Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: A negyedik nap próbái

Tudósító: Hajkó Attila
Forrás: escxtra.com – oikotimes.com
Frissítés: 18:37

Elérkeztünk a próbák negyedik napjához, amelyen a második elődöntő hátra maradt 10 produkciója foglalja el a bakui színpadot. A mai napon is, mint az előző három napon, 40 perce van mindegyik országnak a próbára. A mai menetrend a következők szerint alakul: 08:00-08:45 – Szlovénia, 08:45-09:30 – Horvátország, 09:30-10:15 – Svédország, 10:15-11:00 – Grúzia, 11:00-11:55 – szünet, 11:55-12:40 – Törökország, 12:40-13:25 – Észtország, 13:25-14:05 – Szlovákia, 14:05-14:25 – szünet, 14:25-15:10 – Norvégia, 15:10-15:55 – Bosznia és Hercegovina, 15:55-16:40 – Litvánia. Természetesen az időpontok változhatnak, mivel az előző napokban is órás késések voltak. Tehát a mai nap is tart izgalmakat bőven, hiszen színpadra lép a verseny nagy esélyese, a svéd Loreen.

Szlovénia
Szlovénia kezdi a mai napot. Eva egy hosszú fehér ruhát visel, melyek dekoratív virágok voltak. A háttérénekesek elhagyták a nemzeti döntőn viselt „kalapokat”. Illetve a ruhájuk is változott némileg. A háttérben piros és sárga körök láthatóak és a produkció nagyszerűen szól. Egy-két érdekes hangtól eltekintve nagyon elegáns. Biztosan ki fog tűnni Ukrajna és Bulgária után.

Horvátország
A következő is egy drámai produkciónak ígérkezik. A koreográfia hasonló a videoklipben látottakhoz. Két férfi táncos és három háttérénekes van az énekesnő körül. A háttérben a videóból megismert háttér látható. A klipben látható vásznas megoldást itt is alkalmazzák és Nina ruhájának lesz valami köze a fényekhez, azonban egyelőre ez még rejtve maradt. Hangilag nagyon jó, azonban gyengébb, mint a szlovén produkció.

Svédország
A svéd produkció tulajdonképpen ugyanaz, mint a Melodifestivalenen. Ugyanaz a ruha, ugyanaz a színpad stb. Hangilag tökéletes, mint ahogy arra számítani lehetett és nagyon jól néz ki a színpadon. Egy visszafogott próbát láthattunk. Az egyetlen különbség, hogy ezúttal három háttérénekes van Loreennel. Azonban észrevehető, hogy nem nyújt 100%-ot és az elődöntőre tartalékolja magát, azonban így is nagyon erős produkció.

Grúzia
Az idei úgynevezett „joker act” lép a színpadra. Úgy látszik, eléggé sok kelléket visznek fel a színpadra. Az oikotimes szerint olyan nagy a minőségbeli különbség (egyenesen giccsesnek nevezi) Grúzia és Svédország között, hogy nem is érdemes még megnézni ezt a produkciót. Az escxtra már finomabban fogalmaz: „Nos ahogy számítani lehetett rá egy igazi katasztrófa lett Grúzia produkciója, egy hihetetlenül nevetséges produkció, ami nem hogy Loreenhez, de egyik Eurovíziós produkcióhoz sem hasonlít. Az énekest öt női vokalista/táncos támogatja, közben Anri zongorázik. Egyébként jó hangja van, és komolyan azt gondolom, hogy továbbjut” –írja a helyszínen tartózkodó tudósítócsapat.

Törökország
A szünetnek vége, így folytatódnak a próbák. Természetesen most is késéssel. Öt táncossal lép színpadra a török énekes, akik egy csónakot formáznak körülötte. Hangilag semmi gond a produkcióval.

Észtország
Az észt énekes lép a színpadra. És tulajdonképpen ugyanazt a receptet alkalmazza, mint a nemzeti döntőn. Nem vette fel azt a ruhát, amit az elődöntőben fog viselni, legalábbis reméljük. Mint mindig most is nagyon jól szól a produkció és most is sikerült Ottnak átadni az érzelmeket a dalon keresztül.

Szlovákia
A szlovák delegáció egy igazi együttessel lép a színpadra, gitárral és dobbal. A legnagyobb hiba a produkcióban, hogy nagyon statikus az előadásuk. Így nem igazán tűnnek egy igazi rockbandának. Egy kis energiával csak fokozni lehetne az előadást, ami így is eléggé kitűnik a többi produkció közül.

Norvégia
Tooji lép a színpadra a Melodi Grand Prix-en látott produkcióval, de valahogy nem működik ezen a színpadon. Az ének egyáltalán nem jó, a tánc viszont az egyetlen értékelhető ebben a produkcióban. Ezek a hibák lehet, hogy nem juttatják be Norvégiát idén sem a döntőbe. Az oikotimes szerint a keleti hatás miatt biztos szavazatokat kaphat és valószínű, hogy bejut a döntőbe.

