Azerbajdzsán: Eldar & Nigar – Running Scared

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vvZlEAP5Z28[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Eredeti kiadás: 2011.03.13. 20:55
Frissítve: Ell & Nikki név megváltozott

Megvan mind a 43 ország versenydala, utolsóként az azeriek dalát ismerhetjük meg. Sok sikert kívánunk nekik is májusban!


64 Comments

Én titokban tartom a top5-ömet, majd holnap, vagy holnapután, ha ismerjük a Belarus dalt is, feltöltök egy videót, és meglátjátok xD Elég annyi, hogy nagy kedvenc, mert nagyon bejön 🙂

Akkor mostmár lehet felállítani a sorrendeket.. 🙂

Szerintem is döntős, de az elmúlt évekhez képest gyengébb 8-10 helyre tippelek esetlég 12.

Hihetetlen unalmas dal… a legnagyobb ellenfele a szlovák dal lenne, hasonló stilus…. Én nem lepődnék meg ha nem lenne döntős, csak hát az a baj, hogy azerbajdzsán alapból döntős! :S De bár teljesen eltérő stilusu a magyar daltól! 🙂 teljes az első elődöntő mezőnye!

Akik szerintem tovább jutnak: Görögország, Törökország, Örményország, Azerbajdzsán, Oroszország, Albánia, Norvégia, Grúzia, Finnország, Magyarország

Akiket szeretnék hogy továbbjussanak: Görögország, Törökország, Oroszország, Albánia, Grúzia, Magyarország, Málta, Lengyelország, Norvégia, Horvátország!

Ezeken kivűl még akár bejuthat a döntőbe,Litvánia, Szerbia és Svájc is! EGyszóval egy nagyon erős elődöntő lesz, 19ből 16 potenciális továbbjutóval!

Ja és még hozzá teszem a teljesség kedvéért, ebből az következik, hogy Portugáli, San Marino és Izland továbbjutására nem látok esélyt sem!

Szerintem az első elődöntőből továbbjutók: Görögország, Törökország, Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, Oroszország, Magyarország, Albánia, Norvégia és Lengyelország vagy Horvátország.

Próbáltam csinálni egy escnation scorewiz-es szavazást. Lehet is szavazni, meg minden… csak éppen nem játsz le, vagy nem mutatja a szavazást…próbáltam két címről és két gépről is.. a mai nap folyamán.. nem tudjátok mi lehet a baj?

Az én továbbjutóim:
1. elődöntő:
Magyarország, Lengyelország, Oroszország, Azerbajdzsán, Örményország, Görögország, Norvégia, Törökország, Szerbia, és a 10 helyért továbbra is küzd Finnország ill. Albánia, de inkább a Finnország.. valahogy nem tetszik az Albánia, de zenileg jó..
2. elődöntő:
Dánia, Ausztria, Svédország, Ukrajna, Szlovákia, Bosznia Hercegovina, Románia, Észtország, és még van két kiadó helyem: 😉 amelyre Szlovénia, Hollandia, Bulgária és Izrael jogosult..
holnap végig hallgatom őket vagy kedden a fellépés sorrendjében..

Máté M-hez hasonlóan még én sem írok listát mindkét SF alapján, mert nekem addig (akármennyire gáz dolog is) Nuber 1 a Belarus dal, úgyhogy várom a végleges változatot, azután egy videót majd feltötlök a youtube-ra.

Erről a dalról. –> Nem fogott meg, unalmas. Nem biztos hogy a döntőbe kívánnám.

Első elődöntőn a saját listám, ami sajnos nem fog megeggyezni a továbbjutókkal 🙁

1. Norvégia – Haba-Haba 🙂
2. Magyarország
3. Lengyelország
4. Svájc
5. Szerbia
6. Finnország
7. Oroszország
8. Örményország
9. Törökország
10. Litvánia

—————–

11. Albánia
12. Málta
13. Grúzia
14. Azerbajdzsán
15. Horvátország
16. San Marino
17. Izland
18. Portugália
19. Görögország

Oh, na ez nekem nagyon tetszik! Első hallásra is bejön, Azerbajdzsán döntős szerintem és ott Top 10-be várom őket. 🙂

Döntős lehet Azerbajdzsán!De ez a szám sajnos nem nyerte el tetszésemet,lehetett volna sokkal jobbat ami olyan igazi keleties hangzású,nah de ez a dal,kicsit unalmas,és egy kaptafára készült!

