Naptár

2012. március
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szerbia: Željko Joksimović – Nije ljubav stvar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pPMNXJifN9Y[/youtube]Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: escxtra.com
A dal angol verziója: http://www.youtube.com/watch?&v=KtAHccmWGbw

Déli szomszédunk, Szerbia már korábban meghatározta indulójukat, Željko Joksimović személyében. Ő az Eurovíziós Dalversenyen már veteránnak számít. 2004-ben képviselte az akkor még egységes Szerbia & Montenegrót a Lane moje című dallal, továbbá több produkciónál dalszerző volt, sőt 2008-ban még az Eurovíziós Dalverseny műsorvezetői szerepet is megkapta.
Ma este egy mini koncertet tartott az RTS Szimfónikus zenekar közreműködésével, ahol az idei dalát, a Nije ljubav stvar-t is előadta szerbül, majd angolul, azonbam megerősítették, hogy az Eurovízión anyanyelvén hallhatjuk felcsendülni. Gratulálunk!

37 hozzászólás Szerbia: Željko Joksimović – Nije ljubav stvar

  • force

    A 2004-es dala jobb volt. Egyébként ez se rossz, de a Lane moje-t nem veri….
    Eddig 7.hely a második középdöntőben.

  • Gabiii

    Jól kezdődik (persze a jól bevált balkáni elemek) de aztán nem nyűgöz le. Persze azért a jók közé tartozik 10. hely körül van nekem

  • Balint005

    Hát, nekem ez ismét egy olyan dal, amire 3 perc múlva nem fogok emlékezni. Hány ballada fog még jönni? :/

    Egyébként a hegedű dallama csak szerintem hasonlít a Coldplay Paradise című dalának a dallamára?

    • Pitbull

      Nem, nemcsak szerinted hasonlít, konkrétan full ugyanaz. De csak néhány taktus. Mondjuk ” a zeneszerző a Coldplay dalából merített inspirációt”. 😀 Rossz az, aki rosszra gondol!

  • Zolecs

    Kb.erre számítottam. Szép meg minden, de már unom a balladákat. Nálam középmezőny, azért mert ő Zeljko még nem fogok hasraesni.

  • Nyee01

    Szerintem egész szép dal,megszokott szerb stílus.Nem a kedvencem,de szeretni fogom és döntős lesz.Hajrá!

  • tinuka

    Tavaly a spanyol mellett a szerb dal volt a favoritom, imádtam a Caroban-t.
    Ez a dal szép, olyan filmzene szerű, és mintha ismerős lenne, valamire emlékeztet az a része, amíg nem gyorsul be. De nyomába sem ér a Caroban-nak.

  • Pitbull

    Nagyon jók az ex-jugoszláv országok közül Szlovénia, Szerbia, Horvátország dalai, nálam ebben a sorrendben.

  • Fabiana

    Tudjátok mire emlékeztet a dallama? Shrek és egy kis Coldplay Paradise intro… Egy az egyben. Nagyot csalódtam.

  • Sanyi

    Nem dobtam hátast a várva várt Zeljko daltól,ha angol nyelven ment volna,akkor talán,de a szerb nem jön be:(

  • msz

    Szépnek szép és be s fogja zsebelni a 12-ket a szláv országoktól de a Lane Mojétől messze elmarad. Ha a második elődöntőben nem lenne Tooji meg Loreen akkor elaludnék rajta. A TOP10 mindenesetre meglesz neki, de a győzelem nem.

  • BeN

    Nekem nagyon tetszik! 😀 4. a második elődöntős listámon (Svédország, Szlovénia, Norvégia előzi meg)

  • mesunyi

    Szép tipikus Filmzene és ballada…

  • Atesz

    Szerintem is jobb a 2004-es száma, de azért ez sem rossz.

  • Dorka

    Olyan filmzenés-romantikus dal, nekem nagyon tetszik (még azzal együtt is, hogy kicsit eklektikus, és nincs feltétlen egy igazi vezérszála a dalnak, és lehet, hogy ez hátrány lesz az átlag tévénézőnek), főleg a balkáni elemek benne. Sztem simán döntős, már csak Zeljko balkáni népszerűsége miatt is… az más kérdés, mit fog elérni a döntőben.

  • Feri

    Nem rossz, de engem nem fogott meg. Azon sem csodálkoznék ha nem jutna döntőbe.

  • jani_92

    annyira nem rossz, egészen hallgatható, a 2. perc után indul be szerintem igazán. egyébként, tökmindegy hogy jó-e vagy nem, a második elődöntőben az összes volt jugoszláv köztársaság ott van Montenegrót kivéve. bár eddig egyikük sem indított kifejezetten rossz dalt szóval még az is lehet, hogy fair szavazás lesz, de egyelőre szkeptikus maradok ezt illetően.

