Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Németország

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

2010. május 30. éjjel 1 óra 20 perc 40 másodperc. Az ARD híradósa köszönti a nézőket: „Jó reggelt, hölgyeim és uraim! 28 év után Németország egy újabb győzelmet ünnepelhet az Eurovíziós Dalversenyen. Lena Meyer-Landrut Oslóban legyőzte 24 vetélytársát a „Satellite” című dallal.” Lena, a tavalyi győztes idén megpróbálja megvédeni a címét és újra versenybe száll a győzelemért.

Lena élete teljesen megváltozott a győzelem után. Győztes dala és a debütáló albuma is a nemzetközi slágerlisták élére került Ausztriában, Dániában, Finnországban, Norvégiában, Svájcban és Svédországban is. Manapság rajongók autogramkérései az egész világból, koncertek és díjátadók jellemzik az életét. Új kölni lakásának vitrinje már zsúfolt a különféle díjaktól: többek között megkapta az SWR 3 rádió „2010 Legjobb új előadója” díját, két 1Live-Krone díjat (legjobb dal és legjobb előadó) és az aranykamerát is a Hörzu magazintól (legjobb hazai előadó).
Most második albuma, a „Good News” is nagyon népszerű Németországban, megjelenése első hetében aranylemez lett. Rengeteg német és külföldi producer küldött Lenának dalt és ő Stefan Raabbal közösen kiválasztotta a legjobb tizenkettőt, amelyek felkerülhettek a lemezre. Ezek a dalok versenyeztek az idei német nemzeti döntőben, végül a közönség a „Taken by a stranger” címűt találta a legjobbnak, ezt fogja énekelni Lena a düsseldorfi dalfesztiválon.
A „Taken by a stranger” misztikus világa hatalmas váltás a „Satellite” egyszerűsége után. A dal olyannyira rejtélyes, hogy a mondanivalójára is nehéz rájönni. A szöveg nehezen értelmezhető, de talán arról van szó, hogy a lány saját magát is meglepve beleszeretett egy idegenbe és ez nem hagyja nyugodni: „Egy idegen vitt el, furcsa dolgok kezdődnek, belecsábított a veszélybe, gáncsolj el, aztán csavarj az ujjaid köré megint.”

33 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Németország

 • Zolecs

  Most hogy díjat kaptunk a németektől, nem szívesen szidom a dalukat..De muszáj mert rossz.Sokan hanyatt dobják magukat mert ő Lena.Tavaly tényleg jó volt, bár megnyeretni nem akartam volna vele.Mindegy.

  A dal borzalmasan unalmas, és nem lett volna sokkal jobb ha mást választanak.Borzasztóan langyos és egysíkú volt az összes szám az új albumán.És nagyon egykaptafára valóak.
  Igen, kövezettek csak meg nyugodtan… 43/29

  Nem igazán preferálom a nyertes visszatérőket sem , maradjanak csak meg úgy európa emlékezetében hogy a ’98-as vagy a ’10-es győztes.

  Remélem jövőre egy „Unser Star für Budapest” nevű válogatón döntik el az indulójukat. 😀

  • Dávid

   A különcségével, egyszerűségével nyert anno a csaj, ami akkor lehet jó volt és újszerű, de megint ugyanazt ellőni nem lehet…és pont ezt akarják csinálni, ezért bukta lesz szerintem, és top10-be se kerül be…

 • Vivi

  Nekem tetszik a dal, jobban mint a Satellite. De azért nagyon remélem hogy nem fog újra nyerni. Bocsi Lena, de adjunk lehetőséget a rendezésre más országnak is 🙂 (mondjuk Mo.-nak 😀 )

 • Tyky8

  Kizárt… Ez nagyon rémes. Lehet, hogy modern, de ha ez a jövő zenéje, és ilyen lesz a meghatározó stílus mondjuk 4 év múlva, akkor köszönöm szépen, maradok a jelelegi elavult zenéknél.
  Nem érdekel, hogy döntős, nálam 43/36

 • kive

  igazatok van ez a szám pocsék, csak suttog benne, ez nő nem tud énekelni az is biztos,
  és még a Katit szidták, hogy nem tud élőben énekelni
  na hát akkor ő majd mit csinál a színpadon megint suttog tök akcentusosan, aztán meg megnyeri, mert ha ez lenne,akkor nagy bunda lenne az is biztos.
  szóval szerintem a győzelmet vagy Magyarország vagy Szlovénia érdemelné meg.:)

  • Tyky8

   100%-ig egyetértek. Dallam nincs,igaz, az akcentusa nekem már tavaly is szúrta a fülem…
   Szlovénia és Magyarország között egyáltalán nem tudok dönteni. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, és valahogy Katit teszem előrébb. Rá azonban nem tudok szavazni, Majára – jó esetben – szombaton már igen.