Kellemes dalocska, habár a fiú hangja nem igazán tetszik. Valószínűleg döntős lesz.
Az én továbbjutóim:
az 1. elődöntőből:
Magyaro., Lengyelo., Svájc, Töröko., Finno., Norvégia, Azerbajdzsán, Málta, Horváto., Örményo..
a 2. elődöntőből:
Szlovákia, Ukrajna, Letto., Izrael, Ausztria, Íro., Svédo., Bosznia-H., Észto., Dánia.

nem tudom! Nekem valamiért nagyon tetszik! Jól összehozták a klippet! annyira letisztult, nem érzem azt, hogy mesterséges lenne, megfogott a dal hangulata! Engem megnyertek! 🙂

döntőt eddig is sejthettük, hogy bent vannak így is úgy is, így szerintem is megvan nekik, és legalább nem egy gagyi számmal! 🙂

Az első 5 másodperc után azt mondtam magamnak, hogy hogy a bánatba csinálják ezt az azeriek, hogy minden évben minőségi dalokkal indulnak (bár eddig Arash és AySel Always-e az etalon).
Tetszik a dal, kellemes. Szerintem döntős is lesz, vagy legalábbis remélem. Katinak viszont nem ellenfél 🙂

Profi dal, nekem nagyon tetszik! (bár lehet. azért fogott meg most különösen, mert ilyen hangulatban vagyok) 😉
Szerintem is döntős.

Mondjuk azért az egy kicsit érdekes, hogy megint svédek írták az azeriek versenydalát… ráadásul meg is köszönték a youtube-on Eric videójának kommentjei között. 😛 Azerbajdzsánban nincs egy valamirevaló dalszerző, vagy úgy gondolják, hogy csak a svédek által gyártott dalokkal érhetnek el sikert? Az is fura, hogy Svédországban a Melodifestivalen tele van Kempe dalokkal, miközben a jelek szerint vannak nála sokkal tehetségesebb svéd dalszerzők is. Na mindegy, reménykedjenek, hogy ebből nem lesz bukta.

Jah. Ezen én is gondolkoztam, ugyanis olvastam régebben egy cikket, talán tavaly az esc után, hogy Azerbajdzsán hazai dalszerzők segítségét fogja kérni, de ezek szerint csak félig meddig jött össze, ugyanis Stefan Örn és Sandra Bjurman mellett Iain Farquharson is segédkezett, neki meg olyan azeries neve van, de javítsatok ki, ha nem.

The Head of Delegation meeting started with all the 43 countries presenting themselves. Italy – returning to the contest after 14 years – was greeted with a big applause.

Thomas Schreiber, ARD’s head of entertainment, explained that Düsseldorf was chosen as the host city because it has one of the most modern arenas in Germany.
The arena and the stage

Ralf Quibeldey, Executive Producer, then went on to present the arena and its facilities. He revealed that the press centre will be located next to the arena in the Athletics Sports Hall. Next to it, there will be tents for catering for the thousands of journalists and fans coming to the event.

There will be 700 working spots for journalists equipped with 300 computers, and 400 additional working spaces. A special lounge area will be created as well, with room for 200 people. 2500 pigeon holes will be available where journalists can find the latest information about the 43 countries participating.

The stage will include a satellite approximately 40 metres in front of the stage, and will have a huge LED-screen in the backpart. The stage was intentionally kept small, as the concentration should be in the centre of attention. The floor of the stage will be equipped with LED-stripes and will have two ramps. The Green Room will be situated behind the stage. The lighting design will be done by renowned artist Jerry Appelt. The LED-walls will be 60 x 18 metres with 520 lightning units, and the audience light will be part of the staging. Furthermore, 26 cameras will be in use.
The opening and interval acts in the Grand Final

The Grand Final opening act will contain last year’s winning song Satellite performed by Stefan Raab’s Big Band.

The interval act in the final will be popular German singer Jan Delay and his group Disko No.1

The idea of the postcards will include national flavours for each of the 43 countries with the slogan Feel Your Heart Beat being pronounced in the national language.

Hát most sírok. Az előző dal benne volt a Top5-ben. Ez is tetszik, de nem annyira. Hát sajnálom. De konkrétan mi is volt a baj, amiért dalt kellet cserélni?

Mert tavaly májusban valahol előadták. Csak az az érdekes, hogy az esckaz rakta fel a dalt először a youtube-ra, rá két napra meg a leleplező videót :s mind1 mostmár

Nyee az oldal jobb oldalán találsz olyan linket hogy lengyel Esc napló! annak az oldalnak a jobb oldalán megtalálsz azthiszem 38 dalt, a többi is fent lesz pár napon belül! Köszönjük a lengyel rajongóknak!

Comments are closed.