Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: Elkezdődtek a próbák!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com – oikotimes.com
Utolsó frissítés: 17:17

Elkezdődtek a próbák az idei Eurovízió helyszínén, Azerbajdzsán fővárosában. A következő napokban minden versenyző 40 percet kap a próbákra, és most nem kell fellépőruhát viselni. Magyarország holnap próbál. A sort Montenegró kezdi (fellépési sorrend szerint próbálnak), és meg is érkezett az első kiskamerás felvétel a próbáról. Videókkal az escxtra.com a frissít, kritikákkal pedig az azóta vírusmentesített oikotimes.com.


Montenegró: A mai nap próbáit Montenegró kezdi. A dal maga nagyon művészi, ebből fakadóan nagyon kevesen tudják értelmezni, mindenesetre a technikai problémák miatt mindig az első próbáló fut ki az idejéből a leghamarabb. Van egy szamaruk is, mint színpadi kellék.
Izland: Izland ár időbeli csúszással lép másodikként a színpadra. A legfontosabb dolog ezen a próbán az, hogy egyszerűen csodás fényeffekteket használnak.
Görögország: Görögországos trikóban lépett fel Eleftheria az első próbán. Az escxtra.com függetlenebb szemmel nézi a próbát: a „My Number One”-ra emlékeztet a koreográfia, az énekesnőt táncosai felemelik a végén. Hangilag megfelel bár nem tökéletes, amit a színfalak mögötti háttérénekesnek kell megoldania. Ez az egyetlen gyors dal a mostani 5 közül, könnyen továbbjuthat a döntőbe.
Lettország: A továbbiakban az escxtra.com kritikáit tálaljuk, az oiko-nál valami probléma lehet, lemaradásban vannak. A lettek próbájánál nagyon elszomorító, hogy a Beautiful Song elvesztette a nemzeti döntőn látott vidámságát, és most egy komoly produkciót mutattak be. Az énekesnő és a vokálosok hangja rendben van, a háttér a 2009-es portugálra emlékeztet.
Albánia: Albánia énekesnője egyedül is hihetetlen teljesítményt nyújtott. Lehet hogy sokaknak túl hangosnak fog tűnni, de a magas hangokat szépen tartotta mindig. A színpad fekete és piros, nincs túlbonyolítva a show. Egyike az idei legalábecsültebb versenydalok közül, nem lepődnénk meg, ha nagyon jól szerepelne – írja az escXtra.
Románia: Néhány embernek kétsége volt az énekesnő hangi adottságaival kapcsolatban, mivel az amszterdami koncerten nem énekelt élőben. Most a csarnokban egészen jónak tűnt, csak egy picit volt bizonytalan. A produkció szépen kivitelezett, nagyjából a nemzeti döntős felállást láthatjuk viszont, nem lenne szabad problémát okozni nekik a továbbjutás és egy jó eredmény elérése.
Svájc: A háttér zöld és fekete, stroboszkópot is használnak, némileg hasonlít Grúzia 2011-es fellépéséhez. Egészen jók az énekhangok és a kiejtés is fejlődött: most tényleg lehet érteni a „swim against the stream” részt. Mindenesetre jő produkció, lehetséges továbbjutó. A kamerák sokszor lemaradnak a fontos dolgokról, ezen javítani kell.
Belgium: Iris és három háttértáncos a felállás a színpadon. Elfogadható énekteljesítményt mutatnak, itt-ott éles hangok felbukkannak, de összességében jó. A kameraállásokon javítani kell mert sokszor összefüggéstelennek hat az egész.
Finnország: Pernilla egy csellistával látható a színpadon, egyszerű fényhatásokat használ, szélgép is van. A hangon állítani kell még, mindenesetre magabiztosan énekel. Úgy tűnik, a fellépőruha is tesztelés alatt van.
A mai próbáknak vége, holnap a Compact Disco is próbálni fog. Munkanap lévén nem lesz a maihoz hasonló friss értékelésgyűjtemény, de a magyar versenyzők kiemelt figyelmet fognak kapni.

105 hozzászólás Eurovízió 2012: Elkezdődtek a próbák!

  • Küllikki

    A lett dal a szívem (egyik) csücske, de nem tudom mire lesz elég ez a színpadkép, de hát ez még nem a ruhás főpróba, szóval még bármi lehet belőle.

    Az albán dal nálam igencsak a sor végén kullog, viszont azt kell hogy mondjam, hogy a fények egész jók, illeni fog a színpadkép a dalhoz.

  • schanc

    Ez a román csaj nem is énekel rosszul élőben. Nem értem, korábban miért playbackelt.

