Düsseldorf 2011: A második magyar próba

354 Comments

Janka is milyen aranyos 🙂 És hát Kati… Csodálatos hang, szuper előadás, ezzel csak nyerni lehet 😀

Most nézem, hogy a portugál videó elején még hallani, ahogy Katiék próbálnak, és az egyik lányka már simán Katival együtt nyomta 😀 Asszem a szöveget már megjegyezték néhányan 😀

Azt hiszem, itt az ideje egy mea culpának… Kati, bocsánatot kell kérnem Tőled, ez egyszerűen fantasztikus…visszahoztad a bizalmam, és a döntő felől, de még a top5 felől sincs már egy szemernyi kétségem sem…:) Hajrá Kati, hajrá Magyarország!!

csak a Top1 az elfogadható most már 🙂
amúgy még mindig a legkeményebb dió, Getter Jaani, és Eric Saade

1: Ne várjunk el olyan eredményt, ami az Euróvízión számunkra lehetetlen.

2: Szerintem a francia sokkal nagyobb ellenfél, mint a svéd, vagy az észt.

csak egy baj van, a Francia szám valóban szép, de nem mozgat meg tömegeket… 🙁 én a legjobban a popular-tól félek, és a sok tini lány szavazatától 😀

Imádom imádom imádom!!
Tetszik, hogy a lassú résznél visszavettek a fényekből!

Világító kapucni = Kenny style 😉 😉

Jó eeez! Már nagyon várom a keddet! Most már végérvényesen elkapott az EF*!

* Eurovision fever

KATI lesz a mai Fókuszban.
Tényleg Eurovízió lázban már az ország
2011 Magyarországon az Eurovízió éve lesz 🙂

Juujjj, de jó!! 🙂 Nagyon ügyesek, már most mennyit javult az egész egyben. Kati többet mozog, és hát hogy énekelt, te jó ég! Alig várom a keddet. 🙂

Hajrá Kati! Hajrá Magyarország!
Sosem drukkoltam még senkinek sem, de ez a dal és ez a hang tökéletes!! Imádom a dalt és Katit is!! Hajrá!!

Ez itt nem a sorsolásról szól Matt. Azt tükrözi, hogy egy-egy országnak mennyi esélye van megnyerni/az első 4 között/ 10 között végezni. Nem soroltak itt be senkit, csak a szorzók alapján vannak rangsorolva az országok.

Amióta élek, azóta még sosem néztem és ennyire az euroviziót és sosem izgultam még ennyire Magyarországnak!!! 🙂

Nagyon jó a dal. Szerintem is a legjobB a mezőnybeN, DE
nem értem miért kell mindik tornázni az énekes hátamögött…

ezzel nagyon elrontottuk. Koreográfia egy szar.
kezdésénél amikor a 2 csaj a kezével hadonászik az se jo.
Ez a mozdulat a lassabb daloknál jó, igy valahogy nekem nem jó.

Bukfencekről ne is beszéljünk…

Ezt a dal egy jól megformált koreográfiával mégjobban fellehetett volna hozni.

jaaaaaa Kati nagyon sokszor hamis, ami őrá nem volt jellemző…Zeneakadémia ide vagy oda….

ja azt elfelejtettem hogy miéert csak 2 csaj van vokálnak ?

tudom hogy csak 6 lehetnek…ezért nem kellett volna tácos kabaré…

Na, ez már egész jó. Itt már tisztán énekel. Csak azt nem értem, hogy miért ilyen sötét a színpad? Csak megvilágítják őket, legalább Katit.
A háttérvillódzás a vége felé már tényleg zavaró, elfogja vonni a figyelmet Katiról.
A produkció tetszik addig, míg hárman vannak a színpadon, aztán egyszer csak átszaltózott a képen egy figura. Hát ezen úgy elkapott a röhögőgörcs. 😀
A kapucnis fiú ruháján még mindig nagyon nevetek, ahogy az égősor ég a fején. Tényleg olyan, mint ahogy vki írta, mint egy vegyvédelmi ruha. 😀 Na nem baj. Rosszabb ruhával is lehetett már elérni jó helyezést. Kati énekeljen jól, a többi akkor engem már nem fog érdekelni.

