Naptár

2011. február
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szlovákiát a TWiiNS képviseli

Tudósító: Balogh Ferenc
Forrás: stv.sk/eurosong2010

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Szlovákiát az STV hivatalos közleménye alapján a TWiiNS formáció fogja képviselni az „I´m still alive” című dallal. A TWiiNS ikrek: Daniela Jančichová és Veronika Nízlová. A versenydalt először a Miss Universe Slovakia döntőjén fogják előadni március 5-én szombaton este az STV-n.


Az idei versenyzők kiválasztásáról a Szlovák TV belső zsűrije gondoskodott. A zsűri 5 tagú volt, amit az STV 2 tagja, a Szlovák Rádió 2 tagja és egy független tag alkotott.

A dal kiválasztásának főbb kritériumai:
A dal legalább egy társszerzőjének szlovák állampolgárnak kellett lennie, továbbá tapasztalattal kellet rendelkeznie a külföldi show-biznisz világában.
A kiválasztott versenydal érje el a kortárs európai popzenei produkciók szintjét, az előadók folyékonyan beszéljenek angolul és ne csak a hazai zenei világban legyenek ismertek.

TWiiNS
A leghíresebb szlovákiai ikerpár Daniela és Veronika. Már több mint 5 albumot adtak ki, melyek összesen több mint 30 000 példányban keltek el. Legutolsó albumuk a Compromise 2009-ben jelent meg, 13 tracket tartalmaz angol nyelven. A „Boys, boys, boys” című feldolgozás több mint 20 országban jelent meg. Az album elkészítésén közreműködött több ismert szerző mint például Bryan Todd, Jimmy Douglass vagy Evan Bogart.
Az ikrek felváltva élnek Pozsonyban és Los Angeles-ben, ahol legújabb albumukat készítik olyan híres producerekkel, mint Andreas Carlsson, Claude Kelly és Rodney Jerkins.
Már 2008-ban részt vettek az Eurovízión mint vokalisták a cseh énekesnő Tereza Kerndlová mellet.
A lányokat Európában a TATA music képviseli Jaro Slávik vezetésével, aki már több olyan előadót segített, akik eredményesen szerepeltek a dalversenyen (Ruslana- 1. hely, Arash- 3. hely).

I´m still alive
A dal szerzői: Braňo Jančich, Bryan Todd és Sandra Nordstrom. A keverés és az utómunkák hamarosan elkészülnek Los Angeles egyik legrangosabb stúdiójában.

A szerzőkről
Braňo Jančich – zenei producer, menedzser, aki több közismert szlovákiai előadó mögött áll, mint például Kristina, aki 2010-ben képviselte Szlovákiát az Eurovízión. Többek között koncertszervezéssel is foglalkozik Szlovákiában (Scorpions, Kim Wilde, PET SHOP BOYS), Los Angelesben saját stúdiót hozott létre.
Bryan Todd – amerikai producer és zeneszerző, több platinalemezzel rendelkezik, Los Angelesben él. Dalokat írt Miley Cyrus, Jordin Sparks, a Pussycat Dolls, és Ashley Tisdale lemezeire.
Sandra Nordstrom – svéd származású énekesnő, vokalista, zeneszerző, szövegíró egy személyben. 15 év alatt több világhíres producerrel dolgozott együtt, (Max Martin, RedONe) mint DEMO énekesnő. Az ő általa felénekelt DEMO-k alapján tanult Céline Dion, Britney Spears.

10 hozzászólás Szlovákiát a TWiiNS képviseli