Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: Első kritikák a Compact Disco-ról

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pr85K0WQ0vo [/youtube]Tudósító: Klész Imre – Hajkó Attila
Forrás: több forrás

Túl vagyunk Magyarország csapatának első próbáján. A kiskamerás felvételekből lehet némi képünk, de a kint tartózkodó újságírók az első kameramozgásos felvételeket is nyomon tudják követni, és véleményükkel tudják árnyalni azt, amit mi nem látunk, a Compact Disco első próbáján.


esckaz.com – Haonló a háttér mint a nemzeti döntőn, de nem ugyanaz. Alig lehet hallani az éneklésüket. Kétség nem fér hozzá, ez egy nagyon, de nagyon jó dal a rádióban, ami nem tud olyan átütő lenni a színpadon. Sok hiba van a kameramozgásban, sok énekhibával keverve. Ez nem jó. Az az érzésed hogy ha így folytatják, totálisan elvesznek az elődöntőben.

esctoday.com – A színpadi fények talán túlságosan sötétek ehhez a produkcióhoz. Az énekes használja a kifutót, ami a 2006.os lengyel dalra emlékeztet. Hangilag lapos volt és biztos hogy dolgozni kell még ezen, de ne feledjük, ez még csak egy próba. Két háttérénekes támogatja a csapatot.

oikotimes.com – Magyarország dala habár nagyon édes és tele van üzenettel, a monitoron keresztül nem jön át a dal energiája, de nagy esélye van a továbbjutásra.

escxtra.com – Csaba (az énekes) a produkció nagy részét a kifutón tölti, ami jól fog mutatni, hiszen körülötte a közönség lesz. Hangilag sokan aggódtak a produkcióért, de egy-két hamis hangtól eltekintve egyáltalán nem volt vele semmi baj. A színpad eléggé sötét a háttérben vörös és sárga elemek villannak fel. A második versszakban dolgozni kell a kiejtésen – adta közre az escxtra. Ezzel szemben az escdaily kiemelkedőnek nevezte hangilag a Compact Disco próbáját.

escdaily.com – Az énekesük a második refrén előtt elkezdi használni a kifutót. A színpadot sötét színek veszik körül, míg a háttérben szíveket, köröket és különböző alakzatokat látunk. Hangilag a produkció jó kiállású.

108 hozzászólás Eurovízió 2012: Első kritikák a Compact Disco-ról

  • Gabiii

    Ami még nagyon tetszik az az oo-oo résznél az a kar mozdulat szerintem hatalmas energiát ad a dalnak (tippre ott lesz majd egy taps vihar az arénában) Ezt már az Amszterdami koncerten is láthattuk , már akkor sejtettem hogy ez Bakuban is megmarad 🙂

    • Igen-igen és mennyire jó volt hallani, hogy a külföldi közönség Csabával együtt énekelte azt a részt. Ha a kristályaréna is megszólal, én elájulok.

  • nosugar

    Igértek valami nagy dobást a szám végén…nos, az hol van??

  • Compact:Disco

    A meglepetés sajátossága az hogy azt nem áruljuk el 🙂 Majd megtudjátok:))))

    • Robek

      NO, NEEEE Ádok Zoli is ezzel a szöveggel jött! Azóta nem szeretem a meglepetéseket az Eurovízión!!! 🙂

      • schanc

        Azért a CD-t ne hasonlítsuk már Ádok Zolihoz. Február óta azt érzem, hogy a fiúk nagyon tudják, mit csinálnak, és eddig őket igazolja minden.

    • Bízzunk a vizuális katarzisban is a végén 😉

    • Fabiana

      Oh, lesz meglepetés is?

      • Zoli

        Azért harangozzák szerintem be, hogy lesz meglepetés, hogy számítsunk rá, és amikor végül nincs is, akkor jól meglepődjünk.
        Komolyra fordítva a szót, szerintem nem is kell meglepetés, abban az MTV-s riportban nagyon jól néz ki az elsötétülés a végén, az éppen elég elegáns lesz úgy! A ruhák azért remélem ütősek lesznek. Ja, és kedves Comapact Disco, nagyon jó, hogy végre van egy indulónk, aki nézi a hozzászólásokat és reagál is rájuk. Ne aggódjatok, bízunk bennetek!! Szorítunk, és ami a legfontosabb: büszkék is vagyunk! És ezt szerintem a többség alátámasztaná, szóval nem csak a magam nevében írtam.

      • Zoli

        Csabi pedig mindenképp tartsa meg a jó kapcsolatot a kamerával, úgy, ahogy a Híradóban is láthattuk.

  • nosugar

    Izgalommal várjuk! Hajrá fiúk! :):)

  • János

    Rettenetes a háttér. Maga az ének szerintem jelentőset fejlődött a magyarországi döntőhöz képest(akkor végig sem tudtam hallgatni,de most mosollyal a számon sikerült megtennem). Bízom benne,hogy van idő még kijavítani.

