Naptár

2012. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ma este Magyarország selejtez!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:15-től: m1 http://videotar.mtv.hu/livem1.aspx
Duna World http://www.dunaworld.hu/televizio.html
In English: 
http://old.eschungary.hu/english/hungary-kicks-off-national-selection-tonight 

Ma este Magyarország nekivág három hetes missziójának, aminek célja megtalálni a legmegfelelőbb dalt a 2012-es Eurovízióra. A két selejtező forduló után február 11-én fogjuk megtudni a végleges választást. Ma este tartják az első selejtezőt. Délelőtt lesz egy kis bemelegítés: 11:04-kor az MR2 Petőfi rádióban a mai első elődöntő lesz a téma.

 

Az első elődöntő résztvevői 2012. január 28-án szombaton (nem rajtsorrend!):
Kökény Attila-Bencsik Tamara – Állítsd Meg Az Időt
Caramel – Vízió
Compact Disco – Sound Of Our Hearts
Dancs Annamari – Feel
Gallusz Niki-Vizy Márton – Európa, Egy A Szívünk
Heincz Gábor – Learning To Let Go
Kállay-Saunders András – I Love You
Krisz Rudi – A fél veled egész
Pély Barna-Pál Eszter-Pál István “Szalonna” – Hangok a Szívekért
Tóth Gabi – Nem Kell Végszó

A versenyzők mellett fellép Bayer Friderika, akit már régóta unszoltak sokan arra, hogy énekelje el az 1994-es nemzeti döntő győztes dalát. Most újra hallhatjuk tőle a „Kinek mondjam el vétkeimet?” című dalt, Jenei Szilveszter szerzeményét.
A másik versenyen kívüli produkció Kolovratnik Krisztián és Fenyő Iván duója, ők az 1958-as Eurovízió harmadik helyezett dalát fogja elóadni. Az akkori győztes, André Claveau „Dors, mon amour” című dala nem lett akkora világsiker, mint a harmadik helyezetté: az olasz Domenico Modugnoe „Nel blu diplinto di blu” című dalt adta elő. Akinek még így sem ismerős, gondoljon a Gipsy Kings feldolgozására, elég a szám címét kimondani: „Volare” és biztos meglesz a dallam. Ez is egy ékes példa arra, hogy nem mindig a győztes lesz a leghíresebb.

A verseny során a négytagú zsűri (Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip) három dalt fog továbbküldeni a döntőbe. A közönség tölti be az 5. zsűri szerepét: az est közönségkedvence is be fog jutni a döntőbe, ami a második elődöntőt követő hét szombatján lesz.

A nézők a világ valamennyi országából szavazhatnak, csak sms-ben, nem emelt díjas számra. Telefonszámonként 10 szavazatot lehet elküldeni. Így kérünk mindenkit, segítsen megtalálni azt a dalt, amivel a legjobb eredményt tudnánk elérni a májusi nemzetközi versenyen.

A műsort az m1 és a Duna World közvetíti 20:15-től, utóbbi szabadon fogható műholdról Európából, a világ nagy részén. A műholdas vétel beállítási paraméterei térképpel együtt itt: http://old.eschungary.hu/english/mtv-and-mtva-press-conference-tomorrow/
Aki lemaradna az élő közvetítésről, vasárnap 12:40-kor újra megnézheti az m2-n.

246 hozzászólás Ma este Magyarország selejtez!

  • Pulosz

    Üdv!

    A Lordi esetéből okulva, miért nem lehet végre egy jó magyar rockszámot nevezni az eseményre?
    És ne jöjjön senki azzal, hogy hát ott van az AFC meg Tóth Gabi… mert ezek nem jók.

  • Zolecs

    Naszóval a mai estére ez a sorrendem (amin biztos változtat majd a színpadkép és az énektudás is)
    A listám aszerint állt össze akit szeretek és még szerintem esélyesek is lennének egy szép helyezésre.

