Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: A negyedik nap próbái

Tudósító: Hajkó Attila
Forrás: escxtra.com – oikotimes.com
Frissítés: 18:37

Elérkeztünk a próbák negyedik napjához, amelyen a második elődöntő hátra maradt 10 produkciója foglalja el a bakui színpadot. A mai napon is, mint az előző három napon, 40 perce van mindegyik országnak a próbára. A mai menetrend a következők szerint alakul: 08:00-08:45 – Szlovénia, 08:45-09:30 – Horvátország, 09:30-10:15 – Svédország, 10:15-11:00 – Grúzia, 11:00-11:55 – szünet, 11:55-12:40 – Törökország, 12:40-13:25 – Észtország, 13:25-14:05 – Szlovákia, 14:05-14:25 – szünet, 14:25-15:10 – Norvégia, 15:10-15:55 – Bosznia és Hercegovina, 15:55-16:40 – Litvánia. Természetesen az időpontok változhatnak, mivel az előző napokban is órás késések voltak. Tehát a mai nap is tart izgalmakat bőven, hiszen színpadra lép a verseny nagy esélyese, a svéd Loreen.

Szlovénia
Szlovénia kezdi a mai napot. Eva egy hosszú fehér ruhát visel, melyek dekoratív virágok voltak. A háttérénekesek elhagyták a nemzeti döntőn viselt „kalapokat”. Illetve a ruhájuk is változott némileg. A háttérben piros és sárga körök láthatóak és a produkció nagyszerűen szól. Egy-két érdekes hangtól eltekintve nagyon elegáns. Biztosan ki fog tűnni Ukrajna és Bulgária után.

Horvátország
A következő is egy drámai produkciónak ígérkezik. A koreográfia hasonló a videoklipben látottakhoz. Két férfi táncos és három háttérénekes van az énekesnő körül. A háttérben a videóból megismert háttér látható. A klipben látható vásznas megoldást itt is alkalmazzák és Nina ruhájának lesz valami köze a fényekhez, azonban egyelőre ez még rejtve maradt. Hangilag nagyon jó, azonban gyengébb, mint a szlovén produkció.

Svédország
A svéd produkció tulajdonképpen ugyanaz, mint a Melodifestivalenen. Ugyanaz a ruha, ugyanaz a színpad stb. Hangilag tökéletes, mint ahogy arra számítani lehetett és nagyon jól néz ki a színpadon. Egy visszafogott próbát láthattunk. Az egyetlen különbség, hogy ezúttal három háttérénekes van Loreennel. Azonban észrevehető, hogy nem nyújt 100%-ot és az elődöntőre tartalékolja magát, azonban így is nagyon erős produkció.

Grúzia
Az idei úgynevezett „joker act” lép a színpadra. Úgy látszik, eléggé sok kelléket visznek fel a színpadra. Az oikotimes szerint olyan nagy a minőségbeli különbség (egyenesen giccsesnek nevezi) Grúzia és Svédország között, hogy nem is érdemes még megnézni ezt a produkciót. Az escxtra már finomabban fogalmaz: „Nos ahogy számítani lehetett rá egy igazi katasztrófa lett Grúzia produkciója, egy hihetetlenül nevetséges produkció, ami nem hogy Loreenhez, de egyik Eurovíziós produkcióhoz sem hasonlít. Az énekest öt női vokalista/táncos támogatja, közben Anri zongorázik. Egyébként jó hangja van, és komolyan azt gondolom, hogy továbbjut” –írja a helyszínen tartózkodó tudósítócsapat.

Törökország
A szünetnek vége, így folytatódnak a próbák. Természetesen most is késéssel. Öt táncossal lép színpadra a török énekes, akik egy csónakot formáznak körülötte. Hangilag semmi gond a produkcióval.

Észtország
Az észt énekes lép a színpadra. És tulajdonképpen ugyanazt a receptet alkalmazza, mint a nemzeti döntőn. Nem vette fel azt a ruhát, amit az elődöntőben fog viselni, legalábbis reméljük. Mint mindig most is nagyon jól szól a produkció és most is sikerült Ottnak átadni az érzelmeket a dalon keresztül.

Szlovákia
A szlovák delegáció egy igazi együttessel lép a színpadra, gitárral és dobbal. A legnagyobb hiba a produkcióban, hogy nagyon statikus az előadásuk. Így nem igazán tűnnek egy igazi rockbandának. Egy kis energiával csak fokozni lehetne az előadást, ami így is eléggé kitűnik a többi produkció közül.

Norvégia
Tooji lép a színpadra a Melodi Grand Prix-en látott produkcióval, de valahogy nem működik ezen a színpadon. Az ének egyáltalán nem jó, a tánc viszont az egyetlen értékelhető ebben a produkcióban. Ezek a hibák lehet, hogy nem juttatják be Norvégiát idén sem a döntőbe. Az oikotimes szerint a keleti hatás miatt biztos szavazatokat kaphat és valószínű, hogy bejut a döntőbe.

Bosznia-Hercegovina
Maya egyedül lép a színpadra és zongorázik, majd a dal második felében feláll. Semmi baj nincs az előadással, de olyan érzése van az embernek, mintha valami hiányozna. Éppen ezért olyan megjegyzéseket hallani, hogy Bosznia-Hercegovina sikerszériája nem biztos, hogy tovább folytatódik.

Bosznia-Hercegovina

Maya egyedül lé

Litvánia
A nap utolsó produkciója a litván énekes. Donny egyedül lép színpadra a háttér hasonló a nemzeti döntőhöz, annak egy tökéletesített változatát láthatjuk. Tulajdonképpen a produkció többi része sem különbözik a döntőn látottaktól. Hangilag nagyon jó az énekes, azonban sokan attól tartanak, hogy nem éri el a kellő hatást és nem jut be a döntőbe.

Köszönöm az egész napos figyelmet és kövessétek az oldal újabb információkért a Bakui eseményekről!

73 hozzászólás Eurovízió 2012: A negyedik nap próbái