Eurovízió 2012: A második nap próbái

Tudósító: Klész Imre – Hajkó Attila
Forrás: escxtra.com – oikotimes.com – escdaily.com
Frissítés: 17:18
Fotó: a tegnapi nap sztárja, egy fából készült szamár Montenegróból

Hamarosan kezdődnek a második nap próbái, ahol az első elődöntős országok második fele fog szerepelni. 8 órakor kezdődik a mai program, Izrael lesz az első. A mai napon fog próbálni Magyarország, a tavaly is eurovíziós résztvevő ír Jedward ikrek és a nagy népszerűségnek örvendő orosz nagymamák is.

Izrael:
Megkezdődtek a második nap próbái. Elsőnek Izrael lép színpadra. A háttér piros és lila színben úszik, és rengeteg óra ugrál össze-vissza. A színpad középpontjában természetesen az együttes van, ahogyan arra számítani lehetett. A két háttérénekes a kifutón áll a dal kezdetekor, majd fokozatosan közelednek a színpad felé. A produkció elején és végén is használnak pirotechnikai eszközöket. Az escxtra szerint a kameraállásokon még dolgozni kell, de tulajdonképpen jól néz ki a képernyőn a produkció. Az oikotimes szerint a produkció hangilag rendben volt. Az escdaily szerint azonban nem volt elég energikus.

San Marino:
San Marino próbája kissé sokáig tartott. Valentina több táncossal/háttérénekessel lép színpadra és természetesen nála van a produkció állandó kelléke a laptop. Az egyik háttértáncosnál gitár van, míg a másiknál egy pompom labda van. A ruhák bemutatásánál kiderült, hogy az énekesnő pompomlányak öltözik majd az elődöntőben. Hangilag meglepően jó és a koreográfia is letisztultnak tűnik. A háttér nagyon fényes és színes és számos „oh-oh” villan fel az előadás közben.

Ciprus:
Ivi egy kisebb emelvényen áll körülötte pedig négy háttérénekes. Mivel ez csak hangpróba, így most nem látunk semmilyen táncmozdulatot. Sokan megjegyezték, hogy az énekesnő nem a legerősebb hangilag, azonban az escxtra szerint semmi probléma nincs a hangjával. A későbbi próbákon már tánccal láthattuk a produkciót, amely egészen egyszerű, de látványos. Az egyetlen negatívum a színpad megvilágítása, ami kissé sötét. Az escxtra szerint valószínűleg továbbjut és sokkal jobb, mint amire számítottak.

Dánia:
A dán produkció szinte teljesen ugyanolyan, mit a dán nemzeti döntőben. Jó az előadás és mindféleképpen döntős lesz. A háttérben, kezdetben kék és rózsaszínben pompázik, majd tájképhez hasonló valami látható, de nagyon jól mutat. Soluna és zenekara magabiztos és jó előadást nyújtott. Az escxtra szerint olyan, mintha néhány jó barát összeverbuválódott volna, és együtt zenélnének. Ezután szünet, majd Oroszország és Magyarország következik.

Oroszország:
Az escxtra értesülési szerint többen látogattak el a sajtó képviselői közül az orosz nagyik próbájára, mint az eddigiekre. A felállás tulajdonképpen ugyanaz, mint a nemzeti döntőn. A háttérben egy, ahogy a dal beindul, hatalmas disco gömb jelenik meg, zöld, piros és kék fények kíséretében. A dal végén az egyik Babushki egy tálcán kenyeret, vagy sütiket tart a kamera felé. Az escxtra szerint a legaranyosabb produkciót láthattuk az Eurovízión.

Magyarország:

Elérkezett a várva-várt magyar produkció. Szerencsére mind az escxtra, mind az escdaily elismerően nyilatkozik a magyar produkcióról. Két háttérénekessel lépnek fel a fiúk, egy fiúval és egy lánnyal. Csaba (az énekes) a produkció nagy részét a kifutón tölti, ami jól fog mutatni, hiszen körülötte a közönség lesz. Hangilag sokan aggódtak a produkcióért, de egy-két hamis hangtól eltekintve egyáltalán nem volt vele semmi baj. A színpad eléggé sötét a háttérben vörös és sárga elemek villannak fel. A második versszakban dolgozni kell a kiejtésen – adta közre az escxtra. Ezzel szemben az escdaily kiemelkedőnek nevezte hangilag a Compact Disco próbáját.

