Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: A második nap próbái

Tudósító: Klész Imre – Hajkó Attila
Forrás: escxtra.com – oikotimes.com – escdaily.com
Frissítés: 17:18
Fotó: a tegnapi nap sztárja, egy fából készült szamár Montenegróból

Hamarosan kezdődnek a második nap próbái, ahol az első elődöntős országok második fele fog szerepelni. 8 órakor kezdődik a mai program, Izrael lesz az első. A mai napon fog próbálni Magyarország, a tavaly is eurovíziós résztvevő ír Jedward ikrek és a nagy népszerűségnek örvendő orosz nagymamák is.

Izrael:
Megkezdődtek a második nap próbái. Elsőnek Izrael lép színpadra. A háttér piros és lila színben úszik, és rengeteg óra ugrál össze-vissza. A színpad középpontjában természetesen az együttes van, ahogyan arra számítani lehetett. A két háttérénekes a kifutón áll a dal kezdetekor, majd fokozatosan közelednek a színpad felé. A produkció elején és végén is használnak pirotechnikai eszközöket. Az escxtra szerint a kameraállásokon még dolgozni kell, de tulajdonképpen jól néz ki a képernyőn a produkció. Az oikotimes szerint a produkció hangilag rendben volt. Az escdaily szerint azonban nem volt elég energikus.

San Marino:
San Marino próbája kissé sokáig tartott. Valentina több táncossal/háttérénekessel lép színpadra és természetesen nála van a produkció állandó kelléke a laptop. Az egyik háttértáncosnál gitár van, míg a másiknál egy pompom labda van. A ruhák bemutatásánál kiderült, hogy az énekesnő pompomlányak öltözik majd az elődöntőben. Hangilag meglepően jó és a koreográfia is letisztultnak tűnik. A háttér nagyon fényes és színes és számos „oh-oh” villan fel az előadás közben.

Ciprus:
Ivi egy kisebb emelvényen áll körülötte pedig négy háttérénekes. Mivel ez csak hangpróba, így most nem látunk semmilyen táncmozdulatot. Sokan megjegyezték, hogy az énekesnő nem a legerősebb hangilag, azonban az escxtra szerint semmi probléma nincs a hangjával. A későbbi próbákon már tánccal láthattuk a produkciót, amely egészen egyszerű, de látványos. Az egyetlen negatívum a színpad megvilágítása, ami kissé sötét. Az escxtra szerint valószínűleg továbbjut és sokkal jobb, mint amire számítottak.

Dánia:
A dán produkció szinte teljesen ugyanolyan, mit a dán nemzeti döntőben. Jó az előadás és mindféleképpen döntős lesz. A háttérben, kezdetben kék és rózsaszínben pompázik, majd tájképhez hasonló valami látható, de nagyon jól mutat. Soluna és zenekara magabiztos és jó előadást nyújtott. Az escxtra szerint olyan, mintha néhány jó barát összeverbuválódott volna, és együtt zenélnének. Ezután szünet, majd Oroszország és Magyarország következik.

Oroszország:
Az escxtra értesülési szerint többen látogattak el a sajtó képviselői közül az orosz nagyik próbájára, mint az eddigiekre. A felállás tulajdonképpen ugyanaz, mint a nemzeti döntőn. A háttérben egy, ahogy a dal beindul, hatalmas disco gömb jelenik meg, zöld, piros és kék fények kíséretében. A dal végén az egyik Babushki egy tálcán kenyeret, vagy sütiket tart a kamera felé. Az escxtra szerint a legaranyosabb produkciót láthattuk az Eurovízión.

Magyarország:

Elérkezett a várva-várt magyar produkció. Szerencsére mind az escxtra, mind az escdaily elismerően nyilatkozik a magyar produkcióról. Két háttérénekessel lépnek fel a fiúk, egy fiúval és egy lánnyal. Csaba (az énekes) a produkció nagy részét a kifutón tölti, ami jól fog mutatni, hiszen körülötte a közönség lesz. Hangilag sokan aggódtak a produkcióért, de egy-két hamis hangtól eltekintve egyáltalán nem volt vele semmi baj. A színpad eléggé sötét a háttérben vörös és sárga elemek villannak fel. A második versszakban dolgozni kell a kiejtésen – adta közre az escxtra. Ezzel szemben az escdaily kiemelkedőnek nevezte hangilag a Compact Disco próbáját.

