Ma választ Lengyelország

Tudósító: Balogh Zoltán (Krakkó)
Forrás/internetes közvetítés: tvp.pl
Egyelőre némafilm-link: http://wwitv.com/tv_channels/5953.htm
Másik link (hangos): http://195.245.213.195/Ch0004 pl.justin.tv/dr_huckenbu5z#/w/865525776

A hagyományokhoz híven a Lengyel Televízizó (TVP) február 14-én rendezi meg a nemzeti döntőt, melyen kiválasztásra kerül az idei düsseldorfi verseny lengyel résztvevője. Az előző évekhez hasonlóan idén is 10 produkció versenyez majd, melyek közül 6 wild card-os résztvevő, azaz a TV által közvetlenül meghívott előadókról van szó.

A többi 4 részvevőt egy zsűri választotta ki a beküldött versenydalokból. A tavalyi botrányok után jóval átláthatóbb és nyíltabb volt a kiválasztás folyamata, habár sokan kritizálták a wild card-ok magas számát, önkényességel vádolva a TVP vezetését.
Alapvetően pop-rock dalokat ismerhet majd meg a közönség, szintén hagyományosan eddig ismeretlen, most debütáló előadóktól:

– Ada Fijał – “Hot Like Fire”
– IKA – “Say”
– The Trash – “Things go Better with rock”
– Alizma – “Bow To The Bow”
– Formuła RC – “Ja i ty”
– ZoSia – “Scream Out Louder”
– Magdalena Tul – “Jestem”
– Roan – “Maybe”
– Anna Gogola – “Ktoś taki jak ty”
– Sheomans – Supergirl”

A dalok itt hallhatók (tvp.pl)

A show-t a TVP 1-es csatornáján, a TV Polonia műholdas csatornán, valamint a tvp.pl internetes oldalon lehet majd figyelemmel kísérni, ma 20:25-től. A versenydalokon kívűl a lengyel zenei élet elismert egyéniségei is színpadra lépnek majd.

36 Comments

Óóóóó Lengyelország! Belehallgattam mindegyikbe és hát egyik trébb mint a másik.. 🙁 Sajnálom, de idén nem lesz ebből finálé. Remélem a még hátralévő 32 ország dala között lesz legalább annyi jó szám, hogy össze tudjak állítani egy Top 10-et, mert ez eddig elég kiábrándító.

szerintem Magdalena Tul nagyon jó zenéjük van,bár majd élőbe kiderül hogy mennyire jön át a dal. Hétvégi meglepetések után a mai döntő is meglepetés lesz

Megfigyeltem hogy sose azt válasszák egyes országok akit mi itt a fórumon a legjobban akarnánk.Én csakis Magdalena Tulnak örvendenék,a többi levesbevaló.de meg lennék lepve ha mégis őt küldenék…

jajj,de szőke vok.oké.látom mit írt Zaff előttem 🙂
csak a supergirlt ne küldjék,inkább küldjenek egy gyengébb dalt,cssak azt ne!!!

Vicces mert pont ez a 2 dal ami még hallgatható:
Anna Gogola,ZoSia, 🙂 legalábbis a részemről.
Fogalmam sincs melyiket küldik de sztem csajt fognak most.

Hát én nagyon fogom imádni őket ha tényleg őt küldik,bár elég nagy fölénnyel vezet,nem hsizem hogy megfordulna az állás már,és meg is gondoltam magam…Ha őt válasszák olyan első lesz nálam hogy ihaj 😀

Ha vki megtalálná a nyertes videóját a youtuben akkor linkelje már ide,mert én nem néztem a versenyt!Köszönöm!!!

Comments are closed.