    10: Pély Barna, Pál Eszter & Pál István „Szalonna”

    Számomra a hallgathatatlan kategória.Oké hogy magyaros meg minden, de egy külföldi szemszögéből olyasmi lehet mint nekünk pl. a 2010-es orosz vagy szlovén dal.Szóval ha lehet őket semmiképp ne erőltessük.

    09: Gallusz Niki & Vizy Márton

    Már a világmegváltó címe sem tetszik; „Európa egy a szívünk”? Majd pont ettől fog hasra esni Európa?
    Inkább elalszik rajta.A maga műfajában tucat, nemegyszer hallott dal az eurovízión.Egy kis rész tetszik
    benne, az a 2 magyar sor.Csézy effektus lenne.

    08: Krisz Rudi

    Háát a kiabálós részek kicsit biztosítékverősek, a többi tűrhető.Semmiképp nem illetném a tucat jelzővel,
    mégis úgy gondolom többen utálnák mint szeretnék.

    07:Kökény Attila & Bencsik Tamara

    Attila túlságosan komoly, bevallom sosem volt szimpatikus.
    A daluk olyan nem is tudom.Jó-jó de valami hiányzik belőle.

    06: Tóth Gabi

    A dala dettó a tavalyi év bolgár versenyzőjére emlékeztet.Nem azt mondom hogy plágium, mert nem.Csak hasonló kaliberű az énekesnő és a dal is.Ha Polira nem volt kíváncsi Európa, szerintem Gabira sem fog.Pedig hangilag
    tuti veri a mezőnyt.

    05: Caramel

    Szerintem nagyon idegesítő a „víziós” rész, az hogy egy külföldinek hogy hangozhat nem tudom, nekem olyan
    mintha dadogna.Vagy talán pont ezért lenne érdekesebb? Nem tudom, nekem mindenesetre nem tetszik.

    04: Kállay-Saunders András

    Továbbjutó helyre tettem, de ha kiesik nem fogom felvágni az ereimet.Amerikavízióra tökéletes lenne.De összeségben
    ez is csak egy lenne, a sok közül.

    ——————————————————-

    03: Heincz Gabi

    Az, hogy ismeretlen egyáltalán nem érdekel.Kicsit Bruno Marsos de nagyon kellemes kis dal.Mindenképp érdemes lenne egy ilyennel próbálkozni, nem nagyon rémlik hasonló az elmúlt évekből.

    02: Dancs Annamari

    Igen ő is amerikaias, meg Innás is de megintcsak nem hinném hogy volt hasonló valamikor is. Bár félek hangilag nem tudja hozni a stúdió verziót.

    01: Compact Disco

    Toronymagasan a legjobb.Őszinte leszek én nem ismertem őket, mégis el tudok ettől vonatkoztatni.Nem biztos hogy első hallásra maradandó lenne, de egy jó színpadképpel szerintem ez korrigálható.Vagyis ütne rendesen 😀 Nem küldtünk még sosem ilyen dalt, itt lenne az ideje és nem a tavalyi évre alapozva megint egy tucatpopdalt kiküldeni.(Itt most nem Katit szidtam!)

    Nekem ez a véleményem a dalokról 😀

    • Máté94

      Miért mondja mindenki Heincz Gabira azt hogy Bruno Marsos? Egyáltalán nem.A stílusa 100%-osan olyan mint Jason Mraz-é.

      • Bakancs

        A lényeg, hogy valaki másé 🙂

      • Peti

        Igazad van, az embereknek fontos, hogy beskatulyázzanak dolgokat, úgy könnyebben emészthető minden, ez az emberi természet. Heincz Gabinak a hangja egyébként Bruno Marsra, a dal stílusa viszont Jason Mraz-ra hasonlít, de szerintem egyik sem baj, sőt!

    • Ismerem személyesen Dancs Annamarit, jelenleg ő a Miss Siagon egyik főszereplője, hidd el élőben is megy neki az éneklés.