[]

Ausztria:

A Trackshittaz lépett a színpadra néhány táncos lánnyal megtámogatva. A duó mellett három táncos lány van, és rudak. Talán ez az Eurovízió legerotikusabb előadása. Hangilag semmi probléma nincs, bár nincsenek háttérénekesek, azonban úgy érzem valami meglepetést biztosan tartogatnak a fiúk az elődöntőre – írja az escxtra kommentátora. Most szünet következik, de utána Moldova és Írország jön.

[]

Moldova:

Moldova kissé bizarr ruhákat mutatott be, amiket majd az elődöntőbe fognak viselni. Az escxtra közvetítőhelyéről elment a kép így csak a hangot hallják. Jól szólnak a moldávok, azonban a női vokalisták eléggé gyengék. Pasha mellett három táncos lány van, illetve két vokalista lány. Nem rossz az összkép, de még dolgozni kell rajta.

[]

Írország:

A mai napon utolsóként lépnek színpadra az Írországot képviselő Jedward ikrek. Az ikrek egy csillogó ruhát viselnek, és egy emelvényen kezdik a produkciót. A refrénnél leugranak az emelvényről és abból szökőkút lesz. Nagyon szép a háttér és erős produkciót mutatott Írország. Biztos helye van a döntőben. Írja az escxtra.

[]

Ezzel megköszönöm az egész napos figyelmet. Holnap reggel 8-kor kezdődnek a próbák és többek között Szerbia, Macedónia, Hollandia, Málta, Fehéroroszország, Portugália, Ukrajna és Portugália is színpadra lép.

149 hozzászólás Eurovízió 2012: A második nap próbái

  • Kajli25

    Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó lesz!!! Csaba hangja szuper!!!

  • Gabiii

    Oké hangilag brutálisan jó 😀 A háttér nekem nem jön be de nem gagyi. Egy kicsit sötét de jó kameramozgásnak kell jónak lenni még

  • BeN

    Hangilag nagyon jó Csaba! Ennek örülök, a háttér nekem se tetszik annyira, de ugyanakkor az a sok „krikszkraksz” feszültséget teremt, szóval lehet hogy mégis jó? 😀
    Az jutott eszembe még, hogy valahogy bele kellene vonni majd a közönséget, mert uge béke összetartás.. stb. Persze ezt így nem tudják üres arénába elpróbálni, de ha 2010-ben Anna Bergendahlnak sikerült az arénát rábírni fénycsövekkel csápolni, akkor nekünk is valamit ki lehetne találni .

  • Fabiana

    Nem tetszik a háttér. Egyáltalán. Az kellene nekünk, amit az oroszok kaptak. (csak nem diszkó változatban) Az egy nagy földgömb volt földrészekkel, ami forgott… Ez túl sötét és inkább sárgás színnel tudnám elképzelni. Amúgy is tök feketében lesznek. Na meg a szivecskék… Hangilag jó volt és tök jó, hogy használja a catwalk-ot.
    Szóval a hátteret szerintem cseréljék le.

    • Küllikki

      Szerintem is az orosz háttér jobban illene hozzánk, konkrétan nem is értem hogy a nagyik miért azt a hátteret kapták :O de nem zárom ki, hogy én maradtam le valamiről…
      A catwalk-ot tavaly a dánok is használták, hátha nekünk is hoz egy olyan szép helyezést 😀
      De amúgy jónak ígérkezik ez, szerintem nem kell majd szégyenkeznünk 🙂

    • Fabiana

      Ja, és azokat a az elhúzó csillagokat honnan szedték elő, a tavalyi örmény háttérből?