Na ez a második próba már sokkal jobb volt, mint az első! Fantasztikus volt a hang, a vokál is sokkal jobb! Ha így énekel az elődöntőben és remélhetőleg a döntőben is, akkor jó eredményt fogunk elérni! Hajrá Kati!!!

Jujj néztétek most az MTV-n az előműsort? Egy mondaton hanyatt dőltem.
Friderika: engem úgy küldtek ki anno, hogy “csak meg ne nyerd!”. És Wolf Péter hozzátette: aztán amikor megláttuk az első két országtól érkező 12-12 pontot, mindenki elkezdte fogni a fejét, hogy hú, most mi lesz.
Ez röhej. Hogy lehet úgy elindulni egy nemzetközi versenyen (legyen az dal/tánc/sport/bárminemű verseny), hogy minden eredmény jó csak a győzelem nem? Undorító Magyarország egyszerűen, nem találok jobb szót…

Pont most akartam ezt írni. Remélem Katinak ilyet még véletlenül se mondtak. Ha nekem ilyet mondanának, akkor nem bírnák teljesen oda koncentrálni. Hát ezen én is fogtam a fejem. Pedig megtudnánk rendezni a versenyt, ha mérlegelnénk egy kicsit.

Én megpróbáltam viccesnek felfogni, egyébként kellemes műsor volt, nekem nagyon tetszett. Csézy annyira természetes volt 🙂 Magdi is bejött, meg mindenki. Biztos egyébként ezt arra értették, hogy még csak első részvétel, és érdekesen jönne ha megnyernénk, meg amúgyis említette Friderika, hogy “finanszírozási problémák”… De végül örülhetnek, ugyanis “csak” negyedikek lettünk xD

Jaj, fiúk, ne legyetek ennyire naívak. Szerintem, ha nem is mondták ki Katiéknak, azért most is így gondolják. Én is azt gondolom, hogy ha egy Szerbia meg tudta rendezni, akkor mi is, de az MTV jelenlegi szakmai-anyagi állapotában lehet, hogy jobb, ha nem próbálkozik vele.

Most komolyan. Szerintetek belefeccölnének ennyi energiát (és gondolom pénzt), kiválasztanának egy ilyen győzelemesélyes dalt, ha úgy indulnának neki, hogy csak meg ne nyerjük?! Azért mostanában a tv-nél is elég nagy változások zajlottak, ami a hozzáállásbeli HATALMAS különbségen is látszik.

Nincs ebben olyan sok pénz és energia. És a kiválasztás pillanatában sosem lehet tudni, hogy egy dal esélyes vagy sem. Szerintem meg sem fordult a fejükben, hogy esetleg nyerhetünk. Most, hogy már látják az előrejelzéseket, most már biztosan reszketnek.

Nagyon gyakran egyezik veled a véleményem.Szerintem az magyar dal nagy esélye annak is köszönhető,hogy az idei az elmúlt 5 év leggyengébb dalfesztiválja.De ha már így alakult akkor meg kellene ragadni az alkalmat és megnyerni!!!

Hát igen. Bár azért az anyagi helyzet gondolom kissé különbözik attól, mint ami anno volt. Plusz szerintem többet hoz, mint elvisz, ha mindent mérlegre tesznek.

