Naptár

2010. június
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2011: Már szinte biztos – Lena visszatér a fesztiválra

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=roTp0QKp4yc[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com – eurovision.tv

Korábban is röppentek fel pletykák arról, hogy az idei győztes, Lena 2011-ben is elindul a versenyen hazája, Németország színeiben. Az információnak alapja akkor még nem volt, de ma az NDR megerősítette a híreket, tehát majdnem biztosak lehetünk a 19 éves híresség címvédési kísérletében, ami egyébként nem ritka az Eurovíziós győztesek körében. A versenydal kiválasztásának módjáról bővebben kora ősszel értesülhetünk.

Eddig egyedül Lys Assia volt az, aki egyből a versenyt követő évben tért vissza a rendezvényre. A legelső, ’56-os győztes ’57-ben, Frankfurtban újra fellépett az Eurovíziós Dalverseny színpadára, de a 10 fős mezőnyben akkor már csupán a 8. helyezést sikerült elérnie, azt is holtversenyben. Mint ismeretes, az énekesnő nem zárkózik el egy újabb részvételtől, így előfordulhat, hogy pikantériát adva a versenynek az első és utolsó győztes fog egymással vetélkedni, bár Lys Assiának ehhez még tovább kell jutnia a svájci nemzeti válogatón is (már ha tényleg nevez), tehát erről még nagyon korai lenne beszélni.

A fesztivál nyertesei körében azonban szép számmal akadnak olyan előadók, akik ha nem is egyből a következő évben, de néhány, vagy egy-egy esetben kifejezetten sok évet várva próbálkoztak újra. A legfrissebb visszatérés Niamh-hoz kötődik – az ír díva 17 évvel ’93-as diadala után, idén próbált duplázni, de a svédektől sem idegen a
módszer, hiszen Charlotte Perelli és az Eurovízió-veterán Carola is szerencsét próbált a nagy győzelem után. Igaz, nekik nem sikerült megismételni a sikert, ellentétben Johnny Logan-nal, aki kétszer előadóként, egyszer pedig szerzőként győzött meg mindenkit és vitte hazájába az Eurovíziót.

Nem szokatlan továbbá az sem, hogy a dobogó legfelsőbb fokáról lecsúszó előadó térjen vissza a fesztiválra, a jobb eredmény reményében. Kinek ne jutna eszébe például Chiara, aki háromból két alkalommal (1998-ban és 2005-ben) a legjobb három közé került. Jó példa még Dima Bilan is, aki 2004-ben 3. lett, de ez inspirálta egy új részvételre, ami be is jött neki, hiszen 2008-ban megnyerte a belgrádi versenyt.

164 hozzászólás Eurovízió 2011: Már szinte biztos – Lena visszatér a fesztiválra

 • 2006-ban második lett Dima Bilan. Ha jól emlékszem.

  Am jó hír; csak nehogy valami rossz dalt írjanak Lenának, mert előfordulhat, hogy elszállnak maguktól, és átveszik az angolok, melegen dédelgetett 25. helyét, de remélem erre nem lesz szükség. 😀

 • Gabiii

  Sztem butaság Lenát egyből újra küldeni de hát ők tudják….

 • Patrik

  hát.. mit is mondjak…
  2 lehetőség van:

  1) Nagyon nagy égés lesz az egész és hátul fog végezni, mert nem fognak rá szavazni, mert minek is ha már nyert egyszer?!

  2) Megint elől fog végezni, mert gondolom akkor ő nyitná meg vmi produkcióval az egész dalversenyt, és a szavazók azt a számot is figyelembe vennék. :S

 • Én nem igazán örülök az ötletnek… Igaz, hogy ő volt a kedvencem, de félek hogy másodszorra beégne. Meg az opening act sem lenne igazi a Satellite nélkül, mert hát biztos nem énekelheti el, ha versenyez is

 • Zolecs

  Nem tartom jó ötletnek én sem.aki már egyszer győzött ne menjen már.legfőképpen ezért volt bajom az írekkel idén,(be is égtek)Ha olyasvalaki megy aki már ment de nem nyert az okés de ez nem,bármennyire is csípem ezt a csajt.