  • Ezüstróka

    Asszem nincs semmi okunk a kesergésre 😀 Ez király lesz 😀

  • KR

    a háttér kicsit csalódás volt. az előadás nem rossz. összeségében nekem nagyon tetszik szerintem 8.-9. az elődöntőben. továbbjutó 🙂

  • Zsolti

    Akkor mégis megoszlik a vélemény a háttérről 🙁 Ez nem jó. Nonfiguratív dolgoknak nem örülök. 🙁

  • Dini

    Jajj, de király!!!Csaba nagyon jól énekel, de örülök.Ügyes.:D:D:D
    Sejtettem, hogy fekete lesz a háttér.Valami világosabb kéne vagy legalább a ruha ne legyen fekete.
    De nagyon jóóóó!

  • Mona

    Itt a link!

    http://escxtra.com/2012/05/day-2-of-rehearsals/

    Szerintem jó, de Csabinak miért kellett előremennie?

  • Patrik

    Nekem sem tetszik a háttér? Végül is ők választották ezt nem?! Még jó hogy többen is mondták nekik a nemzeti döntőn, hogy a „nem hivatalos klippben” szereplő felvételek legyenek beállítva háttérnek :/

  • BeN

    Na de! Azért valljuk be a elmúlt években (ha visszagondolok) ilyen erős magyar első próba még nem hiszem, hogy volt. Nagyon jók voltak elsőre, innen csak előre, tovább! Gratulálok Compact Disco! Hajrá!

  • Neeee San Marino, mi történt a pólóval? 😀 viccet férretéve a mai próbákról:

    Izrael: a háttér nagyon király, a dal maradt olyan amilyen. annak viszont örülök, hogy a vokálosoknak tényleg ilyen ideölő hangja van 🙂
    San Marino: hangilag javult, de az elején hallatszódik, hogy megcsinálták az autotune-t, így már nem olyan szörnyűséges mint volt.
    Ciprus: pozitívum, hogy élőben nem egy katasztrófa, és a színpadkép-koreográfia is tetszetős, már csak magával a dallal van gondom
    Dánia: (újabb samponreklám 😀 )Dani kifog nyírni, de elmondom a véleményemet, nem tetszik! ez a hajós kapitány jelmez még az nf-en elment, de itt nem elég! és elég zavaró, hogy az egyik hangszeres csaj, csak tarja a kezét azon a valamin és még csak meg se próbálja elhitetni velünk, hogy ő azon játszik…
    Oroszország: Végre valami koreográfia!

  • Zolitt

    Szerintem jó! A háttér is úgy „építkezik” ahogy maga a dal.
    az elején még elég sötét, kék fények vannak, épphogy remegnek a grafikák, és ahogy épül fel a zene, hozzá igazodik hangulatban a fény is! Villog, cikázik, sárga/piros és nagyon fényes.
    Ez tv-ben szerintem mocsok jól fog kinézni! =)
    Nálam pozitív! =)

  • Gabiii

    Pont ezt akartam mondani tvben szerintem is jó lesz én boldog vagyok most 🙂

  • Na, ez már stúdió minőségű éneklés, ez egy 10/10! Gratulálok, már majdnem azt hittem, hogy playback 😛 ezt a háttért, biztos hogy nem ők csinálták -mármint az azeriek- ez majdnem olyan mint az nf-es volt 🙂 sikerült megszerettetni velem ezt a dalt, ezzel a produkcióval!

  • Zolitt

    Ez pedig egy másik videó a mi próbánkról:
    http://www.youtube.com/watch?v=Hf4FsGYTR10

  • Dave

    Gyerekek miért érzem úgy, hogy sikerünk lesz ezzel a dallal?
    a kis videók alapján a miénket hallottam kristály tisztán…
    jó ez lehet egy kicsit túlzás, de jobb a minőség! 😀 😀 😀

  • Gabiii

    Csak ne izguljon nagyon élesbe mert így ilyen hanggal a zsűrire azt hiszem számíthatunk nagyon komoly pontokkal.

  • Dave

    A fogadó irodákat nézném most meg milyen arányban fizetnének ha Mi nyernénk!!!!

