A spanyolok plágiummal vádolják a magyarokat

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – borsonline.hu – facebook.com
Fotó: illusztráció a hisztériáról

Az oikotimes.com mai cikke szerint Marta Sánchez 2010 novemberében Olaszországban megjelent dala, a “Breathe In” nagyon hasonlít Wolf Kati “What about my dreams” című versenydalára. A dal szerzői, Jésús María Pérez és Antonio Sánchez Ohlsson átengedte a döntést a szerkesztőknek kiadónak arról, hogy jogi lépéseket tegyenek a magyar delegáció ellen – írja az oikotimes.

A két dalról készült montázs már terjeng néhány napja az interneten, így a magyar dal szerzőit is elérték a hírek. Múlt hétvégén a borsonline.hu kereste meg a magyar dal egyik szerzőjét, Rakonczai Viktort.
– Nem is hallottam még erről az előadóról. A hangnem hasonló, de nincs más egyezés, csak annyi, mint ahogy minden autónak négy kereke van. Ha lekottázod a dalt, akkor már kiderül, hogy két hang nincs egymás után, ami ugyanaz lenne. Nyugodtan adják oda bármilyen zenei szakértőnek, hogy vizsgálja meg. Kati dala egy hónapja került a netre, s közel félmillióan látták eddig, köztük rengeteg külföldi. Senki másnak nem jutott még eszébe ez a badarság – tette hozzá a szerző.

Az oikotimes.com provokáló cikke nyomán már létre is jött egy spanyol rajongói csoport a facebook.com közösségi portálon, ami a magyar és a dán versenydal plágiumvádja ellen jött létre.

125 Comments

A vicc az egészbe az, hogy szerintem sokkal előrébb vagyunk mint a 9-ik hely már most, rengeteg szomszédos országból készítettek Top videókat, youtubon meg lehet nézni, és elég soknak az élén Kati áll, de elenyésző ahol a 10-be nincs benne, Kati minden bizonnyal a 4-5. helyre be tud érni 🙂

Undorító, hogy néhányan miket találnak ki!!! Egyértelmű jele annak, h félnek tőle… Különben nem foglalkoznának vele! Idióták!!! HAJRÁ, KATI!!! HAJRÁ, UK!!! 😀

Ezt nem hiszem el!!! :DDDDDD

Poll 2011 – Current Top 5
Hungary 319
Estonia 313
Sweden 308
United Kingdom 268
Germany 174 (escnation)
ennyit a spanyolokról!

Hát meg is nézték 8703-an azt a dalt. Szép eredmény! 🙂
Ez a hamis vád is bizonyítja, hogy félnek Katitól, olyan jó a dal!!!
Döntőben dobogós lesz Kati, egyre jobban ezt érzem!!! 🙂

Ez a kritika miatt is megnézik Kati klippjét sokan, és mivel egyszerűen lenyűgöző, bele is szeretnek a számba, köszönjük az ingyen reklámot!! Kati lesz az első, nem vitás, nincs jobb !!

Nekem tetszik a lista.Csak 42 helyen különbözik az enyémtől… 😀 Egyébként nem számoltam meg. Amúgy látom hogy VAN rajtam kívül olyan ember a földön aki Albániát a döntőbe rakja. Megnyugodtam…

Zolecs, ez egy nagyon elfogult lista, aminek én nemhogy az elejével, de a kozépmezőnnyel sem értek egyet. De szubjektív.
Azeri 1. hely meglepett, az utóbbi évek egyik leggyengébb azeri száma…meg azért ott a top 10 nálam kicsit indulatokat kavart. De nyílván azért, mert én másképp szavaznék.

