Elődöntők Norvégiában és Izlandon

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Ezen a hétvégén is zajlanak a selejtezők a 2011-es Eurovízión résztvevő országokban. Tegnap Finnország kezdte el selejtezőit, ma pedig Norvégián és Izlandon a sor. A következő elérhetőségeken lehet nézni az első elődöntőket:

19:55 Norvégia – MGP 1. elődöntő
Közvetítés: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/701893/

A versenyzők ma estére:
Carina Dahl – Guns & boys (Carina Dahl, Nanna Martorell, Hanne Sørvaag)
Use Me – Daisy (Jim André Bergsted)
Helene Bøksle – Vardlokk (Cecilie Larsen; Helene Bøksle, Sindre Hotvedt, Knut Avenstroup Haugen)
Sie Gubba – Alt du vil ha (Magne Almås, Petter Øien)
Gatas Parlament – Jobbe litt mindre og tjene litt mer (Gatas Parlament; Alex Molkom)
Sichelle – Tranger mer (Christine Dancke)
Åste & Rikke – Not that easy (Ah-åh-ah-åh) (Rikke Normann)

21:15 Izland – Söngvakeppni Sjónvarpsins 1. elődöntő
Közvetítés: http://dagskra.ruv.is/streaming/sjonvarpid/live/

A versenyzők ma estére:
Böddi og JJ Soul Band – Lagið þitt (Ingvi Þór Kormáksson)
Haraldur Reynisson – Ef ég hefði vængi (Haraldur Reynisson)
Pétur Örn Guðmundsson- Elísabet (Pétur Örn Guðmundsson)
Hanna Guðný Hitchon – Huldumey (Ragnar Hermannsson)
Erna Hrönn Ólafsdóttir – Ástin mín eina (Arnar Ástráðsson)

107 Comments

finnország nálam sehol sem lesz idén,a puppets tetszett az összes közül a legjobban.
norvégoknál ezek közül egyik sem fogott meg elsőre.
izlandnál pedig a “huldumey” tetszik,remélem továbbjut.

Hát a finnek hozzák a szokásosat. Nekem a rock szám tetszik, de nem tudom, hogy jó lenne-e ha megint azzal indulnak. 🙂 A többi szám nekem nem annyira jön be.
A norvégoknál sincs még olyan szám, amely engem teljesen magával ragadott volna. De ha választani kell, akkor az első két tovább jutó Carina Dahl a Guns & boys c. számmal és Sichelle – Tranger mer. A vigasz ágon pedig Helene Bøksle-t engedném tovább. De mint mondtam nekem egyik se kiemelkedő.
Az izlandi első forduló sem az erősségéről lesz híres. Ott egy dal/előadó van, amit esélyesnek érzek, hogy az én mércém szerint eljusson a nemzeti döntőbe. Ez pedig Erna Hrönn Ólafsdóttir az Ástin mín eina című számával.
Eddig sajnos azt a megállapítást kell levonnom, hogy elég gyengusz nemzeti döntőket hozott az északi régió. Remélem ez a többi fordulóban változni fog. 🙂

Megnéztem az élő előadásokat: Marko Maunuksela nagyon nagy volt! Fantasztikusan énekel, ahogy a háttérénekesek is, és van egy jó dala is, egy jó hangulattal, amivel szerintem még talán jobban meg lehet fogni a közönséget, mint egy pörgős, de snassz koreográfiával.
Hasonló a véleményem Jonna daláról is: talán hangulatban egy picit erősebb, mint Marko, vokálisan talán egy picit alatta van, de egy nagyon erős produkciót nyújtott, élveztem. Sajnálom, hogy kiesett… Tetszik a “prózaszöveg” is a vége felé, főleg, hogy nagyon jó dolgokat mondanak benne. Kár ezért a dalért…
A Cardiant együttes is baromi jó volt. Szívesen látnék metált az Eurovízión, főleg, ha ilyen minőségi, mint ők. Stala & So. is nagyon jó, bár talán egy picit lájtosabb. Tetszik a mezőny. És micsoda hangja van az énekesnek! Bár néha levesz a vokál értékéből, amikor a zenészek is belépnek, de pozitív a benyomásom.
Johanna Iivanainen-ben megfogott az a bűbáj, ami sugárzik benne, és elképesztően tiszta! Egyszerű, szép kis dalocska, bár nem biztos, hogy jól tudna szerepelni. Bár lehet, hogy pont az egyszerűség és a báj vinni a döntőbe, de anno. Csézyről is ezt mondtuk. Különösebb probléma nincs ezzel a dallal, de nem olyan erős, mint az előző három.
Az Automatic eye volt a legrosszabb szerintem a felhozatalból. Semmi nincs abban a dalban, szinte egy nulla az egész. Nem sajnálom.

Végül gratulálok a finneknek, mert nagyon jó kis színpadot hoztak össze:)

Én eddig a norvég dalokat hallgattam meg, de elég gyengének tűnik a felhozatal, pedig nekem elég sokrétű a zenei ízlésem… Helene, Sichelle és Aste & Rikke dala még amit vmennyire élveztem, de azok sem voltak annyira kiemelkedőnek.

Egyetértek Dorka énis azokat hallgattam meg először.És nekem sem tünik túl erősnek a norvég felhozatal pedig nekem 2 éve Alexander Rybak már az elejétől a kedvencem volt és meg is nyerte.De idén hát nemtudom mennyi esélyük van…

Valaki légyszi majd linkelje be hogy hol van a pontos közvetités mert én nemtudok norvégül gondolom ti se de talán ti könnybben megtaláljátok nem vagytok olyan bénák mint én.
Köszönöm előre is.:)

Időközben nekem is sikerült megtalálnom, magától bejött :D… vicces… kicsit szakadozik (de sztem a netem hibája) :).

Nekem mindegyik tetszett ezek közül 😀 Ilyen sem volt még, hogy minden dal tetszen egy nf-ről, azon belül is egy elődöntőről. De a nagya kedvencek megvannak:

* 1. Åste & Rikke – Not that easy (Ah-åh-ah-åh) (Rikke Normann)
* 2. Use Me – Daisy (Jim André Bergsted)
* 3. Sichelle – Tranger mer (Christine Dancke)

nekem szerencsére kép és hang is van… 😀
hát nekem az első hármasom:

1: Åste & Rikke – Not That Easy
2: Helene Bøksle – Vardlokk
3: Carina Dahl – Guns & Boys

engem az élő előadások sokkal jobban meggyőztek mint a stúdió felvételek. Gratulálok!

Nem úgy van hogy 4 en jutnak tovább első lehetőségként,utána ebből választják ki a 2 továbbjutót,aki már a döntőbe jut?

nem… úgy van hogy akit első kettőként szólítottak ők vigaszágasak. és akiket utolsó kettőként (akik énekeltek) ők automatikus döntősök. Legalábbis én így tudom.

Comments are closed.