Napi Eurovízió 2012: Bosznia-Hercegovina

Forrás: eurovision.tv
Tudósító: Szücs Zoltán

Mai virtuális utazásunk a Balkán-félszigetet célozza meg, azon belül is Bosznia-Hercegovinát. Azt az országot, ami az elődöntők 2004-es bevezetése óta még sosem vérzett el a fináléba jutás előtt, idei képviselőjük pedig Maya Sar lesz.

Maya Sarnak vitathatatlanul van némi köze a zenéhez. Nemcsak énekesnő, hanem komponista is, saját szerzeményeinek előadásába pedig rengeteg érzelmet képes belecsempészni. Nem csoda, hogy ismerős a neve a Balkánon szinte mindenütt, hiszen olyan közkedvelt zenészekkel dolgozott és turnézott együtt, mint amilyen Dino Merlin (ESC 2011) is. Dino Eurovíziós fellépésén is hozzájárult a produkció népszerűségéhez – emlékszünk még a zongora billentyűit bohókásan ütögető, eufórikus hangulatú vokalista hölgyre? Nos, ő volt Maya.

Érdemes elmondani róla, hogy ő az alapítója az egyik regionális méhnyakrák elleni szövetségnek, mely a Moj je život moja pjesma (Az én életem az én dalom) elnevezést viseli. Az azonos című slágert ő maga alkotta meg, ahogy egyébként az idei bosnyák versenyszámot (Karoke ti znam) is. Kezdeményezéséért a Nemzetközi Humanista Liga elismerésében részesült.

Mióta “Nespretno” című kislemezével berobbant a köztudatba, nem sok ideje jut lazítani. Rengeteg időt tölt a férjével, Mahir Sarihodžić-csal közös, családi stúdiójában: itt születnek meg saját dalai mellett azok a szerzeményei is, melyeket más előadók visznek sikerre. Első szólóalbumát hamarosan már a kezükben tarthatják Maya rajongói.

Kapcsolódó cikk: Bosznia-Hercegovina: Maya Sar – Korake ti znam

7 Comments

A balladák közül egész jó, és Maya-nak olyan pozitív kisugárzása van hogy nagyon.Bosznia még sosem szerepelt nálam ennyire elől.Szóval 42/15

Mayának nagyon szép hangja van, a bosnyák nyelv is gyönyörű, de a dal unalmas…első alkalommal nem lesz döntős. 32/42

Számomra annyira semmilyen ez a dal, hogy hirtelen fel se tudok idézni belőle egy dallamot se.
A tavalyi dalukat imádtam, top5-ös volt, a mai napig szívesen hallgatom, de ez számomra a nyomába se ér….
Ettől függetlenül szerintem döntős lesz.

A döntő meglesz, szerintem is, de el fog veszni a sok hasonló dal között. Pozitív viszont hogy végre valaki saját nyelven énekel.
kb. 28/42

Kicsit unalmas, de nem mertem levegőt venni, amikor hallgattam. Egyébként szerintem a balladák közül olyan középkategóriás.

Amikor megnéztem az összes dalt, nem hagyott bennem mély nyomot. Elsőre nem olyan fülbemászó, szerintem nem lesz döntős. (Élőben még nem hallottam, szóval még le is nyűgözhet.)

Comments are closed.