Düsseldorf 2011: Ma este második elődöntő

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

2008 óta alkalmaz az Eurovízió két elődöntőt az egy helyett azért, hogy feltöltsék a döntő mezőnyét. A mai 19 fellépő közül ismét 10 ország fog bejutni a döntőbe. A továbbjutókat most is a közönségszavazatok és a nemzeti zsűrik szavazatainak összesítéséből határozzák meg. A szavazási szünetben a berlini Flying Steps fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. A mai versenyzők:

Bosznia-Hercegovina : Dino Merlin – Love in rewind
Ausztria : Nadine Beiler – The secret is love
Hollandia : 3JS – Never alone
Belgium : Witloof Bay – With love baby
Szlovákia : TWiiNS – I’m still alive
Ukrajna : Mika Newton – Angel
Moldova : Zdob si Zdub – So lucky
Svédország : Eric Saade – Popular
Ciprus : Christos Mylordos – San aggelos s’agapisa
Bulgária : Poli Genova – Na inat
Macedónia VJK : Vlatko Ilievski – Rusinka
Izrael : Dana International – Ding dong
Szlovénia : Maja Keuc – No one
Románia : Hotel FM – Change
Észtország : Getter Jaani – Rockefeller street
Fehéroroszország : Anastasiya Vinnikova – I love Belarus
Lettország : Musiqq – Angel in disguise
Dánia : A Friend in London – New tomorrow
Írország : Jedward – Lipstick

781 Comments

Szerintem ezek az országok esélyesek a győzelemre:

Írország, Franciaország, Egyesült Királyság (és talán Németország)

Hát igen. Most hallgatom megint Katit, és a hányinger fog el, hogy ezek után a piros bohócokat kell néznem majd…

Túl jó a dalunk sztem, semminthogy a koreográfia igazán számítson. Az ír-svéd-észt triumvirátusnak azért kell akkora körítés, mert gyengébb a zenéjük. Énektanárom mondta, ha nem tudsz énekelni, tegyél úgy… Vagyis ha gyenge a zenéd, tegyél úgy, mintha jó lenne.

Én pont ezért érzem Lenát esélyesnek. Jó a rajtszáma, látványos a háttér, és őt nem fogja senki gyengíteni. Előtte Moldova, utána Románia.. nem vmi jó dalok.

az övé sem éppen nagy sláger… Ez a stílus szerintem keveseknek jön be annyira… Nekem igen, de ez más tészta. Akkor sem szavaznék rá.

Lena??? Nem messze van tőle Uk, kicsivel később Azerbajdzsán,sőt! én már inkább Austriától félek mint Lénától.

Szerintem meg az elég okés, hogy mi nyitjuk 😀 Emberek ezerrel szavaznak, hogy ez milyen qjó, és utána, hát ez is elmegy, de nem annyira ütős, plusz már elnyomtam egy csomó pénzt..

Szerbia remélem azért minimum 8 pontot fog adni Magyarországnak,de én még a 10-et is megkockáztatnám.Az elődöntőben csak én 28 darab sms-t küldtem el Katira,és a döntőben is ugyanennyit fogok,ezek mellett az itteni magyar nyelvű rádiók nagyon reklámozzák Katit és az egész euróviziót….

Mert Gundi ért egy kicsit ahhoz, hogy kinek van jó hangja. Nem úgy mint azok akik a moldáv és ír nyomoroncokra szavaztak :S

Nem mert Kati ebbol ki fog emelkedni HANGILAG.Jo lesz es most mar nincs miert izguljon.Mondta is hogy mostmar csak a normalis drukk lesz szoval ha nagyot enekel mindenki elverzik korulotte.:))))))))))))))

jobban izgultam most, amikor most Maja nyúlt a gömbért, hogy 20-as legyen, mint amikor Kati húzott 🙂

Tudom, hogy nem lesz “Popular” amit most írok, de sajnos le kell írnom: Kati fényévekre le van maradva hangilag és énektudásban Nadine Beiler mögött. És Maja Keuc is könnyedén “megenné Őt reggelire”, ha hangi adottságokról lenne szó. Szóval ezt a kiemelkedést, én nem érzem. Ettől függetlenül Kati dala szerintem a legjobb, és ez ugye egy dalverseny! Hajrá Kati!

Ami igaz az igaz. Hazugság lenne az ellenkezőjét állítani. Mindketten jobb énekesnők mint Kati, de a daluk, különösen Nadiné gyengébb Katiénál. Régen volt az már, amikor igazi hang nyerte ezt a fesztivált jó dallal.

