Naptár

2012. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A magyar nemzeti döntő második elődöntőjének végeredménye

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTV

Tegnap este Magyarország második elődöntőt rendezett az eurovíziós felkészülés jegyében. Ebben az összefüggésben még sosem volt második elődöntő magyar nemzeti döntőben. A második selejtező végeredménye:

39 – Gyurcsík Tibor – Back In Place (továbbjutott – zsűri)
38 – Nika – This Love (továbbjutott – zsűri)
35 – The Királys – Untried (továbbjutott – zsűri)
————————————————
35 – Fábián Juli & Zoohacker – Like A Child (továbbjutott – közönség)
————————————————
34 – Anti Fitness Club – Lesz, ami lesz
33 – Puskás Péter – Csillagok
30 – Tolvai Renáta – Élek a szemeidben
29 – Kiss Gina – Chasing Dreams
26 – Monsoon – Dance
18 – Sophistic – Yeah OK!

Az old.eschungary.hu olvasóinak szavazása alapján ismét három továbbjutót sikerült jól megtippelni, az este meglepetése ezúttal Veres Mónika „Nika” volt. Gratulálunk!

201 hozzászólás A magyar nemzeti döntő második elődöntőjének végeredménye

  • marco

    Röhejes az itteni Gyurcsik Tibi utálat. Egyszerűen nem tudja sok ember elfogadni, hogy valaki lehet jóképű, és jóhangú is. Nagyon sok emberrel egyetértésben mondom, hogy remek, fülbemászó dal, az előadás is sokat dob rajta. Simán hozhatja Eric Saade eredményét. Őt is előtte midneki fikázta, utána voltak csak okosak a szakértők.

    • Vivi

      Az még röhejesebb, hogy nem lehet elfogadni, hogy nem mindenki van oda Tibiért és a daláért. Van aki más véleményen van mint ti, szokjatok hozzá, ilyen az élet.

    • Mettyú.

      na jó azért ez erős volt. ezzel a dallal maximum Eric Saade törött üvegszilánkjait szedheti össze. Azért esélyünk nem sok lenne vele szerintem.
      Nálam is eldőlt a verseny: Compact Disco.
      túlélném ha ők mennének: Királyék, Tóth Gabi, Nika, és Caramel.
      Én Juliékat nagyon szeretem ( tegnap rájuk szavaztam), de ez az a dal ami vagy nagy bukás vagy nagy siker. de ezt előre nem lehet tudni.

  • Mici

    Ez a problema veletek magyarorszagi magyarokkal….zenei izlesficamotok van, ezert nem lesz nektek soha nemzetkozi elismert zeneszetek!!!! Nem ertem ezt, ha valami jo es igazan sikeres dal, azt mar egybol kigunyoljatok es fikazzatok. Meglatjatok ha nem Gyurcsik Tibi fog menni Bakuba, megint el fognak verezni Magyarorszag, vele legalabb lenne eselye. Nem levegobe beszelek higgyetek el, Erdelyben mindenki azon rohog, hogy nem vagytok kepesek egy olyan, olyan zenezt osszehozni aki a nemzetkozi piacon is megallna a helyet! Erdekes ez a romanoknak nagyon jol megy, megemlitenem itt Morandi-t meg Inna-t es ok csak ketten a sok kozul….na errol ennyit, ezert nem jonnek innen a szavazatok…..

    • Vivi

      Imádom mikor a határon túli magyarok akarják megmondani a magyarországi magyaroknak hogy mi a tuti és aki nem úgy gondolkodik mint ők, akkor velük van baj.
      Kezd nagyon elegem lenni ebből a határon túli hozzáállásból, hogy ha mi nem xy-t küldjük akkor Romániából/Szlovákiából/Szerbiából/Ukrajnából/stb. nem fog egy darab szavazat se jönni. Akkor ne szavazzatok, ennyi!!!!! Senki nem kérte hogy szavazzatok ránk, arra szavaztok akire akartok, mi meg azt küldjük ki akit akarunk és akinek ez nem tetszik az nem fog szavazni az országra, nagy ügy.

    • Balint005

      ÉN mint ‘magyarországi magyar’ tulajdonképpen lesz*rom h mint gondolsz te. Nem szeretem ha a Románok (magukat néha magyarnak nevez emberek) lenéző módon beleszólnak abba h mi mit csinálunk a zene iparunkal vagy bármi mással. Tessék a Román ügyekkel foglalkozni, az való neked. Majd meglátjuk kit választotok ti, a nagyon színvonalas Román popzenéből ami ontja magából az olyan jellegtelen és csak playback-el éneklő előadókat mint Inna vagy Alexandra Stan.

      • Poltergeist

        Jól szóltál öcsém!:-D
        Most már TUTI, hogy Romániából egy árva pontocskát sem kapunk! DE lesz@rom, ilyen tökös legények kellenek ide, mint Balint005! Lálykollak tesó!:-D

  • Tilla77

    Ez egy jó verseny volt, a második elődöntő kifejezetten magas színvonalura sikerült. Gyurcsik Tibor, Királyék és Veres Mónika megérdemelten jó dallal és előadással jutott fináléba. Fábián Juli hangját nem vitatom, a dal is tetszik, de ezen egy eurovizós közönség elalszik. Puskás Petivel cseréltem volna le őket, de így is oké. Csalódott nem vagyok, Tolvai Reni megmutatta mi az, amit nem szabad, szörnyű volt az egész produkció. A Monsoon nem csak egyik barátom macskájának a neve, de róluk még fogunk hallani, tetszett, amit csináltak.
    Gyurcsik Tibi mellé két vokalista és 3 táncos kell, de a vokált azt gondolom végre világszinvonaluan Királyék használták. Izgi lesz a jövő heti döntő, mert a stílusban még mindig sok van. A kérdés, csapat vagy egyéni. Eddig egyéni indulók voltak a VIP kivételével, ha csapat, akkor nálam Királyék. Ha egyéni, akkor nem tudok dönteni, de ha ballada és szép, akkor Nika.