 • BoBo

  Szerintem olyan tök jól nézne ki Lena neve még egyszer az ESC-es CD-n :D. Nem??? (Főleg Assia-é). Az igaz, tényleg nem mutatna vmi. túl jól, hogy nem ő nyitja az Eurovíziót, de 2003-ban is volt erre példa, csak akkor Maria Naumova (vagy hogy kell írni…) műsorvezető volt és nem is zenével próbálkozott a szintén résztvevő Reinars Kaupers (…) 2000-es lett részvevővel sem, hanem egy szerelmi történettel a műsor elején, ha jól emléxem. Szeretném újra látni Dana International-t… Izraeltől, mert ha jól tudom ennek a versenynek van köze Dana International-hoz elég sok tekintetben… Ja és már jó lenne az Alcazar is olyan 100. alkalommal, ha bejutna. Magyarországról meg szerintem egyértelműen Josh & Jutta lenne a legjobb választás, nyílván nem balladával indulnának, lenne jó hangjuk, új előadók és még a közönség is szereti, (szeretné) és ismeri őket. Olyan, mint kb. a NOX a népi zenét félre téve.

  (Húúú :D)

 • Az angol wikin azt olvastam, hogy elképzelhető, hogy az 5. alapból döntős ország valószínűleg Törökország lesz, mivel ők lettek a 2.-ok, vagy pedig Belgium, mivel Németo. nekik adta a 12 pontot. Bár szerintem Töröko. lesz az, … csak a Németo.ban élő nagyszámú kisebbség miatt is 😀 (Érdekes)

 • Bálint005

  Nagyon szeretem Lenát és neki is szurkoltam a DÖNTŐBEN, DE szerintem sem kellene visszatérnie. Túl nagy a kockázata a leégésnek. PL. Idén Niamh, vagy 2008-ban Charlott Perelli is csak éppen jutott be a döntőbe, és ott is az utolsók közt végzett.

 • OFF.:Amikor szó volt a reklámokról , akkor sok közszolgálatit említettünk meg , és örüljünk , hogy a Duna TV nem szakította meg reklámmal

  Itt van egy kis példa : a szavazás közben , amikor a lihegőben voltak a riportok , megszakították reklámmal az oroszok , de nem csak itt 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=LFcN9G2MWeI&feature=channel (1:45-től)

  http://www.youtube.com/watch?v=TKCEmTqqQec&feature=channel

  Ez a köztes produkciónál volt , az emberi hangoknál 😀 Na , ehhez mit szóltok ? 😀

  (Csak úgy az eszembe jutott) Én örülök , hogy a DunaTV nem szakította meg reklámokkal , ahol tudta …

  On.: Lena megint ? Szerintem másoknak is teret kéne adni , attól függetlenül , hogy most megnyerte a versenyt , lehet , hogy jövőre erősebb lesz a mezőny , és még esélye sem lesz megnyerni . Szerintem mehetne Cascada , ő már sztem elég sok mindent letett az asztalra , és jó hagulatot csinál(lásd. Viva comet 2010 http://www.youtube.com/watch?v=r-2l35PzlCU&feature=PlayList&p=7D8ED7FA08235CC8&playnext_from=PL&playnext=1&index=29 )

  • @NameX: más országokban máshogy szabályozzák a televíziók reklámidejét. Én legjobb tudomásom szerint a köztévék nem szakíthatják meg az adást reklámmal, sőt a műsor alatt nem mehetnek meglepetésszerűen reklámszövegek a képernyő alján.

 • Patrik

  Igen igen a Cascadának én is örülnék…

  Képzeljétek megjött a csomagom amit nyertem a totón. Hát őőő elég rendesen meglepődtem.. :S Arról volt szó hogy egy eurovíziós pulóvert fogok kapni, dvd-ket meg eurovíziós érméket… Ehhez képest :S Kaptam egy duna tv-s rikító kék pólót, egy duna tv-s baseball sapkát (nagyot csalódtam), megkaptam Milan Stankovic demó cdjét, meg a szlovénokét, meg egy cd-t amin a norvég versenyző fellépése látható a nemzeti döntőn meg interjú is van rajta amit vele készítettek. Kaptak egy eurovíziós „könyvet”, a versenyzők vannak benne 2 oldalanként. Néhány autogrammom is van. 🙂 Ennek az egynek nagyon örülök. 🙂 tőlük van autogrammom: A moldávok zenészeitől (énekesektől nem), görögtől, a dán csapattól, romániától :), grúz versenyzőtől, az angol gyerektől, A francia hapektól, és ennyi. 🙂