  • Zoey

    Na igen, egy újabb lassú drámai dal. Ami persze nem azt jelenti, hogy nem szép a dal, mert szép, nekem tetszik, csak nálam már most elveszik a sok lassú dal között, alig tudok már közöttük különbséget tenni. Kérdés, Európa hogy tud majd ennyi lassú dal közül választani, csak nem történik meg az, hogy csupa lassú dal jut be a döntőbe?! Erre megint csak azt tudom mondani, hogy remélhetőleg ez növeli az esélyeinket, mert mi nem ilyen dalt küldünk.
    Tényleg, a műsorvezető 🙂 Nem is tudtam, hogy ő énekes, és hogy ő indult 2004-ben. Én csak 2005-től követem a versenyt.

  • Mara

    Tudtam, hogy rá számíthatok! 🙂 Szép!

  • Kellett néhány hallgatás, mire megszerettem, de a lényeg, hogy megszerettem. 🙂 Tetszik, hogy ez sokkal „kedvesebb”, mint a Lane moje, bár sokban hasonlít rá. A balladamezőnyből mindenképp ez az egyik legjobb.

  • Lina

    Szép dal,de ez tényleg nem az,ami emlékezetes maradna bárki számára is.

  • musculus123

    Szerintem fülbemászó…ahogy meghallottam, egész nap ez a dal járt a fejemben. A Magyaroroszágot képviselő dal az, amire senki sem fog emlékezni. És örülök, hogy végül szerbül fogja énekelni és sokkal jobb volna, ha mindenki a saját anyanyelvén énekelne, sokkal színesebbé tenné az euróviziót…

  • milena

    Nekem pedig ez a legjobb dal az összes között..mondjon ki mit akar..Ő Szerbiában a legjobb 🙂

  • Van egy fülbemászó dallamrész ebben, amivel rokonítják a Coldplay – Paradise című számát. Na ez a rész gyönyörű, fülbemászó, dallamos, és nagyon kellemes. Ami viszont nem ezzel a dallammal ível, nem igazán tetszik. Szóval a véleményem olyas… feles. 😀

  • platymaty

    Én először azt hittem, nem fogom végighallgatni, de mégis van benne valami..Željko hangja és az, hogy szerbül van 🙂 Sok ebben a mezőnyben a gáz szám, ez azért sokkal emeli a színvonalat! És minden második szám hasonlít egy „kissé” híresebb elődre, én már ezt inkább nem követem…

  • Csengettyű

    Úgy bírom, hogy minden évben megpróbálják egy (vagy több) dalra ráhúzni, hogy plágium -.-
    Tessék: http://wiwibloggs.com/2012/03/31/a-friend-in-serbia-does-zeljko-joksimovics-song-remind-you-of-new-tomorrow/15920/

  • deni2

    Szép lassú romantikus dal, felkelti a figyelmet!

  • Csengettyű

    Na akkor, vélemény. Én ezt a dalt egyszerűen imádom! Izland mellett a kedvenc balladám 🙂 Mellesleg hallottam az angol és az orosz verzióját is, és jó meg minden, de… (és ez vonatkozik az izlandi dalra is) az angol változat, még ha kevesebbszer hallottam is, jobban a fejemben marad, de ez csak azért van, mert azt értem is, ennek ellenére az eredetit jobban szeretem, az valahogy hitelesebb, és különlegesebb. Azon kívül ehhez nem is illik az angol nyelv, úgyhogy remélem, marad így és szerbül fogja énekelni 🙂
    Mellesleg szerintem elég szépek Szerbia kilátásai, több szempontból is esélyesek:
    1. szuper dal
    2. aránylag ismert előadó
    3. ők amúgy is szép számmal szoktak pontokat kapni a környező országokból

  • Emilio Puccini

    Nagyon oda vagyok érte. A kedvencem, most is jól választottak. Remélem élen lesz. Igen, szép számmal kapnak pontokat, most is így lesz.Да Србиjа.

  • Sandra7

    eddig egyetlen szám sem tetszett szerbiából,de ez…nagyszerű! odavagyok a kamarazenekaros kíséretért,eddig ez a kedvencem 🙂 és van esélye az elsők között lenni,jugoszláv népek egymásra szavaznak x)

  • Babu

    Ettől szebb számmal aligha indulhatnának! Egyébként az eurovíziós dalfesztivál pontosan a különböző országok, népek kultúrájáról, zenei stílusukról kellene, hogy szóljon, s ha ez balkáni elemekben és egyéb hangszerelésekben nyilvánul meg, hát legyen! Kifejezetten örülök, hogy anyanyelvén énekeli a dalt, a szerb dallam, hangszín az elég, hogy kifejezze a dal tartalmát, s aki ebből ezt nem tudja leszűrni, az ne is szavazzon vagy szavazzon olyanra, amit nyelvi szempontból megért, bár az eléggé lesújtó.