  • Dunna

    Egyébként hogy is fog működni a szavazás a döntőben? Megint a zsűri vagy a közönség? Hogy lesz?

  • cincur

    Nálam a Wolf Kati jött be,ígazi szőke,de nagyon ! Írigységből lepontozta Királyékat ! Röhej!
    Ezek után nem marad más hátra mint a Caramel Vízilóva ! A nyekergés/nyöszörgés mellett még álmodozik is
    Talán a ” Falu végén van egy szekér gané” 86 szakaszos mű,jobban megállná a helyét a versenyen,mint a még versenyben levő 1-2 dalnak nevezett abszolútt semmi !

  • zozoli10

    Én is beállok a Puskás Peti siratók közé 🙁 ő kellett volna a döntőbe jusson, nem pedig Fábián Juli -.-”
    a többivel elégedett vagyok
    Nika: nekem élőben sokkal jobban tetszett a dala…szép volt, örvendek, hogy döntős lett!
    Gy.Tibi: várható volt! 🙂
    Király tesók: nem volt rossz, meghökkentem 😀 Lindának ne adjanak a kezébe gitárt és a dal éneklése közben ne vicsorogjon, meg düllessze ki a szemeit mert elég gusztustalan, de feltűnésben nem volt hiány XD „kicsit” beképzeltek, ebben sem csalódtam! 😀 de kicsit félek, ha ők mennek akkor az Eurovízión elvesznének, mert a dal nekem is csak többszöri meghallgatás után kedveltem meg – vmelyik zsűri ezt hozzá fűzte!
    Renit sajnálom, de sokkal többet vártam volna el…rémes volt amit a színpadon művelt, pedig jó kis dal volt :S
    Kiss Gina is jó volt (apumnak ő tetszett a legjobban xD ) 😀

    most elképzeltem, hogy valahol külföldön egy magyarul nem tudó figyelemmel kísérte a műsort, lement mind a 10 dal, majd a színpadra lép Magdi….aki jártas ebben tudja ki ő vagy csak halványan emlékszik még rá, de aki nem ismerte biztosan rácsodálkozott, hogy minek ez a nemzeti döntő, hisz itt van egy őstehetség!!!
    Egyedül Magditól lettem tiszta libabőr! Kétségkívül ő Magyarország legjobbja! és ott volt a „bus stop” is 😉

    A 4 döntős szerintem Compact disco, Tóth Gabi, Király tesók és Caramel

  • BB

    Szerintem ez az elődöntő kiegyenlítettebb volt, mint az előző.. A múlthetiben eléggé magabiztosan meg lehetett mondani, hogy ki az a 4, aki továbbjut.
    A tegnapi este fellépőiről sorrendben:
    1.Monsoon – Dance: dallamos, vidám, szerethető, de nekem kicsit unalmas..
    2. Puskás Peti – Csillagok: abszolút kedvenc volt az összes induló dal és előadó közül!! Első hallgatásra magával ragadott mind a dallam, mind a szöveg. A dal felépítése is tetszett, volt íve és volt benne kitörési pont is (legalábbis szerintem :)); sok fórumozóhoz csatlakozva én is sajnálom, hogy nem kapott még egy esélyt.. Oo, és nem tudom, másnak is feltűnt-e, de minden egyes véleményt, kritikát és pontot megköszönt :)!!
    3. Sophistic – Yeah OK!: az élő jobban tetszett, mint a studió verzió és a szőke hajú lánynak egészen jó hangja van – de alapvetően, hmm, maradjunk annyiban, hogy nem ESC-re való..
    4. Fábián Juli & Zoohacker – Like a Child: Julinak nagyon érdekes, egyedi hangja van, biztosan énekel, a dal is különleges, de inkább rádióban hallva, semmiképpen sem az ESC-en – pláne nem ilyen unalmas színpadképpel.. És ugyebár ez a dalok versenye..
    5. Kiss Gina – Chasing Dreams: a titkos favoritom volt ebben az elődöntőben, de nem azt hozta sajnos, amit vártam – negatív meglepetés..
    6. Anti Fitness Club – Lesz, ami lesz: ez pedig az este pozitív meglepetése volt számomra: ütős, dinamikus szám és előadás, sokkal jobb, mint amit vártam – azt azért én sem gondoltam volna, hogy Petinél több pontot fog kapni :)..
    7. Nika – This Love: hmm.. Kérdőjel.. Nagyon bizonytalanul indult, de szépen kikerekedett a végére. Nikának nagyon szép hangja van, de szerintem a vokál egy helyen nagyon elvitte. A dal viszont nem tetszik és nem gondolnám, hogy eredményes lenne a nemzetközi mezőnyben – semmi extra..
    8. Gyurcsík Tibi – Back in Place: nem volt biztos az éneklés, de ezen lehet javítani; tetszett :). Igen, „cuki fiú”, fülbemászó, nem túl bonyolult dallam, de vannak benne izgalmas részek, és Tibinek nagyon jó a hangszíne. Állandóan mosolyog és látszott, hogy szinte el sem hiszi, hogy ennyire jó visszhangot kapott az előadása – nagyon szimpi reakciói voltak. Már kezdettől fogva mondogattam, h olyan Gery Barlow-s, és ezek szerint másnak is feltűnt :).. Baku-esélyes!
    9. Tolvai Reni – Élek a szemeidben: huhh, érdekes volt.. Egyáltalán nem volt magabiztos az éneklés, a közepén belejött, de.. A dal sokat javult szerintem az első verzióhoz képest, de még így is sok volt. Reni ruhája pedig egyenesen szörnyű volt!! Azt hittem, hogy Őt vagy az AFC-t fogja tovább juttatni a közönség.
    10. The Királys – Untried: a szám egyre jobban tetszett az elődöntő előtt – és ha becsukott szemmel ültem volna a tv előtt tegnap este, akkor azt modnom, hogy simán top3. Lindát biztos zavarta a hajkorona, meg látszott, hogy a ruhájában nem nagyon tud mozogni, a gitár pedig tökéletesen felesleges a kezébe.. A koncepció egyébként világos, csak kicsit túlzásba vitték a kivitelezést szerintem.. Linda szuper tehetséges, de egy kicsit jobban oda kéne figyelnie arra, hogy hogyan reagál a kritikára ;)!
    Összességében jó este volt, de nagyon sajnálom Puskás Petit, mert egyedi volt a dala, és ahogy a fórumot olvasom, nagyon sokunknak tetszett és meglepetés, hogy nem jutott tovább..
    Bakuba pedig közülük választanék (sorrendben):
    1. Compact Disco – Sound of our Hearts (de csak akkor, ha legalább olyan ütős videó forog a háttérben, mint a nemhivatalos klip – politikai felhangok nélkül ;))
    2. Tóth Gabi – Nem kell végszó (egy nagyonnagyon minimálisan visszafogottab előadással)
    3. Gyurcsík Tibi – Back in Place
    4. Heinz Gábor – Learning to Let Go
    Bocsi, hogy hosszúra sikeredett :)!!