 • Caedy

  Mind a két korábbi győztesnél ugyanazt lehet szerintem elmondani. A korábbi győztes dalát akarja meglovagolni. Lena is és Dana is ugyanazt veszi elő a kalapból amit akkor mikor nyert … mindketten az egyszerűbb utat választották, biztosra akarnak menni, ebbe fognak belebukni.

  Amúgy én kedvelem Lena idei dalát de korántsem annyira mint a tavalyit. (Az izraeli úgy rossz ahogy van)

 • Matt

  Ma fog próbálni a big 5. Remélem Franciaország és Anglia nem fogja a maximumot teljesíteni! 🙂

 • Caedy

  Épp most láttam az M1-en a Blue-t szerintem nagyon jó ez a szám egyre jobban tetszik.

  Egyre több helyen látom, hogy az angolok szeretik a dalunkat ( általában ők szoktak is szavazni ránk) és csomó helyen olvasom, hogy „12 points from UK” lehet, hogy az én 12 pontomat megkapják ők 🙂

 • Balint005

  Nem akarok vitát generálni, de mi hasonlít nektek ebbe meg a satellite-ben. Szerintem nem ugyanazt a hullámot lovagolják meg megint. Mivel tök más a két dal tempója, mondanivalója és főleg a hangulatuk különbözik. Nálam Lena megint top 3. Nekem ha gáz ha nem, ő a kedvenc énekesnőm. Mindkét albumát után sűrűn hallgatom, és nem lennék csalódott ha idén nem Kati nyerne akkor Lena 🙂 43/1-3

 • Fabiana

  Hát magamnak mondok most ellent, de bakker én szeretem ezt a dalt. Nem Lena miatt, vagy a hangja miatt, hanem mert egyszerűen más. Fura, különböző, fekete bárány és sorolhatnám. A legnagyobb baj vele, hogy egyáltalán nem való eurovízióra… Rádiódal, de annak nagyon jó. Mérföldekkel jobbnak és érdekesebbnek találom a TBAS-t, mint a Satellite-et. Az olyan tingli-tangli kis dalocska volt, ez annál azért jóval nehezebben emészthető, szóval egyáltalán nem hasonlítható össze a kettő. Ez nem egy bulizós, mosolygós zene, hanem inkább olyan misztikus, tapogatózós. Biztos, hogy sokan nem fogják kedvelni, de azért egy top10 vége kinéz neki szerintem.

  • Robek

   ez a legjobb megfogalmazás
   én tavaly a top 10-be sem tettem Lenát, idén viszont nagyon jónak látom (hallom)
   nrm való ESC-re? és a Lordi? 🙂

   • Fabiana

    Ez a suttogás elég érdekesen hat majd akkora tömeg előtt. A Lordi legalább üvöltözött, hogy: HARD, ROCK, HALLELUJAH!! 😀

  • Erzsi

   Mire lehet azt mondani manapság, hogy nem való eurovízióra? Annyira széles a paletta, mindent kipróbáltak már. (És mi mindent fognak még?!) A Nocturne-ről gondolta volna valaki, hogy nyerhet? Eurovízióra való volt a bolgárok dobos produkciója 2007-ben? Szerintem ezek a szélsőségek, a műfajok keveredése, a zene határterületei tartják életben a versenyt és teszik sokszínűvé. Minden idevaló. Csak van ami a mainstream része és van, amelyik kísérletezik. (De ezek a legizgalmasabbak számomra.)

 • Bakancs

  Nekem ez jobban tetszik, mint a Satellite, de ennyi.
  Szerintem egyáltalán nem illik Lenához, de már Lena maga sem illene ide 🙂
  Bocs, hogy ezt írom, de ezt gondolom 🙂

 • Karesz

  Szerintem a mostani számuk rémes, a tavalyi sem volt egy nagy durranás, csak hát a pénz segítségével sikerült végig turnézniuk egész Európát… Tavaly nekem ezerszer jobban tetszett a román vagy a moldáv produkció… A csaj személyisége is irritál, és amit csinál az még jobban…

  • Dávid

   Valahogy kevesebb a suttogós rész és több helyen énekel, mint a klippben…A szememben nem lett több ez a dal, mint korábban…Rádióban jó, de így… 🙁

  • ubulthebest

   Nekem is semleges ez a dal. A háttér nem rossz, sokkal jobban énekel mint vártam, de csodát nem művelt.