  • Dini

    Én is arra gondoltam, hogy nehogy izguljon. Ha ilyen lenne mint most az tuti lenne. De izgulok.

  • KR

    nem ide tartozik de valaki leírna egy fogadóirodás listát?

  • KR

    ezt már én is láttam de nem nagyon értem. bocs, lehet én vagyok a hülye

    • Zsolti

      Különböző irodák szorzóit összesíti. A lényeg, hogy minél fentebb vagy, annál esélyesebbnek tartanak a győzelemre, így annál kevesebbet fizetnek, ha rájuk fogadsz.

  • Dave

    Ausztria próbája:
    http://www.youtube.com/watch?v=HDoxNUFTHL4

    nekem nem jött be… 3/10

    • Fabiana

      1:46 Oops. XD Ez káosz. Egyáltalán nem szórakoztató.

    • schanc

      Igen, azt hiszem, megvan egy újabb fix kieső. Gondolom, a rúdtáncos lányok visszaveszik majd a nemzeti döntős ruhájukat, de az sem fog olyan sokat dobni rajtuk.

    • Küllikki

      Igazából semmi meglepetést nem okoztak 😀 Na jó, én mondjuk azt hittem hogy a lányokon az a világítós feszülős cucc lesz. Hát a showt azért megcsinálják ha elvonatkoztatunk a szövegtől, egyébként ez az előadás még bele fog férni a 12-es karikába? 😀 (oké tudom, ne kötekedjek 🙂 )

    • nem gondolom, hogy nagyon vészes lenne. Sokkal összeszedettebb volt, mint az nf-en!

  • schanc

    OK, Csabi, bravó! Meg a csapatnak is. Bennem is az fogalmazódott meg, hogy régen volt ilyen erős első próbánk. Innentől pedig már csak felfele lehet, határ a csillagos ég! Hajrá, Compact Disco!

  • ddaa

    Lehet, hogy csak én vagyok vele így, de szerintem az orosz nagyik nem cukik, hanem szánalmasak. Egy öreg nénike inkább a konyhába sütögessen, mert így ilyen rap-nagyik érzésem van az egésszel kapcsolatban.
    A CDisconak meg gratula, szerintem jól nyomták, a háttér is tök jó lett és CSaba hangja sem rossz. Nem értem miért nincs meg az a támogatás ami Katinál is megvolt. Van annyira jó dalunk ebben az évben is. HAjrá CD!

    • szerintem nem akarja senki beleélni magát egy jó helyezésbe a tavalyi bukta után. jobb egy jó meglepetés, mint egy rossz 🙂

      • Gabiii

        Ebben amúgy van valami tényleg 😀

      • Nyee01

        Hát én csak az én oldalamról tudok nyilatkozni és részemről ez a szám közel sem oylan jó mint a tavalyi…én ennek a számlájára írom a támogatottság hiányát.De gyébként a próba alapjána fellépés tényleg jobb lesz…

      • Zsolti

        Kati frissen került ki a legnépszerűbb tehetségkutatóból (mint anno Magdi), tavaly ez is számított. Népszerű volt az image-e, mint főállású anyáé, aki emellett karriert épít. A személyisége is fontos, mindig szimpatikusan nyilatkozott (míg most egy csapatról van szó, így nehezebb az azonosulás). És végül ne felejtsük el az ország első számú kertévéjének támogatását.

      • Küllikki

        Balázsnak van igaza, tavaly odáig meg vissza voltunk (erős túlzással), aztán tessék mi lett belőle…
        Magasról lehet igazán pofira esni 🙂
        Egyébként szerintem megvan a támogatás, csak most épp óda nélkül 🙂

    • Dini

      Nem vagy egyedül. Én végig sem tudtam még hallgatni az orosz dalt. Legutóbb 1 percig birtam, azt is erőltettem :D.
      A magyar dal jó és Csaba király! Hajrá CD!:)

  • fer

    En nem hiszem hogy az a compact disco neveztu akarki tovabbjut a dontobe…
    1. nem ok erdemeltek meg h keviseljek magyarorszagot, hanem toth gabi v a kiraly testverek – a karma mukodik, ha hisszuk , ha nem…