  • BB

    Uh, a kommentem eltűnt :)!!
    Akkor még1x, csak rövidebben:
    Puskás Peti dala abszolút kedvenc volt az összes induló közül! nagyon sajnálom, hogy nem jutott tovább, pedig a dala magával ragadó volt és egyedi :).. És lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de nagyon szimpi volt, hogy minden egyes véleméyn,t kritikát és pontot megköszönt :)!!
    Az AFC az este meglepetése volt számomra: dinamikus, ütős dal és előadás, de azért nem vártam őket a döntőbe.
    Akik tovább jutottak:
    Gyurcsík Tibi lehet hogy „cuki fiú”, de ne már, hogy az legyen a legnagyobb baj, ha valaki jóképű :D!! Tény, hogy nem volt biztos az éneklése, de azon még lehet csinszolni. A dal egyébként fülbemászó és Tibi hangszínéhez tökéletesen passzol! Már az elejétől kezdve mondogattam, hogy valamiért Gery Barlowra emlékeztet – ezek szerint másnak is feltűnt :P..
    Nika: nagyon bizonytalanul indult, de a végére belejött, de nem egy világmegváltó dal.. Szépen épül fel a dal, Nikának remek hangja van, bár néhol a vokál sajnos nagyon elvitte – ez gondolom javítható. Viszont nem hinném, hogy nagyon kítűnne az ESC-en..
    The Királys: a dal maga egyre jobban tetszik, a tegnap esti verzió tényleg sokkal jobb lett, mint az előzők! Linda szuper tehetséges, de jobban oda kéne figyelnie arra, hogy hogyan reagál a kritikára ;)! A színpadkép.. Hát, értettem a koncepciót, de szerintem már túlvariálták.. A gitár Linda kezébe totál felesleges, a „hajkoronája” pedig őt is zavarta, a ruhájában pedig alig tudott mozogni – pedig ez egy lüktető, dinamikus szám..
    Fábián Juli & Zoohacker: Julinak eszméletlen egyedi hangszíne van és profi énekesnő, érdekes maga a szám is, de nekem kicsit unalmas, a színpadkép pedig tovább rontott rajta. Rádióban abszolút hallgatható,laza és játékos, de szerintem ESC-re ez kevés..
    Bakuba pedig az alábbi 4 előadó és dal közül választanék (sorrendben):
    1. Compact Disco – Sound of our Hearts (de csak akkor, ha olyan ütős videó forog a háttérben, mint a nemhivatalos klip – politikai felhangok nélkül ;))
    2. Tóth Gabi – Nem kell végszó (nagyonnagyon minimálisan kevésbé agresszív előadással)
    3. Gyurcsík Tibi – Back in Place (biztosabb énekléssel)
    4. Heincz Gabi – Learning to Let Go (itt nincs mit javítani :D)

  • Feri

    Az esctoday.com szavazása a 2.elődöntőnél elég különös lett számomra (igaz itt nem az élő műsor alapján értékeltek):

    1. Tolvai Renáta (34,2%)
    2. Király tesók (21,1%)
    3. Puskás Péter (10,5%)
    4. Monsoon (8,8%)
    5. Kiss Gina (6,1%)
    6. Fábián Juli (5,3%)
    7. Sophistic (4,4%)
    8. Veres Mónika (4,4%)
    9. Gyurcsik Tibi (3,5%)
    10.AFC (1,8%)

    Nálam a 4 továbbjutó Puskás Peti, Gyurcsík Tibi, Király tesók és Fábián Juli lett volna.
    Akit a legjobb 4-ben szeretnék látni a döntőben:

    1. Compact Disco
    2. Gyurcsík Tibi
    3. Király tesók
    4. Heinz Gabi

  • Dunna

    Akiket el tudnék képzelni a Vízion:

    1. The Kiraly’s
    2. Tóth Gabi
    3. Caramel (csak ne hajlítgatna ennyit 😀 )
    4. Gyurcsik Tibi

  • Zoey

    Ezúttal is sok mindenben egyetértettem az előttem szólókkal, de azért leírom a több dologra kiterjedő véleményemet.
    A műsor szerencsére sokkal minőségibb volt, kiküszöbölték a múltkori hanghibákat, sokkal szebb volt a hangzás, működtek a mikroportok, megtanulták kezelni a tableteket.

