Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Egyesült Királyság

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Annak ellenére, hogy a londoniak minden energiája és figyelme mostanában az ötkarikás játékok rendezése felé összpontosul, az illetékesek az Eurovíziós Dalfesztiválon való eredményes szereplésért is mindent megtettek. Ha egy olyan énekest delegálnak, aki mögött 45 évnyi szakmai tapasztalat áll, és nevét 150 millió eladott lemez fémjelzi, nem nyúlhatnak mellé – gondolták a britek. Így eshetett a választás a legendás Engelbert Humperdinckre.

A művész túl van már négy Grammy jelölésen, egy Golden Globe díjon, 63 arany- és 24 platinalemezen, emellett (sőt, éppen ezért) a Hollywood
Walk of Fame és a Las Vegas Walk of Fame is egy-egy csillaggal tiszteleg előtte. Lelkes rajongótábora egész Európát behálózza, így még az utóbbi egy évben is koncertezett az Egyesült Királyság mellett Oroszországban, Romániában, Hollandiában, Belgiumban, és Izraelben is.

Arnold George Dorsey (ez Engelbert születési neve) egyike volt annak a tíz testvérnek, akik egy brit hadseregben szolgáló úr, valamint egy operaénekléshez is konyító hegedűtanárnő frigyéből születtek Leicesterben. Szülővárosához hűen kötődött eddigi 76 életévében, alázatáért egy díszpolgári címhez hasonló kitüntetésben részesítették.

A popszakmába Gerry Dorsey-ként tört be, de úgy tűnt, hogy egy életveszélyes TBC roham derékba fogja törni karrierjét. Ez szerencsére nem történt meg, a folytatáshoz viszont egy új, igazán megjegyezhető nevet választott. Ezután már az „Engelbert Humperdinck” felirattal látta el a különféle női ruhadarabokat. Volt mit dedikálni – a rejtélyes szívtipró virágkorában, a hatvanas-hetvenes években sportos megjelenése mellett egyedi pajeszával is játszi könnyedséggel hódította meg a gyengébbik nem képviselőit. Sikeréhez leginkább mégiscsak örökzöld slágerei (például a Can’t Take My Eyes) járultak hozzá. A Love Will Set you free (Martin Terefe és Sacha Skarbek szerzeménye) kétségtelenül méltó nyitánya lesz a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének.

Kapcsolódó cikk: Nagy-Britannia: Engelburt Humperdinck – Love Will Set You Free

16 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Egyesült Királyság

  • Zolecs

    Unalmas, felejthető. 1-es sorszámmal pedig méginkább az lesz.

  • Rita

    Ez az utóbbi évek egyik legigényesebb dala, és Humperdincknek olyan hangja, ami megsüvegelendő. Az egyik kedvencem idén, de az alacsony rajtszám miatt félő, hogy alig kap majd pontot a nézőktől…és az nem létezik, hogy a szakmai zsűri ne vegye a szárnyai alá.

  • Küllikki

    Nem jövök a mókusaimmal, de nekem ez tetszik 🙂 Bár a nem túl szerencsés sorszám miatt nem tudom mire fognak jutni…

  • Zsolti

    Az égvilágon semmi gond nincs ezzel a dallal, tényleg szép, örülök, hogy itt van. Nagyon jó és egyszerű a szövege, a „love comes once if you’re lucky enough” sor szavazatok tízezreit hozza majd. Egyszerű, de nagyszerű gitáros-vonós hangszerelés, ehhez nem is kell több, tökéletes.
    Viszont egy dolgot magyarázzon el valaki! Az „Engelbert Humperdinck” miért megjegyezhetőbb, mint a Gerry Dorsey?? 😀 Három hónapja hallom/látom a nevét, de még mindig nem tudom se leírni, se kiejteni 😀

  • msz

    Szerintem sincs semmi gond vele, én nagyon örülnék ha 76 évesen ilyen hangom lenne. 1-es rajtszám nem túl szerencsés, de az angoloknak az utóbbi években valahogy a lassabb dalok jöttek be (2002, 2009), hát meglátjuk.
    12/42

  • Kajli25

    Nagyon szeretem ezt a dalt! Örülök, hogy ilyet is hallani!
    Az pedig külön kellemes meglepetés, hogy az egyik kedvenc számom eredeti előadója Humperdinck 🙂

    És én sem bírom megjegyezni, kimondani a nevét 🙂

  • Dani

    Jó kis ballada, Engelbertnek elég jó hangja van, de unalmas az egész… 27/42

  • Lol, már a döntősöknél járunk? Nem igazán kedvelem ezt a dalt, de szép. 28/42

  • smileyshine

    Szerintem is szép dal, és itt az ellenpélda az orosz nagyikra-attól, hogy valaki idős, nem csinál feltétlenül viccet az Eurovízióból.

  • Pitbull

    Elsőre megtetszett ez a dal, az egyéni listámon Top 10-ben van. Igényes zenebarátoknak ajánlanám, akik töbre vágynak La la la szerelemnél, meg Woki mit deim seggnél.

  • Arni

    Kevés egy Euroviziora nem való ezt tom mondani.

  • Michael de nem Knight

    Az idei év egyik legjobb előadója és dala.

  • Dini

    Nagyon szeretem ezt a dalt (is).
    Szép dallama van és ennyi idősen ilyen jól énekelni dicséretes.