Albánia: Rona Nishliu – Suus

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v9zIP4FA-1Y[/youtube]Tudósító: Klész Imre, Mádi Sándor
Forrás: escxtra.com
Eredeti kiadás: 2011. december 30. péntek – 00:09

Albánia szállította ma este a második dalt a 2012-es Eurovízióra. Rona Nishliu „Suus” című dala fölényes győzelmet aratott a 20 résztvevős nemzeti döntőn. Gratulálunk!

FRISS: Albánia tegnap bemutattta a Suus (Egyéni) végleges verzióját, melyet Bakuban is albánul fog énekelni. Érdekesség hogy a dalt az Egyesült Államokban rögzítették. Mindezek mellett a hivatalos videóklipet is bemutatták.

Comments

74 hozzászólás a(z) “Albánia: Rona Nishliu – Suus” bejegyzéshez

 1. Tusán avatar
  Tusán

  Hát… a „Kenga ime” után nekem ez egy hatalmas csalódás. Persze, van hangja a csajnak, de te jó ég… semmi dallam és a zenei aláfestés sem tartja a dal dinamikáját (már ha egyáltalán van neki olyan). Szerintem nem lesz döntős. (És nem is kell ismernem a többi dalt ahhoz, hogy erre a következtetésre jussak. Aki több éve követi figyelemmel az Eurovíziót, az valamelyest zsigerből érzi az ilyesmit. Persze vannak meglepetések…)

 2. fer avatar
  fer

  Na helloszotk 🙂 Mti csi? 😀 Nekem tecc Rona dala… olyan cool ott a hegedus resz meg az az ,,ariazas” :D:D:D Na sziasztok, minden jooot 🙂

 3. Benya avatar
  Benya

  Amikor énekli a magas részt és rángatja a hangját olyan mint ha egy egérfogó rácsapot volna a kezére és közben rázza az áram XD Nekem túl depressziós a szám hangulata sztem valahol a döntő végén fognak elhelyezkedni

 4. euromach avatar
  euromach

  Szerintem ez a szám a döntöben lesz mondjuk még nem tudjuk mi a többi szám.Albánia az elözö eurovizion az elödöntöben a 14.-ik lett ez a szám meg még talán az élmezönybe is lehet!!

 5. euromach avatar
  euromach

  Szerintem ez a szám a döntöben lesz mondjuk még nem tudjuk mi a többi szám.Albánia az elözö eurovizion az elödöntöben a 14.-ik lett.Szóval ez a szám nagy elöre lépés lehet az Albánok számára!!!

 6. Minoli avatar
  Minoli

  huhh… erre egyelőre nem tudok többet mondani. Nemtecc.

 7. Bakancs avatar
  Bakancs

  Legalább kitűnik. De szerintem nem elég a hangja ehhez.

 8. Timike avatar
  Timike

  Nekem nem igazán tetszik!

 9. Lenochka avatar
  Lenochka

  Úristen!! Mi ez? o.O

 10. Sanya avatar
  Sanya

  Ennek a nőnek nagyon jó hangja van szerintem és érzelem is van benne bőven csak nem értem miről szól. -De nem eurovison winner az biztos

 11. Antall avatar
  Antall

  Szerintem nem a „vonyítós” rész a rossz Csááááj…vagy mi..amúgy az nem teát jelent? 😀 Az eleje indul nehézkesen. Nem minden a külső, amúgy nem is lenne csúnya, de így szemeteszsákba csomagolva, csimbók hajjal, minden olyan barna és szintelen, csukott kormozott szem. Nem szeretem a „színtelen” nőket, inkább legyen k..v.s kicsit!

 12. Zolecs avatar
  Zolecs

  Itt a finál verzió:

  http://www.youtube.com/watch?v=v9zIP4FA-1Y&feature=g-all-u&context=G28fc8f2FAAAAAAAAAAA

  Hát nem sikerült szerethetőbbé tenni számomra,és a klipben sem látom a logikát…(Max annyi hogy talán kevesebb az üvöltözés)

  1. ubulthebest avatar
   ubulthebest

   Hát én nem értem a klippet… na mindegy… nem került előrébb…

  2. MrSilesian avatar

   Ez megrémisztett… :/ Mintha egy horrorfilm trailerét láttam volna! Ennek ellenére elismerem Rona tehetségét, hangi adottságát, meg minden; de ez nekem nem jön át!

