Eurovízió 2011: Már szinte biztos – Lena visszatér a fesztiválra

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=roTp0QKp4yc[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com – eurovision.tv

Korábban is röppentek fel pletykák arról, hogy az idei győztes, Lena 2011-ben is elindul a versenyen hazája, Németország színeiben. Az információnak alapja akkor még nem volt, de ma az NDR megerősítette a híreket, tehát majdnem biztosak lehetünk a 19 éves híresség címvédési kísérletében, ami egyébként nem ritka az Eurovíziós győztesek körében. A versenydal kiválasztásának módjáról bővebben kora ősszel értesülhetünk.

Eddig egyedül Lys Assia volt az, aki egyből a versenyt követő évben tért vissza a rendezvényre. A legelső, ’56-os győztes ’57-ben, Frankfurtban újra fellépett az Eurovíziós Dalverseny színpadára, de a 10 fős mezőnyben akkor már csupán a 8. helyezést sikerült elérnie, azt is holtversenyben. Mint ismeretes, az énekesnő nem zárkózik el egy újabb részvételtől, így előfordulhat, hogy pikantériát adva a versenynek az első és utolsó győztes fog egymással vetélkedni, bár Lys Assiának ehhez még tovább kell jutnia a svájci nemzeti válogatón is (már ha tényleg nevez), tehát erről még nagyon korai lenne beszélni.

A fesztivál nyertesei körében azonban szép számmal akadnak olyan előadók, akik ha nem is egyből a következő évben, de néhány, vagy egy-egy esetben kifejezetten sok évet várva próbálkoztak újra. A legfrissebb visszatérés Niamh-hoz kötődik – az ír díva 17 évvel ’93-as diadala után, idén próbált duplázni, de a svédektől sem idegen a
módszer, hiszen Charlotte Perelli és az Eurovízió-veterán Carola is szerencsét próbált a nagy győzelem után. Igaz, nekik nem sikerült megismételni a sikert, ellentétben Johnny Logan-nal, aki kétszer előadóként, egyszer pedig szerzőként győzött meg mindenkit és vitte hazájába az Eurovíziót.

Nem szokatlan továbbá az sem, hogy a dobogó legfelsőbb fokáról lecsúszó előadó térjen vissza a fesztiválra, a jobb eredmény reményében. Kinek ne jutna eszébe például Chiara, aki háromból két alkalommal (1998-ban és 2005-ben) a legjobb három közé került. Jó példa még Dima Bilan is, aki 2004-ben 3. lett, de ez inspirálta egy új részvételre, ami be is jött neki, hiszen 2008-ban megnyerte a belgrádi versenyt.

164 Comments

És az olyan nagy baj?nem értek én a politikai xarságokhoz,de lesz másik elnök…. 🙂
egyébként most olvastam az oikon h 69 millióan lesték az esc döntőjét…

Szerintem, ha csődbe is jutna, akkor sem hagynák, hogy csődbe menjen, mert állami TV és az ilyen elég nagy bukás lenne az államnak… nem nekünk… am. meg nem mindegy, hogy hányan nézték és hogy lemondott a Duna elnöke? ha olyanok nézik az ESC-et akiket érdekel és szeretik, akkor az a lényeg, ha meg lemond a Duna elnöke, az ő baja, attól nem szűnik meg sem a TV sem a tévézés menete (stb.).

Comments are closed.