  • Edd

    Szerintem a román színpadkép nem a legjobb. Kíváncsi leszek, hogy élesben milyen lesz.

  • Fabiana

    A román lány vokálisan rendben volt, de ez a koreográfia szerintem nem nagy szám. :/ A hátteret meg már nem is említem…

  • A román csapat jó hangilag, a színpadkép se gagyi, de nekem maga az egész nem jön be, de azért kap egy 6/10-et 🙂

  • ubulthebest

    Románia: Nagyon féltem attól, hogy fog ez majd szólni élőben, de nem volt ez rossz. Mélyebb mint vártam, de jó. Szerintem jó az összkép és szerintem ez majd a kameramozgásokkal igen csak jól fog mutatni. A bugyuta háttér meg a tánc az meg csak azért van hogy könnyen megjegyezhető legyen. Nálam 6,5/10

  • Küllikki

    Nekem bejön a román színpadkép, szerethető előadás, szerethető háttérrel 😀 De a románok szerintem úgy is döntősök lesznek 🙂

  • Svájc nagyon adta végig, 10/10 remélem döntős lesz!

  • ubulthebest

    Svájc: Hát az énekes hangja jól szól, a háttér semmilyen, tényleg olyan mint Katié volt tavaly… hát kíváncsi leszek, hogy meglesz-e nekik a döntő. 🙂 Egyébként kellemes volt hallgatni, csak én a végére már untam… nálam 6,5/10

    • Fabiana

      Én most fedeztem fel, hogy a vége mennyire unalmas, ahogy ismételgeti, hogy „swim against the stream”. Igen, a háttér a tavalyi magyar-román háttér keveréke kb.

  • Küllikki

    Köszi Svájc, ez jó volt/lesz 😀
    Nálam továbbra is döntős.

  • Tilla77

    3D-s hatást akarnak elérni a fenti(plafon) és a hátsó 2 LED fallal, amikor halad a kép, már volt ilyen érzésem, de a svájciaknál is szembetűnő, a németeknél volt egy hatalmas, itt sztem azért van megtörve a kép (díszlet). Jó hatás.

  • Dani

    A svájci az úgy förtelmes, ahogy van…idén nem lesz ebből döntő…ez soha nem lesz olyan jó, mint Anna tavalyról (szerintem)…de ő nem érdemelte meg az utolsó helyet, annál jobb volt…

  • Megvan a belga próba is, és hát mit ne mondjak, tetszik a hátterük. Igaz, egy samponreklámra emlékeztet a leginkább, amikor mutatják, hogy a hajszálak között, hogy hat a készítmény xD Viccet félretéve; az egy kicsit felhúzhatja a dalt.

    Link: http://www.youtube.com/watch?v=dT_ou2ajvUA&feature=g-all-u

  • ubulthebest

    Belgium: És tényleg! Olyan mintha egy samponreklám lenne! xDD De egyébként ötletes. 🙂 Iris hangja jól szól, a színpad kép, hát hogy is mondjam Iristől több mozgást vártam. Na mindegy 🙂 A háttér ötletes. Nálam ez a dal most 7/10. 🙂

  • Belgium: látványban az izlandi után a legszebb ma! nagyon jó hangja van Irisnek, és a dallal sincs gond. 8/10

  • Balint005

    A próbákat még nem véleményezem, de egy biztos, a háttér eddig valami katasztrófa szerintem. Az Izlandi dalon kívül egyiknél sincs szép háttér, helyette kifejezetten együgyű és kifejezéstelen háttereket sikerült alkotni…

    • Ez butaság szerintem, mármint amit a hátterekről írtál. Egyetértek, hogy az izlandi a legjobb, de vannak itt még jók. A sok közül a finnt és a belgát emelném ki. Ezek nagyon jók, egyszerűek, de nagyszerűek! Rona mögött tökéletesen megállja a helyét az ami van! A svájci dalhoz is illik ez a vonalkás dolog. A lett és a görög dalhoz nem is lehetett jobbra, átgondoltabbra számítani, mint a villódzó-mozgó-csillogó dolgok. Minek ez a felháborodás?

    • Fabiana

      Azért a szivecskés-dobos háttér a Mandinga dalához… (mondjuk a szív alakú duda meg a kis plüss szivecske a dobban kiverte a biztosítékot nálam xD)
      Elnyálaskodják, holott ez egy parti dal.
      Albánia esetében inkább a fényjáték az ami nagyon hatásos, nem is a háttér.

