Tudod én hányszor olvastam a kedvenc, vagy nagyon szeretett dalaimnál, hogy ez mennyire rossz, meg fúj, meg így meg úgy? Istenem, hát az ő véleménye, joga van hozzá.
    Egyébként a részemről az a helyzet, hogy nem vagyok az a tipikus, „csak azért se állok be a sorba” hozzáállású ember, leginkább sodródom az árral és a tömegízléssel, és éppen ezért találom az egész helyzetet furcsának, hogy akkor most meg mi a „baj”? Itt egy szám, európa odavan érte, nekem miért nem jön be? Tényleg velem lenne a baj? Aki tavaly 10 pontot adott mindkétszer az azeri számnak és a végén tényleg ők győztek? És tudod, nekem azért jó érzés tudni és tapasztalni, hogy igen, vannak még rajtam kívül „furák” akik szintén kilógnak a sorból. 🙂 Így legalább tudom hogy nem csak én megyek szembe a forgalommal az autópályán 😀 😀 😀
    Egyébként meg inkább arra kellene koncentrálnunk, hogy a CD a lehető legjobb helyezést érje el és szurkoljunk ezért, mert attól függetlenül hogy tetszik-e vagy sem, de mégis csak a mi kutyánk kölyke 🙂

   • Zolitt

    tökéletes a példád!
    Van 1000 ember, abból 100at hidegen hagy ill. nem szereti….
    az a 900 nem fog ugrani minden egyes Loreen-es cikknél, hogy leírja, hogy mennyire szeretem, mennyire szuper előadás, stb… 1x leírta és kész!
    de az a 100 akinek nem tetszik az hogy hogy olyan elől szerepel majd mindenhol az a dal ami neki közömbös, minden alkalommal leírja húú de túlértékelt, meg hogy nem is érti.
    Jó én már tudom, hogy nagyjából kik azok akiknek tetszik a dal, azok nem írják be mindenhová…

    Most ha azt nézed, hogyha nem hozzuk fel ezt a témát, akkor marad az „egyenvélemény” és ha bejön egy külsős, mit lát? Azt hogy itt nem kedvelik Loreent! és ez valamennyiben befolyásolja is…

    Szóval nem azzal van itt a probléma, hogy vannak akiknek nem tetszik, mert ez természetes! Én is pl hidegrázást kapok a Szerb csávótól, de nem írom le 100x

   • Küllikki

    Tudod mit? Csináljátok ti is, na 😀 😀 😀

 • Fabiana

  Második hely nekünk? Na ez meglepő, azt hittem a többség csak azért támogatja a dalt, mert magyar. (ezek szerint szeretik is :P)
  Összességében egész jó eredmény született. Kaliopi és Max Jason Mai is egész szépen szerepelt nálunk.
  Szép munka, köszönjük a játékot a lebonyolító(k)nak.

 • serveto

  Nagyon érdekes eredmény! Szóval ezt szeretik a magyarok? 🙂 Gondolom, azért „ízlések és pofonok”. Nekem nagyon más lett volna az eredmény, de én főként dallam alapján választok, ami mondjuk nagyon kedvez, pl. a szerbeknek, akik a favoritom. Azért a brittek helyezését méltatlannak tartom, de örülök, hogy az olaszok ilyen jól végeztek.
  Meg gondolom, más az, amit szeretnek hallgatni az emberek, és más, aminek drukkolnak. Pl. a görög dalt nem szeretném, ha nyerne, de elég fülbemászó.
  Azért remélem, Bakuban is ilyen jól szerepel a magyar csapat! 🙂 Hajrá!

 • Patrik

  Az első 3 helyezettel (Magyarországot kivéve a listából) egyetértek, bár jobban el tudnám képzelni, hogy Izland a 3. Olaszország pedig a 2. Spanyolországot nem értem mit keres olyan elöl. Svéd-Olasz verseny lesz ez az egész, aztán győz a jobbik 😛 (remélem Olasz)

 • János

  Egészen ízléses döntőt hoztunk össze. Az első 10-ből Norvégia szúrt szemet,akit még az első 26-ba sem vártam volna a magyaroktól. Magyarországgal kapcsolatban a túlzott elfogultság miatt még mindig nincsen reális képem…

 • Szlovákia helyezésének örülök a legjobban, viszont sajnos Franciaországot és Ukrajnát nem kedvelitek! Loreen győzelme nekem egyértelmű volt, és abban reménykedtem hogy magunkat max 7 köré rakjuk, de sajnos megint győzött az elfogultság..

