Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Franciaország

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Európa egyik legnagyobb országa, Franciaország már 1956-ban is részt vett a dalversenyen és 5 győzelemmel büszkélkedhet. Az Öt Nagy ország közt van, akik a legnagyobb részben támogatják az Eurovíziós Dalversenyt, így alapból döntősök. Az elmúlt években nem mondhatók túl sikeresnek, bár 2009-ben Patricia Kaas a 8. helyig jutott el, így ismét bekerültek a tíz legjobb közé 2002 után először. Az 55. képviselőjük pedig Anggun lesz és az Echo (You and I). Vajon sikerül neki Franciaországot az első helyre vinni 1977 után újra?

Anggun neve nem ismeretlen, hiszen nemzetközi énekesnő, Európa szerte megjelent albumai pedig több mint 2 millió példányban keltek el.

Anggun már sztár volt Délkelet-Ázsiában is, mielőtt még úgy döntött, hogy hátrahagy mindent a nemzetközi karrier érdekében. London, Amszterdam és végül Párizs, azok a helyek ahol azzal a producerrel találkozott, aki Céline Dion dalait sikeressé tette. Közösen pedig megalkották a Snow on the Sahara című dalt, mely 33 országban ért el slágerlistás helyet.

15 év francia állampolgárság után Anggun ma már a világ legjátszottabb francia ajkú énekesnője, ezzel a 21. századi Franciaország egyik legkiválóbb zenei kiviteli cikkévé vált. Amellett hogy előadóművész, tevékeny polgára a világnak, ő a nagykövete a FAO szervezetnek (Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet), ami az éhezés ellen harcol.

Szerencsésnek mondható, ugyanis olyan nagy hangokkal énekelhetett együtt, mint Peter Gabriel, Pras (a Fugees alapítótagja), Julio Iglesias vagy Michael Bolton, mindemellett nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy Franciaországot képviselheti egy olyan egyedi eseményen, mint az Eurovíziós Dalverseny. Anggun és dala, Echo (You and I), melyet az elismert francia szerzőpáros, Jean-Pierre Pilot és William Rousseau írt, és amit az a Veronica Ferraro mixelt meg, aki David Guettának a hangmérnöke.
Pörgős és ambiciózus, a dal az élet esszenciájáról szól – a szerelemről két ember közt. Az énekesnő fontosnak tartja ezt a témát, a mai modern világ és fogyasztói megszállottság ellenére, lévén a szerelem ugyanúgy számít ma is, és megadja életünk értelmét: Te és Én.

Kapcsolódó cikk: Franciaország: Anggun – Echo (You and I)

12 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Franciaország

 • Robek

  R-GO 2012-es kiadásban, Szikora Robi nővé mutálódott!

 • Zolecs

  Az egyik nagy kedvencem idénről, és most van nálam először ennyire elől Franciaország. 🙂 Go Anggun 😀 42/6

 • Kajli25

  Szerintem borzalmas dal… Ki sem tudja énekelni néhol… Remélem hátul fognak kullogni! 😛 🙂

 • Erzsi

  Szerintem nem borzalmas, de azért … szégyelljék magukat. Olcsó, bazári, kisstílű celeb mutogatás.

  Az egyik kedvenc eurovíziós országom Bosznia. Minden évben valami teljesen mással próbálkoznak, mint az előző évben és mindegyik tetszik. A franciáktól meg azt várnám el, (hülyén működik az ember, igaz?) hogy mindig olyat hozzanak mint Natasha St. Pier, Sandrine Francois vagy Patricia Kaas. És ezzel a stílussal általában sikeresek. Ehhez értenek, ebben vannak otthon, akkor minek ilyen tiszavirág életű, pillanatnyi zenei ízlésficamokkal próbálkozni. Bár egy idő óta az a fixa ideám, hogy az angolok és a franciák is gondosan ügyelnek arra, nehogy megnyerjék a versenyt. Mennyi gond lenne vele …

 • Zsolti

  A fütyülős rész mindenesetre borzalmas. Ezt leszámítva tetszik a hangszerelése. Viszont a verze jobb, mint a refrén. Ha állítanék listákat, valahol a második felében lenne.

 • János

  A dal hallgatás közben mindig vegyes érzelmeim vannak. Túl sok mindent akartak összevegyíteni ami néhol már idegesítő. Ha van olyan dal,amelyre azt lehet mondani,hogy közepes,hát akkor ez az.

 • Morli Holect

  Anggunt sunáznám, de nagyon!

 • nagyon jó! egyik legjobb idén, remélem ezt mindenki észrevette! 2/42

 • smileyshine

  Nagyon gyenge, szerintem semmi helye sincs a döntőben, de ez van.