Ne haragudj!
Nem tudom mit képzelsz!?
Ne haragudj mielőtt nézel vagy hallgatsz valami az előtt pucold ki a füled és töröld meg a szemüveged!
Nagyon utálom az ilyet, de most már megmondom a véleményemet az ilyen hozzászólásokról! Lehet, hogy nagy a pofám de már ezektől a plafonon vagyok!
Ezt írtad: “Ez röhej. Hogy lehet úgy elindulni egy nemzetközi versenyen (legyen az dal/tánc/sport/bárminemű verseny), hogy minden eredmény jó csak a győzelem nem? Undorító Magyarország egyszerűen, nem találok jobb szót…”
Ne haragudj de hallottad már azt a szót, hogy PÉNZ???!!!
Hogy mondhat valaki olyat a saját országáról az anya-, szülőföldjéről, hogy gusztustalan!?
Amúgy Friderika is mondta nem úgy ment ki, hogy Ő most megnyeri!
Engem lehet ezért utálni vagy nem utálni de te amit leírtál az:
mocsadék,gusztustalan,ocsmány,hányadék stb!
Én imádom Magyarországot! Imádok itt élni!
Bele gondolni miken mentünk keresztül gyakorlatilag mióta létezünk utálnak minket!
A Magyaroknak össze kéne fogni, mert Magyarok és nem széthúzni! Pont a Te fajtád az aki kiakaszt engem!
Érdekes a külföldi magyarok keresik egymást keresik mikor lehetnek egymás közelében! Mi? Mi meg egymást mocskoljuk!
Elnézést ha hosszan és zűrzavarosan fogalmaztam de annyit mindent szerettem volna elmondani!
Am elkapott az betegség ;D már elkezdődött az évenkenti remegés 😀
UI: TOKI GUSZTUSTALAN VAGY!!!

Szerintem igaza van Tokinak.
Attól még hogy nem tudjuk megrendezni, meg lehetne próbálni megnyerni. Mert kisebb égés átadni a rendezés jogát, mint úgy odamenni, majd később még ki is mondani, hogy arra mentünk hogy ne nyerjük meg…szánalom.

Most ha magyarok vagyunk, ha nem. Azért valljuk be, jellemző egész Magyarországra hogy a lakosság 90%-a szeret keresztbe tenni a másiknak és egyáltalán nem egy túl pozitív ország Mo.
Ez nem azt jelenti hogy nem szeretek itt lakni (bár nem biztos h szeretek) de amit be kell látni azt be kell látni, nem egy paradicsomi országban élünk. :S

Én is néztem, szerintem nagyon jó műsor volt, gratula MTV! 😉 Nagyon jó felvezetése volt az eurovíziós hétnek! 🙂 Nekem újdonság volt az, amit Magdi mondott a ruhájával kapcsolatban… :O Tényleg elég merész húzás volt elkérni a sminkes szerelését és úgy kimenni énekelni, de szerintem ez is hozzátehetett a sikeréhez! 🙂 Mindannyian nagyon szimpatikusak voltak, jó volt látni Friderikát is! 🙂 Meglepődtem, hogy Zoli nem volt jelen a műsorban.

Az érdekes volt, hogy a “bukásokat” valahogy nem említették és a felsorolásnál is szépen átugrották őket és a Csézy-nél sem jött elő az a kérdés, hogy mit vártak a versenytől és mi a vélemény az eredményről…bár lehet jobb is.

Amit megállapítottam, hogy mindenki megemberesedett, s valahogy mindenki testesebb lett a régi felvételek óra….Magdit kivéve. És ezt nem rosszból mondom, csak sima megállapítás.

Hát igen, azokat említeni elég illúzióromboló lett volna… Legalább nem kellett magyarázkodniuk. De úgy alapjában véve sem nagyon beszéltek helyezésekről, leginkább csak Friderika helyezését pedzegették.

Számomra más volt érdekes: ez a Magdi… az anyját is eladná az öt perc hírnévért, hogy ő legyen a középpontban. Ez a történet a sminkes lányról leszedett farmerről… Jóval a műsor előtt lehetett tudni a farmeros-pólos-mezítlábas fellépésről. Most miért kell ennyire feltupírozni a sztorit. Senki nem vitatja el a zsenialitását. Ő választotta a dalt, ő találta ki a produkciót és ő énekelt stúdió minőségben. Nincs neki erre szüksége. Rácz Gergő nagyon elegáns volt: azt is mondhatta volna, ne hazudjon élő egyenes adásban.

