Napi Eurovízió 2011: Litvánia

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

Litvánia egy újabb olyan ország, amely szereti kipróbálni a különböző zenei stílusokat. Idén Evelina Sašenko próbálja döntőbe juttatni hazáját egy musicalszerű dallal, melynek címe „C’est ma vie”. Evelina néhány évvel ezelőtt csak a jazz és a komolyzene kedvelői között volt ismert, de idén egy ország szeretett bele a dalába, így most élete legnagyobb fellépésére készülhet.

Evelina lengyel-ukrán családba született és már hat évesen elkezdte az éneklést. Egy évvel később vett részt először egy gyermekeknek rendezett énekversenyen, amelyet hatszor is megnyert. Ezután megtanult zongorázni és hegedülni, majd elkezdett franciául is énekelni. Több nemzetközi fesztiválon is díjazták, fellépett többek között Lengyelországban, Németországban és Belgiumban. 2009-ben részt vett egy klasszikus énekeseknek rendezett tévéműsorban, amelyen felfigyelt rá az ország leghíresebb karmestere, Gintaras Rinkevičius, akivel Evelina többször is dolgozhatott.

A 23 éves énekesnő már gyermekkorában is nézte az Eurovíziós Dalversenyt, mindig is részt akart venni rajta. Először tavaly próbálkozott, akkor a harmadik helyen végzett a litván nemzeti döntőn. Idén viszont meg tudta nyerni a válogatót a „C’est ma vie” című dalával. „Néhány ember szerint úgy hangzik a dal, mintha egy musicalből lenne. Én ezt bóknak veszem. Mindig is úgy gondoltam, hogy a musicalek éneklésében vagyok a legerősebb. A dal kifejezetten az Eurovíziós Dalversenyre készült. Mindig mások a trendek, de szerintem a C’est ma vie egy olyan dal, amelyet a 6 évesek és a 66 évesek is szerethetnek.” – mondja Evelina.

Eurovíziós dalában Evelina arról énekel, hogy végre szerelmes és ez a szerelem örökké fog tartani: „Ez az életem, igent mondok, nincs több eső, tudom, hogy megtaláltam az örök szerelmet.” A szöveg angol nyelvű, de az énekesnő a refrénben megcsillantja a franciatudását és két teljes sort franciául énekel, néhány plusz pont reményében. Ezzel már az izlandi Hera Björk is próbálkozott tavaly, azonban a nagy várakozások ellenére csak a 19. helyen végzett. C’est la vie…

10 Comments

Egyértelműen az első elődöntő legrosszabb dala számomra,
rettenetesen unalmas.Igazándiból 4 dal van amit kimondottan rühellek idén; Olaszország,Moldova,Macedónia és Litvánia.

Nem hinném hogy döntős lenne, de olyan furán oszlik fel a mezőny…Biztos vagyok benne hogy lesz egy jópár meglepetés itt. Elvileg a 1,2,3,4,5,7,13?,15,18,19-os sorszámok dalai jutnának tovább, ahogy számolgattam.De ez meg azért nem lenne valószínű, mert nagyon sok van az elején.

Azért Portugáliát ne felejtsük el… 😛
Amúgy annyira sztem nem rossz, csak tényleg semmi nincs benne.

A sorszámok meg elég valószínű, h. bejönnek, bár én a 2, 4 vagy 5 helyett a 8-asat látnám szívesen.

Hát nem egy világverő dal, de azért nem is egy rosszabb van ennél…
Nálam 43/30 tehát azért bőven van mögött e a listámon még dal.
Szerintem akik továbbjutnak: 1,2,3,4,5,6,7,8,15,18…. bár mondjuk én az Azerieket tuti nem juttatnám tovább, dehát nem rajtam múlik :S

Mivel elég gyenge az idei felhozatal, van ennél sokkal rosszabb is (portugál, görög, moldáv, ciprusi stb stb). Engem mondjuk az idegesít halálra, hogy a Love of time, love of mine-t következetesen lof of májn, lof of tájm-nak ejti…. Ááááááááá :S

Engem idén kifejezetten idegesít Litvánia,Portugália,Moldova,Macedónia,Ciprus,Írország & Belgium.

Ez az a dal amit először még kedveltem, és aztán csúszott,csúszott csúszott és mikor szombaton hallottam az M1-en akkor azt mondtam, na ez egy nagy [email protected] Nálam a vége:
43: Portugália(felesleges mondani miért)
42: Belgium
41: LITVÁNIA
40: Moldova
39: Németország
Régen még itt volt Olaszo. is de már megkedveltem.

Nem, megnéztem wikipédián, 87-es. Simán anyakorúnak néztem. Tavaly Sieneke esetében ugyanez volt 🙂

Comments are closed.