Belgium: Iris – Would you?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wm1MkdsSHls[/youtube]Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: escxtra.com

Tegnap este, a már korábban kiválasztott, Iris két számot adott elő a mindössze negyedórás showban, a Would you-t és a Safety Net-t. A zsűri és a közönség szavazásán a győztes dal 53%-al nyert, tehát nem sokkal maradt alul a másik szerzemény sem. Eldőlt, hogy a Would you-t fogja Iris Bakuba vinni. Gratulálunk!

24 Comments

Balladák közül albán és bosnyák előtt,az összes többi mögött.Pedig sztem el tudott volna énekelni egy kicsit pörgősebb számot is és az jobbam illett volna a lányhoz.

Nekem tetszik, nem tudom hogy elég lesz e a döntőre, de én szívesen fogom hallgatni.

Mivel ő volt az utolsó jelölt az 1. elődöntőben így elkezdtem nézegetni kiket is szórnék ki, és azt kell mondjam 6 darab dal van aminek drukkolok, a többi vagy rossz vagy megérdemelné a kiesést(Írország). Igen, egy kicsit bennem van ez a kárörvendős dolog, nem tagadom tavaly nagyon jól esett pl. izrael kiesése.Idén pedig bízom a pamacsfejűek buktáján.

Na mindegy egyszerűbb inkább ha leírom azt a 6 kedvencet, amiből 5 rajta van a végső TOP10-es listámon: Lettország,Magyarország,Izland,Görögország,Románia,Belgium.

A többi felőlem mehet a levesbe. 😀

Az a vicces,hogy az első elődöntő első kilenc fellépőjét juttatnám tovább(Svájc kivételével) + Cyprus + Magyarország!De mivel ez nem fog bekövetkezni már most trenírozom magam a dán és az ír továbbjutásra…helyettük is jobban szeretném San Marinót és Oroszországot…

Hát pedig szerintem Oroszország tuti ott lesz a döntőben, elvégre 2007-ben Verka is 2. lett egy hasonló dallal. Valóban nem kellene nagyon jó helyezést elérniük (ahogy egyikőtök fogalmazott “ilyen dallal nem illik nyerni”), de hát majd meglátjuk. A belga dal egyébként tetszik, szép, kellemes, én miattam akár döntőbe is juthat 🙂 És Iris tök jól énekel élőben.

Nyee01, az első kilenc közül Montenegrót nem gondoltad komolyan, ugye? Egyébként az első kilenc három balladája, mindháron női előadótól, üti egymást, hármójuk közül max. 1 jut a döntőbe, s az legyen inkább Finnország. A második kilencben viszont – bár balladának azért nem nevezném – de a miénket leszámítva nincs lassú dal, ez jót jelenthet.

Szép kis ballada, de nem tudom elég lesz-e egy döntőre. Egyébként most különösen sok a ballada, gondolom ezt mindenki észrevette 🙂

Mivel ebben az elődöntőben is megvan az összes dal, ide is leirom az én listámat, és azt a listát ami szerintem valóban meg fog történni Bakuban.

Az én listám:

1. Dánia
2. Izland
3. Lettország
4. Moldova
5. Magyarország
6. Albánia (óriásit lépett előre, a végleges verzióval)
7. Görögország
8. Belgium
9. Románia (annyira gyenge elődöntő, hogy bekerültek)
10.Irország (szintén)

És akkor a realitás:

1. Oroszország
2. Görögország
3. Moldova
4. Dánia
5. Izland
6. Irország
7. Románia
8. Belgium
9. Magyarország
10.Lettország (vagy Albánia)

Nekem is van egy ilyen “realitás” névre hallgató listám, ami a következő:

1. Oroszország
2. Írország
3. Románia
4. Izland
5. Finnország
6. Görögország
7. Dánia
8. Magyarország
9. Moldova
10. Ciprus / Belgium

Itt már vannak eltérések a listák között; de természetesen a saját véleményem teljesen más.

Ismételni tudom csak amit írtam már egyszer, tiszta Carrie Underwood. Meghallgattam még egyszer a dalt, nálam TOP 10 az első középdöntőben, kíváncsi leszek május végéig hova mozdul majd.

Akkor most már én is megosztom a sorrendemet. 🙂

Első elődöntő:

1.Cyprus
2. Hungary
3. Russia
4. Greece
5. Ireland
6. Latvia
7. Romania
8. Iceland
9. Switzerland
10. San Marino
11. Belgium
12. Finland
13. Denmark
14. Moldova
15. Austria
16. Montenegro
17. Israel
18. Albania

Második elődöntő:

1. Sweden
2. Norway
3. F.Y.R. of Macedonia
4. Netherlands
5. Slovenia
6. Bulgaria
7. Belarus
8. Ukraine
9. Malta
10. Turkey
11. Bosnia Herzegovina
12. Serbia
13. Portugal
14. Slovakia
15. Croatia
16. Estonia
17. Lithuania
18. Georgia

Na végre, annyi év után Belgium végre normális dalt küld idén. Kicsit unalmas, hogy megint egy lassú dal, de szép az íve, jó a hangja az énekesnőnek, lassabbak közül nekem is inkább előrébb van.

Ennek a balladának az az erőssége, hogy van egy íve, de nem az a tipikus klasszikus nagyívű eurovíziós 90es évekre hajazó típus, hanem olyasmi, amit ma is lehet hallani a rádiókban. Egyik legjobb a balladák között idén szerintem.

nem olyan rossz…még nem döntöttem el hogy utálom,vagy olyan tűrhető…kicsit idegesít a hangja :S de…

Comments are closed.