Bosznia-Hercegovina
Maya egyedül lép a színpadra és zongorázik, majd a dal második felében feláll. Semmi baj nincs az előadással, de olyan érzése van az embernek, mintha valami hiányozna. Éppen ezért olyan megjegyzéseket hallani, hogy Bosznia-Hercegovina sikerszériája nem biztos, hogy tovább folytatódik.

Bosznia-Hercegovina

Maya egyedül lé

Litvánia
A nap utolsó produkciója a litván énekes. Donny egyedül lép színpadra a háttér hasonló a nemzeti döntőhöz, annak egy tökéletesített változatát láthatjuk. Tulajdonképpen a produkció többi része sem különbözik a döntőn látottaktól. Hangilag nagyon jó az énekes, azonban sokan attól tartanak, hogy nem éri el a kellő hatást és nem jut be a döntőbe.

Köszönöm az egész napos figyelmet és kövessétek az oldal újabb információkért a Bakui eseményekről!

73 hozzászólás Eurovízió 2012: A negyedik nap próbái

  • János

    Nekem az idei dalok közül Horvátország a kedvencem. Nem tudom megmondani,hogy miért,de ez az a dal amely belőlem a katarzist ki tudja váltani. Csalódott voltam,mert szerettem volna látni legalább egy hangszert a színpadon. Az énekesnő nem igazán mozdult el a színpad közepétől,ami egy kicsit zavaró volt. Az énekkel semmi probléma továbbra sem. Remélem lesznek kis változtatások náluk,és sikerül a döntő. 🙂

  • Serinon

    Szlovénia és Bosznia tetszett. A bosnyák tényleg nagyon laposnak tűnik, viszont a kameramozgásokkal szerintem marha nagyot lehetne belőle kihozni. Remélem így lesz. A szlovén gárda pedig jól végezte dolgát.

    Törökország háttere egy kicsit giccses, én nem is táncosokat vittem volna a helyükben, hanem zenészeket, ahogy a dalbemutatón is látszott. Az valahogy eredetibb volt, szerintem ehhez az jobban illene.

    Az észt az elmegy-kategóriába tartozik, ahogy a szlovák is. Loreent még mindig szeretem, a norvégot pedig még mindig nem, engem idegesít ez a gyerek, ráadásul a zene sem tetszik, remélem kiesik és valami „hasznosabbat” dobnak be a döntőbe. Bocs attól, aki szereti és felveszi, amit mondok, nekem ez róla a véleményem. 🙂

  • Szlovénia, Horvátország: szép, pont jó, a horvát végén nagyon király az a lepedős dolog

    Svédország: ezekkel a szörnyű vokálosokkal nem tudom, milyen lesz a produkció, és sajna a hóesést is elvették, majd meglátjuk!

    Grúzia: katasztrófa

    Észtország: nagyon jó a háttér, és a hangja is

    Szlovákia: legjobb 😀 „nagy taps!”

    Norvégia: a pirotechnika nagyon jó, de a hangja és ez a hullámzó mozgás nem!

    Bosznia: szép, de nem több

  • frogman30

    Szlovénia:szeretem,szerintem döntős és nálam mindenképpen TOP 10
    Horvátország:Kezdem megszeretni,de szerintem nem döntős.
    Svédország:Nem értem,hogy miért ennyire felkapott,szerintem sokkal jobb,szebb dalok is vannak nála.Alap,hogy döntős,nálam éppen befér a döntőbe.
    Grúzia:Nem tetszik az egész.
    Törökország:Egyre jobban szeretem,tuti döntős.
    Észtország:Szép dal,az egyik kedvencem a balladák közül.
    Szlovákia:Nekem valami hiányzott most.
    Norvégia:Szeretem,csak itt is hiányzott valami,de a döntő biztos.
    Bosznia-Hr.:Nagyon szép szám,és a hangja is gyönyörű,remélem döntős.
    hát tömören ennyi 😀

  • porcukor90

    Loreen és Tooji próbáját néztem meg teljes hosszában, Loreen egyértelműen az egyik legjobb, még így is, hogy félgőzzel ment a dolog. Egyetértek az egyik véleménnyel, hogy a jól bevált dolgokat miért cserélnék le :D.
    Toojinak viszont jó, hogy vannak vokalistái, húzzák őt felfele. Na de ez még csak próba, az elődöntőben (vagy ha bejut, a döntőben) lesz majd tétje.

