Szlovákia visszalép

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: esctoday.com

Szlovákia 2009-es visszatérése óta egyszer sem tudott továbbjutni az elődöntőkből. Ez és a Szlovák Televízió (STV) költségvetésének megnyirbálása vezetett ahhoz, hogy a Közép-európai ország visszalép a jövő évi versenytől.

– Sajnálom, hogy azt kell bejelentem, hogy miután figyelembe vettünk minden körülményt és korlátozást, nem fogunk részt venni a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen. Reméljük, hogy 2012-ben vissza tudunk térni – mondta Martin Kontúr, az STV PR igazgatója.
A tavalyi versenyzőjük, Kristina Pelaková is sajnálja a döntést.
– Életem egyik legnagyobb és leírhatatlan élménye volt – mondta az énekesnő.
Szlovákia 1994-ben debütált a dalversenyen a Tublatanka “Nekonečná pieseň” című dalával, ami a 19. helyezést érte el. 1996-ban és 1998-ban is részt vettek. A rossz eredmények miatt az STV egészen 2009-ig kihagyta a versenyt. Idén nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy az ország először juthat a döntőbe, de a “Horehronie” sem tudott továbbjutni.

17 Comments

hoppá! 🙁 ezt jajj de nagyon rossz látni! cseppet le is húzta a kedvem! gondoljunk csak bele! 🙁 Nekünk is már csak 14 napunk van bejelenteni részvételi szándékunkat! Ami már igazán nem sok! 🙁

Nos , igen … 🙁 Sajnálom 🙁 Én vmi olyasmit hallottam , h a szlovák rádiót és televíziót összevonják … :S nem tudom , hogy mi igaz belőle

Nagyon szomorú vagyok Szlovákia visszalépése miatt, mert én is Szlovákiában élek. Remélem, hogy Magyarország indul, hogy megtudjam nézni a versenyt.
(Igaz, hogy ossze akarták vonni a szlovák televíziót és a rádiót, de én úgy tudom, hogy nem fogják.)

Tegnap szavazta meg a parlament az STV és Szlovák rádió osszevonását január 1-tol. Amúgy én vártam ezt a dontést, de nagyon bízok a 2012-es visszatérésben. Én az osszevonással nagyobb esélyt látok.

Nem sajnálom a Szlovákokat nem szerettem őket különösebben.

De nézzük a jó oldalát annak hogy már December van, 10 nap múlva a Svájciak, és még ebben a hónapban az Albánok, a Románok és a Ciprusik is dalt választanak. Mondjuk az aláb dalt mindig úgy átalakítják (hangszerelés, szöveg), hogy alig lehet ráismerni a nemzetközi versenyen 😀

Ciprusiaknál csak a dalok bemutatása lesz; vagyis a szöveg és zeneírók által írott dalok, amiket majd Christos Mylordous fog énekelni egy NF-en. Am ma született döntés a bosnyák BHRTV-nél, hogy az 1999-es indulójukat küldik jövőre újar, Dino Merlint, aki ugyan már 49 éves, de remélik, hogy sikert érnek el vele 😀 Hát, akkor sok sikert Bosznia-Hercegovina 😀

Van néhány dal amit én már nagyon várok, azoktól akikben nem szoktam csalódni (Svéd,Finn,Albán,Orosz, Ukrán, és Lena :D).
Egyébként meg ha már az előadóknál vagyunk, nem örülök hogy a Hollandok a 3JS-t fogják küldeni, így nem lesz olyan vidám kis holland dal mint a Ik ben verliefd vagy a Shine.
Mondjuk sztem ennek sokan örülnek 🙁

Hát én se örülök annak, hogy a szlovákok is kihagyják ezt az évet… sokkal izgalmasabb ha több dal van :d nagyobb a paletta.
Nem akarok kötekedni, de én úgy tudom, (lehet rosszul) hogy dec. 31-ig lehet jelentkezni. Tavaly pl. a lettk (ha jól emlékszem) januárban adták be a jelentkezést és elfogadták, pénzbünti ellenében…

én innen vettem a dec 14-i dátumot, ami nem valószínű hogy hasra ütött kitaláció:

Eurovíziót Magyarországnak kampány
zaffarano
2010. november 26. péntek itt: 14:13
Most kaptam a hírt hogy december 24-ig kell jelentkezni az ESC-re

Comments are closed.