Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2011: Ausztráliában az Eurovízió győztese utolsó lett

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – old.eschungary.hu

Hiába a nagy időeltolódás, Ausztráliában nagy népszerűségnek örvend az Eurovízió. A verseny fordulóit egy napos késéssel műsorra tűző SBS televízió közönségszavazást szervezett, ahol a verseny szabályai szerint lehetett szavazni – noha ez nem befolyásolja az Eurovízió végeredményét. Az ausztrál rajongók annyira komolyan szokták venni a versenyt, hogy aki felteszi a verseny végeredményét az ausztrál közvetítés előtt a fórumukra, azokat ki szokták tiltani, és természetesen törlik a bejegyzést.

Az ausztrál nézők az ír versenydalt szerették a legjobban, Magyarország a 6. helyre került, a versenyt megnyerő azeri dal pedig az utolsó lett a döntős országok közül. A részletes eredmény:

Írország 8350
Görögország 7120
Szerbia 4429
Bosznia-Hercegovina 4150
Moldova 3397
Magyarország 2862
Svédország 2521
Dánia 2097
Nagy-Britannia 1339
Ukrajna 1338
Finnország 1308
Románia 1205
Izland 1061
Oroszország 982
Olaszország 935
Németország 922
Észtország 820
Szlovénia 757
Franciaország 576
Ausztria 483
Grúzia 473
Spanyolország 456
Svájc 356
Litvánia 262
Azerbajdzsán 245

16 hozzászólás Eurovízió 2011: Ausztráliában az Eurovízió győztese utolsó lett

 • Ezüstróka

  Na ez az eredmény már sokkal jobb 😀 Igaz, itt is van néhány érdekes eredmény 😀

 • Balint005

  Yeah, Jedward 1, Kati 6… Nem is rossz az ízlésük a kenguruföldieknek…:D

 • Zolecs

  Ez borzalmas.Az első 5 helyezettjük nálam HALLGATHATATLAN kategória (kivéve a görög)
  Azért mert Mo náluk a hatodik még nem fogom erre a listára azt mondani h jó.De köszönjük szépen. 😀

 • Sanyi

  Hát azért én ezzel nem értek egyet,mert Magyarország előtt csak max a görögök voltak jobbak,a többi négy ország nálam még véletlen sem jobb Katitól.Azzal sem értek egyet,hogy Azerbajdzsán utolsó,ez már szintén politika amiért utolsónak szavazták őket.

 • jani_92

  hát ez elég érdekes. Írország elég keményen elhúzott, de Kati előtt tényleg nem sok élvezhető van … nekem pl. a bosnyák a legjobb onnan, az írek és a görögök elmennek. az azeri helyezéssel szívem szerint egyet értenék – és nem azért mert elhalászták tőlünk a trófeát 😀 – mert az idei azeri számot a 4 éves pályafutásuk legrosszabb számának találom … na jó … Szerbia alulmúlja. 😀

 • Atysh

  Magyarázza már el nekem valaki, hogy mi tetszik az embereknek ennyire a Moldovai dalban . . .?! Jó, tudom, hogy vicces/hóbortos meg minden, de na . . .

  • Zoli

   Nem csak az a jó benne, hogy vicces és hóbortos. Sodró lendülete, magával sodró dinamikája van, egy kis népies vonulat is felfedezhető benne, hangulatos… Szóval minden megvan benne, ami egy jó dalhoz kell!

 • Lali

  Hát, ebből is látszik, mennyire különbözik az emberek ízlése, még országos szinten is. Mondjuk az íreket röhejnek tartom, de Kati helyével meg vagyok elégedve, valami ilyen helyezés kellett volna nekünk a versenyvben is. Noha Azerbajdzsán szerintem idén volt a legrosszabb, azért nem helyezném őket az utolsónak, bár igaz, a győzelem is túlzás nekik. 😀 Úgy látszik, az ausztrálok nagyon nem vevők a lassú dalokra. 😀 Amúgy a TOP5-ükből nekem Moldova és Bosznia tetszik, az első három… meg hát… furcsa…

 • weberawa

  Szerintem ez sokkal elfogulatlanabb eredmény, ezért is írtam le már több helyen, hogy földrajzilag és politikailag is független országok nézőinek szabadna csak voksolni! Bár teljesen így sem lenne kizárható a befolyásolhatóság, de nagyobb esélye lenne a szavazás tisztaságának, mert jelen felállás szerint az teljesen kizárható!

 • Gábor

  Mi a túró volt olyan jó a görögökben? Szerintem egy unalmas, pocsék, kakofóniás nóta volt

 • Smitti

  A görög dal egy nagy kalap szar volt. A vén bosnyák bohóc nevetséges, a szerb dal a régi Sopoti Dalfesztiválokon talán elment volna, de ma?

 • genyanett

  Na látom Ausztráliában is sok bosnyák vendégmunkás van:))

 • Greg

  valaki (legyen olyan kedves) mondja már meg, hogy mit ettek a nézők a görög versenyzőn??? az elődöntőben is első lett! vagy csak nekem nem tetszik?

 • 1.)U.K.
  2.)Azerbaijan
  3.)Sweden
  4.)Germany
  5.)Hungary