En nagynon remelem, hogy Romaniatol Magyarorszag megkapja a 12 pontot 🙂 de lehet, hogy Bosnianak adja a hulye zsuri, mert voltak itt dinoek es a zsuri mar nyalt nekik… na mindegy 🙂

Izgatottan varom a szombatot 🙂

tuti Moldova 12 de mi még megkaphatjuk a 10 pontot 😛 azzal is beérném ha mindenki 10 pontot adna xD

Viszont az érdekes,hogy keményebb rock közül csak Grúzia maradt versenyben ráadásul utolsó fellépőként….okozhat még meglepetéseket

Mai elődöntő közben mikor megláttam hogy Moldova bejutott, szinte feljajdultam, nagyon utálom azt a dalt, és tényleg nem értem kik szavaztak rá???
Eric ma nagyon hamis volt, annak is örülök, hogy Dana leégett. Ami nem egy azt nem kell eröltetni. Mai nap a két legjobb nekem a Friend in London és a Jedward volt. A top 10-emből 5 dal jutott tovább. :/

Most hogy megvan a döntő mezőnye, az én topp 10-em a döntőben (Kati nélkül, mert rá úgysem tudok szavazni és nem tudok objektív lenni, de úgyis neki fogok drukkolni):

1. Németország – Lena
2. Írország – Jedward
3. Dánia – Friend in London
4. Svájc – Anna Rosinelli
5. Svédország – Eric
6. Szerbia – Nina
7. Finnország – Oscar
8. Ausztria – Nadine
9. Oroszország – Alexey
10. Észtország – Jaani

Eric ma nem is énekelt… az ő hangjával ugyanis nem igazán találkoztam a szereplése alatt… a vokalistái szépen vitték a hátukon…

Sztem meg a legtöbb pont az 5-6 esélyes közt fog megoszlani, ezért szoros verseny lesz és alacsony ponttal fog nyerni a győztes. Így a többiek is kevesebbet fognak kapni. Tehát nem hiszem, hogy izland vagy grúzia be tudná előzni az esélyeseknek kikiáltottakat.

Szerintem nem kell ilyen nagy jelentőséget tulajdonítani a sorszámnak, ha jó a szám és az előadás, akkor úgyis szavazni fognak a dalra.

A 2. elődöntő is okozott némi meglepetést számomra. Egyrészt nekem úgy tűnt, hogy kevesebb hamis hangot hallottam, mint az 1. elődöntőn és az előadások (néhány kivételtől eltekintve) profibbak voltak. A kiesettek közül sajnálom Szlovákiát és Izraelt, egyik sem nagy szám, de kellemes dalocskák. Az legrosszabb produkció szerintem a ciprusi volt, de a fehérorosz sem volt sokkal jobb.

A döntőbe jutottakról a rövid véleményem:

– Észto. – gondoltam hogy döntős lesz, de nekem nem tetszik.
– Románia – kellemes dal, de nem tartozik a kedvenceim közzé.
– Moldova – nem hittem hogy döntős lehet, de van valami az előadásukban, ami engem is megfogott egy kicsit, de tuti hogy nem küldtem volna SMS-t rájuk.
– Íro. – egy közepes szám, ami nem lenne eladható, ha nem hülyéskedne ennyit a két fiú.
– Bosznia – jó dal, csak egy kicsit unalmas.
– Dánia – erős dal, nálam is döntős volt.
– Ausztria – szép dal, de nem annyira tetszik, viszont az énekenőnek nagyon jó hangja van. Döntőbe vártam.
– Ukrajna – az egyik kedvencem, nagyon tetszett a homokrajzos háttér, na meg a dal is.
– Szlovénia – eleinte nem tetszett, de amikor már angolul hallottam a dalt, egyből előre kúszott a listámon, és nálam is döntős lett.
– Svédo. – az elején nagyon utáltam, de most már jobban tetszik, és gondoltam hogy döntő lesz a vége.

Nem lesz könnyű dolga Katinak, de ha szombaton egy jót énekel, akkor meg lehet a TOP5. Hajrá Kati!

Az íreket be lehetne utalni a Eurovision Show Contestre. Tényleg sehol se lennének, ha nem lenne ez a nagy csinadratta. Gyanítom a svédek is.

egymás után jönnek, szóval ez rohadtul gyengíti ám őket… Ennyi gagyit azért az edzettek sem bírnak ilyen dózisban… 😛

Én erre nem tudok más mondani, mint hogy a szerencse velünk volt ez esetben… ha már így alakultak a dolgok. Kati édesapjának 5-ös a kedvenc száma, Kati örül, mert hamar túl lesz rajta, ergo: kevésbé izgul, az összes komolyabb ellenfél elöl van és még a hátul levőket is gyengítik a nagyot énekelők…

Kati nagyon fog robbantani a színpadon és ezáltal a többieket belekényszeríti egy hibába xD
akinek van füle az Katira szavaz 😀

Na hölgyek s urak, én léptem, mert a hátam már nem bírja tovább a görnyedést. 😀 Szombaton én reményeim szerint a haverokkal nézem a döntőt, szal nem leszek, de jó szurkolást mindenkinek!

Comments are closed.