Jajj, én nem mondanák ilyet Magdiról. Csak nézzünk rá is, vagy akár Csézyre. Két csupa szív díva 🙂 Én annyira szeretem mindkettőjüket. Itt a műsorban is nagyon bájosak voltak xD Na, én csak ezt tudom elmondani. Egyébként tényleg jó volt látni Friderikát is újra, meg Rácz Gergőt most már értem miért csak késve megy Düsseldorfba 🙂 Wolf Péter meg egy úriember… Novodomszky Évi meg hozta a formáját. Szeretem őt is, ugyanis nagyon jó műsorvezető, és szépen el tudja mondani a pontokat 😉

Nekem is rémlik egy Aktív-riport még 2007-ből, amikor elkísérték Magdit ruhát vásárolni és mintha már akkor ezt a Szűz Máriás felsőt mutogatta volna… Nagyon megragadta a figyelmemet 😀

Ez nekem is feltűnt … nekem is az rémlett, hogy a farmer pólót már előre mondta … bár az is rémlik, hogy egy interjúban azt mondta, hogy még nem tudja, hogy mezítláb fog e énekelni vagy sem de szeretne.
Gyorsan vissza is kerestem a youtube-on a próbáit és ott is farmer-pólóban van (csak cipőben)

Nah mindegy ez nem vesz el a teljesítményéből szerintem, nekem megint libabőrös lett a karom mikor ezt a dalt énekelte.

Kedves Erzsi!
Mielőtt valakit rágalmazol alaptalanul,hogy “eladná az anyát” is addig légyszíves tedd meg és nézd újra azt a bizonyos 2007-s videót.Azt hiszem,és meggyőződésem,hogy Rúzsa Magdinak a sikerért,és a tehetségéért nem kellet senkit eladnia!!!
Próbáld meg azt a sikert Te magad megcsinálni,és többre értékelni … emberi tiszteletet adni annak, aki szégyent az országnak nem hozott!

Hajrá Kati!

Kedves Erika!
Olvasd el még egyszer a hozzászólást és próbáld a szöveget pontosan értelmezni. “Senki nem vitatja el a zsenialitását. Ő választotta a dalt, ő találta ki a produkciót és ő énekelt stúdió minőségben.” Ezt írtam. Az igazság az, hogy egy fiatal lány hibátlan énekléssel és lefegyverző őszinteséggel, ingben-glóriában leénekelte az egész kikent-kifent mezőnyt és 9. helyen végzett. Az igazság miért nem elég szép? Minek ez az utólagos szinezgetés. “Nincs neki erre szüksége.” Ezt is írtam. Az “anyját is eladná” valóban erős kifejezés, bocsánat. A lelkét is eladná az öt perc hírnévért. Így jobban megfelel?

Jó műsor volt. Visszanézve a videókat néhány dolog az eszembe ötlött:
1) Tényleg nagyon jó volt a tánc a Noxnál.
2) Ádok Zolinak és a vokalistáinak köze nem volt egymáshoz, már ami a hangmagasságot illeti. Így visszanézve nagyon gyengus volt az előadás. Amúgy a rózsaszínruhás szőke táncoslány nem az a csaj, aki most a koreográfusa Katinak?
3) Csézyt nem értem hogy lett utolsó előtti abban az évben, szerintem azért nem olyan rossz az a dal, sőt.
4) Lena ezen a felvételen nem volt egy nagy durranás, de a dal az tetszik.
5) Ez a Friderikás vita, hogy megmondták neki, hogy nem lehet első… Nekem erről rögtön az jött le, hogy ’94-95-ben még hol álltunk ahhoz, hogy egy ilyen szintű versenyt megrendezzünk anyagilag? Épp, hogy túl voltunk a rendszerváltáson. Szal godnolom örültek volna, ha nyer, csak nem tudtuk volna megrendezni a versenyt. Na, de majd jövőre! Remélem… 😀