    Összességében ebben az elődöntőben számomra színvonalasabb produkciók voltak, jól adták elő, a Monsoon az ismeretlenből jött, ehhez képest nem voltak rosszak, mindig nehéz annak, aki elkezd egy ilyen műsort. Puskás Peti hangját nem annyira bírom, a dal sem a kedvencem, de pozitív benyomásom lett, miközben hallgattam. A Sophisticet éreztem előre, hogy élőben közel sem lesz olyan, mint a stúdiófelvételen, elég nehéz, hogy három külön szólamban mindenki tiszta legyen, ezzel voltak is gondok. Itt tényleg érdekes volt az egyik lány mikrofonja az elején, lehet, a torzítások okozták a gondot, mert sok helyen direkt volt eltorzítva a hangjuk, végül a dal közepére megjött az ő hangja is. Anti Fitnesszékben is pozitívan csalódtam, mert bármennyire is nem tudom őket elviselni, már a kinézetüket sem, a stílusuk sem jön be, erőteljes produkció volt, de azért döntőbe nem juttattam volna. Kiss Gina kicsit bátortalan volt, de szép, tisztán énekelt, nekem tetszett, több pontot adtam volna ki, és szívesen láttam volna a döntőben is. Fábián Juli hangja alapból nem jön be, de a dal nem olyan rossz, bár Eurovízión szerintem is unalmas kategória, megérdemelte, hogy döntőbe jutott, de ott nem hinném, hogy sokra megy, bár ki tudja. Nika az elején ugyancsak izgult, remegett a hangja, de aztán belejött, szép volt, jó volt, bár meglepődtem, milyen sok pontot kapott, a vokáljai néhol elég hamisak voltak. Gyurcsík Tibi volt a nagy kedvenc, néhány hangot leszámítva tisztán énekelt, ez a dal nagyon tetszik, jó a feelingje, lehet, hogy tucat, de szerintem olyan, amiről igenis le lehet sok bőrt húzni, mert szeretik azt a stílust. A koreográfia is remek volt, a vokál hangja viszont túl halk, az lehetne jövő héten hangosabb, és még egy vokál jöhetne mellé.
    Reni dala nagyon tetszik, de sejtettem, hogy élőben ez nem lesz nagy szám. A lány maga amúgy nagyon idegesít, a hangjáért sem vagyok oda, tegnap este óta azon gondolkodok, kinek kéne énekelnie ezt a dalt, úgy, hogy minden stimmeljen. A táncosok itt is jók voltak, a dal elején viszont a vokál hangosabb volt, mint Reni. Ezt nem tudom, a tévé rontotta el, vagy Reninek volt ilyen gyenge ott a hangja. Éreztem, hogy nem kap túl sok pontot, bízott a szavazóiban, én szavaztam is rá már csak a dal miatt is. A Király testvérek szintén alapból irritálnak, ez a felszerelés, ruhák, háttér meg meghökkentő volt. Linda is a szemmeresztgetésével is pislogásával. A dalt nem érzem Eurovízióra valónak, tudom, ebben sokan nem értenek egyet velem, de nem tetszett. Meglepődtem, milyen sok pontot kaptak, bár lehet, közönség úgyis beszavazta volna őket. Döntőben meglátjuk, mi lesz.
    A Belmondo vicces volt, Magdi hozta a formáját, nagyon jó volt!

    Az első elődöntőből a Compact Disco és Heincz Gabi, innen pedig Gyurcsík Tibi bejutott, ezeket mindenképpen döntőbe vártam, Renit sajnáltam, bár az esti alakítása alapján tényleg gyenge volt. Sorrendet még nem állítottam fel, majd később.

    Sokan írták, mi való, mi nem való Eurovízióra, én is említettem ezt most írásomban. Mindig más tetszik az embereknek, így szerintem túl sok minden nem tartozik ebbe a „nem való” kategóriába. Viszont az elmúlt évek alapján – ahogy én emlékszem – a tüctürüccös és elvontabb, alternatív dalok nem végeztek sokszor jó helyen, éppen ezért a Királyék és Fábián Juliék dalát nem érzem oda valónak. Persze ki tudja, változhatnak a trendek, és előadótól, kinézettől is függhet a dolog.

    Jó volt a műsor, Kapócs Zsóka is jobb volt egy fokkal, jobban is nézett ki (nem tudom, miért, de engem folyton Pataki Zitára emlékeztet), megúsztuk nagy bakik nélkül, így tovább, mindent bele a döntőben, remélem, nagyon jó, izgalmas versenyt láthatunk jövő szombaton! 🙂

  • Zoey

    Azt kihagytam nem éppen rövid összefoglalómból, hogy az sms-szavazás nálunk megint akadozott, húgom és én egy-egy sms-t tudtunk csak elküldeni, többet nem engeett. Ezzel azért a döntőig kezdhetnének valamit. Másnál is coltak gondok?

  • Patrik

    Nem tudom észrevettétek-e, de az eurovision.tv-n mindenki Királyékat dicséri! Nem véletlen! 😉 😀

    • Bia

      Erről beszélek! Annyira jól megszervezett minden az ő 3 percükben, hogy ahhoz már nincs mit hozzátenni! Nem vagyok a rajongójuk egyáltalán, de engem a 8 döntőbe jutott versenyző közül csak az ő produkciójuk „fogott meg”! Nekem a Compact Disco egyáltalán nem jön be!

      • Patrik

        Én 2 előadót nem látok most sem a döntőben. Az egyik a Compact Disco, a másik pedig Fábián Juliék! 😀 Reméljük, hogy Királyék viszik a prémet, és mivel a külföldieknek is tetszik, hátha szavaznak rájuk! 😀

  • Bia

    Én is határon túli magyar vagyok, ennek ellenére tavaly is nagyon szurkoltam Katinak, habár nem volt túl erős a dal. Puskás Peti és Kállay-Saunders András dalát juttattam volna méga a döntőbe. Szerintem Caramel Víziója és Gabi Nem kell végszó-ja nagyon nívón aluli dal, ők ennél sokkal-sokkal többre képesek. Kár, mert mindketten nagyon tehetségesek. Ha nekem kellene döntenem, Királyékat küldeném, így, ahogy vannak. A dalra azonnal felkaptam a fejem, a színpadi produkció pedig olyan, amit azonnal megjegyez az ember, nem egyhangú, nem egysíkú. Őszintén szólva én a Compact Disco dalát már sokszor meghallgattam, és rendszeresen bealszok rajta. Világszínvonalú felvétel, ez tény, de ezt a fajta zenét csak egy szűk réteg hallgatja. Nem elég „populáris” a zenéjük. Tehát: akire szavaznék Bakuban, azok Királyék!