Igen, gondoltam hogy soknak nem fog tetszeni, főleg Bosznia,Fehérorosz,Németo,Franciao,stb. miatt, de most valahogy így gondolom, persze 1-2 hely eltérés biztos lesz, ha többször meghallgatom a mezőnyt.
Azerbajdzsánt imádom, bár nagyon harcol a svédekkel.. az első hely még változhat.
/Mo.-t egyébként simán top5-be tenném, de nem teszem…/ 😀

Az a legszomorúbb, hogy mi fikázzuk a saját dalunkat, még mi vádoljuk magunkat plágiummal egyes “mixesek” szerint! Azért ez őrület ami nálunk megy, még ebben sem lehet 100%-osan örülni, mert van akinek csípi a szemét. Pláne, hogy külföldön még tetszik is! Ha így folytatjuk, ha véletlenül nyernénk, kikiáltanánk, hogy bunda volt, csak hogy ne itt kelljen akkor megrendezni jövőre a versenyt, inkább átpasszolnánk másnak ha lehet. Ezek után már ezt is eltudnám képzelni! Ááá, szégyen ami a dalunk körül van! És az a szomorú, hogy a legtöbb fikázás a külföldi oldalakon tőlünk, álneveken van! Ezen kellene elgondolkodni! Hajrá Kati!!!

Ja amúgy meg gratula a Klamancsek úrnak mert rádiós lévén sem tudja felismerni a hasonlóságot két szám között, ezek szerint, mert a Rush nóta nem is hasonlít a Katiéra! De remélem van még a listáján egy-két szám, amit be lehet mutatni, hogy bizonyítsa az igazát! Még van idő májusig egy-két mixre! Mindenesetre szánalmas lenne!!

Egyetértek, semmi hasonlóság. Egy dolog, hogy ugyanazon a hangon van, de az énekszólam szerintem két hangban nem egyezik meg a kettőnél… Nevetséges.

Szerintem a Kati dala legjobban valamelyik Dolly Roll dalra hasonlít! Talán a Vakációra??? Hmmmm? Vagy az Arrivederci Amore-ra? Nem is tudom, egyébként is a kettő olyan közel áll egymáshoz! Valamelyik rádiós vagy zenei szakértő igazán segíthetne nekem eben a bonyolult kérdésben!

Zolecs, megnéztem a videód, szerintem nem olyan rossz a sorrend. A top10 dalodból 7 benne van az én első 10-emben is 🙂

Már én is csináltam egy jó kis videót, de az UMG letiltatta, a fene enné meg, de látom, hogy te az EUROVISIONTV-től szedted a videókat, nem baj ha én is onnan leszedem? Mártcsak azért kérdezem mert akkor a top 10-ben kicsit hasonlítani fog a 2 videó. És nem tudom hogy az neked gond-e ? 🙂

Akkor naggyából egyezik az ízlésünk, ennek örülök… 😀
Igen, az eurovisiontv-ről szedegettem le mert ott tök jó minőségben fennt van az összes, és nem kellett külön-külön keresgélnem.Nyugodtan leszedheted onnan, kiváncsi vagyok kik egyeznek, és kik nem. 😀

Hát én most nem vagyok jó passzban, és nincs kedvem mind a 43 dalt letölteni, megvágni és aláfeliratozni, úgyhogy úgy fogom csinálni, hogy Kati dalával indul majd a videó és 25-30 mp-ig egy táblázatba lesz látható a 42-11. helyezet (Katit nem rangsorolom be bár top 5 lenne 🙂 )
és utána a top 10 lesz videókkal megcsinálva. 🙂
8-ra fogom feltölteni a youtube-ra majd belinkelem 😀

Ok, azt hiszem akkor summázhatom, hogy nincs szükségem beutalóra… 😛 Huhh, megkönnyebbültem! 🙂
Levontam a végkövetkeztetést: Kati dala egy univerzális dal, ami a világ összes pop dalából lett hangonként összerakva és hát Istenem, ez jött ki belőle… 😛
Természetesen ez csak szarkazmus…

Amúgy csak azért gondoltam ezt a dolgot megosztani veletek, mert már Kati facebook oldalán is láttam, hogy valaki belinkelte Jennifer Rush számát és megkérdezte tőle, hogy ehhez mit szól…
Hajrá Kati és légy ismét egészséges!

Jut eszembe! Ha már a spanyolok annyira szeretik a plágiumot!
Kitalálok én is valamit………………….
Wolf Kati-pop Marta Sanchez-pop
Lucia Perez-latin zene……Ricky Martin-latin zene!!!
Egggészen hasonlít valamelyik számához nem? Gondolkozom…..
Megvan!!! Livin la vida loca! Hát nem ugyanaz a szám? Dehogynem! Plágium! Csalás!

