Albánia: Rona Nishliu – Suus

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v9zIP4FA-1Y[/youtube]Tudósító: Klész Imre, Mádi Sándor
Forrás: escxtra.com
Eredeti kiadás: 2011. december 30. péntek – 00:09

Albánia szállította ma este a második dalt a 2012-es Eurovízióra. Rona Nishliu “Suus” című dala fölényes győzelmet aratott a 20 résztvevős nemzeti döntőn. Gratulálunk!

FRISS: Albánia tegnap bemutattta a Suus (Egyéni) végleges verzióját, melyet Bakuban is albánul fog énekelni. Érdekesség hogy a dalt az Egyesült Államokban rögzítették. Mindezek mellett a hivatalos videóklipet is bemutatták.

74 Comments

Hát… a “Kenga ime” után nekem ez egy hatalmas csalódás. Persze, van hangja a csajnak, de te jó ég… semmi dallam és a zenei aláfestés sem tartja a dal dinamikáját (már ha egyáltalán van neki olyan). Szerintem nem lesz döntős. (És nem is kell ismernem a többi dalt ahhoz, hogy erre a következtetésre jussak. Aki több éve követi figyelemmel az Eurovíziót, az valamelyest zsigerből érzi az ilyesmit. Persze vannak meglepetések…)

Na helloszotk 🙂 Mti csi? 😀 Nekem tecc Rona dala… olyan cool ott a hegedus resz meg az az ,,ariazas” :D:D:D Na sziasztok, minden jooot 🙂

Amikor énekli a magas részt és rángatja a hangját olyan mint ha egy egérfogó rácsapot volna a kezére és közben rázza az áram XD Nekem túl depressziós a szám hangulata sztem valahol a döntő végén fognak elhelyezkedni

Szerintem ez a szám a döntöben lesz mondjuk még nem tudjuk mi a többi szám.Albánia az elözö eurovizion az elödöntöben a 14.-ik lett ez a szám meg még talán az élmezönybe is lehet!!

Szerintem ez a szám a döntöben lesz mondjuk még nem tudjuk mi a többi szám.Albánia az elözö eurovizion az elödöntöben a 14.-ik lett.Szóval ez a szám nagy elöre lépés lehet az Albánok számára!!!

Ennek a nőnek nagyon jó hangja van szerintem és érzelem is van benne bőven csak nem értem miről szól. -De nem eurovison winner az biztos

Szerintem nem a “vonyítós” rész a rossz Csááááj…vagy mi..amúgy az nem teát jelent? 😀 Az eleje indul nehézkesen. Nem minden a külső, amúgy nem is lenne csúnya, de így szemeteszsákba csomagolva, csimbók hajjal, minden olyan barna és szintelen, csukott kormozott szem. Nem szeretem a “színtelen” nőket, inkább legyen k..v.s kicsit!

Ez megrémisztett… :/ Mintha egy horrorfilm trailerét láttam volna! Ennek ellenére elismerem Rona tehetségét, hangi adottságát, meg minden; de ez nekem nem jön át!

Nekem is a kedvencek között van. 🙂

Viszont a korábbi verzió jobban bejött. A magas hangon való éneklés (2:09) előtti zenekari felvezető a legszuperebb része volt, és ez most sajnos hiányzik.

Ez amolyan Lady Gaga klip sallang, balhé és dollármilliók nélkül, tiki-takival és rezsóval! 🙂 Érzés átjött, ami nem vidám, hanem bezárt és nyomasztó! Lehet klippet 50.000 forintból is..

Jobban tetszik mint korábban, de még mindig nehezen emészthető számnak tartom. Számomra furcsa, hogy sok listán a TOP10-ben benne van az albán dal, nálam még a legjobb 20-ban sincs.

Különleges dal még különlegesebb előadóval és mondanivalóval!! Rona öltözéke és a hajviselete egyértelműen Audrey Hepburn-t idézi az Álom luxuskivitelben cimű filmből.Mig Audrey Hebpburn ott egy könnyed, laza erkölcsű , szabad világban tetszeleg addig Rona egy elmaradott , szegény, elmyomott országból kiáltozik. Számomra ez a dal és Rona drámai, megrenditö erejű előadása egyértelmű üzenet Európa felé!!

Túl drámai dal, nem jó, hogy nem érteni a szöveget, túl sok ez nekem, pedig általában szeretem a lassú dalokat, csak nem az ilyen típusuakat…

Ahogy a hölgy énekel,azt még a majdnem süket nagymamám is meghallja.Szép szám,de túl sok benne a “kiabálás”.Nem hiszem,hogy ezzel az albánok sokra mennek.

Engem megfogott. Gyönyörű szám!!! Eddig nálam Ukrajna és ők a nyerők. Nem értem a szövegét, de így, klippel meggyőzött.
Amúgy most már azt mondom, mi is ott lehetünk az élmezőnyben. Ahogy az első próba videóján észrevettem, az orgonistánk nagyon tud 🙂

Ez a legjobb dal, minél többször hallom annál jobb! Nem tudom miről szól de az előadó nagyon beleéli magát és meggyőző. Egy helyen lefordították de felesleges, mert így szép ahogy van. Várom a döntőt és a harmadik lesz a magyar szám után, de a többi már nem érdekel, egyforma ugrándozások, háttértáncosok. Villogás fények minden ami elfedi a szép hangot és előadást. Unalmas és érdektelen. Ez viszont egy nagyon jó előadás, szép zene és biztos a mondanivaló is az.

Megnéztem az eredeti klipet is, miután láttam az élő előadást. Ritkán találni ilyen művészi alkotást, ahol harmóniában van a kép és a zene. Sokan ott hibáznak, hogy az éneket nem hangszerként értékelik. Pedig csak ott, akkor és csak addig szabad megszólalnia, ahol helye van. És ebben tökéletes ez a szám. Nálam az első helyen áll.

Comments are closed.