Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: Elkezdődtek a próbák!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com – oikotimes.com
Utolsó frissítés: 17:17

Elkezdődtek a próbák az idei Eurovízió helyszínén, Azerbajdzsán fővárosában. A következő napokban minden versenyző 40 percet kap a próbákra, és most nem kell fellépőruhát viselni. Magyarország holnap próbál. A sort Montenegró kezdi (fellépési sorrend szerint próbálnak), és meg is érkezett az első kiskamerás felvétel a próbáról. Videókkal az escxtra.com a frissít, kritikákkal pedig az azóta vírusmentesített oikotimes.com.


Montenegró: A mai nap próbáit Montenegró kezdi. A dal maga nagyon művészi, ebből fakadóan nagyon kevesen tudják értelmezni, mindenesetre a technikai problémák miatt mindig az első próbáló fut ki az idejéből a leghamarabb. Van egy szamaruk is, mint színpadi kellék.
Izland: Izland ár időbeli csúszással lép másodikként a színpadra. A legfontosabb dolog ezen a próbán az, hogy egyszerűen csodás fényeffekteket használnak.
Görögország: Görögországos trikóban lépett fel Eleftheria az első próbán. Az escxtra.com függetlenebb szemmel nézi a próbát: a „My Number One”-ra emlékeztet a koreográfia, az énekesnőt táncosai felemelik a végén. Hangilag megfelel bár nem tökéletes, amit a színfalak mögötti háttérénekesnek kell megoldania. Ez az egyetlen gyors dal a mostani 5 közül, könnyen továbbjuthat a döntőbe.
Lettország: A továbbiakban az escxtra.com kritikáit tálaljuk, az oiko-nál valami probléma lehet, lemaradásban vannak. A lettek próbájánál nagyon elszomorító, hogy a Beautiful Song elvesztette a nemzeti döntőn látott vidámságát, és most egy komoly produkciót mutattak be. Az énekesnő és a vokálosok hangja rendben van, a háttér a 2009-es portugálra emlékeztet.
Albánia: Albánia énekesnője egyedül is hihetetlen teljesítményt nyújtott. Lehet hogy sokaknak túl hangosnak fog tűnni, de a magas hangokat szépen tartotta mindig. A színpad fekete és piros, nincs túlbonyolítva a show. Egyike az idei legalábecsültebb versenydalok közül, nem lepődnénk meg, ha nagyon jól szerepelne – írja az escXtra.
Románia: Néhány embernek kétsége volt az énekesnő hangi adottságaival kapcsolatban, mivel az amszterdami koncerten nem énekelt élőben. Most a csarnokban egészen jónak tűnt, csak egy picit volt bizonytalan. A produkció szépen kivitelezett, nagyjából a nemzeti döntős felállást láthatjuk viszont, nem lenne szabad problémát okozni nekik a továbbjutás és egy jó eredmény elérése.
Svájc: A háttér zöld és fekete, stroboszkópot is használnak, némileg hasonlít Grúzia 2011-es fellépéséhez. Egészen jók az énekhangok és a kiejtés is fejlődött: most tényleg lehet érteni a „swim against the stream” részt. Mindenesetre jő produkció, lehetséges továbbjutó. A kamerák sokszor lemaradnak a fontos dolgokról, ezen javítani kell.
Belgium: Iris és három háttértáncos a felállás a színpadon. Elfogadható énekteljesítményt mutatnak, itt-ott éles hangok felbukkannak, de összességében jó. A kameraállásokon javítani kell mert sokszor összefüggéstelennek hat az egész.
Finnország: Pernilla egy csellistával látható a színpadon, egyszerű fényhatásokat használ, szélgép is van. A hangon állítani kell még, mindenesetre magabiztosan énekel. Úgy tűnik, a fellépőruha is tesztelés alatt van.
A mai próbáknak vége, holnap a Compact Disco is próbálni fog. Munkanap lévén nem lesz a maihoz hasonló friss értékelésgyűjtemény, de a magyar versenyzők kiemelt figyelmet fognak kapni.

105 hozzászólás Eurovízió 2012: Elkezdődtek a próbák!

 • Hegedüs Zoltán

  Na megnéztem mind a 42 dal kezdő 1 percét. Mindössze csak 42 nem tetszik belőle, nemzeti válogatón is csak 1 nekem tetszőt láttam, a Feel című dalt, ami persze hogy elődöntős utolsó lett, épp nálunk Magyarországon, de a Jestem óta már hozzá vagyok szokva hogy mindig a legutolsó ami a legjobban tetszik. A korábbi magyar dalból is csak a Forogj világ tetszett, nálam 2. volt, ott 12. lett. 2011-ben 3-3 tetszett igazán: Jestem, Que me quiten lo bailao, What about my dreams (fél év után jöttem rá hogy mégis tetszik, de ebben legalább már eleve láttam hogy jó, csak éppen van sokkal jobb is). Illetve a Junioron: Ik ben een Teenager, Kak Romeo i Dzhulyetta, Candy Music, a többi nálam nem ért el helyezést. És Rachel legújabb dala, a Never Nooit ugyan nem a világ a legjobbja mint az Ik ben een Teenager, de legalább jó. Ez a csaj még az ABBA-t is lehagyhatja, ha már most 2 jó dala van (az Ik ben een Teenager-nél ő a szerző, a másiknál nem tudom).