  • ubulthebest

    Na, akkor ha már van időm és energiám én is írok egy listát.
    Lehet, hogy kicsit másabb lesz a megszokottnál, de ez a szép benne. 😀

    10.)Pély Barna-Pál Eszter-Pál István “Szalonna” – Hangok a Szívekért
    Uram ég! Ez a dal számomra borzalmas! Nem is tudom, hogy válogathatták be a legjobb 20-ba. Nem nagyon tudom végig hallgatni, remélem a zsűri sem fogja sztárolni. Ezen nincs mit (szerintem)!

    9.)Krisz Rudi – A fél veled egész
    Komolyan mondom, az állam a földön volt a döbbentettől, mikor megláttam/meghallottam, hogy kit rakta be Bebéék helyére. Már a neve is kiakasztott, sőt, a dal sem volt jobb hatással rám. Ugyanúgy csöpög mint évekkel ezelőtt. Számomra az a rész, ahol kiabálva hadar, olyan, mintha egy idegbeteg -komplexusos kiskutya – öntené ki a világnak a baját! Szörnyű!

    8.)Gallusz Niki-Vizy Márton – Európa, Egy A Szívünk
    Jaj ne. Számomra ez csak egy fokkal jobb, mint a 9. helyezett. Nem tudom, hogy ez is mit keres itt. Igen Niki Tényleg jó. De most őszintén? Kell ez Európának? Nem hinném. Ráadásul a dal felénél én beleunok és számomra elég kesze kusza ez a dal. Nem jó.

    7.)Kökény Attila-Bencsik Tamara – Állítsd Meg Az Időt
    Igen, ez egy jó dal. Tetszik benne Tamara hangja és szerintem Attila is jó benne. De nem hinném, hogy egy azeri győztes duó után ismét egy duónak lenne esélye. Mindenki azt hinné, hogy koppintás. Zeneileg elég jó, pörgős, de a vége felé már nekem kicsit uncsi lesz. Nem fogok belehalni, ha továbbjut.

    6.)Dancs Annamari – Feel
    Tipikus román pop dal. Ilyesmi dallal próbálkozott már a román nemzeti döntőben is korábban, bár szerintem az jobb volt mint ez. Annamari jó a dalban, de számomra kevés. Lehet, hogy Európának bejönne, de nekem uncsi lesz a végére. Igaz, hogy a végén az az áriázós rész sokat dob rajta, de nekem még mindig nem az igazi. Nekem lagymatag.

    5.)Kállay-Saunders András – I Love You
    András dala már egészen tetszik, de nekem ez is elég üres. Olyan túl üres a dal. Nem tudom, Szerintem van sokkal jobb dala is Andrásnak. Európának tetszene nagy valószínűséggel, de szerintem akkor se a legjobb.

    4.)Heincz Gábor – Learning To Let Go
    Az első dal, amelyik nálam továbbjutó. Szerintem nagyon kedves dal és nagyon tudna hatni a közönségre, egy jó háttérrel. Szerintem egy szál gitáros előadás lesz, mint a 2010-es belga, ciprusi és a 2011-es finn és mint láttuk, mindegyik döntős volt. Így szerintem lenne esélye. A dal vége az utolsó versszak nagyon tetszik! Remélem tovább jut!

    3.)Caramel – Vízió
    Erős dal! Nagyon is. Csak nem tudom, hogy erre lehet-e jó angol szöveget írni. Ha meg magyarul adná elő, akkor meg nem biztos, hogy célt érne vele. Érdekes megnézni, hogy a döntőkben (a szerben kívül) nem nagyon volt nemzeti nyelvű dal. Kíváncsi leszek a színpadképre.

    2.)Compact Disco – Sound Of Our Hearts
    Nagyon jó dal. De szerintem egy király színpadkép nélkül semmit sem érne el. Imádom a dalt, igaz, csak sokadjára szerettem bele igazán. De ha kijut, akkor örülni fogok neki és csak reménykedni fogok abban, hogy most normális színpadképet kap! 🙂

    1)Tóth Gabi – Nem Kell Végszó
    Szerintem nagyon jó! Bár ez is magyar és nem tudom milyen lehet angolul. Magát a dalt imádom és Gabi hangja elképesztő. Szerintem nem esne bele a Poli Genova csapdába, mert szerintem a bolgár énekesnőben nem volt annyi erő és tűz, mint Gabiban. Ráadásul Gabi szerintem sokkal nagyobb show-t tudna csinálni mint a bolgár annak idején.