  • Nyee01

    Akkor összefoglaloma véleményem:
    Montenegró:hallgathatatlanul rossz,örülök,h visszaszámolnak a szám végéig
    Izland:Nagyon szép a háttér,jó vokál,de nekem nem tetszik,hogy olyan borús az egész.Ennek elelnére a mai nap egyik legjobbja.
    Görögország:Kicsit olyan érzésem van,imntha még mindig a bevásárlóközpontban lennének.A háttér viszont amilyen egyszerű annyira csillog-villog->Eu-nak sztem be fog jönni.
    Lettország:Nagyon nagy kedvencem a dal és jól is szól,főleg a kiéneklős résszel.Egy kcisit megtarthattak volna a játékosságukból,de egyébként nekem tetszett.
    Albánia:Lenyűgöző.Semmi csicsa csak Rona és a dal.Szerintem nagyon jó.
    Románia:Na itt viszont a kevesebb tényleg szimplán kevés.Egy ennyire jó dalhoz sokkal jobb háttér kell.A dal jó,vokál jó,de a színpadképen midnenképp változtatni kellene,ha már ők ilyen statikusak.
    Svájc:Nem a kedvencem a dal és a végén unom is,de jól szól és a színpad sokkal hatásosabb szerintem mint a miénk volt tavaly.Szép munka!
    Belgium:Újabb meglepetés!Iris sokkal jobb mint a nemzetin szerintem és egészen magával ragad a dal.A háttér ötlete,remélem Iris megtartja a kis szoknyácskát(csak más színben és stílusban).Hajrá Belgium.
    Finnország.Sajnos ez lapos lett és nekem hiányzik az ugráló lányka is.Így nem kötött le,hiába szeretem a számot.

  • Pernilla ruhája felettébb hasonlít a TWiiNS lányok tavalyi ruhájára, de ez gagyibb szerintem. Még mindig nagyon szép dal, de még így se fér be nálam a döntőbe 🙁

  • ubulthebest

    Finnország: Elsőnek is nekem nagyon tetszik a LED háttér 🙂 Jól mutat, ahhoz képest, hogy milyen lassú a dal azért ez a kicsit mozgalmasabb háttér nagyon jól megy hozzá. 🙂 Pernilla hangja jó. 🙂 Tetszik, bár tény, hogy kicsit lapos hogy a szélgépen kívül semmi nem történik, az az ugráló táncos tényleg kellene mellé. 🙂 De így is jó! 7/10
    Összefoglalva: Nálam ez a sorrend. A legjobbtól a legrosszabbig.
    Izland
    Albánia
    Lettország
    Belgium
    Finnország
    Románia
    Svájc
    Görögország
    Montenegró

  • Valahogy így néz ki a „mai próbálók” toplistám:

    1. Izland
    2. Svájc
    3. Görögország
    4. Belgium
    5. Finnország
    6. Lettország
    7. Románia
    8. Montenegró

  • Mettyú.

    Próbák alapján ez a listám a mai napról.

    1. Izland (tetszett minden 10/9.5)
    2. Svájc (meglepetés, jól szólt és viszonylag ütős 10/9)
    3. Lettország (a koreográfiával vannak bajaim, egyébként tökéletes számomra 10/9)
    4. Románia (jól szólt, mozgalmasabb lehetne még egy kicsit 10/9)
    5. Finnország (Kicsit kevés ettől lehet unalmassá válik a néző szemébe, de szép és még szebb lesz 10/8.5)
    6. Belgium ( Most valahogy tetszett ez a dal, lehet ebben segített a háttér és összkép. 10/8.5)
    7. Albania ( A maiak alapján azt kell mondjam, hogy igencsak esélyes a döntőre. Nagyon tetszett, katartikus élményt képes kiváltani. 10/7.5)
    8. Görögország ( Legnagyobbat esett nálam. Szeretem a dalt, de amit a próbán csinált semmilyen nem volt. Helena Paparizou újratöltve, csak a rosszabb kiadásban 10/7)
    9. Montenegró ( No comment. 10/4)

  • Gabiii

    Nagyon szép a finn háttér :O Kár hogy a dal nem tetszik (vagyis szép szép de semmi extra) szívesen szavaznék a rokonokra de ahhoz egy olyan dal is kéne.

  • Küllikki

    A finn dal szintén szívem csücske és szerintem nagyon jó a háttér. Tőlem mindenképpen megy majd a szavazat rájuk is, remélem döntős lesz 🙂

  • János

    Görögországnak nem bánnám,ha nem jönne össze a döntő. Nem érdemlik meg. 10 jobb dal minimum van az első elődöntőben. Lettország ha tovább akar kerülni,akkor vissza kell hozni a lett döntőn nyújtott alakítást,mert nem jön át az a hatás. Albánia énekesnőjének is egy impulzívabb háttér kijár,mert így túl egyszerű. Románia biztosan döntős,a top 10-et is kinézem. Úgy érzem Svájc becsúszik,de ne legyen igazam. Belgium,hajrá!