  Úgyhogy én nem fogom nézni a TV-ben, és nyilván tök mindegy melyik ország nyer, akár az Antarktisz akár az Andromédák vagy a Hold. De mivel egyáltalán nem tetszik a magyar dal, úgyhogy most biztos mi nyerjük. Murphi törvénye.

  • Gabiii

   Akkor lehet hogy nem való neked az Eurovízió? 😛 Más az ízlésed ennyi.

  • Majdcsak megérnek az idei dalok is!

   • Hegedüs Zoltán

    Mint írtam, annál már első hallásra is tudtam hogy jó az, van dallama, csak én a sokkal-sokkal jobbakat szeretem, az első és sokadik hallásra is csak annyi volt, hogy 1-szer érdemes meghallgatni, de 2-szer már nem. Más kérdés hogy korábban úgy foglamaztam meg, hogy egyáltalán nem tetszik, ez valóban zavaró lehet. A mostani dalok viszont szinte szín 0 pontosak, az 1 pont is csak annyit jelent számomra dal és nem láncfűrész hangja, van ugyan dallama de nem tetszik: 1-szer se érdemes meghallgatni. A görög még határeset, azt az 1 percet talán érdemes volt rászánni hogy a 3 perces dal kezdő 1/3-ába belenézzek, de annyit az se ér hogy újra meghallgassam. A 42 közül az nálam a 43., a többi meg nem ért el helyezést. A tavalyi JESC után többre számítothattam volna, de sejtettem hogy gyengébb lesz. Egyébként a tavalyi JESC-nél is csak dalonként 1 perc volt.

   • Hegedüs Zoltán

    Ja természetesen az 1 percet az utolsó mondatban csak a nem tetsző 10 dalra értettem.
    Az eddigi legrosszabb amit valaha hallottam a Hard Rock Hallelujah volt, az az egyediségével tűnt ki, nyert is. Úgyhogy szerintem most a ruszki nagyik nyernek, ők tudnak a legjobban kitűnni a többi közül.

 • Fabiana

  Rambo Amadeus interjú – ajánlom figyelmetekbe!
  Én sírtam. XD

 • Zolecs

  Csak röviden összegezve a dolgokat.

  1.Montenegró: gagyi
  2.Izland: TÖKÉLETES
  3.Görögország: Tavalyi Örményország. Az egyik meglepetés kiesőnek tartom.
  4.Lettország: giccsparádé, nagyon taszít engem ez a színkavalkád.
  5.Albánia: Rémisztő, de komolyan 😀
  6.Románia: Okés, kb. erre számítottam
  7.Svájc: tetszenek a fények, a dal nem.Hogy mi lesz a sorsa nem tudom.
  8.Belgium: A színpadkép ugyanannyira felejtős mint maga a dal.
  9:Finnország: Tetszenek a színek meg úgy összeségben minden, szerintem esélyes a döntőzésre.

 • Kajli25

  Izland egyszerűen tökéletes!!! Nagyon szorítok értük, hogy lekörözzék Loreen-t! Megérdemelnék a győzelmet! Csodás az egész!!!

  Figyeljétek meg, Anmary-éknál valami turpisság van! Nagyon csak kódorognak jobbra, balra a vokalisták, mint akik nem tudnak mit kezdeni magukkal! Tuti van itt valami a tarsolyban, ez így túl egyszerű és unalmas! 😉

 • Dini

  A görög induló valami rettenetes.Remélem kiesnek.
  Rettenetes hangszín ráadásul nagyon hamis. A háttérénekesnek kell megoldania.Nagyon felháborítónak találom, ha egy énekes ennyire nem tud énekelni.Ez nem egy szépségverseny.

  Románia meglepetés, élőben is jó, bár féltem tőle kicsit.
  Csak belelestem, de a többi is jónak tűnik.

 • msz

  Csak most volt időm megnézni az összeset, úgyhogy egy rövid összegzés:
  1. Montenegro: 4/10
  2. Izland: 10/10
  3. Görögo. : 6.5/10
  4. Lettország: 7,5/10
  5. Albánia: Ezek évről-évre egyre jobb énkesnőket hoznak! A dal ok, a háttér ok, az ének tökéletes. 7/10
  6. Románia: A háttér és a korográfia úgy szörnyű ahogy van, a dal közepes. 6/10
  7. Svájc: Hát ezek se playbackeltek egyik nemzeti döntőn sem… A nap legnagyobb pozitív meglepetése. 8,5/10
  8. Belgium: Kicsit unalmas, de rendben van. 6/10
  9. Finnország: A hang itt is tökéletes. Mi lessz itt?? a fények szépek, a szélgép nem tudom hogy muszáj-e 7/10

 • Dávid

  Nekem Izland abszolút befutó, izgalmas dal, és 2:38-nál akkorát robban… szerintem nagyon jó