 • Bazsa

  Imádom a nyertest, szerintem ez már lassan elkönyvelt, hogy ő megnyeri idén, bár meglepetések mindig vannak, itt most nem látok rá sok esélyt. Ciprust és Görögországot előrébb raknám a listában, Szerbia, Spanyolország és Szerbia viszont nem nagyon értem, miért van olyan elől, de hát ízlések és pofonok. 🙂

 • Bazsa

  Dupla Szerbia helyett egy Szlovénia 😀

 • Zsolti

  99%, hogy Svédország, Izland és Szerbia közül kerül ki a győztes. Kissé csalódnék is, ha nem így lenne. Közülük a svédeknek és Izlandnak drukkolok jobban. Ha az előadásra gondolok, akkor Loreen a nyerő, ha a dalra, akkor kezdek Izland felé hajlani, úgyhogy nálam döntetlen van az első helyen. 🙂 Itt jön képbe az, hogy általában jobban drukkolok azoknak, akik még nem nyertek, ráadásul legalább annyira lennék kíváncsi egy reykjavíki Eurovízióra, mint a bakuira (egyébként ezek valószínűleg a két legtávolabbi pontok, ahol megrendezhetik, 5000 km van köztük 🙂 ).

 • msz

  Basszus, tudtam hogy meg kellett volna kérdeznem hogy sikerült-e elküldenem… Na mindegy, most kimaradtam ebből is 🙁
  Azt viszont „enyhén” sejtettem hogy a svédek megnyerik, és hogy a magyarok is elől lesznek, Szlovákián, Szerbián és Szlovénián meglepődtem, lettek, ukránok és az angolok jobbat érdemeltek volna. És már csak 8 nap! 🙂

 • Boti

  Mit keres a torok szam a dontoben helyette messze jobb Eszt dal kene legyen.Amugy eleg jo top

 • Serinon

  Engem meglepett Macedónia helyezése, na meg Szlovákiáé 😀 Mivel a török után a szlovák csak úgy hirtelen bevillant, azt hittem, hogy tévedésből került oda, aztán rájöttem, hogy ennyire elöl végzett. 🙂 Szerbiát én is előrébbre vártam, ahogy NB-t is. Összességében jó, Szlovénia 5. helye kifejezetten pozitív.

 • Zolecs

  Én nem utálom az eufóriát, de hogy már egy Lett vagy Román!! próba alatt is azt kell olvasnom hogy Loreen a legjobb és hogy ők nyernek, az már egy kicsit idegesítő. Szóval nekem az imádat kifejezésével van inkább bajom, hogy minden dal alá oda kell trollkodni hogy a svédek nyernek.Most nem rátok gondolok, hanem úgy általánosságban értem.

  Nekem is benne van a TOP10-be, mégsem adtam neki pontot, mivel feleslegesnek éreztem.

  • Gabiii

   Ez igaz és ez engem is zavar azzal együtt hogy nálam ők az elsők. De erről nem Loreen tehet.

  • Küllikki

   Na nekem is ez az egyik halálom, függetlenül Loreentől, hogy van egy adott dalról esc-es poszt a fb-on is és jön oda mindenféle grafomán hogy xy a nyerő, xz fog nyerni, hajrá zy…. jó tudom, ez legyen a legnagyobb problémám az életben, de akkor is 🙂

 • Dun

  Még jól elfogult volt mindenki a Compact Disco-val! 2.-ok kész vicc, legyen úgy! 😀 De sajnos erre annyi az esély, minthogy holnap én leszek amerika elnöke….. Döntőbe jutás is elég necces, pengeél!

 • Mazsola

  Vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatba. Hát a győztesre számítottam hogy Loreen lesz(örülök is neki meg nem is xD), viszont Izlandot én 2. helyre vártam. Az hogy Szlovákia ilyen jó helyezést ért el annak kifejezetten örülök :D, viszont azt nem értem, Tooji hogy tudott jobb helyen végezni mint pl. Soluna? Szerbia, őket megint csak előrébb vártam. Összességébe azért meg vagyok elégedve az eredménnyel :). Így ezek után már kíváncsi vagyok, hogy mi lesz jövő héten 😀