  • L.Nemes I.

    Minden hozzászólást elolvastam, és arra jutottam, hogy talán van lehetőség a tavalyi fiaskót, blamát stb. helyrehozni.Nem hinném, hogy Caramel vagy a többi erre alkalmas most, ilyen országmegítélési környezetben. Egyetlen akikre felfigyelnének Királyék, mert 3 testvér nem is fordult még elő, itt legalább is.Takarékossági okokból is célszerű, emlékezzünk milyen felhajtás volt a tavalyi hölgy kék ruhája kiválasztásánál, itt meg már kész minden és szembetűnő. Leginkább a lányok szoktak szavazni, és ott vannak az ikrek, akiket kiszúrnak biztosan, Linda pedig a hangjával kerülhet középpontba.H.Károly kiküldése előtt is voltak aggályaim, ami igaz lett. Pl. Caramel, T.Gabi csak egy rétegnek tetszik, a szavazatok tőlük jöhetnek jövő szombaton, de ez nem tükrözi reálisan a bakui esélyeket.Sőt!!!

  • BB

    Uh, a kommentem eltűnt :)!!
    Akkor még1x, csak rövidebben:
    Puskás Peti abszolút kedvenc volt az összes induló közül!! Nagyon sajnálom, hogy nem jutott tovább, pedig a dala magával ragadó volt és egyedi :).. És lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de nagyon szimpi volt, hogy minden egyes véleményt, kritikát és pontot megköszönt :)!!
    Az AFC az este meglepetése volt számomra: dinamikus, ütős dal és előadás, de azért nem vártam őket a döntőbe.
    Akik tovább jutottak:
    Gyurcsík Tibi lehet, hogy „cuki fiú”, de ne már, hogy az legyen a legnagyobb baj, ha valaki helyes és ezért (is) szavaznak rá :D!! Tény, hogy néhány helyen nem volt biztos az éneklése, de azon még lehet csinszolni. A dal egyébként fülbemászó, vannak benne izgi részek és Tibi hangszínéhez tökéletesen passzol! Már az elejétől kezdve mondogattam, hogy valamiért Gery Barlowra emlékeztet – ezek szerint másnak is feltűnt :P..
    Nika: elég bizonytalanul indult, a végére belejött, de nem egy világmegváltó dal.. Szépen épül fel a dal, Nikának remek hangja van, bár néhol a vokál sajnos nagyon elvitte – ez gondolom javítható. Viszont nem hinném, hogy nagyon kitűnne az ESC-en..
    The Királys: a dal maga egyre jobban tetszik, a tegnap esti verzió tényleg sokkal jobb lett, mint az előzők! Linda szuper tehetséges, de jobban oda kéne figyelnie arra, hogy hogyan reagál a kritikára ;)! A színpadkép.. Hát, értettem a koncepciót, de szerintem már túlvariálták.. A gitár Linda kezébe totál felesleges, a „hajkoronája” pedig őt is zavarta, a ruhájában pedig alig tudott mozogni – pedig ez egy lüktető, dinamikus szám..
    Fábián Juli & Zoohacker: Julinak eszméletlen egyedi hangszíne van és profi énekesnő, érdekes maga a szám is, de nekem kicsit unalmas, a színpadkép pedig tovább rontott rajta. Rádióban abszolút hallgatható,laza és játékos, de szerintem ESC-re ez kevés..
    Bakuba pedig az alábbi 4 előadó és dal közül választanék (sorrendben):
    1. Compact Disco – Sound of our Hearts (de csak akkor, ha olyan ütős videó forog a háttérben, mint a nemhivatalos klip – politikai felhangok nélkül ;))
    2. Tóth Gabi – Nem kell végszó (nagyonnagyon minimálisan kevésbé agresszív előadással)
    3. Gyurcsík Tibi – Back in Place (biztosabb énekléssel)
    4. Heincz Gabi – Learning to Let Go (itt nincs mit javítani :D)

  • János

    http://www.youtube.com/watch?v=voHNyrY2G_U

    Átlagos énekes egy átlagos hangszínnel,egy átlagot kicsit felülmúló dallal. Ha becsukom a szememet,és nem látom a hátteret,akkor egyből unalmassá válik. Ha kinyitom,akkor azt vélem felfedezni,hogy az énekes egész végig egy megszokott helyen énekel,csak a hátsó képek váltakoznak. Ha ez a dal a 18 versenyzőből elsőként lépne fel,kíváncsi lennék rá,hogy hány embernek maradna meg az emlékezetében.
    Annyira erős a mezőny,nem kellene ilyenkor rossz döntést hozni.
    KÉRLEK ÍRJATOK KOMMENTÁRT,MERT TUDNOM KELL,HOGY CSAK ÉN GONDOLOM ÍGY,VAGY VAN MÉG VALAKI,AKI ÍGY LÁTJA.
    Köszönöm,János.

    • Balint005

      Tökéletesen igazad van. Én is nagyon parázok amiatt hogy a Compact Disco megy, mivel a daluk egész egyszerűen gyenge, ettől függetlenül el tudom képzelni, h sajna velük nyeretjük meg…

      • Erzsi

        Bálint, ne viccelj. Ha mindenáron parázni akarsz, akkor javaslom az államcsődöt. „Velük nyeretjük meg”? Ki? Még ha a közönség nagyon szereti is és beszavazza a legjobb négybe, akkor is a zsűri dönt a végén. Ezt a versenyt nem nekik írták ki. Kaptak 3 percet főműsoridőben, maguk sem remélhettek többet. Szerintem ne parázz. Nyugalom, hasi légzés.

      • Zoli

        Te az az Erzsi vagy, akire gondolok? A stílus arra utal, a kis kép nem. 🙂

      • Erzsi

        Átment kékbe, magam sem értem miért.

