Naptár

2012. március
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Albánia: Rona Nishliu – Suus

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v9zIP4FA-1Y[/youtube]Tudósító: Klész Imre, Mádi Sándor
Forrás: escxtra.com
Eredeti kiadás: 2011. december 30. péntek – 00:09

Albánia szállította ma este a második dalt a 2012-es Eurovízióra. Rona Nishliu „Suus” című dala fölényes győzelmet aratott a 20 résztvevős nemzeti döntőn. Gratulálunk!

FRISS: Albánia tegnap bemutattta a Suus (Egyéni) végleges verzióját, melyet Bakuban is albánul fog énekelni. Érdekesség hogy a dalt az Egyesült Államokban rögzítették. Mindezek mellett a hivatalos videóklipet is bemutatták.

74 hozzászólás Albánia: Rona Nishliu – Suus

  • Na ez egyedi, az biztos! 🙂 Nekem tetszik, ki fog tűnni a sok popdal közül. Remélem az albánok ezúttal félreteszik jó szokásukat és nem alakítják át teljesen a dalt, de várom a 3 perces verziót.

  • Zolecs

    Én elhiszem hogy milyen jó hangja van, de ez elsősorban dal, és nem énekverseny.Ez nekem túl drámai lett.Talán ideillik az a kifejezés hogy a kevesebb néha több.

    Nem is értem, tavaly is ordibálós daluk volt, és az sem igazán jött be, ennek ellenére hasonlót küldenek :O
    Bő 1 percet le kell belőle vágni..nem tudom mit hoznak ki belőle.A nyelvi kérdés szerintem teljesen mindegy, de talán jobb így ahogy van.

    Az eddigi sorrendem:

    1.Svájc
    2.Albánia

  • Balint005

    Hát ez vmi katasztrófa. Nem bírtam végighallgatni, az első üvöltözésnél kikapcsoltam, nem is nagyon fogom ezt többször meghallgatni..a tavalyi daluknál is ugyanígy cselekedtem, azt sem tudtam végighallgatni első próbálkozásra. Juliana Pasha maradt továbbra is az egyetlen albán dal ami tetszett, mert ez szörnyű.
    Eddig pont mint tavaly: 1. Svájc (kellemes dal), 2. Albánia (borzalom a köbön, legalábbis nekem) :S

    • StanB

      Teljesen egyetértek , a végeredmény szörnyű a kedvencem amivel albániának egy kicsi esélye is lett volna nem kapott egy pontot se!!! Ez a dal katasztrófa kiáll egy ronda nő és „sikítozik”, hallgathatatlan…..

  • BeN

    Valóban túl drámai, de ugyanakkor meg egyedi.. majd meglátjuk 😀

  • Zoli

    Jól indul az idei év, Svájc és Albánia dala is tetszik, de az albán még inkább. Nekem nagyon átjött. Csak néha nyissa is ki a szemét:)

  • Ben

    Ez nagyon durván jóóó 😛
    Nekem nagyon tetszik. Remélem döntős lesz 🙂 bár ha hozzávesszük hogy 1 percet levágnak belőle :/ és nem ismerjük még a maradék 43 dalt …
    De azért sokkal jobb mint a svájci 🙂 az olyan tucat, ez egyedi

  • János

    Nagyon szép,érzéki dal,az énekesnő is jól odatette magát. Azért lesz a sok próba,hogy ezt a „kiabálást” amit a dal közepén tett azt kiküszöböljék. (Utána engem már magával ragadott az egész produkció,amit nyújtott.) Ha ez sikerül,akkor szerintem egyértelműen Albánia eddigi legjobb teljesítményét viheti haza.
    Ezért nálam a sorrend:1.Albánia
    2.Svájc

  • Vivi

    Nekem nem tetszik. Bocsi, nem az én stílusom ez a sikítozás.
    Persze majd a többi dalhoz viszonyítva lehet hogy még így is jó helyen fog végezni.
    Még egy személyes vélemény, de szerintem a svájci dal ezerszer jobb ennél.

  • István33

    A kibontakozás mintha az 1996-os lengyel dal refrénjének lebutított változata lenne. Egyébként az egész túlságosan arra emlékeztet: a dal tempója, a hangszerelés (zongora és vonószenekar), az énekes előadásmódja. Igaz, az már régen volt.
    http://www.youtube.com/watch?v=ujMQoGcaV2U

  • K. Balázs

    Ez egy siralom, lehet hogy nagyon egyedi de szörnyen unalmas! Mintha egy temetésen lettem volna miközben hallgattam! A többi indulót nem ismerem de biztos vagyok benne hogy nem ez volt a legjobb! Nem hiszem hogy döntőbe jut, de ez a többi dalon múlik! Ezerszer jobb a svájci dal!
    1. Svájc
    2. Albánia

  • Balint005

    Én nem néztem a döntőt, és vki említette h felléptek együtt az előző évek albán indulói, ezt szívesen megnézném, nem tud vki linkelni egy videót,mert én nem találom.?