    Na, számomra ennyi! 🙂 Alig várom az esti műsort! 🙂

  • Clusters

    Hajrá Compact Disco, megy a 10 sms 😀

  • Boti

    Hajra Kallay Saunders megy a 10 sms

  • Vivi

    Na, ha már megint listázgatunk,akkor én is 😀

    Mindenféle kommentár nélkül, nincs időm rá, meg amúgy se érdekel senkit, ízlésről meg nem állok le vitatkozni senkivel 😀 😀 😀

    10-9: Pély Barnáék és Krisz Rudi, egyszerűen nem tudok különbséget tenni hogy melyik a rosszabb, így holtverseny…
    8: Dancs Annamari
    7: Caramel
    6: Kállay-Saunders András
    5: Kökényék
    4: Gallusz Nikiék
    3: Tóth Gabi
    2: Heincz Gábor
    1: Compact Disco!!!!!

  • Gabiii

    Már megy a műsor a Petőfin és Kökénnyel kezdtek…ebböl következtetve a fellépési sorrendbe mutatják be a dalokat szerintem. A második Annamari.

  • Mettyú.

    Annamari elmondta, hogy félig magyarul és félig angolul fog énekelni.

  • :)

    Jó lenne valami olyan szavazás, mint a német válogatón.:) Mármint, hogy végig mutatják a szavazás állását, és senki nem lenne szívbajos a végére.

  • Egészen elképesztően pocsékok az idei versenydalok. 🙁
    Számomra Dancs Annamarié a „legjobb”, de úgy gondolom, ez is elég kevés lesz…. Ami nagyon tetszik benne, eredetinek találom, az az operabetét. Bár ez jobban hangzana egy jó kis metálos-rockos zenében.

    Óriásit csalódtam Tóth Gabiban. Általában szívesen hallgatom a rádióban, de ez tőle… Leginkább a tavalyi versenydalra hasonlít, nem ad semmi mást Kati dalához képest.

  • Gabiii

    Szóval ha minden igaz és tényleg sorba adták le a dalokat (erre utal az is hogy az interjúk a próbák után készültek) akkor a mai fellépési sorrend:
    1. Kökény -Bencsik
    2. Dancs Annamari
    3. Compact Disco
    4. Vizy-Gallusz
    5. Kállay Saunders
    6. Tóth Gabi
    7. Heinz Gabi
    8. Pély
    9. Krisz Rudi
    10. Caramel
    Sok előadó ígért különoeges és erős színpadi elemeet , ezekre kiváncsi leszek. Nagyon jó lesz a ma este 🙂 Szerintem 6 dal esélyes a továbbjutásra!

  • TBoldy

    4. Caramel – Vízió / Dancs Annamari – Feel
    Nem nagyon tudom, melyik lenne jobb, Caramel-t imádom, elképesztő hangja van, de a dal elég gyenge, Annamarit meg a mostanában felkapott román énekesek, színészek miatt tartom esélyesnek evvel az Inna-hangzással

    3. Heincz Gábor – Learning to let go

    2. Compact Disco – Sound of our hearts
    Csak egy hajszállal maradt le az első helyről, mind2 szám úgy gondolom, nagyon sikeres lehet, és Európaszerte ismertté válhat