   • Dávid

    Az énekel lehet kicsit erős még mindig…Nem tudom hogy birkózna meg egy Kati féle dallal…biztosan sehogy. Ezt könnyű jól elénekelni…

 • ferrki

  Nem tudom ki hogy van vele, de engem ez a dal a -Cápali és cápeti- mese főcímdalára emlékeztet. Ezzel a számmal, ha valamilyen jobb helyezést elérnek, azt csak a Satelite-nak köszönhetik…

  • Dávid

   Meg annak, hogy mivel tavaly volt, így sokan emlékeznek még rá, s aki tavaly kedvelte vagy megszerette, talán most is szavaz rá csak amiatt.

 • Balint005

  Most miért vagytok ilyenek? Ez az egyik kedvenc dalom, idejövök és azt olvasom, hogy mekkora sz*r ami még magába nem érdekel, mert mindenkinek van magán véleménye, de miért kell rögtön elkezdeni azt a f*szságot hogy ha jó helyet ér el az a Satellite miatt lesz??? Én is fogok rá SMS-t küldeni, és nem a Satellite miatt hanem MERT NEKEM TETSZIK A DAL.
  Ennyi. Nem tudom miért nem lehet felfogni hogy valakinek tetszhet az ami nektek nem. Én pl. utálom az Azeri dalt, pedig top 10-es lesz, de akkor se megyek oda irkálni hogy csak a diaszpóra miatt fog jó helyen végezni, mert hülyeség, azért fog mert vkinek tetszik és az szavazni fog rá… Vége

  • Dávid

   Vélemény volt, miért akadsz ki? Inkább menj a youtube-ra és éltesd ott a dalt, ha ennyire harciasan véded. Nem értem miért veszed magadra. Véleményt te is és más is mondhat róla, ez történt az előbb is.

   Nekem kicsit csípi a szemem, hogy megint őt indították, nem tartom igazságosnak és jogosnak, de ez a németeket minősíti, vagy hogy is mondjam. Úgy néz ki ennyire szegényes a német zenei ipar.

   • Fecó

    Nem szegényes, ez a filozófiájuk az egész kultúrájuk ilyen, tekintély elvűség, precizitás, megbízhatóság, egyfajta konzervatív értékrend, miért változtassanak azon ami bevált?
    minek kísérletezzenek? 🙂 Valahol teljesen megértem őket, hisz Lena hozta meg nekik a sikert tavaly, és idén is a legjobb 10-ben lesz! ennyi.

   • Dávid

    Előre félek, hogy mi lesz jövőre…Lehet megint őt indítják, kinézem belőlük…:)

  • Erzsi

   Ne aggódj, Bálint, nem vagy egyedül. Mi ketten tudjuk, hogy ez egy jó dal és szurkolunk neki.
   Én sem örültem, hogy újra Lenát indítják, van ebben valami rossz ízű dolog, de engem a dal meggyőzött. Különleges. És ezt a többi 42 egyikéről sem lehet elmondani.

 • kive

  biztos azért kevesebb a suttogó rész, hogy jobbnak tűnjön 😀

 • Matt

  http://www.youtube.com/watch?v=UmOeISUYXuI
  Lena azért nyert tavaly, mert a kisugárzása és a mosolygása mindenkit meggyőzött!

 • Zsolti

  Szerintem nem lehet úgy megszeretni a dalt, mint a tavalyit, és főleg nem elsőre. Rossznak ettől még nem mondanám.

 • Mara

  Elsőre hirtelenjében nem tetszett, de egyébként meghallgatva többször kifejezetten jó és kellemes dal. Én szeretem. 🙂

 • Fecó

  valóban többszőri meghallgatás után egész meg lehet szokni 🙂

 • Sanyi

  Az első benyomás lényeges….ha többszöri hallgatás után tetszik meg,akkor a fene megette…mert a tv előtt lesz sok olyan aki először hallja,és mint tudjuk,fontos az első benyomás!!!!