  • János

    Nem is igazán az az egy-két „kiabálás” a baj,mert el lehet neki nézni,hiszen nem mindenki képes egy ilyen lélegzetű dalt előadni. Ha még a minden hang a helyén is van,akkor is megosztó..

  • Toki

    Egész egyszerűen nem Eurovízióra való, ennyi.

  • Mettyú.

    Hát. hogy is kezdjem. megszólalni nem tudok. érdekes. fogalmazzunk úgy. 😀 nekem egyenlőre nem nyerte el a tetszésemet.
    Svájc ettől magasan jobb. 🙂

  • Hádész

    Szerintem szép a dal, de nem túl szerencsés választás. Szerintem ez olyan fajta dal, amelyiknek nem lesz elég a 3 perc, mert több kell ahhoz, hogy igazán ki tudjon teljesedni.
    De egyébként tetszik, nagyon szép, és egyedi. 🙂

  • Robek

    mit jelent az hogy nem ESC-re való? A Lordi talán az volt? Szerintem meg igenis jól választottak az albánok. Az tény, hogy az elődöntőkben voltak ettől nekem jobban tetszők, de nekem már is a kedvencem. Svájc meg utolsó előtti lesz az elődöntőben

    • Vivi

      Két dal ismerete után ez igen merész kijelentés 😀

      • Robek

        lehet, hogy merész, de MAJDNEM mindig igazam van! 🙂

      • Vivi

        Nagyon magabiztos vagy 🙂 Persze lehet hogy neked jobbak a megérzéseid 😉

      • Robek

        Bizonyítékot is szeretnél? ok! Az egyik élő TV műsorban megkérdezték tőlem, hogy ki fog nyerni, válasoltam, helyesen. Igaz, nem jött be a számításom 1994-ben, 2010-ben. A döntőbe jutók száma pedig minimum 8 akiket eltalálok. 2008-ban pl. az első elődöntőből 10ből 10et találtam el a második elődöntőből pedi 8at. Ugye jó arány. 🙂 No, de szerencsére nincs mindig igazam 🙂

      • Vivi

        Szép teljesítmény 😀 Nekem sajnos nincs ilyen tehetségem az esély latolgatásokhoz 🙂

  • A számból vetted ki a szót, Robek .

  • Egyébként is volt már ehhez hasonló Eurovízión nemrég.

  • VLost

    Felköpök és aláállok – kicsit lélelkifakadok:

    Igen, lassan olyan ez az Eurovízió, mint a nyócvanas években vót. WC-szünet albán, leharcolt szerb titkosilonka, a szülővárosában is teljesen ismeretlen belga kisnő és a svájciak, akiket meg nem tudok mire vélni. Dehát attól „a többi dal még jó lehet”. Pont az utóbbiak sztárjai miattuk maradnak az Eurovíziótól távol (Nem DJ Bobo az, szerintem. Vagy csak mert Celine Dion és Lara Fabian már nem eléggé meggyőző érv nekik a verseny mellett). És tényleg rettenetesen ciki lesz, hogy egy átlag azeri annyit lát majd 2012-ben tőlük a színpadon, amit az utóbbi évtizedben oda vittek. Ő bajuk, de ettől a verseny még nem lesz élvezhetőbb.
    (Idén komoly családi válsághoz vezetett az első közös ESC nálunk, hehe, párommal végignéztük. Csak az ír, a szlovén és a szerb dalnál kapta fel a fejét – ezek voltak a jó dalok + 1 jó előadó -, több veszekedés között, amiért „ezt a szart _kell_ nézni”. Akkor meg már egyenesen gyűlölt, amikor a pontozásos vicc közben fel sem röhögött.

    De a Compact Disco-ra nem sajnáljuk a pénzt, ha annyira jó a szám, mint az eddigiek, báááár az a dalcím nem sok jót sejtet, féltjük is őket mint még soha, de nekik legyen igazuk! 🙂 Bennük (ha tényleg jó a dal és persze ha nem a Nagy Magyar Piktor dönt a kegyencei közül) és Anggunban bízom már csak, meg hogy a finnek az indie-t vagy a rockot, a grúzok a klassz minőséget és azt, hogy sosem volt még két egyforma stílusú számuk, a baltiak meg minimum három tehetséges, „teszünk erre az egészre, csak épp szeretjük amit csinálunk” hozzáállást. Esetleg a dánok vihetnek valamit a többnyire közhelyes repertoárjukból, vagy az osztrákok egy számot a világbéke témában, nem leszek nagyigényű.