    • Dorka

      Teljesen egyetértek !:) Szódával elmegy kategória. Nem rossz, de nem is hátborzongatóan jó. Főleg élőben nem..
      De tényleg elég jó visszhangja van a dalnak.. Nem értem az okát..

    • Attila

      ez a dal nem fog elsökent indulni !!!
      a rajtsorszam 11-18 köze fog esni,ezt mar kisorsoltaj januar vegen.

  • Linda szemének meresztésére visszatérve: ne mondja már senki sem hogy nem esett le a poén az Alíz csodaországban szívkirálynőjére! A szívkirálynő szigorú és potyogtatja kifelé a kártyákat! Ugye, ugye?

  • gülbül

    Kezdjük ott, hogy Morandi és Inna éveken belül el fog tűnni, mert a zenéjük idény dal, olyat meg bárki tud írni!

  • Sjudy03

    Csak olvasom itt a kommenteket és pironkodom, hogy te jó ég mennyi okos ember közé keveredtem. Olyan könnyen dobálóztok azzal, hogy hamis volt, meg tucat. Ti ha mind ennyire profik vagytok akkor hogy-hogy csak itt írogattok, tessék megmutatni hogyan kell ezt csinálni. Nekem semmi bajom nincs a továbbjutókkal, Puskás Petit pedig én is szeretem, imádom a hangját de a dal meg nálam abszolút nem érte el katarzist és biztos nem vagyok ezzel egyedül. Jövő héten eldől ki lesz a legjobb de azért fogjátok vissza a hatalmas szakmai tudásotokat, kedvencet emeljetek ki de mást ne fikázzatok. Egyébként itt szerintem mindannyian eléggé Eurovízió fanatikusok vagyunk, figyelemmel követjük a versenyt évek óta és pont nekünk kellene tudni, hogy az h mi lesz Bakuban azt majd az adott pillanat és előadás fogja eldönteni (meg hát a szavazás is tudjuk h hogyan zajlik).

  • Sulo

    Tény, én sem vagyok oda a Gyurcsik Tibiért de letöltöttem a műsort és újra néztem nagy hanggal és ő volt az egyetlen akinél nem éreztem, hogy élő, majdhogynem megfordult a fejemben, hogy playback. A többi előadónál azért voltak énekhang problémák.

  • Dorka

    Most nézem az ismétlést, nem rossz ám a Lindáék dala, még ezzel a kinézettel, ruhával, hajjal se!!
    Simán elképzelem az EV-s színpadon!! Bár nem voltak kedvenceim, de egész korrektül összerakták.

  • Bia

    Eduu_Argentine from Argentina

    I’m very happy that The Kiraly’s with „Untried” are IN!!! Bravo! I’ve got to listen the other three song ’cause I don’t remember them!

    So GO HUNGARY! Choose da best! Good Luck! ♥

    SilverPL from Poland

    yeah! thanks u my Hungarian brothers! The Kiraly’s – Untried in final !! ;D

    beka81 from Romania

    The Kiralys are the best.In the final Im gonna vote them.In the first semi people voted from 32 countrys.Im currios how the second went in voting.PEOPLE OF EUROPE WE CAN VOTE IN THE FINAL on SMS.So we have a say who should come from Hungary.I say KIRALYS UNTRIED.Very good song and singers they need a good staging and they have a good chance.

    Alex24 from Germany

    Király’s had nice performance! Very cool! I hope they win!

    Ezeket a hozzászólásokat a hivatalos eurovíziós oldalról másoltam ide. Egy örmény hozzászóló dícsért még Nikát, a többi hozzászóló pedig mind magyarországi volt, akik a Dalversenyen úgysem szavazhatnak a saját országuk előadóira. Szerintem egyértelmű, kit kellene kiküldeni idén!

    • Zolecs

      Milyen igaz, ezzel a 4 pozitív kommenttel engem is meggyőztél! Még jó hogy az egyik argentínából a másik pedig lengyelországból ír. Biztos szavaznának ránk ők is 😉

    • Dávid

      A zsűrinek kéne néznie azt is, hogy ki mennyire népszerű akár az interneten. A Királyék videóját egyre többen nézik meg és nagyon sok pozitív kommentet kaptak és like-ot, míg a Compact Disco kevesebbet. Szóval a döntésüknél ezeket is nézni kéne. AZ AFC-t például sehol nem láttam, hogy rajongtak volna érte, ők mégis felpontozták, holott a nagy többségnek nem jött be.

      Egyre inkább a Királyékra gondolok, mint legalkalmasabbakra…

      • Zolecs

        A zsűri nem azért van ott hogy a közönség véleményét tolmácsolja.Elvileg ők szakmai szemmel nézik a dolgokat.

        Ez az összehasonlítás megintcsak nem helyt álló, és ha az is lenne akkor sem a királyék javára.Mivel most ment le a 2. elődöntő nyilván az ottani továbbjutókkal foglalkoznak többet…

      • Tünde

        háát.. a zsűri egyébként nem tudom miért van ott… aki majd kijut, az nem a zsűrit fogja képviselni, hanem a közönséget, ebben az esetben pedig Magyarországot.
        Ha pedig a szakmai szemeknél járunk, akkor tényleg olyan zsűrit kellett volna „kialakítani”, aki tényleg szakmai szemmel nézi a dolgokat, mert ért is hozzá… :s

  • Tünde

    Háát, én megmutattam egy spanyol barátnőmnek a Király Lindáék féle számot és a Puskás Petiét is. Mondanom sem kell, hogy könnyes lett a szeme a Peti dalán.. pedig nem is értette.. Igaz tetszett neki a Lindáék dala is. Helyesbítek az volt a válasza, hogy „nem rossz, de a másik sokkal jobb”.. vagyis a Petié… -.- Nem értem hogy nem került be a 8 közé! Ő kellett volna Bakuban képviseljen minket!!!
    Ám, ami pedig a zsűrit illeti.. nem hiszem hogy a közönség juttatta tovább a Juliék nagyon unalmas számát (tény, hogy szép hangja van, de attól a számtól nem dobok egy hátast..). Szerintem azt is zsűri „szavazta be”.. gondoljunk csak bele, már az 1. válogatón is mindenki a Tóth Gabit akarta 4.-nek, és hopp ő is jutott be. Most is mind a négy „szakértő” a Juliékat akarta és hopp… ők jutottak be… szóval.. pocsékba ment mint a 10 sms-em a Péterre, mert felesleges volt… itt egyetlen közönségi szavazat sem rúgott labdába.. mind a 8-ról a zsűri döntött és ennyi!!!!!