  azt ígérték hogy 3 hétre rá küldik majd. kb 6-7 hetet kellett várnom 🙁

 • BoBo

  Ha azt vesszük tök jó, amiket kaptál, elég sok mindent, de a szlovénon meglepődtem 😛 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. Viszont én kaptam egy „kedvencem a duna Tv” feliratú matricát :D.
  A magyaroknak tipikus jellemzője a kárörvendés és a sajnálkozás, sztem. jobb lett volna, ha ESC-es Cd lett volna, de az se baj, amiket kaptál :D, sztem. tök jók (A szlovént leszámítva… anyám amikor meghallotta az első 5 mp-et azt mondta ez utolsó előtti lesz, és tényleg :D)

 • Patrik

  örülök neki, csak csalódtam egy kicsit 🙂

 • zaffarano : Aha , értem . Így már érthetőbb a történet . 😀

 • Szavazz Lenára!

  Ez megérne egy cikket nem?

 • virike

  én örükök lénának
  jó hangja van és a dalt is szeretem
  bár nagyon kétlem hogy mégegyszer meg tudná nyerni
  sőt szerintem biztos hogy nem fog nyerni
  de ez az én véleményem!!!!!!!!!!
  de ha mégis megnyerné hát akkor megnyeri
  de majd meglátjuk jövőre május 14-én

 • Máté94

  kerektíve 10 hónap és újra Eurovízió 😀

 • virike

  jajj én már nagyon várom a 2011-es fesztivált
  milyen kár hogy csak 1 évente van!!!!!!!!
  biztos hogy nézni fogom!!!!!!!!!!!!!!

 • virike

  te PATRIK nem akarod nekem adni a milan stankovic demo cd jét
  ugyis azt irtad hogy csalodtál
  én meg nagyon szeretem
  és sehol nem találtam s cd-jét mer 1 elég kicsi városban lakom
  ha nekem adnád akkor mondj valami árat vagy valamit amit kérnél érte cserébe
  és ha úgy döntenél hogy nekem adod akkor megadom az e-mail címem vagy te a tiedet és akkor megbeszéljük
  remélem nekem adod
  amugy gratulálok a nyereményedhez
  remélem minnél elöbb ésszreveszed vagy visszaírsz
  előre is köszönöm!!!!!!!!!

 • virike

  én nagyon örülnék neki ha nekem adnád
  nagyon jó lenne ha nekem adnád
  már a fesztivál óta keresem ezt a cd-t de sehol nem találtam
  hiszen tudod nem hiszem hogy 1 szerbiában élő énekes cd je csak ugy roskadna a boltok polcain nem???????

 • Valaki figyelemmel követi az idei OGAE Második Esélyt?

  Sok jó dal indul rajta, például:
  * Catarina Pereira: Canta por mim
  * Coral: En una Vida
  * Miro: Twist and Tango
  * Timoteij: Kom
  * Bryan Rice: Breathing
  * Milk and Kisses: I’m on fire
  * Jennifer Braun: I Care for You
  * Emmy and Mihran: Hey (Let Me Hear You Say)

 • Patrik

  Virike! Milan Stankovic cd-jének én is örülök nagyon! 🙂 A pólós dologban csalódtam. 🙁

 • Patrik

  Sziasztok!
  valamelyikőtöknek megvan az egész 2010-es esc? elődöntők és a döntő? ha igen vki kiírná nekem és elküldené?? kifizetném…

 • virike

  megtudod nézni a dunatv honlapján
  ahányszor akarod
  vagy az nem jó???????????
  a döntőt is meg az elödönőket is

 • Azt állítólag már nem sokáig lehet, mert csak egy ideig kapott rá engedélyt a Duna TV. De ha tudná valaki, velem is beszélhet az idei magyar nyelvű HD verzióról 😀

 • Patrik

  NEM VIRIKE!! 10 év múlva ha visszaszeretném nézni a 2010-est akkor sajnos még most be kell szerezni, mert akkor már nem fogom tudni!

 • Matheus

  Hát én felvettem videóra az egészet, elődöntő meg döntőket is.
  De sajnos a gépre ugye nem tom feltenni, aki pedig ezzel foglalkozott, hogy videórol dvdre veszi az már sajnos abba hagyta családi okok miatt.
  És mi az az OAGE Második esély??:O

 • virike

  mr silesian te már hány éve nézed az euroviziós daalfesztivált???????????????