  • Edd

    Az idei verseny teljesen felül fogja írni a várt döntősök listáját, ezt már most ki lehet jelenteni, szerintem hatalmas meglepetések lesznek a keddi eredményhirdetésnél. Már nagyon várom, hogy ki lesz a legnagyobb vesztese és, hogy ki lesz a legnagyobb meglepetés:D.

  • Zlátárcán

    Basszus ez egy rohadt erős elődöntő lesz! Nem tudom, hogy ezek között hogy fogy a CD továbbjutni, mert Montenegro kivételével szinte az összes jó!

    • Gabiii

      Erősnek tűnik a mezőny nekem is ebből a 9-ből szerintem 6-nak van esélye de pontosan az alacsony sorszám miatt innen el fognak hullani páran. 3 vagy 4 továbbjutóra számítok.Szerintem:Izland , Görögország , Románia + Albánia vagy Svájc
      A lettek finnek belgák könnyen feledésbe merülnek a szavazás kezdetéig.

    • Edd

      Szerintem annyira nem kell félni, mert ahogy Gabiii is írta innen többen ki fognak hullani. Illetve a Compact Disco azért fog kitűnni, mert két értelmetlen dal között lesz egy értelmes, aminek még mondanivalója is van :D. És szerintem az osztrákok nem fognak döntőbe jutni, ha a zsűrin múlik biztos nem.

  • Gabiii

    Húú most nagyon izgulok és szorítok a magyar produkcióért. Vannak nagyon szép hátterek és borzalmasak is jó lenne már egyszer tényleg a jók közé tartozni ebben is 🙂 Tudom hogy ez nem feltétlen siker (2011 albán vagy fehérorosz) de azért számít főleg akkor ha pocsék 😀

  • Serinon

    Az izlandi ezek közül a legjobb. De tetszik még Lettország, Svájc és Belgium is. Én valamiért úgy érzem, hogy Románia a tavalyi norvég dal sorsára fog jutni. Nem is tetszik annyira a dal, elmegy kategória. Görögország színpadképe és koreográfiája borzalmas, nem bánnám, ha koppannának. Ezt annak ellenére mondom, hogy adtam nekik pontot a döntős szavazásunkon. Finnország és Belgium szerintem is könnyen feledésbe merülhet, bár egy idő óta ez a legjobb belga versenydal. A finnel már nem így vagyok, szerintem ennél még Paradicsom Oszkár is jobb volt. Bízom Svájc továbbjutásában és kíváncsian várom a mieink előadását!

  • Zsolti

    Szokásomhoz híven nem nézem a próbákat, de olvasgatom a kommenteket. Azt szűröm le átlagban, hogy látványügyileg mindenki nagyon odateszi magát, úgyhogy ezek után azt mondom, ha már ebben mi nem különösebben jeleskedünk, azt a keveset is fogjuk a lehető legminimálisabbra, így üthetünk el leginkább a többitől. (Utálom magam, de most nagyon pesszimistába fordultam. 🙁 )

  • Zolitt

    Fent a cikk elején olvastam, hogy az oiko vírusmentesítve lett!
    Tényleg igaz?
    Január óta nem mentem arra a ……….. oldalra, azelőtt se nagyon de akkor valamit meg akartam nézni rajta.
    Begépeltem a címet leütöttem az entert és:
    bamm bamm bamm bamm bamm….. ugrált fel a vírusirtóm kis ablaka. 28 szépséges kis vírusocskát, trójait meg ilyeneket sz.ptam be tőlük. Na azt mondtam, hogy első és utolsó, hogy én arra az oldalra megyek!
    Most tényleg biztonságos, és vírusmentesített? mert vannak kételyeim! x)

    • Volt egy bejegyzés egy pár napja a facebook-on az oikoéktól, hogy az elmúlt héten folyamatosan dolgoztak az informatikusok azért hogy gyorsabb és trójai mentes legyen a honlapjuk. Azóta próbáltam elindítani windowsos géppel, és nem pattogott a vírusirtó. Az ubuntum pedig nem is reagált korábban sem semmire, nem omlott tőle össze. Nos ebből kiindulva óvatosan kattintson mindenki az oiko-ra, vagy előtte takarítsa ki a böngészőjét, főleg a gyorsítótárat.