  • Cate83

    Hát a tegnapi 2. elődöntőn voltak negatív és pozitív csalódások is.
    Pl nekem eddig tetszett Fábián Juli, de most a színpadképpel eléggé távol került tőlem ez a dal, valami pluszt beleadhattak volna pl ruha vagy egy kis mozgás..majdnem elaludtam.
    Aki pozitív volt az Puskás Peti, Nika (bár a ruhája borzalmas volt, mintha belepréselték volna) és Gyurcsik Tibi.
    A Királyéktól előszőr megijedtem, hogyan meresztgette Linda a szemeit, de utánna rájöttem hogy talán őrültet akart játszani???bár a szöveget nem értem…aztán rájöttem hogy tök jó a számuk, főleg Viktor része tetszik benne. Kár hogy a zenei alapon picit változtattak.
    Viszont az előző döntősöket meghallgatva Caramel már egyáltalán nem tetszik.

  • Laerdal

    Királyék egyszerűen borzalmasak voltak. Ha ez valaki szerint tényleg jó, azt borzasztóan sajnálom.

    • Matthe

      Hát szerintem meg jó volt a ruhákon és Linda haján kívül!
      Lehet hogy Bent nem kéne beletenni, több koreográfia és indulás Bakuba!

      • Patrik

        Nekem a ruhájuk is bejött, és a haján és a szemén sem borzongtam el. Ott voltam az elődöntőn, alig vártam őket! És mikor kiléptek a színpadra, mondtam magamban hogy: Végre!!! Ezaz!! 😀 Ez stílus, igaz, hogy nem megszokott hazánkban, de el kéne gondolkozni Európa az ilyesfajta stílusra vevő. Aki mer, az nyer! ;)Ne küldjünk már egy szürke kis dalt (Fábiánék) 🙁

  • Cate83

    Lindáék számát tényleg meg kell hallgatni kb 5ször, nekem is csak utánna tetszett.

  • Zoli

    Én is megírom a véleményem:)
    Monsoon: nekem tetszik a dal, de élőben gyenge volt, főleg ezzel a röhejes mozgással. Picit olyan nekem, mintha a Zdob si Zdubból kivennénk az etnot, és egy picit lerontanánk, mert azért ez nincs az a színvonal.
    Puskás Peti a legjobb volt számomra, kapott is egy sms-t, annyi kifogásolnivalóm akad csupán, hogy a második és az azt követő refrének egy picit „zakatolósak” lettek, mert megnyomta a mássalhangzókat.
    Sophistic: szegény lány, akinek nem működött a mikrofonja, és olyan mű vigyorgással hallgatta végig az értékelést, miközben gondolatban végig egy kést forgatott a zsűriben, meg a technikusokban. A piros ruhás lánynak is gyilkos szemei vannak:) Komolyabb vizekre evezve, én szerettem ezt a dalt (szégyen rám, én is elítélem magam), és nagyon vártam őket, mert volt fönt pár olyan videó, amiben élőben énekeltek, és nekem azok jónak tűntek, de tegnap helyenként egész borzasztó volt. Nem sikerült jól nekik… Kár. Amúgy nekem a nyilatkozataikban tök szimpatikusak voltak a lányok, de valahogy tegnap nem. Ennél több van a csajokban!
    Juli hangja jó, a dal is hallgatható, az előadás lagymatag és üres, a háttér eszembe juttatta a tavalyi szerb dalt, aztán rájöttem, hogy ez sokkal rosszabb annál, és inkább nem küldeném ki.
    Gina hangszíne nekem nagyon tetszik, de néha nem kezeli szépen. A száma szuper – nekem, de az Eurovízióra szerintem nem lenne az.
    AFC: nagyon jó volt! Hangilag stúdióminőség, jó előadásmód, tetszetős dal… Akár rájuk is szavazhattam volna, de akkor most, hogy elmúlott a hatás, valószínűleg kérnék egy pszichológiai felülvizsgálatot, hogy minden rendben van-e nálam.
    Nika idegesítő, amikor morogja, hogy „I promise you”, amikor nem ordíthat, akkor olyan, mintha nem is tudna énekelni, a dalban nincs semmi, csak reménykedni tudok, hogy ne őt küldjük.
    Gyurcsík Tibit féltettem a háttértáncosaitól:) A dal végén már csak röhögtem, és vártam, mikor támadják meg az „amazonjai”. Amúgy hangilag nagyon meggyőzött, a dal egy picit lapos, de szerintem ennyi gesztus, hogy bejuttatták, belefért az RTL felé, a tavalyi jófejségükért cserébe.
    Reni bizonyos szempontokat tekintve Eva Rivas nyomdokaiba próbált lépni… Kár, hogy béna a dala, nulla a színpadi mozgása (amikor a „magyaros” résznél toporog, külön vicces), és még az éneklése sem több, mint hamis nyihogás. Abszolút mélypont.
    Királyékról nem tudom eldönteni, hogy túl giccsesek-e, lehet, hogy ez még Eurovízión belefér? Az é-é-é-é-é nem kell, Linda tartsa ki a hangokat normálisan, legyen benne több mozgás (tudom, a ruha… valahogy akkor is oldják meg!), és akkor esetleg szeretni fogom.
    Összességében az első elődöntő sokkal jobb volt, de már nagyon várom a jövő hetet! Hihi:)

    • Dorka

      A Sophistic-os barna lányt sajnáltam én is a mikrofon miatt, de pont azon csodálkoztam, hogy milyen aranyosan mosolyog. Én őt nem éreztem megjátszósnak!! Inkább a másik 2 csaj volt nagyon savanyú:D

    • Csengettyű

      „mintha a Zdob si Zdubból kivennénk az etnot…” – akkor lényegében alig maradna valami belőle 😀
      Reni daláról nekem a Horehronie jutott kapásból eszembe, azzal a különbséggel, hogy azt a dalt szeretem.

