Naptár

2010. június
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2011: Már szinte biztos – Lena visszatér a fesztiválra

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=roTp0QKp4yc[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com – eurovision.tv

Korábban is röppentek fel pletykák arról, hogy az idei győztes, Lena 2011-ben is elindul a versenyen hazája, Németország színeiben. Az információnak alapja akkor még nem volt, de ma az NDR megerősítette a híreket, tehát majdnem biztosak lehetünk a 19 éves híresség címvédési kísérletében, ami egyébként nem ritka az Eurovíziós győztesek körében. A versenydal kiválasztásának módjáról bővebben kora ősszel értesülhetünk.

Eddig egyedül Lys Assia volt az, aki egyből a versenyt követő évben tért vissza a rendezvényre. A legelső, ’56-os győztes ’57-ben, Frankfurtban újra fellépett az Eurovíziós Dalverseny színpadára, de a 10 fős mezőnyben akkor már csupán a 8. helyezést sikerült elérnie, azt is holtversenyben. Mint ismeretes, az énekesnő nem zárkózik el egy újabb részvételtől, így előfordulhat, hogy pikantériát adva a versenynek az első és utolsó győztes fog egymással vetélkedni, bár Lys Assiának ehhez még tovább kell jutnia a svájci nemzeti válogatón is (már ha tényleg nevez), tehát erről még nagyon korai lenne beszélni.

A fesztivál nyertesei körében azonban szép számmal akadnak olyan előadók, akik ha nem is egyből a következő évben, de néhány, vagy egy-egy esetben kifejezetten sok évet várva próbálkoztak újra. A legfrissebb visszatérés Niamh-hoz kötődik – az ír díva 17 évvel ’93-as diadala után, idén próbált duplázni, de a svédektől sem idegen a
módszer, hiszen Charlotte Perelli és az Eurovízió-veterán Carola is szerencsét próbált a nagy győzelem után. Igaz, nekik nem sikerült megismételni a sikert, ellentétben Johnny Logan-nal, aki kétszer előadóként, egyszer pedig szerzőként győzött meg mindenkit és vitte hazájába az Eurovíziót.

Nem szokatlan továbbá az sem, hogy a dobogó legfelsőbb fokáról lecsúszó előadó térjen vissza a fesztiválra, a jobb eredmény reményében. Kinek ne jutna eszébe például Chiara, aki háromból két alkalommal (1998-ban és 2005-ben) a legjobb három közé került. Jó példa még Dima Bilan is, aki 2004-ben 3. lett, de ez inspirálta egy új részvételre, ami be is jött neki, hiszen 2008-ban megnyerte a belgrádi versenyt.

164 hozzászólás Eurovízió 2011: Már szinte biztos – Lena visszatér a fesztiválra

  • szutyi.mutyi

    én se értem virike!!!

  • Patrik

    hát hogy mindig új sorokat kezdesz 🙂

  • virike

    ha ha ha de vicces kedvedbe vagy fanni!!!!!!!!!!!!

  • virike

    ja bocs nem gondoltam hogy ez szúrja szemeteket akkor mostantól máshogy írok jó???????????????

  • Patrik

    nekem jó. de nem bántásnak mondtam. 🙂 bár ebből már nem fogok kijönni jól már tudom x)

  • virike

    mér nem is bántásnak vettem szóval mér ne jönnél belőle jól ki???????????????? és mér nem jó????????????? hm??????

  • Patrik

    hagyjuk inkább 😀 segítsetek gyűjteni aláírókat a petíciónak! 🙂
    http://www.petitionspot.com/petitions/eurovisionruzsamagdi/

  • virike

    meg tod nézni eddig hányan írták alá????????????????

  • szutyi.mutyi

    mit???milyen aláírás???

  • virike

    patrik irt 1 petíciót amivel azt akarja hogy jövőre is rúzsa magdi menjen az euroviziós dalfesztre!!!!!!!!!!!! érted???????

  • Patrik

    ott van hogy 23-an

  • virike

    hát akkor még elég sok kell!!!!!!!!!!!!!

  • Patrik

    igen igen… egy-két felkiáltójellel is megértem. :$ 🙂

  • virike

    ó most meg a felkiáltó jeleim zavarnak? ne haragudj hogy nem annyi felkiáltó jelet raktam amenyi neked megfelel! mond meg kérlek hogy hogy írjak hogy neked megfelelő legyen!

