Grúzia: Eldrine – One more day

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rrgprhUneQo[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Az időeltolódás miatt kora délutánra esett magyar idő szerint a Grúz nemzeti döntő. A 8 fellépő közül Eldrine “One more day” című dalát választotték a düsseldorfi Eurovízióra. Gratulálunk!

50 Comments

A magyar mellett egyértelműen az azerbajdzsáni dal a legjobb minden tekintetben.
3. helyezésre a grúzok száma érdemleges.
Az összes többi csak fércmű e háromhoz képest, óriási a szakadék utánuk.

Cisco

Hát, ha ez a dal döntős lesz ezzel a hanggal, akkor Európának baj van a fülével. A közönség részéről ezt nem nevezném “örömfüttynek”…

Minőségi dal, még ha nem is az én stílusom, bár az énekesnő valóban nem mindig tiszta. De ebből jó kis show-t össze lehet hozni akár.

A grúzoktól jobbra számítottam. Maga a dal nem lenne rossz, de az a rap betét mindent elront! Nem Amerikában vagyunk, én kifejezetten utálom a rappet. Viszont jobb, mint az előző dalok átlaga, így akár döntős is lehet.

Nem csak Amerikában szeretik a rappet. Nem tudom hallgattál-e mostanában nemzetközi slágereket, ami tényleg befutott a világ minden táján, majdnem mindegyikben van rap. Talán, mert jó. 😀

Annak idején a 2009es ciprusi indulóra is azt mondtuk, hogy elvérzik,meg a hang elrontja az egészet, és lám, hogy a 2. elődöntőre meg mennyit javult…

Amúgy meg nekem tetszik ez a szám , és bízom benne,hogy javulni fog még.

Na jó, én ezt a várakozást feladom. Még ezt az olasz számot megvárom, aztán majd csak a végét fogom meglesni, mikor meglesz az összes szám. Így csak magamat szomorítom.
A szám elején: “Hú, ez talán jó is lehet…”
A felénél nem bírtam tovább.

Hát erős a szenvedés benne, én se mondanám döntősnek 11-12/19 de becsúszhat Oroszország, Örményország, Törökország, Livánia és Azerbajdzsán magassabb pontjai miatt.

Nekem se tetszik a csaj hangja, de a dal önmagában elmegy, emiatt érzem én ezt a döntőt. (Meg hát sokan szavaznak blokkban grúziára.)

Még a stúdióváltozatban is elég gyengécske az énekesnő hangja, nemhogy az élőben-remélem, javul, mert egyébként ez a dal egész klassz lenne… több hallgatás után még a rapbetétet is meg tudtam emészteni :D.

Ismét egy átlagon aluli szám. A csajnak nincs hangja, a szám is felejthető. A grúzoktól én is többet vártam, de hátha májusig még javul az énekesnő hangja (lásd 2010-ben Lena).

Nem nagy durranás a szám,az énekesnő hangja pedig katasztófális… Ez nálam már nem “éneklés kategória”… Annyira erőlködik,hogy a végén még becsinál…

Megjöttem én is 🙂 naszóval nem ismertem a jelölteket,se itt se olaszoban.Grúzia most a tavalyi macedón és moldova összegyúrt változatára hasonlít.DE pocsék hanggal.
Amit a csaj előad és az éneklés két külön kategória.Még Léna nyomába sem ér hangilag.Katasztrófális ének,és ez annyit ront a dal élvezeti értékéből úgymond hogy nagyon. 🙂

Nekem ez a Top 15-öm jelenleg:

Szerintem jó lesz ez a mezőny, azt leszámítva, hogy mint mindig, vannak rossz dalok is:

01. POLAND Magdalena Tul – Jestem (tuti első eddig, nagyon jó dal)

02. SPAIN Lucía Pérez – Que me quiten lo bailao (kellemes… nyárias… argenítnos… Igaz, volt ettől jobb dal is, de de ez van)

03. GEORGIA Eldrine – One more Day (nekem kifejezetten bejön. Élőben elég … :S de lesz ez még jobb is)

04. GERMANY Lena – Taken By a Stranger (még 2 napja nem szerettem, de rájöttem, ha headseten meghallgatom a dalt… más értelmet nyert 🙂 )

05. IRELAND Jedward – Lipstick (régóta ismerem Őket, jó a daluk)

06. FINLAND Paradise Oskar – Da da dam (Tom Dice-kopi, de van jelentése a szövegének, és Őt is szerettem a kezdetektől kezdve)

07. ROMANIA Hotel FM – Change (régóta kedvenc 😀 )

08. NORWAY Stella Mwangi – Haba haba (volt már második is, most valami miatt lecsúszuott, de most is nagyon szeretem)

09. MALTA Glen Vella – One Life (Europop …, de kellemes)

10. SWITZERLAND Anna Rossinelli – In Love For a While (eleinte kifejezetten utáltan, mert nem Sarah Burgesst indították, de jó lesz ez)

11. BELGIUM Witloof Bay – With love baby (egyébként az együttes neve azt jelenti, hogy “Cikóriasaláta-öböl” 😀 )

12. THE NETHERLANDS 3Js – Je vecht nooit alleen (nem rossz, de nem is jó, olyan semleges)

13. ICELAND Sigurjón’s friends – Aftur heim (szerethetőbb lenne angolul, vagy 50-50?)

14. ALBANIA Aurela Gaçe – Kanga ime (várom a modern verziót)

15. ITALY Raphael Gualazzi – Follia d’amore (ezen már a megváltó sem segít)

Comments are closed.