  • Zoey

    A hang valóban sokat javult, bár én mondtam korábban is, hogy hallottam tőlük már ezt a dalt élőben, és ott is remek volt.
    A látványnál azonban kicsivel többre számítottam, ez elég egyszerű… ami persze nem biztos, hogy baj. A háttérnél jobban örültem volna világosabb színeknek (is), főleg, hogy ők is sötét ruhákban vannak. De akkor most mi választottuk a háttért, vagy az azeriek adták ezt nekünk? Mert sokszor annyira passzol a dalhoz, itt is lehetett volna konkrétabb, ehhez a dalszöveghez lehetett volna találni. Azért szomorú, hogy máshol lehet szökőkút is, itt meg semmi plusz…
    Na de sebaj, főleg, ha van meglepetés, hajrá srácok, nagyon jók lesztek, szurkolunk!!! 🙂

  • Compact:Disco

    Hajrá ESCHUNGARY, Hajrá Magyarország! Bizzatok bennünk, nem kérünk tőletek többet:)))

    • Én maximálisan bízok és vagyunk ezzel így páran! 🙂
      És tudom, hogy jó lesz nagyon.

    • Küllikki

      Teljes mértékig bízunk bennetek, és küldjük a pozitív energiát 🙂

    • Zolitt

      Azért annak nagyon örülünk, hogy Ti fel-fel jártok ide – figyelitek az oldalt, mondhatni a kezdetektől!

      Persze, hogy bízunk Bennetek! Nagyon szorítunk, hogy minden a legjobban alakuljon!
      HAJRÁ COMPACT DISCO! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! =)

    • Fabiana

      Veletek vagyunk és hiszünk bennetek! Ügyesek voltatok a próbán, Csabi is kellően „flörtölt” a kamerával, jó szokását tartsa meg! 😀
      Hajrá hajrá Compact Disco!

    • Zsolti

      Mi drukkolunk ezerrel, és ha valamiben bízhatunk, az a csapat! Ha rosszallóan is írunk valamiről, nem rátok haragszunk, hanem értetek 🙂

  • Ezüstróka

    Nagyon nagyon szurkolunk nektek 🙂 Nincs még egy ilyen dal a mezőnyben, aki nem veszi észre, mennyire jó, az csak őt minősíti 🙂

    Menni fog, jók lesztek, mindenkit a földig aláztok 🙂

  • BeN

    5 éve nézem és várom évről-évre az Eurovíziót! De el kell hogy mondjam, most jutottam el először oda, hogy engem rohadtul nem érdekel már, hogy fog szavazni Európa majd kedd este. A Compact Disco és Sound of our hearts, (függetlenül attól, hogy mit ér el és mit nem) már most elérte, hogy büszke legyek rájuk! Persze Nagyon drukkolok nektek, szorítok! Hajrá Compact Disco! Hajrá Magyarország!

  • Compact:Disco

    Az Euroviziós veteránok azt szokták mondani hogy az első próba az mindig katasztrófa, és mindenki kiborul az eredménytől.
    Én a Csabival 5 éve dolgozom és még soha nem láttam ennyire felszabadultnak és magabiztosnak! A helyszinen mindenkinek elállt a lélegzete a próba után! Olyan energiák szabadultak fel hogy mi sem értettük mi van!
    Nagyon elégedettek vagyunk a szinpaddal a hanggal és a technikával!
    Ki voltunk akadva egy picit a vizuál miatt, amit a szervezők készitenek el mindenkinek.
    Most érkeztem haza az Euro Club-ból ahol hosszasan beszélgettem az egyik rendezővel aki elárulta hogy mindenkinek különböző hátteret terveztek, és azért kapták az orosz mamik a földgömböt és az iszonyatos látványt mert a szinpadon nem történik semmi. Nekik műsor kell elvégre ez egy tv adás ahol a nézettség is számit!
    Ennyit mondott hogy a mi dalunk és szinpadi jelenlétünk annyira erős hogy akár a háttér vetitést le is kapcsolhatnák:)
    Persze ettől mi nem bizzuk el magunkat hisz az utóbbi évek legerősebb felhozatala van, de az biztos hogy mi már nem foglalkozunk a kritikákkal és a latolgatásokkal!
    Ez már egy tiszteletkör, felmegyünk és tétnélkül jól érezzük magunkat a szinpadon, és kihasználjuk azt hogy egy ekkora szinpadon ennyi ember elött élőben és a tv képernyők elött zenélhetünk! Ettől lesz őszinte és hiteles! Nincs több görcsölés! Azt akarjuk vissza adni amit bárki kap tőlünk egy Compact Disco koncerten!
    És amúgy meg tényleg van egy kis meglepi is!
    Ezeket a hireket most Ti olvassátok először elsőkézből:)

    Üdv:
    Begi

    • schanc

      Fiúk, nagyon nagyok vagytok, már most büszkék vagyunk Rátok! Óriásit fogtok durranni! Hajrá! Veletek vagyunk!