  • Patrik

    jaj nem erről van szó tudod te is! értünk mi pár felkiáltó jelből is. Nem bántásnak mondtam. 🙂 Amúgy nekem is volt iylen korszakom! x)

  • virike

    mért most milyen korszakod van? (csak a kérdőjelet rakok ne hogy zavarjon)

  • Patrik

    hagyjuk.. 🙂

  • virike

    szerintem is!

  • Máté94

    azta . . . . xDDDDDDDD.

  • (3 oldalon kersztül civakodtok)

    😀

    Nem akarom senkinek sem elrontani az „ünnepi” kedvét, de marad szerintem jövőre is az irigykedés, hogy szomszédos, meg nem szomszédos országok milyen jó dalokat küldenek; mi meg semmit. Ha az állam nem támogatja a Duna TV-t sem, akkor már az utolsó kiskapu is megszűnt, és a szabadéletű EBU-sok mezejére térhetünk, mint Olaszország. 🙁 Minden évben egyre kevesebb rajongó … :s Jó tudom, ez nagyon rosszul hangzik, magam sem hiszem el, hogy ilyet írok, de a mostani helyzet SZERINTEM nagyon kilátástalan … :s :/

    DE

    nagyon remélem, hogy mint egy Tündérmesében, minden jóra fordul; az EBU felpénzeli az új-belépő Duna TV-t; a támogatásból fedezik az esc költségeit, és olyan jó dallal indulunk, hogy az EBU nem engedné, hogy visszalépjünk … 😀 Ha választani lenhetne, én emellett voksolnék 🙂

  • Patrik

    Mi az hogy egyre kevesebb a rajongó? Most épp hogy megsokszorozódott Magyarországon a nézettség. Ha jól emlékszem 800ezer volt talán? azelőtt meg 1-200ezer lehetett (kivétel Rúzsa Magdikor)

    Én bízok a Duna Tv-ben!

  • Nem, nem úgy értettem, hogy csökkent a rajongók száma; és tisztában is vagyok vele, hogy sokszorosára nőtt a nézettség. Én arra értettem, ha nem fogunk már sosem részt venni, akkor fog csökkeni a rajongói tábor. Na de remélem nincs igazam 😀

  • Zolecs

    Igazad van Máté,nem lesz jövőre sem esc a mi részünkről,van egy olyan érzésem nekem is.

  • Patrik

    Gyerekek!!! Hova lett az a mérhetetlen optimizmus ami májusban volt???!!! :O

  • Na igen … az optimizmust felváltotta a pesszimizmus …
    Akkor tudjátok mit ? Van a Duna TV-nek egy mozgalma , a „Kedvencem a Duna Televízió” , nos ide lehet írni , hogy miért kedvelitek . Szerintem nem rossz ötlet , ez ugyanolyan , mint az „Összefogás a Duna Televízióért ” . Na most én hülyeséget mondtam ? Itt bárki láthatja , hogy Szükségünk van a Duna Televízióra !

    Na, hozzászólhattok ehhez …

    Link : http://www.dunatv.hu/sites/dunatv/mini/kedvencem/index.html

    Mit gondoltok ?

  • BoBo

    (De jó én még senkivel sem „vesztem” össze :D) Szerintem jövőre tök mindegy (már…) hogy ki megy, lényeg, hogy jó legyen, ennyi, és hogy jó legyen a közönségnek is.