[]

Ausztria:

A Trackshittaz lépett a színpadra néhány táncos lánnyal megtámogatva. A duó mellett három táncos lány van, és rudak. Talán ez az Eurovízió legerotikusabb előadása. Hangilag semmi probléma nincs, bár nincsenek háttérénekesek, azonban úgy érzem valami meglepetést biztosan tartogatnak a fiúk az elődöntőre – írja az escxtra kommentátora. Most szünet következik, de utána Moldova és Írország jön.

[]

Moldova:

Moldova kissé bizarr ruhákat mutatott be, amiket majd az elődöntőbe fognak viselni. Az escxtra közvetítőhelyéről elment a kép így csak a hangot hallják. Jól szólnak a moldávok, azonban a női vokalisták eléggé gyengék. Pasha mellett három táncos lány van, illetve két vokalista lány. Nem rossz az összkép, de még dolgozni kell rajta.

[]

Írország:

A mai napon utolsóként lépnek színpadra az Írországot képviselő Jedward ikrek. Az ikrek egy csillogó ruhát viselnek, és egy emelvényen kezdik a produkciót. A refrénnél leugranak az emelvényről és abból szökőkút lesz. Nagyon szép a háttér és erős produkciót mutatott Írország. Biztos helye van a döntőben. Írja az escxtra.

[]

Ezzel megköszönöm az egész napos figyelmet. Holnap reggel 8-kor kezdődnek a próbák és többek között Szerbia, Macedónia, Hollandia, Málta, Fehéroroszország, Portugália, Ukrajna és Portugália is színpadra lép.

149 Comments

Végre egy jó színpadképünk, és egy jó dalunk van. A döntőre (szerintem) most több esély van, mint tavaly, bár ezt még lekopogom, mert nem szeretném elbízni magam. Igaz egy elég erős elődöntő lesz, szóval bármi megtörténhet :D. De minden estere hajrá CD!

A vége tuti valami nagy durranás lesz, mert nagyon nem tudtak mit kezdeni magukkal 😀 Nem olyan rosszak, csak engem idegesítenek a jobbra balra egyáltalán nem ütemes ugrálásukkal 🙂

Most mehet a CD-nek a sajtótájékoztatója, nagyon várom onnan mit fogunk megtudni, az orosz nagyiknál sokan voltak remélem nálunk is lesznek vagy vannak ennyien

Na, a mai nap legjobb próbája egyértelműen az íreké volt. egy szökőkút? ez eredeti! A fiúk is normálisabban mozogtak mint tavaly, ez még egy plusz pont, a háttér pedig nagyon 3d hatású! “taps”

Izrael: ötletes, de a dal még mindig nem tetszik.
San Marino: ugyanaz, mint Izraelnél
Ciprus: tökéletes
Dánia: a legjobb
Oroszország: vicces, ennyi…a többi nem érdekel
Magyarország: érdekes, és a dalt is kezdem megszeretni…jó irányba haladnak…
Ausztria: arra sem méltatom azt a förmedvényt, hogy megnézzem

Az Írek próbája szerintem nagyon jó volt. A háttér bombasztikus, a szökőkút pedig nagyon eredeti, szóval a körítés nagyon jó, és a dal sem rossz élőben.

úgy legyen nekem tetszik ez is amit mondtál “The Sound of European Hearts” jó szlogen lenne a 2013-as Budapesti versenyre!!!!

ja…most még csak LENNE…de majd 26-án kiderül, hogy marad-e az, hogy LENNE, vagy esélyes a LESZ szó is… (na, ezt jól megmondtam 😀 )

