Düsseldorf 2011: a fogadóirodák újragondolták

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oddschecker.com

A fogadóirodák újragondolták az eddigi tippjeiket. Annak ellenére, hogy Franciaország vezet még mindig, a tegnapi főpróbák alapján Írországot felhozták a második helyre. Azerbajdzsán a harmadik, a brit csapat a negyedik helyen tanyázik, Észtország volt vezető pozícióban is, de a tegnapi próbák hatására az 5. helyre csúsztak vissza. Őket követik a bosnyákok, ezután a címvédő Német Lena következik, utána Wolf Kati következik a 8. helyen, a finn gitáros fiú a 9., Svédország pedig a 10. helyen szerepel. A fogadóirodák az utóbbi években csak a győztest tudták eltalálni, a további sorrendet nem. Péntekig még teljesen átrendeződhet a sorrend. A meglepetés mindig benne van a versenyben, így elmondható, hogy a top10 országok közül bármelyik nyerhet.

32 Comments

Volt valami olyasmiről is szó még pár hónapja, hogy a google nyilvánosságra hozza majd, hogy kire kerestek rá legtöbben Eurovíziós téren. Valami olyasmit hallottam/ olvastam, hogy ez eddig még mindig bevált, mert az nyert akire a legtöbben kerestek rá. Tudtok erről valamit?

ja és ebből már Örmény is kiesett..:D Nehogy már az Ír együttes nyerje meg…. 🙂 Amúgy meg én sem a gugliban keresek rá a dalokra, hanem youtube-on. -.-“

Az első elődöntőből indulok most ki.Nagyon nagy meglepetésekre számítok itt is:
Nem biztos h bosznia sokat tud kezdeni az 1-es számmal.
Kieshet.
Austria dala szép nagyon, de a maga kategóriájában ott a litván, és túl elől is szerepel h továbbmenjen.
Belgium:Egyedi, bejuthat.
Ukrajna: Necces, (török,örmény-ből kiindulva) a homokozó elvonja a nézők figyelmét.Kieshet.
Svédország: Annyira biztos a továbbjutásuk ,hogy nekem ez gyanús.kate ryan 2011? tavaly is ugyanez volt pont velük.Vagy nem tudom.Kieshet.
Cyprus: tavaly is meglepődtem h bejutottak, idén is megfogok 😀 Valahogy döntősnek érzem.

Israel: Mitől olyan biztos a döntő??? Azért mert Dana? Nagy koppanásra számítok.És ilyen lagymatag dallal?Boom boom, haba haba sem jött be, akkor a ding dong miben más?Kieső.

Szóval a továbbjutók szerintem:

Ireland,Denmark,Latvia,Belarus,Bulgaria,Cyprus,Bosnia,Ukraine
Belgium,Slovenia

Azért mondjuk a svájci dal jóval több, mint na-na-na-na. Az izraelivel meg aztán végképp nem venném egy kalap alá. Utóbbi akkora ratyi (bocsánat a rajongóktól), a svájci dal pedig lehet, hogy olyan “kis egyszerű”, de hangilag és dallamban mégis nagyon ott van, szerintem ütős. Danáé pedig amellett, hogy szerintem nagyon gyenge, még rettentő idejétmúltnak is hangzik.

Ha tippek helyett vágyakat, reményeket fogalmazok meg, akkor a Jedward nem jut be ma este…nincs az a pénz, hogy én azt a számot értékelhetőnek tartsam…összeszedetlen, nincs értelme, és a fiúk hangja, na, azt inkább nem is minősítem. Mókásak meg minden, de nekem a kedd alapján az jött le, hogy idén Európa a hangi teljesítményre többet ad, mint korábban.

Mindenhol Írországot olvasom nagy esélyesnek! Hol emberek:???A Holdon talán de itt..Komolyan ezek a nagy “megmondó” honlapok hol élnek???

Azerbajdzsán megrohamozta a Googlét. Az előbb az ESC-vel kapcsolatban kerestem, és a szokásos Google hirdetéseknél az azeriek magyar nyelvű honlapja bukkant fel. Aztán még egy.
Ez jelenthet valamit?

az a dal nagyon jó.nem sok bosnyákos van benne,de az előadó személye is garancia hogy nem gagyi,óriási arénákban ad pl évek óta koncerteket,óriási repertoárral,nem pedig egyszámos playbackbajnok.

Nekem tetszik, de nem tudom, miért. Pedig Dino nem túl szimpatikus az előző Eurovíziós fellépésének hiányosságai miatt, de ez a dal nagyon zene:))

Nekem talán azért, mert emlékeztet azokra az időkre, amikor a folk zene még menő volt az eurovízión… Tetszik benne a tipikus bosnyák hangzás…

Nekem a legeleje óta nagyon tetszenek az írek, de az azért számomra tök vicces, hogy a legtöbb országnak mindig valami happening (pl. próbák) után mozdultak meg az oddsai, de pl. a franciák úgy állnak ott megdönthetetlenül az első helyen, hogy hetekig nem is hallottunk róla semmit, mert ugye az öt nagyról nem sok szó esett. Az írek meg egyszercsak elkezdtek felfelé kúszni, és azóta is folyamatosan egyre jobb helyen vannak, de mitől? Persze, a próbájuk jó lett, na de aztán? Nem ellenük beszélek, inkább csak azt hiszem, nem igazán értem a fogadóirodák működését. 🙂

A továbbjutók szerintem ezek lesznek:
Ausztria, Bosznia, Dánia, Észtország, Írország, Moldova, Románia, Szlovénia, Svédország, Ukrajna
Én személy szerint a ír és svéd helyett a bolgárt és ciprusit juttatnám tovább. A román helyett meg macedónt.
Akik biztos nem jutnak be: Belgium, Macedónia, Szlovákia, Fehérorosz, Izrael.

ezek az előrejelzések teljesen hiteltelenek, 43 ország különféle ideológiáikra ilyen szintű következtetést felvállalni nagy bátorság… arról nem is beszélve hogy az indulók nagyrészének csak ruhapróbás éneklése volt még és nem énekeltek élesben…

Segitsetek , kerlek!

Kulfoldon vagyok magyar TV csatorna nelkul,akadozo nettel…
Hogyan tudok a Katira szavazni?

Valaszzotokat koszonom!

Remélem olyan országban vagy, amelyik indul a versenyen. Csak azok szavazhatnak. Ausztráliából ne próbálkozz. Nézd a helyi tévéműsort és hívd azt a telefonszámot, amit kiírnak Kati fellépése alatt.
Köszönjük!!!

Nem tudom, hogy így van-e, de én úgy vettem észre, hogy minden országnak más telefonszámra kell küldenie az esemest, illetve más számot kell felhívnia.
Tehát ugyanazt tanácsolom, mint Erzsi, de azt kiemelném, hogy Kati ötödikként lép majd a színpadra, így szerintem a kódja a 05 lesz 🙂

Koszonom a valaszt…
…van meg egy problema…
…ahol vagyok ott nincs TV…
… es mivel dolgozom holnap is, nem is tudok elmenni olyan helyre…
Az adott orszag egyebkent indult-es kiesett…

Az még nem lenne kizáró ok arra, hogy szavazhass. Mármint a kiesés. Ha semmiképpen nincs rá lehetőséged, az más. Az erkölcsi támogatás is sokat számít. Gondolj erősen Katira. (Reméljük, nem fog csuklani tőle.)
Jó munkát!

Comments are closed.