  • Sjudy03

    Nekem Tooji is tetszett, egyébként is az egyik favoritom, de ezt a próbát semmiképp sem húznám le ennyire…
    Loreen jó ez tény, és valószínüleg ezzel tisztában is van, csak aztán nehogy koppanjon (én nem bánnám ha nem ő nyerné, szeretem ha a végeredmény meglepetés)
    Can pedig egy másik favorit végig vigyorgok miközben nézem humoros és laza, sokszor nem is kell ennél több (a magyar dalnak aztán bőven van mondanivalója, de sajnos még sem nagyon akar ráharapni a nagyközönség)

    Na mind1 én már alig várom hogy 22-e legyen és elkezdődjön az idei ESC 🙂

  • Mona Lisa28

    Tooji „valahogy nem működik a színpadon, az ének egyáltalán nem jó”. MIVAN? Szerintem nagyon is jó volt, nálam abszolút top10 a fináléban. A litván dal miért nincs még fent? Nagyon várom már 🙂 Még mindig hajrá Magyarország, abszolút a legjobbak vagytok fiúk!!!

  • Mona Lisa28

    Tessék, csak panaszkodnom kellett 😛

  • Zlátárcán

    Szerintetek bejut a CD a döntôbe, és ha igen, akkor hanyadik lesz? (mert nekem valamiért olyan érzésem van, mindha lemaradna róla. Én különben annak örülnék, ha a tavalyit felülmulnánk!)

    • krobert

      nekem is ez a rossz megèrzèsem van pedig naponta gyartom a tàblázatokat pontokat statisztikákat ès ujabban elcsipi a 9;10.helyet

      • János

        Biztos döntősök az első elődöntőből(nem sorrendben):

        1 Izland
        2 Görögország
        3 Románia
        4 Izrael
        5 Ciprus
        6 Dánia
        7 Oroszország
        8 Írország
        A további két helyre pályázók(nem sorrendben):

        1 Svájc(szerintem bekúszik a döntőbe)
        2 Finnország(zsűri+közönség is egyaránt támogatja;így ott lesz a továbbjutók között)
        3 Magyarország(úgy érzem,hogy 11-12 helyezettek leszünk..)
        4 Moldova(közönség fog rá inkább szavazni,kiesőnek érzem)

        Külön kategória Albánia,akit nem tudok hova tenni(inkább kívül tudom elképzelni,de idén ő lehetne a meglepetés).

      • VR1234

        Szerintem Izrael nem tartozik a biztos döntősök közé… Ezzel a dallal a tavalyi sorsra juthat….

        Görögország sem olyan nagy pukkanás … Lehet meglepetés lesz az ő kiesésük , bár a ciprusi támogatást figyelembe véve esélyes döntős….

      • Gabiii

        Lehet hogy Ciprustol kapnak 12 pontot de pont ők fogják a szavazótáborukat elvenni így szerintem esélyes a kizúgás (pláne hogy nem éppen Europa kedvencei most)
        Izraelt biztos továbbjutónak gondolni meg tényleg vicces 😀 szerintem simán kiesnek.

      • Kajli25

        Szerintem tovább fognak jutni! Azért az Izabo-nak van egy olyan hangzásvilága, ami megmarad az ember fülében! Nekem amikor először hallgattam a dalokat pl. a Time és az I’m a joker maradt meg 🙂

  • Eurovision-fan

    Nekem a Norvég dal hallgatása közben mindig a régi VV főcím zene jut eszembe a „Fenekem a címlapon” xD ….ennél a résznél: „I don’t know what I’m doing tonight But this rushing is making me stronger”

    • porcukor90

      Most hogy mondod, némi hasonlóság tényleg van xD, persze a Stay mérföldekkel jobb, legalábbis számomra! 🙂 Megunhatatlan, minden egyes hallgatással jobban tetszik, szerintem nagyon el lett találva.

  • Mona Lisa28

    Szerintem Magyarországnak simán be kell jutnia a döntőbe. Én az első elődöntőt gyengébbnek érzem, mint a másodikat. Emlékszem, amikor elküldtem a szavazataimat, alig tudtam pontozni 1-től 12-ig, mert nagyon nagy jóindulattal 7 dalt tudok kiemelni, amik nekem tetszenek. A tavalyi Eurovízión szerintem sokkal jobb dalok voltak. Hajrá Magyarország!

  • Tilla77

    A Kanada-Szlovákia jégkorong vb negyeddöntőn, ami Helsinkiben épp most van a Hartwall-Arénában, ami már adott helyet ESC döntőnek, épp most csendült fel Loreen Euphoria-ja…tudni kell, hogy idén és jövőre is a svédek és finnek rendezik a vb-t, az idén Helsinkiben, jövőre Stockholmban lesz a döntő

    • Fabiana

      Eww Lettország… Remélem nem ezek a fellépőruhák. Borzalom. A román csajszi cucca se semmi. A szoknya pöppet rövid mikor körbefordul, a gallérral pedig Mickey egérre emlékeztet.

    • Montenegró még mindig szerencsétlenekedik azzal a felirattal, mi lesz így élőben? A barna gandalf-jedi mester ruhára meg mi szükség van? Nem hiába az idei legrosszabb dal…

  • Küllikki

    Csak nekem tűnik úgy, hogy Izlandnak az első próbája jobb volt mint a mostani? 🙁

  • Erzsi

    Lehet, hogy már most meguntátok? Mi lesz így a versenyig? Ezért nem kell próbákat nézni.