    1. Kállay-Saunders András – I love you
    Az első 2 helyezett nekem egyben az abszolút első 2 is 🙂

  • Karolina

    Haaaaat, megint csak a NEV fog nyerni nem a jo zene. Megint csak azert fog oda menni valami lassu, vagy unalmas dal, mert hires az enekes. Neha el keni kuldeni az Euroviziora valakit, aki nem annyira hires, de annal jobb a zene. Ma hallottam a radioban a Like a Child zenet. Komolyan azt hittem valami kulfoldi eloado aki jott valami nagyon boldog zenevel (olyasmivel mint a Marry You Bruno Marstol, amire ugyanugy nem tud mast az ember csak bologatni es mosolyogni). En nem vagyok Magyarorszagbol, hanem Szlovakiabol es en biztos hogy szavaznek ra. Minden erovel. Ne mar megint Caramel vagy Kiraly Viktor. Tudnak enekelni, de oda valami olyan kell, amire fel utik a fejuket a Nemetek, Olaszok, Irek, Franciak stb. Egy boldog zene. Elsok a magyarok nem lesznek (foleg politikai okokbol), de legalabb legyen minnel feljebb.

  • Dani

    Én Annamarinak szurkolok

  • Zoey

    Sorrend nélkül az a négy dal, amit én ma továbbjuttatnék:
    Compact Disco, Gallusz Niki & Vizy Márton, Heincz Gábor, Dancs/Pély-Pál-Pál (ezek már annyira nem tetszenek, így nem tudok dönteni, kettőjük közül melyiket jutattnám tovább).
    Szerintem amúgy a második elődöntőben erősebb dalok vannak.

    A műsorvezetőkről amúgy nem találtam semmilyen infót. Szerintetek ki(k) lesz(nek)? Gundel-Takács biztosan, remélem, Novodomszky Évával.

  • Zoey

    „A verseny során a négytagú zsűri (Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip) három dalt fog továbbküldeni a döntőbe. A közönség tölti be az 5. zsűri szerepét: az est közönségkedvence is be fog jutni a döntőbe”

    Mi a helyzet akkor, ha a közönségnél olyan az első, akit egyébként már a zsűri is beválasztott? Az első olyan dal jut be a közönség szavazatai alapján, aki a zsűrinél nem került be, ugye (és lehet, hogy ez a közönségnél is csak a negyedik)?

  • Lina

    Igen Gabiii:) Nem láttam a post-od. Pontosan

  • David

    Mi baja mindekinek Pély-ék dalával?????
    Ha megjelennek népzenei motívumok akkor azt egyből le kell húzni????
    Épp ez lehetne kuriózum, külföldiek számára ezgozikum…ami lehet hogy nagyon tetszene nekik
    Lehet akármit mondani, én nekik szurkolok!!

    • Balint005

      Egyrészről nem a népiesség a baj vele, hanem hogy lagymatag és unalmas is, másrészt mikor végzett utoljára jó helyen ennyi népzenei résszel tarkított zene az Eurovízión?

    • schanc

      Nekem nem a népzenei motívumokkal van a gondom, ezeket lehet jól csinálni, akár a Nox, akár a Holdviola, akár az Ezüstpatak vagy az Eleven Hold esetében. De Pélyéknél ez az én véleményem szerint rendkívül erőltetett, valaki írta korábban, mintha két rádió szólna egyszerre.
      Egyébként Pál István Szalonnát tegnap volt szerencsém hallani a Művészetek Palotájában, megemelem a kalapom a tudása és elhivatottsága előtt.

    • Vivi

      Mint ahogy már előttem írták, nem a népzenei motívummal van a gond, hanem hogy úgy egyben nem jó az egész (nekem).

      De akkor had kérdezzek vissza. Miért kell mindenképpen jónak lennie annak, amiben van népzenei motívum? Csak azért mert olyan magyaros? Na ne már…. Legyen benne, de ettől még nem lesz jó, vagy épp szerethető a dal.

  • Jack

    Az én 4 döntősöm ebből a körből:

    1. Tóth Gabi
    2. Kállay Saunders András
    3. Compact Disco
    4. Caramel

    Nagyon kíváncsi vagyok már a Gabi színpadképére, remélem nagy show lesz!:)
    Amúgy ma este már olyan színpadképek lesznek, melyeket nagyjából Bakuba is vinnének?