  • karamata

    Akkor én is írok egy teljes véleményt:
    Monsoon: lemaradtam, még nem néztem újra.
    Puskás Peti: jó volt, jó volt, de a zsűri részéről is, és az itt kommentelők részéről is furcsállom ezt a nagy dicséretáradatot. A dal nekem csak sokadszori hallgatásra vált elfogadhatóvá, és bár Petinek jó a hangja, ehhez egy erősebb, mélyebb hangot tudnék elképzelni. Plusz szerintem túljátszotta a dalt. (De lehet, hogy anélkül meg unalmas lett volna, nem tudom) A lényeg, hogy jó volt, de azért nem küldtem volna a döntőbe én sem.
    Sophistic: Nem tudom, hogy egy ilyen dal hogy kerülhetett egy eurovíziós válogatóra? Talán csak a műsor színesítésére válogatták be.
    Fábián Juli és Zoohacker: Másodszori-harmadszori hallgatásra már nagyon fülbemászó. De egy eurovízión az első hallásra kell meggyőznie sok embert, és így lehet, hogy a második körre már nem jutna be. Sajnálnám, mert Juli egy nagyon érdekes hangú és biztos kiállású énekesnőnek tűnik, fel nem sülnénk vele, az tuti. Ha lenne a dalban egy kicsi csúcspont, akkor 100%, hogy őt küldeném.
    Kiss Gina: szép hang, élőben mintha nem úgy jöttek volna ki a magas hangok, mint a stúdióson. Bizonytalant pedig sosem küldenék.
    AFC: Szerintem ők tisztában voltak vele, hogy nem mennek Bakuba, hanem csak egy plusz médiaszereplésként használták ki az alkalmat, és népszerűsítették a dalukat. Hasznot húztak belőle, és még jók is voltak.
    Nika: Unalmas dal, jó énekesnő. Nekem áthallásos. Éneklés közben meg nem szép. Viszont stabil. Rábíznék egy versenyt. Csak nem ezzel a dallal.
    Gyurcsik Tibi: a hangokat illetően pozitív csalódás. Azt sem értettem, miért indul egy olyan, aki elsőként esett ki a másik versenyből. De jobb lett, mint hittem. Annyira azért nem, mint ahogy a zsűri ajnározta.
    Reni: Én egyszerűen nem értem: én ezt a csajt hamisnak hallom! Nem mindig, de néhol hamisnak és bizonytalannak, és csúszkálósnak. Most is így hallottam, néztem is, hogy még a saját dalát sem tudja jól elénekelni. Erre Csiszár megdicséri! Meg a többiek is. És senki nem említi a hamisságot. Akkor most tényleg jó volt???? Erre válaszoljatok! Reni nem volt hamiskás??
    Királyék: A daluk eleinte nem annyira tetszett, de a végére elfogadtam, még meg is szerettem kicsit. Showt csináltak. Biztosak voltak. Viktor hangja szerintem feldobja. A két fiút jobban mozgatnám a színpadon.

    Mindenképp olyat küldenék, akinek van tapasztalata a színpadon, aki nem fog megijedni a hatalmas tértől, aki stabilan énekel. Akiben van energia. (Magdiban volt, a hangja mellé a szívét is kitette).
    Erre szerintem Gabi és Caramel képes. Hogy aztán ki lesz…

    • Gábor

      Reni hangja nekem rekedtnek tűnt és így mélyebb felhangok jöttek ki már az elején. Önmagában az éneklése szerintem nem volt hamis, hanem a zenéhez képest volt az, a kb. fél hang lemaradása elejétől végéig. De ismét mondom, szerintem a főhangok a helyén voltak, csak a felhangok vitték lejjebb.

      • Gábor

        Helyesbítek.
        Újra meghallgattam: mégsem rekedt volt a hangja, hanem mintha izgult volna, a közepén remegett is. De hát ez van, most nem jött össze, a legjobbakkal is megesik, főleg egy jó mezőnyben. Azért az utolsó szűk 1 percben már ott volt a varázs, ami ha az elején is megvan, vidámságával az este fénypontja lehetett volna.
        Remélem, jövőre is jó dallal indul és a legjobbak között fog végezni.
        Megkockáztatom: Az eurovízióra vagy akár már a magyar döntőre most is összejött volna ez a szám úgy, ahogy annak hangoznia kell.

    • orsibigyu

      Mivel akik szavaznak interneten is követik az eseményeket, és az élő show alatt is többször visszajátszák a dalokat szerintem a Juliék dala is Európa fülébe mászna.

  • Zoey

    Reni hamis volt, és nagyon gyenge volt a hangja, én is csodálkoztam, hogy nem említették meg. Gyurcsiknál is voltak gyengébb, elcsúszott hangok, nem volt stúdióminőség, de jó volt. Olvastam itt is, és pl. az origo cikke is azt írja, playback volt az egész, ugye nem?! Mert hogy el volt állítólag csúszva a hang és a kép, de nekem amúgy abszolút nem tűnt fel.
    A zsűri tényleg visszavett, mint ha csak olvasták volna a korábbi véleményeket, Csiszár is bőbeszédűbb volt, most nem bántottak meg úgy igazából senkit.
    Az esctoday-re reagálva: rengetegen szavaznak, kommentelnek, csak közülük a legtöbb magyar, így nem túl mérvadó. Úgy kéne megcsinálni a szavazést, mint a versenyen: magunkra nem szavazhatunk, mármint pl. a saját elődöntőnk dalaira.
    Lesz itt a honlapon döntős szavazás, lista, amiben már csak a nyolc dal szerepel?