pontok és vélemények a mai próbákról:
Izrael: semmi extra, hasonlóra számítottam, a háttér se rossz a sok órával 10/7
San Marino: nekem pozitív meglepetést okozott viszonylag a koreográfia is rendben 10/7
Ciprus: elég nagyot ugrott nálam a próbák után, sokkal rosszabra számítottam, üresjárat se volt:D 10/8
Dánia: nagyjából nincs változás a nemzeti döntőhöz képest, a háttér viszont nagyon bejön 10/8
Oroszország: az eleje nagyon jónak tűnik, utána kicsit visszaesik a színvonal, a tálcás dolog az jó csak legyen rajta valami:) 10/7,5
Magyarország: a háttér nem a legjobb a többi nagyon rendben van minimális különbséggel jobb mint a többi 8 pontos ugyh 10/8,1
Ausztria: teljes katasztrófa ez a szám, holott a koreográfia nem rossz 10/4-5
Moldova: nekem bejön ez a szám, minden rendben volt a háttér nekem kicsit furcsa volt 10/7,5
Írország: a ruhájuk lehetett volna jobb is, a szökőkút tényleg egyedi, a vége felé akadozik az előadás 10/6-7
hát nem nagy a szórás a pontszámok között.:) hogy hangilag rendben voltak-e a produkciók arról nem tudok véleményt irni

Csak a Compact Disco próbáját néztem meg teljesen, de szerintem jó lesz ez, a háttér is tetszetős, az énekhanggal sincs semmi gond (igaz ezt úgy mondom, hogy botfülem van, úgyhogy nálam szakavatottabbak biztos jobban tudnak nyilatkozni ez ügyben). Hajrá-hajrá! =)

Szerintem ez lesz a döntősök listája, és ez nem az a lista, hogy én kiket juttatnék be.
1. Izland
2. Oroszország
3. Írország
4. Ciprus
5. Dánia
6. Románia
7. Görögország
8. Magyarország
9. Finnország
10. Albánia

akkor én is irok egy ilyen listát:)
1. Izland
2. Dánia
3. Románia
4. Oroszország
5. Ciprus
6. Görögország
7. Albánia
8. Finnország
9. Magyarország
10. Írország
még moldova is beférhet valahova szerintem

Moldova: én ezt konkrétan nem értettem 🙂

Írország: az biztos hogy nem rossz, és szerintem készülhetnek a döntőre is… sajnos még így is irritálnak, de ettől függetlenül szép munka.

Saját pontozás alapján Őket tartom esélyesnek továbbjutásra:
1. Izland
2. Albánia
3. Románia
4. Svájc
5. Finnország
6. Ciprus
7. Dánia
8. Oroszország
9. Magyarország
10. Írország

Szerintem korrekt lett a lista, meglepetés lenne 1-2 kiesés 🙂

Nagyon jó lesz ez, és nem elfogultságból mondom mindezt.
Tökéletes példa erre a tavalyi dán dal. Az elődöntőben magas sorszám, egy jó dal, semmi giccsparádé, és a tinilányok kedvéért egy jóképű énekes :DD Úgy gondolom több nem is kell.
Meglesz a döntő. 😉

Zolecs, a próféta szóljon belőled 🙂
(és szerintem nem csak a tinilányok fognak felfigyelni Csabára ^^)

Szerintem ez, vagy hasonló lesz az elődöntő végeredménye.

1.Oroszország
2.Izland
3.Ciprus:(tuti kiüti a görögöket,hasonló dal, ám jóval magasabb sorszám)
4.Dánia
5.Írország
6.Románia
7.Magyarország
8.Finnország
9.Albánia
10.Moldova

Én ebben nagyon hiszek. 🙂

Kb. így látom én is, bár a finnek helyett szerintem Belgium kúszik a döntőbe. Cukibb leányzó, mainstreamebb dal.

Mielőtt belefognék Magyarország dicsőítésébe, vissza kell vonnom a véleményem Ciprussal kapcsolatban. A dalt még most sem tartom sokra, de fantasztikus színpadi produkciót raktak össze…nekem nagyon tetszik, és szerintem – egyes véleményekkel ellentétben – egyáltalán nem statikus.
ÉS akkor mi: ELEMENTÁRIS volt Csabi, soha ilyen jól még nem hallottam énekelni, remélem, élesben is hozni tudja ezt a szintet. A háttér a tévében biztosan nagyon jól fog mutatni, azt mondjuk sajnálom, hogy nekünk nincs földgömbünk, viszont az íreknek van szökőkútjuk…de nem baj, amink van, az TÖKÉLETES 🙂 Hajrá fiúk, hajrá Magyarország!

Comments are closed.