    • ubulthebest

      Azt nem hinném, hisz ez a színpad összehasonlíthatatlan azzal, ami odakint lesz, mint méretben mint tudásban, (lásd kameraképek, pirotechnika, nagyobb, több, jobb fények és szerintem nagyobb led felület). Bár egy alapnak biztos nem rosszak.

  • Egon96

    Na Szóval. Én is írok egy általam jónak talált listát. Tudom,hogy sokan tesztek rá magasan,de azért megírom:

    Nálam a becses 10. helyet” Pély Barna-Pál Eszter-Pál István “Szalonna” – Hangok a Szívekért” szerezte meg. Számomra ez az a tipikus hallgathatlan dal.

    9. hely jogos tulajdona: Krisz Rudi – A fél veled egész -ott van a béka segge alatt. Hiába a kemény munka, nem jó és punktum.

    8. hely: Gallusz Niki-Vizy Márton – Európa, Egy A Szívünk -elég volt pár másodperc,hogy rájöjjek,hogy unalmas egy szám :-j

    7.Heincz Gábor – Learning To Let Go- kiköpött Jason Mraz. Annyi valódiság van benne,mint Nicki Minaj-bn.

    6. Kökény Attila-Bencsik Tamara – Állítsd Meg Az Időt – tipikus nyálas,hű de szerelmes duett. Nagyon hajaz a tavalyira,annyi kivétellel,hogy egy kicsivel pörgősebb. Tamarát alapból gyülölöm, és Kökény modorossága meg kikészít.
    úgy,hogy hajrá. nem jósolok nagy esélyt a dalnak. :-j

    5.Kállay-Saunders András – I Love You- semmit mondó üres,nyálas dal. Bár ha jobban belegondolok,akkor tavaly Eric Saade is a pápjulőőőr-rel elég messze eljutott. Egy csábos test,cuki mosoly, s a csajok be vannak vizelve. Alapból nekem nincs bajom a gyerekkel,az előző száma kifejezetten tetszik is,de ez ..no comment.

    4.Dancs Annamari – Feel – jól hangzik,de lerí róla,hogy tipikus román trücütrücc zene. Nagyon hajaz a románok 2010-es dalára. Maga az ,hogy az is eléggé lassan kezdődik,ugyanúgy ,mint egy, Paula Selling ott is ” áriázik” a dal vége fele, s Annamari is. Nagyon sokan hangoztatják,hogy így esélyes,úgy esélyes,én is találkoztam vele élőbe, és elmondom,hogy a kb 1 órás koncertnek 65%a arról szólt,hogy itt jártam,ott jártam,ilyen sikeres olyan sikeres + milyen kis beképzelt picsa vagyok.. Nagyon antipatikus a csaj. Kiváncis vagyok,hogy meddig jut el :-j .

    3.Caramel – Vízió – ez a dal már az a kategória,hogy szeretem. Bár a Lélekdonor-t meg sem közelíti. Kicsit érthetetlenül énekel. De azért bíroom 😀

    2.Compact Disco – Sound Of Our Hearts – ezt mikor meghallottam,leesett az állam. Profi munka. Azt hittem,hogy külföldi. Komolyan eszméletelnek a srácok. Hajráá nekük! 🙂

    1. Tóth Gabi- Nem kell végszó – Ez ez simán veri az egészet,najó azért a Compact Disco-val felveszi a versenyt. Hatalmas lehetőségek vannak ebben a dalban. Lehet,hogy a studió minőség nem a legjobb,de Gabitól bármi őrültséget el tudok képzelni a siker érdekében. Csak rá kell az Elég volt-ra gondolnom,ahogyan előadta az X-faktorban.. wá eszmélet a csaj. Remélem nem jár úgy ,mint szegény Kati a tavaly,hogy olyan laposra sikeredett az előadása,hogy fájdalom,hiába,hogy a legnagyobb esélyesek között volt. Gabi tehetsége mindet felülmúl. Ja u.i. -remélem nem hagyja magát és kiáll tervei mellett, és nem hagyja,hogy elcs*sszék a produkciót.