Hát én a videók alkalmával inkább a színpadokra és a hátterekre fókuszáltam és ismét csak rádöbbentem, hogy mennyire nem vagyok oda az idei színpadért és LED falakért… Nekem például a szerbia és az ukrán színpad és háttér tetszett a legjobban. Azok nagyon jól néztek ki. 🙂

1. Nem csak a tánc, a zene is nagyon jó volt. Még akkor is, ha Péter Szabó Szilvi nem egy hangfenomén.
2. De igen. Pap Timi. Nem csak visszanézve. Akkor is szégyellnivalóan szedett-vedett produkció volt.
3. Az a dal nem rossz volt, hanem jelentéktelen. Észrevehetetlen. Sajnos, ebben ennyi volt. Hat pont.

Szerintem igenis jó hangja van Szilvinek… Lehet mindenkit kritizálni, csak akkor lehetne másnak is utána csinálni… 😉

Nem, Karesz. Ahhoz, hogy valakinek a művészi teljesítményét meg tudjuk ítélni, nem kell magunknak is kiváló énekesnek lenni. A “hangfenomén” azt jelenti, kiemelkedő hangi adottságokkal rendelkező énekes. Rúzsa Magdit annak tartom, Péter Szabó Szilviát nem. De a Forogj világ kiváló dal, a produkció szerethető volt és végtelenül büszke voltam a teljesítményükre és a 12. helyre.

Én is ezt akartam írni 🙂 Ne felejtsük el, 1994 volt mikor azt mondták Friderikának, szerintem az lett volna a meglepő ha a köv. évben meg tudtunk volna rendezni egy ilyen európai méretű fesztivált. Nem rossz szándék volt amögött hogy ne nyerje meg, hanem tényszerű rálátás hogy gondban lettünk volna a rendezést illetően.

Azóta viszont eltelt 17!!!!! év 🙂 Biztos vagyok benne hogy mindenki nagyon örülne és büszke lenne ha nyernénk. (és remélem nem kellene átpasszolni a rendezést pénzhiány miatt, mert én jövőre az első sorban akarok bulizni 😀 🙂 )

Jó műsor volt. Köszönet az MTV-nek! 🙂
Remélem Katinak nem mondták, hogy nehogy megnyerje, mert nincs pénz!
Még mindig nem értem, hogy Csézy miért kapott ilyen kevés pontot. Nekem tetszett a dal! Egy mostani dala is nagy kedvencem: Láthatatlan híd a címe.
Ádok Zolinál megy egy baj lehetett: a “kígyóbőr” felső meg a zöld cicanadrág. 😀

😀
Szerintem nem lett volna rossz dal, de az a ruha…
Így járt Charlotte Perrelli is szerintem: a dal elején az a durva kékesszürke szín engem elijesztett 😀 😀
Pedig a kedvenc dalom, és Ő is csinos.

Azért a 2009-es eurovíziós fellépés nem kicsit gáz volt Potter… 😀 Egyrészt írtó hamis volt, a ruha borzalmas volt, és hát a vokál is hagyott némi kívánni valót… 😀

Akárhányszor látom Zoliról azt a videót, mindig elkap a hányinger! Hogy tudták azt a jóképű srácot ilyen meleggé varázsolni… hiába, ilyet csak a Náray tud! 🙂 Egyébként Zoli is hazajött egy díjjal, csak hát azt nem igazán reklámozták. Na igen, a Barbara Dex díjat tényleg nem is dicsőség nagy dobra verni…

Ja…értem…Hát az Ádok Zolinál ez jogos volt…ahogy kinézett…wtf??!! Mindig is tudtam, hogy a nagy tervezők tudják a legszarabb kreációkat megcsinálni 🙂

Hú de jó próba volt! 🙂
Jó a hang, a háttér, a vokál, a tánc. Kati egyszerűen szuper!!! A kislánya is aranyos!
😀 😀 😀
Mikor lesz már kedd?! (Sőt egész nap dolgozok, ha oda tudok figyelni 😀 ) Olyan türelmetlen vagyok. 😀

Comments are closed.