 13. Rita avatar
  Rita

  Ez FRENETIKUS lett 😀 Ami nem jött össze a horvátoknak, az sikerült az albánoknak. Óriásit lépett előre nálam.

 14. m_sandor avatar
  m_sandor

  Nagyon szeretem a számot 🙂 Nagy kedvenc

  1. tinuka avatar
   tinuka

   Nekem is a kedvencek között van. 🙂

   Viszont a korábbi verzió jobban bejött. A magas hangon való éneklés (2:09) előtti zenekari felvezető a legszuperebb része volt, és ez most sajnos hiányzik.

 15. Antall avatar
  Antall

  Ez amolyan Lady Gaga klip sallang, balhé és dollármilliók nélkül, tiki-takival és rezsóval! 🙂 Érzés átjött, ami nem vidám, hanem bezárt és nyomasztó! Lehet klippet 50.000 forintból is..

 16. Feri avatar
  Feri

  Jobban tetszik mint korábban, de még mindig nehezen emészthető számnak tartom. Számomra furcsa, hogy sok listán a TOP10-ben benne van az albán dal, nálam még a legjobb 20-ban sincs.

 17. gyuri75 avatar
  gyuri75

  Különleges dal még különlegesebb előadóval és mondanivalóval!! Rona öltözéke és a hajviselete egyértelműen Audrey Hepburn-t idézi az Álom luxuskivitelben cimű filmből.Mig Audrey Hebpburn ott egy könnyed, laza erkölcsű , szabad világban tetszeleg addig Rona egy elmaradott , szegény, elmyomott országból kiáltozik. Számomra ez a dal és Rona drámai, megrenditö erejű előadása egyértelmű üzenet Európa felé!!

 18. Ellie avatar

  Tényleg kicsit ordibálásnak tűnik, engem nem fogott meg.

 19. deni2 avatar
  deni2

  Túl drámai dal, nem jó, hogy nem érteni a szöveget, túl sok ez nekem, pedig általában szeretem a lassú dalokat, csak nem az ilyen típusuakat…

 20. Bogesz avatar
  Bogesz

  Ahogy a hölgy énekel,azt még a majdnem süket nagymamám is meghallja.Szép szám,de túl sok benne a „kiabálás”.Nem hiszem,hogy ezzel az albánok sokra mennek.

 21. dini avatar
  dini

  Igazad van. Én sem hinném. A kiabálás szörnyű, nem fogott meg engem sem.

 22. Sandra7 avatar
  Sandra7

  a nagy ordibálás miatt én is kikapcsoltam :S
  nekem a tavalyi bejött,de ez egyelőre nem…

 23. Gábor avatar
  Gábor

  Engem megfogott. Gyönyörű szám!!! Eddig nálam Ukrajna és ők a nyerők. Nem értem a szövegét, de így, klippel meggyőzött.
  Amúgy most már azt mondom, mi is ott lehetünk az élmezőnyben. Ahogy az első próba videóján észrevettem, az orgonistánk nagyon tud 🙂

 24. euromach avatar
  euromach

  DE NAGY HANGJA VAN.HIHETETLEN=)

 25. Tóth Ferenc avatar
  Tóth Ferenc

  Ez a legjobb dal, minél többször hallom annál jobb! Nem tudom miről szól de az előadó nagyon beleéli magát és meggyőző. Egy helyen lefordították de felesleges, mert így szép ahogy van. Várom a döntőt és a harmadik lesz a magyar szám után, de a többi már nem érdekel, egyforma ugrándozások, háttértáncosok. Villogás fények minden ami elfedi a szép hangot és előadást. Unalmas és érdektelen. Ez viszont egy nagyon jó előadás, szép zene és biztos a mondanivaló is az.

 26. Baltan avatar
  Baltan

  Megnéztem az eredeti klipet is, miután láttam az élő előadást. Ritkán találni ilyen művészi alkotást, ahol harmóniában van a kép és a zene. Sokan ott hibáznak, hogy az éneket nem hangszerként értékelik. Pedig csak ott, akkor és csak addig szabad megszólalnia, ahol helye van. És ebben tökéletes ez a szám. Nálam az első helyen áll.