    • Gabiii

      Miért mindod hogy teszünk rá? Szerintem fontos hogy megismerjük egymás véleményét. Én szeretem olvasgatni ezeket a listákat 🙂

    • ubulthebest

      Én is szeretem olvasni és Gabival nekem is az a kételyem, hogy nehogy elnyomják, bár ahogy ismerjük őt elég nehéz elnyomni! Biztos király show lesz a mai! 🙂

  • Akkor én is részletezek, bár csak sorrendet, a mai estére, az élő produkciók ismeretének hiányában jelenleg tehát:

    —- „Nem valami jók”-kategória
    10. Pély Barna-Pál Eszter-Pál István “Szalonna” – Hangok a Szívekért
    9. Krisz Rudi – A fél veled egész
    8. Gallusz Niki-Vizy Márton – Európa, Egy A Szívünk
    —- „Egész jók”-kategória
    7. Kállay-Saunders András – I Love You
    6. Kökény Attila-Bencsik Tamara – Állítsd Meg Az Időt
    5. Heincz Gábor – Learning To Let Go
    —- „Legjobb jók”-kategória
    4. Tóth Gabi – Nem Kell Végszó
    3. Dancs Annamari – Feel
    2. Caramel – Vízió
    1. Compact Disco – Sound Of Our Hearts

  • msz

    Top10:
    10. Pély Barna, Pál Eszter, Pál István „Szalonna” – Hangok a szívekért
    9. Gallusz Niki, Vizy Márton – Európa, egy a szívünk
    8. Kállay Saunders András – I love you
    7. Krisz Rudi – A fél veled egész
    6. Heinz Gábor – Learning to let go
    5. Kökény Attila, Bencsik Tamara – Állítsd meg az időt
    4. Dancs Annamari – Feel
    3. Tóth Gabi – Nem kell végszó
    2. Compact Disco – Sound of our Hearts
    1. Caramel – Vízió

    Még megemlíteném hogy az első 2 toronymagasan kimagaslik a mai mezőnyből.(szerintem)

  • djenson

    Nálam:
    10. Kökény-Bencsik
    9. Pély Barnáék
    8. Krisz Rudi
    7. Kállay S. András
    6. Gallusz-Vizy
    5. Heincz Gábor
    4. Caramel
    3. Tóth Gabi
    2. Dancs Annamari
    1. Compact Disco 🙂

  • Balint005

    Az én is leírom a listámat, ha már ennyien megtettétek:

    10. Pély Barna-Pál Eszter-Pál István “Szalonna” – Hangok a Szívekért
    Nagyon rossz dal, nem is értem hogy kerültek be.

    9. Krisz Rudi – A fél veled egész: pont olyan rossz mint az előbbi dal, akár megoszthatnák az utolsó helyet.

    8. Gallusz Niki-Vizy Márton – Európa, Egy A Szívünk : Nem rossz dal, de nekem túl unalmas, semmi megragadó nincs benne.

    7. Compact Disco – Sound of Our Hearts: Egyszerűen nem értem ebben a dalban mit szeretnek ennyien? Ez egy teljesen átlagos tucatpop. Egyáltalán nem tetszik, remélem nem ők mennek.

    6. Kökény Attila – Bencsik Tamara – Állítsd meg az időt!
    Jó a refrén de a többi részben eléggé elvérzik a dal, az énekesek pedig nekem ellenszenvesek.

    5. Caramell – Vízió: Nagyon jól kezdődik, az eleje tetszik, de a végére nagyon beleunok. Nem tudom mennyire jönne be ez Európának.

    4. Kállay Saunders András – I Love You: Nagyon fülbemászó a refrén, és nagyon „divatos” ez a dal most, de vannak benne olyan részek amikor nekem a dal dinamikája egyszerűen eltűnik, és nehezen jön vissza ( ezt nem tudom jól megfogalmazni :S) Lényeg a lényeg hogy egy döntőt azért megérdemelne, de ha Caramell jut helyette be akkor sem leszek szomorú.

