Eurovízió 2011: A finn zsűri is Magyarországnak adott 12 pontot

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

A finn YLE televízió közzétette a zsűri döntős pontjait. Magyarország nemcsak a televoting és a zsűri összesített pontjai miatt, hanem magától a zsűritől is 12-t kapott. A finn zsűri pontjai: 12 Magyarország, 10 Azerbajdzsán, 8 Írország, 7 Szerbia, 6 Izland, 5 Ausztria, 4 Olaszország, 3 Franciaország, 2 Litvánia, 1 Grúzia. A televotinggal összevont eredmény: 12 Magyarország, 10 Írország, 8 Izland, 7 Észtország, 6 Svédország, 5 Azerbajdzsán, 4 Franciaország, 3 Olaszország, 2 Szerbia, 1 Ausztria.

22 Comments

a televoting eredményét külön nem tették közzé! szóval lehet televotingon kevesebbet kaptunk és csak az össz pont lett 12, na mindegy!

Milyen szakmai zsűri az amelyik a svéd produkcióra 10 pontot ad? Egy szakmai zsűritől elvárható lenne, hogy egy dalfesztiválon ne a koreográfiát pontozza. A svéd show valóban látványos volt, de a dal egy nagy ratyi, osztályozhatatlan.
Szerintem a legtöbb zsűri egy nagy pukkasztott nullát ért.

egy pár ponttal tényleg megdobhattuk volna őket, de azért Paradicsom Oszkár szerintem annyira nem volt jó hogy 5-6-nál több pontot kaphatott volna.

Azért az durva, hogy a zsűritől Írország 8 pontot kapott, míg Ausztria 5-öt, Fr.o. 3-at, Szlovénia pedig egyet sem. Na mindegy, eddig is sejtettem, hogy a zsűri sem ér sokat. Azért ez szerintem elég sokkoló, és ki tudja, milyen finomságok derülnének még ki.

Jővőre, (ha ott leszünk) kijár nekik a 12 pont! Akár kit is küldenek…Más is így csinálja…Akkor mi miért ne????

Szerintem meg éppen ez az, hogy mi ne szálljunk be ebbe a kölcsönös szimpátia-vonatba… Ha nekik tetszett a dalunk, ismerjük el, 12 pontot adtak, viszont ha nekünk a Da Da Dam nem jött át “annyira”, akkor meg ne pontozzuk túl. Ez lenne ennek a versenynek a lényege, csak az a baj, hogy már ez korántsem arról szól, mint amiről kellene. A szavazást meg maximum annyival lehetne igazságosabbá tenni, ha a 8, 10 és 12 pontoknál az előző évek tendenciáját nézve, attól függően, hogy mennyit, és mennyire szavaztak egymásra, szorzókat kapnának a pontok, és például amikor Ciprus bejelentené a pontjait, A 12 pontnál Görögország (ez egyértelmű, hogy nekik menne) nem kapná meg mind a 12-t, csak 12*0,1,et vagyis 1,2 pontot, ami kerekítve “csak” 1 pont. Ezzel lehetne kiküszöbölhetővé tenni a blockvotingot…

Barbara Dex díjra hol lehet szavazni? Azt már lehet tudni, hogy melyik országban hogy szavazott a zsűri és közönség külön-külön?

Miután 22. helyen végeztünk, az első gondolatom az volt, hogy ha ezzel a dallal nem kerültünk be az első 10-be, akkor nem érdemes ezen a fesztiválon többször indulni. A következő gondolatom pedig az volt, hogy kb. 100-120 millió tv néző ismerte meg Wolf Kati dalát. Nem tudom mikor fordult elő utoljára, hogy egy magyar slágerért ennyire rajongtak volna a külföldi országok Svédországtól kezdve Görögországon, Nagy-Britannián, Németországon, … át egészen Marokkóig.
Az ESC-t ugródeszkának, lépcsőfoknak kell tekinteni és jövőre hasonlóan nívós dallal indulni. Remélem, hogy Kati júniusi svédországi fellépése és lemezkiadása Angliában, Dániában csak a jéghegy csúcsa vagy inkább porhó a csúcson. 😀

Szerintem az a díj már nincs…szerintem azt a díjat az kapta aki a zsűrinél nyert (akkor is szavaztak már de csak vészhelyzetben nézték az ő pontjaikat) és mivel most már beszámít az eredménybe így sok értelme nincsen már annak a díjnak.

Comments are closed.