    2. Az az ember nem enekelt jol a nemzeti dontotokon, szerintem itt is elbukik majd a felelemtol… hiaba dicserte fel az egig Kati, hogy de jol eneklet, mert hazugsag volt az egesz…

    3. ma nem mentek el a sajtotajekoztatora, ez sem jo jel…

    Na mindegy… Ha be is jut a finaleba, nem lesz benne a top 10-ben…

    • Fabiana

      fer, Románia próbájáról mi a véleményed? 😛

      • fer

        Romania tobb mint valoszinu megnyeri az 1 elodontot, es a dontoben top 3 ban lesz… Nekem az az erzesem h top 2 🙂
        Ami az elso probajukat illeti, szerintem nagyon jo volt…
        a koreografia nagyon jol fog mutatni a teven, amit meg nem tudtok az az, hogy a roman csapat megkerte h ne tegyek ki a koreografiat az eurovision.tv-re meg, ezert lattok ott kepeket… s nem videot, vagyis csak reszleges videot…
        lesz tuz , lesz pirotehnika, es tuzijatek, vagyis tuzijatek is a showjukban…
        tudtommal, meg a hangszerek is fognak csillagszorozni, de ez nem biztos… de a harmonika az fog egni, amint mar lattuk…
        A fiuk teljesen feherben lesznek feloltozve, Elena-nak pedig lesz 2 ruhaja, egy a dontore, egy az elodontore…

        Romania tudja hogy nagyon elo fog vegezni… 🙂 kb ennyit romaniarol…

        nekem semmi bajom magyarorszaggal, de meg most sem tudok belenyugodni, hogy toth gabit meg kiralyekat milyen igazsagtalansag erte… nekem sneki ne mondja hogy a kozonseg a teve elol nem szavazta be oket a finaleba… meg szep hog yminden el volt rendezve… compact discoban lattak az egyedit a zsurik meg a szervezok, es ot kuldtek el, DE engem nem gyozott meg a nemzeti donton, felos az az enekes… nem rosszindulatbol mondom ezt… na de mindegy 🙂

      • Fabiana

        „Romania tudja hogy nagyon elo fog vegezni…”
        Aha, hát jó nektek, hogy titeket felhívott Jan Ola ezzel a remek hírrel.

      • Edd

        Amit leírtál az egy giccsparádé.. Ha valóban ez lesz, akkor meg van az esély, hogy elvérezzetek. Én nem lennék ennyire biztos egy olyan dalban, ami nem igazán jó.

    • Kajli25

      Igen, tudjuk, Románia fog győzni… Ne keltsd már itt a rossz hangulatot kérlek!

      Mi szeretjük a dalt és személy szerint meggyőződésem, hogy sokkal nagyobb sikerünk lesz velük, mint akár Tóth Gabival, akár a Király testvérekkel!
      Úgyhogy HAJRÁ COMPACT DISCO!!!

      És kérlek ne legyél ilyen negatív… Mi is tudnánk a román produkcióra rosszat mondani, de azt hiszem, hogy többségében dicséretet olvashatsz itt…

    • Gabiii

      Moderáljatok engem nem érdekel de FER TAKAROD INNEN A….

    • Deriora

      fer, hihetetlen, hogy valaki még mindig itt tart. 10 év múlva is azon fogsz sírni h a Tóth Gabi (aki már rég el is felejtette a színpadot mert épp gyereket nevel vagy elvonón van vagy mittomén)és a Király testvérek (detto) nem jutottak be? Lépj tovább.

    • Balint005

      Fer te nem veszed észre magad? Borzasztó nyersen közölsz tényként olyan infókat, amiket te kigondolsz magadtól, össze esküvéseket, csalást látsz mindenhol, előre közlöd ki hol fog végezni…mégis ki vagy te, valami jós? Egy normális hozzászólásod nincs, csak folyamatosan feltételezel és találgatsz mindent. -_-

  • KR

    Moldova!
    szerintem egész jó 10/7