    3. Dancs Annamari – Feel: Hát, ez egy nagyon tipikus románpop, tiszta Inna, Alexandra Stan feeling. Nem tudom ez mennyire lehet nyerő az ESC-en, mert nem tudok elképzelni hozzá egy ütős szinpadi produkciót, ez inkább egy klubba jó zene, de attól még kellemes és egy döntőt remélek neki.

    2. Heincz Gábor – Learning to let go: Nagyon kellemes dal, nagyon szeretem. Nagyon jó hangja van az énekesnek, jó az ütem, olyan nyugodt, kellemes az egész légköre a dalnak, szóval én nagyon bírom Kicsit mondjuk Jason Mraz-ra hajaz, de az nem baj. De félek hogy ma nem jut tovább, de szurkolok neki.

    1. Tóth Gabi – Nem kell végszó Az egész mezőnyből ő a kedvencem. Egy erős, dinamikus dal, nagyon jó hang, eszméletlen kisugárzás, és energia van Gabiban, a színpadi produkciói pedig bámulatosak. Remélem ma továbbjut és 2 hét múlva megkapja a jegyet Bakuba 🙂

  • Fabiana

    Eddig csak a továbbjutóimat írtam le, de most megosztanám a teljes rangsoromat az első elődöntőről:

    10. Pély Barna – Pál Eszter – Pál István „Szalonna” – Hangok a Szívekért: A magyaros hangzással nekem abszolút semmi bajom, de ez a dal sajnos nem jó. Még magyarul sem, hát még angolul…
    9. Dancs Annamari – Feel: Számomra ez a dal nagyon gyenge. Közelében sincs annak, mint amire hasonlítani szeretne.
    8. Kökény Attila – Bencsik Tamara – Állítsd meg az időt: A Dér Henivel énekelt változat sokkal jobb szerintem, Tamara hangja nem tetszik, nem igazán passzol Attiláéhoz.
    7. Heincz Gábor – Learning To Let Go: Helyes dal, szívesen hallgatom, de nem eredeti.
    6. Kállay Saunders András – I Love You: Kellemes dal, tetszenek az egyszerű vers részek.
    5. Krisz Rudi – A Fél Veled Egész: Látom a többség utolsó kettőbe vágta, de ez sokkal jobb, mint amire én számítottam. Egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek beállítjátok.
    4. Caramel – Vízió: Szeretem a hangját, de ez a stílus tőle nekem nem igazán jön be. Nem rossz dal egyáltalán, de az a vi-vi-vi-víziós rész… még mindig nem tudja megszokni a fülem.
    3. Gallusz Niki & Vizy Márton – Európa, Egy A Szívünk: Látom, ezt is lehúzzátok. Azt nem mondom, hogy küldjük őket, de a döntőben szívesen látnám. Alapesetben nem szoktam szeretni a himnusz jellegű dalokat, de ez megragadott. Nekem tetszik!
    1. Tóth Gabi – Nem Kell Végszó: Azt nem mondom, hogy a legjobb dala, de elég jól sikerült. Én igazából egy „Jöjj még” típusú dalt szerettem volna tőle hallani, de ez van. Az ő esetében azt hiszem nem kellene aggódni az élő éneklés miatt és a színpadon is jól mozog!
    1. Compact Disco – Sound of Our Hearts: Nagyon szeretem a dalt, tetszik a hangszerelés is, igazán jó munkát végeztek a fiúk. Megmondom őszintén, én egy picit tartok Csabi élő produkciójától, de remélem minden rendben lesz!

    Remélem nagyszerű show lesz és jobbnál jobb produkcióknak lehetünk szem és fültanúi! 🙂

  • Vektor

    A képek alapján a zsűri, hasonlóan a 2008-as döntőhöz, az egyes dalok után azonnal értékelni fogja a produkciókat egy 1-től 10-ig terjedő skálán. Én jobban örültem volna, ha az eurovíziós pontozást használva (12-10-8 stb.) a összes dal után egyenként bemondták volna a saját rangsorukat.