  • Zoli

    Nem tudom, hogy van-e okunk az optimizmusra. Tavaly az MTV részéről abszolút indokolt volt a visszalépés, meg is kell értenünk, hogy akkor ők nem engedhették meg maguknak. A Magyar Narancsban olvastam egy cikket a médiaszabályozásról, ott azt írták, hogy tavaly nagyon megcsúszott a köztévé, mert amikor elkezdett növekedni a kereskedelmi médiumok népszerűsége és társadalmi támogatottsága, úgy számoltak, hogy egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban fognak eloszlani a reklámbevételek a TV2, az RTL és az MTV között, de a köztévé csupán 4-5 százalékon mozgott, ennek enyhítésére 2006-ban kaptak egy állandó támogatási összeget, de 2009-ben ezt a Bajnai-kormány elvette, és megfeleződött a rendelkezésre álló pénz. Igazából örültek, ha a munkabéreket ki tudták fizetni (és innentől a saját véleményem következik), nem csoda, hogy ki kellett hagyniuk az Eurovíziót. Szerintem mostanra valamennyit stabilizálódott a helyzetük, nem kizárt hát, hogy esetleg a 2011-es részvételt megfontolják, ám most nekem úgy tűnik, a Duna TV elsőbbséget élvez (igazából nem is baj, bármennyire is kedvelem az MTV-t), tehát sokkal több múlik rajtuk. Nem találtam a neten arra vonatkozó információt, hogy aktív taggá váltak volna, pedig a részvételhez ez alapfeltétel, de nem tudom, hogy 1.) mennyi időbe telik a procedúra, hogy valaki ilyen részleges tagból teljes jogú legyen, 2.) teljesítettek-e a Duna részéről a feltételek (az aktív tagsághoz), mert ha nem, azt sem hiszem, hogy olcsó és gyors folyamat lenne ezeket biztosítani. Azért remélem, hogy a Duna TV cselekvőképes, és minden bizalmam bennük van 2011-el kapcsolatban. Nagyon biztatóak voltak a nyilatkozataik, a hozzáállásuk, meg minden idén, szerintem megérdemelnék, ha ők rendezhetnék meg a nemzeti döntőt, (ha csinálnak), a közvetítést, stb. Két nagy előnyük van az MTV-vel szemben, ami a dalverseny során jól jöhet: 1. előny) sok előadó azért nem fog még egyszer indulni, mert csalódtak az MTV-ben. Például Szekeres Adriennre gondolok, ő egy új közegben lehet, hogy kipróbálná magát, de amúgy is: tavaly (csak részben az MTV hibájából) nagyon zavarosra sikerült a kiválasztás, és ez szülhetett néhány énekesben v. formációban ellenszenvet. A Duna tiszta lappal indulna. 2. előny) Több határon túli magyar nézi, akik szavazhatnak magyar versenyzőre – ha a kommentátor jó munkával meggyőzné őket, nem csak 2 pontot (ha jól emlékszem ennyit kapott Zoli Szlovákiából), hanem valamivel többet is lehetne kapni Szlovákiából, és Romániából is. Bár ez lehet, hogy hülyeség… Szóval erősebb lehetne ezáltal a külföldi „kampány”, de ez csak az én meglátásom, ki kell próbálni Dunával, nagyon szurkolok nekik, hogy összejöjjön a 2011-es részvétel, de mondom, nem kell leírni az MTV-t se. Szakértelem mindkét helyen van, mindketten tudnak, ha akarnak, szóval remélem, egyikük mindenképpen nevez. Hajrá magyarok!
    (Eddig 24 megerősített résztvevő van – a wikipedia szerint 25, de a Bulgáriához fűzött forrás maga is pletykákon alapszik, szóval azt nem számolom be – szóval, halkan mondom csak, de nem lenne rossz ómen a 25. megerősítő országnak lenni, hiszen eddig ennyi fős volt a döntő – még ha nem is biztos, hogy jövőre is ennyi marad a német ügy miatt. Szerintem amúgy nem lesz automatikus döntős Törökország, mert a házigazda ország sem azért döntős, mert megnyerte az előző évben, hanem úgy tudom azért, mert megrendezte az azévit, de ez sem biztos… Úgy lehetne meg a 25, ha mondjuk visszacsábítanák Olaszországot, de ők már csak elvből sem fognak részt venni, kár is várni rájuk… Magánvélemény.)

  • Zoli

    Ja, és Patrik: ne haragudj, de nem írom alá a petíciót. Teljes mértékben ellenzem Rúzsa Magdi újraindítását. Elvből. Szerintem nem fair a többi előadóval szemben, ha egy énekes/formáció többször indul Eurovízión, és amúgy is: megvolt már a lehetősége… Hangsúlyozom, nem Magdival van bajom, az egyik legjobb hazai énekes, de azért van más is az országban. Lena sem hiszem, hogy akár meg tudná közelíteni a TOP5-öt, bár nagyon szeretem a hangját, a dalait, a stílusát, szóval üde színfoltja lesz a mezőnynek, bárkikből is álljon majd az, de nagy eséllyel fel fog sülni. Azért szurkolok neki…

  • Ez szép hosszú lett. Viszont tartalmas, és sokatmondó; rengeteg igazság van benn. A Duna TV a határon túl c. rész szerintem nem hülyeség, hiszen tényleg fel lehetne fogni egy idézőjeles kampányként a dolgot. Csak akkor majd a külföldi rajongók meg kitalálnák, hogy „újabb blokk-szavazás Közép-Európában…” … De igazából nekem is mindegy, hogy ki lesz a broadcaster, csak normális legyen a kiválasztás. Én igazából a „Határontúl” miatt a DUNA TV-re szavaznék.