Na kb ilyen értelmes az övék is.

Próbáljatok ezen túllépni. Ne csináljatok úgy, mint a tv2 tények, amelyik 3-4 napig csámcsog egy híren. Lassan ott tartunk, hogy mi is generálunk egy kis feszültséget. Ne törődjünk ezekkel a kijelentésekkel, nekünk a saját dalunkkal kell foglalkozni.

Ó igen, ezt a csodás cikket már én is olvastam…
Nem baj, a lényeg az, hogy ők megnyugodhatnak, mivel a litván hölgy csodálatosan énekel… igaz, a dal olyan, mintha egy Disney mesében lenne aláfestőzene, de hát ez már a kutyát sem érdekli…
Szerencsétlenkém biztos nem ismeri a youtube-ot, ezért nem tud rákeresni Kati nevére… hát igen, ehhez már logika is kellene. Hihetetlen, hogy lassan bárki, bármilyen tartalmú cikket közzé tehet ezeken az oldalakon. Oikotimes-on a plagizálásos cikket lám-lám véletlenül egy spanyol írta…

Szerintem ez teljesen lényegtelen….terjesszék csak hogy nem jó élőben annál nagyobbat fog robbantani ha 100%on úgy fog énekelni ahogy tud mert hogy tud azt mi itt tudjuk nagyon jól:)

Botfülű &eggfej! Ha valóban ott ült a sajtótájékoztatónkon, hallania kellett legalább Kati beszédhangján, hogy vmi nem stimmel. -.-

Nem is baj hogy a sajtótájékoztatón beteg volt (na jó persze ne legyen beteg szegény Katink de úgy értem hogy egy bizonyos szempontból)!
Meg fognak ám lepődni a nézők mikor élőben előadja! : )

Én csak attól félek, hogy még túl soká lesz az a fellépés, addig még sok minden történhet.
És nehogy úgy járjon mint tavaly az izlandi szám… nagyon felkapták az elején, mindenhol azt lehetett hallani és a végén ugyan döntős volt de az utolsó helyek valamelyikén végzett, mert addigra elfogyott az “ereje”.
Nagyon remélem, hogy ránk nem vár ilyen sor idén és drukkolok Katinak a jó szerepléshez!

Nézd engem eleve nem győzött meg az izlandi szám tavaly de amikor abba a ruhába megláttam azt a nőt meg a fele akkora embereket mögötte vonaglani háááááát………szerintem ez lett a veszte annak

2006-ban Belgiumot (Kate Ryan) tartották nagy esélyesnek, de aztán még csak a döntőbe se jutott be. Milliók csak májusban fogják hallani először a dalokat, sokminden megváltozhat akkor. Idén talán Kati és a svédek dala lóg ki a mezőnyből, meg az észteké, bár nekem az észt produkció nagyon nem tetszett.

Szerintem nem csak azért hasonlít mert pop, hanem a struktúra miatt is 2:49-től a vége olyan, de ez vénetlen szerintem, nem plágium, pláne ha azt nézem szeintem a magyar verzió sokkal nemesebb. (története, maga az énekhang) A sikeres dalok azok, amiket már ismerünk. Így belekeveredhet egy-két hasonló motívum. De a dánok az már tényleg ciki. Ennél csak Márk volt cikibb, mert ráadásul az ő dala európai swédektől lopott volt, nem a japánoktól. És mi lenne, ha engedélyeznék a plágiumot, de minimális változtatásokkal? Szerintem tök jó lenne! Ugyanúgy kellene figyelni arra, hogy a 42 országból, ne ugyanazt adja elő mindegyik…?? Sokszor az átalakított dolgok jobbak. Pl. Előszőr volt a coca cola, aztán a pepsi, de a pepsi sikeresebb.

Sziasztok ! Hallgassátok meg az Era Misere mani számát ,egy kicsit hasonlítanak a dallamok ! 2000-ben készült a szám.
üdv

Admiring the time and energy you put into your blog and in depth information you offer.
It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the
same out of date rehashed material. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m
adding your RSS feeds to my Google account.

Comments are closed.