  • zsoca

    Kicsit nehezen értelmezem az előző hozzászólást, de valahol támogatom. Erről a dalról meg az a véleményem, hogy minősíthetetlen… Főleg az Albánoktól, hatalmas nagy kedvenceim mindig is azok voltak, azok is maradnak és imádom a komoly zenét, az ehhez hasonló dalokat is, de ez a sz…r—- no comment… A csaj hangilag sem áll ott ahol ez a „nagy” volumenű dal megkövetelné, bár színésznek is rossz…
    😀
    A lényeg, hogy végignézve az egész Albán műsort, egyik dal sem volt az igazi…Mintha mind olyan félkész lenne egy kicsit. Remélem az Albán nemzet visszatalál a régi szép Kejsi Tola-s időkre, amikor majd kiugrottam az ágyból is, csak hogy újra hallhassam az Albán ezer hangú énekesek valamelyikét..:)

    • Nyee01

      Azt nem értem csak: hangilag sem áll ott???Nem tetszik annyira ez a dal,nade azért azt el kell ismerni,hogy az előadásban(a nő kinézetét kivéve) nem nagyon van kivetnivaló…szeretném,ha legalább ilyen hangi adottságú versenyzőt küldenénk mi is.

      • Zoli

        Mi a baj a kinézetével? Szerintem jobb nő, mint például a sokat istenített Magdalena Tul, csak mögé kell látni a „zsákruhának”. A hangi képességeiről nem írok, azt szerintem senki sem meri, vagy tudja kétségbe vonni. A dal felépítése nagyon jó, különösen tetszik a szimfonikus rész. Az előadásmódjában először az volt a bajom, hogy mindig csukott szemmel énekelt, most már ez nem zavar, rájöttem, hogy enélkül fele ennyi fájdalom jönne le. Tehát érzelemátadásban is nagyon ott van. Nálam nagy esélyes, hogy az idei nagy kedvencem lesz. Persze aki ismer, az tudja, hogy (bizonyos okokból) elfogult vagyok az ordító nőkkel kapcsolatban. Nem volt véletlen az Anastasia Prikhodko és Alyosha iránti rajongásom sem:)

      • m_sandor

        Imádtam mindkettejüket, Anastasia-t és Alyosha-t is , és ezt is szeretem, mármint Rona-t 🙂 Átjön az érzés amit próbálnak átadni, még ha sem ukránul sem albánul nem beszélek. A Sweet People meg egyszerűen szövegileg… sajnos nagyon igaz!

  • lala81

    Sziasztok.buli elötti véleményem.
    Zene nagyon jó, dal érzelmes és átjön nekem nyelvismeret nélkül a mondanivalója. vagyis elfog egy érzés és rákapcsolódok.megfog. bár a dal kicsit kiabálósnak tűnik de ezt ugyis áthangszerelik még rövidül s más nyelven lesz.
    Meglátom de jó.

  • Fabiana

    Szóval „Suus” lett… hát nem örülök neki, de annak még kevésbé, hogy a kedvencem egy jó kövér nullát kapott a produkciójára. :S
    Biztosan lesznek olyanok, akiknek még könnye is kicsordul az előadás hatására, de gyanítom olyanok is, akik inkább elhagyják a szobát egy perc után… Nem bízom abban, hogy a végleges verzióban kevésbé fog ordítozni a hölgy, de abban igen, hogy albánul marad. A depressziós, világfájdalmas, „minden elveszett” érzés átjön így is, szóval akár meg is spórolhatnák az angol szöveget.

  • msz

    Nem rossz ez a dal, habár az albán dalok minőségétől visszaesik. Pl. az utóbbi 4 évben mindig a kedvenceim között volt, kétszer szavaztam is rá, ahhoz képest elég gyenge. A hangja jó, kicsit sokat ordítozik, de elviselhető 1. Albánia 2. Svájc

  • Hedervary

    azért a hajával csinálhatott volna vlmit…

  • Zolitt

    A kinézete legyen a legnagyobb probléma! A döntőn, rámerem mondani, hogy SZÉP volt…
    http://www.youtube.com/watch?v=az7NlG0Iqxs

    A dallal még mindig nem nagyon tudok mit kezdeni… Tetszik is meg nem is.

  • force

    Nem néztem az albán válogatót idén, csak a döntő előtti napon hallgattam bele pár dalba, főleg azokba, amelyeket nagyon favorizáltak. Egyértelmű volt, hogy ez lesz a befutó, meglepett volna, ha nem így történik. Az én kedvencem Elhaida Dani dala volt, ami 0 ponttal zárta az estét (meglepő). Ez a dal valóban ki fog tűnni a mezőnyből, hiszen egyedi. Nem mondom, hogy tetszik, de jobb, mint a svájci dal. Kérdés persze az, hogy a 3 perces verzió milyen lesz a végén.
    Eddig: 1. Albánia, 2. Svájc

  • Mara

    Nekem nem igazán jön be- sajnálom…:( Egy kicsit nekem unalmas. Csak egyszerűen nem az én stílusom ez a fajta zene. A kinézetével szerintem meg semmi baj.

  • Dorka

    Egyre jobban „érzem” a dalt, ahogy hallgatom (mint ahogy az velem és a tipikus drámai lassú dalokkal szokott lenni)… sztem szép. Az más kérdés, hogy ez a különleges hangvétel milyen helyezést fog eredményezni.