    • Zolecs

      Nagyon jó ilyeneket olvasni, ezzel a meglepetés dologgal pedig most nagyon kíváncsivá tettetek.
      Tuti meglesz ez a döntő, mert ha már a próba ennyire jól sikerült akkor bele sem merek gondolni milyen lesz ez élesben 😀

    • Kajli25

      Hajrá Fiúk!!! Nagyon szuperek vagytok! És csak lazán, nem kell itt foglalkozni senkivel és semmivel! Mi mögöttetek állunk és szurkolunk!!! Azt hiszem több ezer ember fogja lerágni a körmét kedd este mire meghalljuk, hogy a továbbjutók között mondják „Hungary”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Szeretünk Titeket és hihetetlenül büszkék vagyunk rátok!

      Hajrá Magyarország, hajrá Compact Disco!!!

      És Csabinak pedig boldog születésnapot 🙂

    • Fabiana

      Köszönjük a beszámolót! Így van fiúk, jól álltok hozzá. Menjetek fel a színpadra és adjátok elő ezt a jó kis dalt sok-sok pozitív energiával abból rossz nem sülhet ki. Büszkék vagyunk rátok! Kíváncsian várjuk a meglepit. 😀

      Csabinak nagyon boldog születésnapot!

      Hajrá CD!

    • Tök jó ilyen „műhelytitkokat” olvasni. Még írjatok, mert mindenki aki az eschungaryt olvassuk, alig várjuk a híreket, főleg pár nappal a nagy esemény előtt.
      Bármi lesz szurkolunk nektek, egy jó előadás után már nem rajtatok múlik a dolog.
      A meglepire én is kiváncsi vagyok!

      Sok sikert és sok szerencsét!

    • Küllikki

      A „kollégák” már mindent elmondtak előttem 🙂

      Csabinak én is boldog születésnapot kívánok!

    • Zsolti

      Köszönjük a bennfentes infókat! (még ilyet! 🙂 ) Ahogy kiveszem a szavaitokból, úgy tűnik, hogy csak ott kint szembesülnek a delegációk a háttérrel, ez elég durva. De jobban belegondolva teljesen igazatok van, mi rajongók összeolvasunk fűt-fát (probléma kiejtéssel? hagyjuk már!), aztán meg túllihegjük a dolgokat.

  • katesz

    Hajrá fiúk, nagyon szorítunk, és büszkék vagyunk Rátok!
    Tűkön ülök……mikor lesz már kedd???

    Az Ünnepeltnek pedig Boldog Születésnapot:)

  • nagy róbert

    sziasztok fiuk lányok mindenki aki szereti az eurovizuiós dalfesztivalt köszöntök. gratulálok a fiuknak az előadásért mert ez egy egyedi szám. biztos vagyok benne hogy bejutunk a döntőbe. az előadott számok 80 százaléka disco tipusu szám legalábbis az én meglátásom szerint.jó pár éve nézem a fesztivált,persze mindig szurkoltam a magyaroknak,de most érzem azt hogy nagy meglepetést okozhat a cd ezen afesztiválon, rúzsa magdi után. nagyon szurkolok nekik hajrá compact disco yeeeeeeeeee

  • Mona Lisa28

    Nyugi fiúk, sima ügy lesz, nem kell beszarni! (bocsi a kifejezésért) 🙂 Hajrá Magyarország!

  • Én nem értem hogy pl az ogae szavazásokon miért állunk olyan hátul. Egy ilyen dal, mint a mi idei dalunk simán top 10-es kell legyen a döntőben. Nem érteni… Hajrá CD! 😉

  • Zoey

    Nagyon örülünk, hogy ilyen visszajelzéseket hallunk tőletek, meg egyáltalán azt, hogy megtiszteltek bennünket kommentjeitekkel! Jó hír, hogy ti és a helyszínen lévők így látják a helyzetet, az esélyeket, reméljük, majd a nézők is így fogják, és tényleg nem a látvány fog számítani. Mert ha tényleg így van – hogy azért nem kaptunk ütős háttért, mert anélkül is erős a dal -, az nagyon jó jel!!!
    Ne izguljatok, legyetek elemetekben, pihenjétek előtte ki magatokat – már amennyire lehet -, aztán kedd este (és remélhetően szombaton is) szabaduljanak fel azok az energiák! Mi Veletek leszünk!!! Hajrá Magyarország, hajrá srácok! 🙂