Naptár

2010. június
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: hazai rádiós körkép

Tudósító: vicesc
Forrás: email postafiókunkra érkezett

Egyre több eurovíziós dalt játszanak a hazai rádiók. Országos szinten eddig nem kaptak túl nagy figyelmet ezek a számok – Európával ellentétben. Idén viszont rengeteg kisebb, helyi frekvencián hallhatóak idei számok, sőt már a nagy, országos rádiók is sugároznak eurovíziós zenét.

Öt év után először került fel eurovíziós győztes dal a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének rádiós toplistájára, a Satellite Lenától jelenleg eddig a 20. helyig jutott az Editors’ Choice rádiós játszási listán. (Öt éve Helena Paparizou, két éve pedig Charlotte Perrelli szerepelt a hivatalos magyar toplistán.) De nem csak a győztes dal lehet sikeres a hazai zenei világban.

A ClassFM-en már hallható és kérhető például az azeri Safura Drip Drop-ja, az örmény Eva Rivas Apricot Stone-ja és a török maNga We Could Be The Same-je is. (Telefonszámuk: 06 1 555-55-00, SMS: 06 30 645-00-00)

A NeoFM már játssza az idei német győztestől, Lenától a Satellite című számot és a svéd This Is My Life-ot Anna Bergendahltól. A http://neofm.hu/?lapid=2 címen szavazhatunk is ezekre a számokra, és saját toplistát állíthatunk össze ezekkel a dalokkal, a lap alján pedig ajánlhatunk is egy tetszőleges eurovíziós felvételt… (A kívánságokat a 06 1 555-1000-es telefonszámon teljesítik, SMS számuk pedig 06 30 3-000-000)

Az MR2 Petőfi Rádióban hallható az idei litván dal, a TOP 30-ban az Inculto – Eastern European Funk eddig a 24. helyig jutott.

A Hajdú-Bihar megyei Rádió FM95 játszási listáján szerepel Lena és a Satellite, ez a dal egyébként az Euro TOP 40-ben eddig a 18. helyet érte el, a http://radiofm95.hu/index.php?megnyit=kivansagmusor&ident= címen pedig bármikor kérhető. (Ha valaki SMS-ben kérné: 06 20 333-95-95, üzenetrögzítő: 06 52 500-540, telefon: 06 52 500-541)

A Kék Duna Rádió Esztergom, Tatabánya, Komárom és Győr körzetében fogható, és itt is hallható Lenától a Satellite. Ez az online toplistájukon már a hatodik, itt lehet szavazni rá: http://www.kekduna.hu/top25/ (Kívánságot a következő SMS számokon várnak: Esztergom: 06 30 22-20-999, Tatabánya-Komárom: 06 20 20-22-777, Győr: 06 30 22-20-888)

A Yo! Rádió a Székesfehérvár – Veszprém – Várpalota – Tapolca – Sárbogárd vonalban sugározza ugyancsak Lenától a Satellite-t, valamint az albán versenydalt: Juliana Pasha – It’s All About You. Ez utóbbi a toplistájukon az első lett! (Kívánságvonaluk: 06-30-9900-971)

A Forrás Rádió Tatabányán és környékén foglalkozik az Eurovízióval, róluk itt olvashatunk többet: http://old.eschungary.hu/rajongunk/a-forras-radio-az-eurovizio-melle-all/

A gyöngyösi Dió Rádión is szerepel Lena, a Satellite a Dió Top 50-ben eddig a 9. helyig jutott.

A szolnoki Aktív Rádió is játssza a Satellite-ot, Lena a rádió toplistájának 6. helyét már elérte.

Lena klipje a 2. helyig jutott a VIVA Német ranglistáján, ez szerdánként 21 és 22 óra között látható. A Satellite a Music Channel 1-en és a MusicMix TV-n is megy.

72 hozzászólás Eurovízió 2010: hazai rádiós körkép

  • Whoaaaaaa. Szép kis körkép! Remélem még bővül 🙂

  • falconnn

    örülök, h az albán dal sikeres, mert megérdemli 🙂

  • Bálint005

    Lenát nagyon nyomatják..meg is értem. Nagyon jó szám. majdnem olyan jó mint a sa-la-li 😀
    Viszont a dánokat hiányolom…

    Az egyik rádió még mindig játsza Charlotte – Hero-ját.

  • Zoey

    Gratu a cikkhez, és bővülni fog még a rádiók sora, higgyétek el! 😉

  • István

    Moldova klipje+dala is nagyon jó. Remélem viszont látom/hallom vhol 😀 Nekem ő a nagy kedvenc.

  • Nos , még én is reménykedek a bővülésben , de kezdetnek nem is olyan rossz 😀 Amúgy az igaz , hogy Katar részt vesz a versenyen 2011-ben ? :O

  • ubulthebest

    Nagyon bíztató képet kaptunk most a hazai rádiókról. Ha velük összefogna a Duna TV és kérné, hogy ha elhangzik egy ilyen szám, akkor mondják be mellé, amit kell…(honnan való szám, hol lehet látni, mi a műsor neve, magyarország is indulni akar stb..) Szerintem ez is nagy segítség lenne a nézettség növelésében. Több mint az ország fele hallgat rádiót, így szerintem hatásos lenne.

  • Ma reggel 9:25-kor a Class FM-en Vágó Piros (asszem ő volt ma reggel) küldte a gáton dolgózaknak „egy nyári számot” Jessy Matadortól! 😀 Haladunk, haladunk…

  • ami persze az Allez! Ola! Olé! volt, a francia labdarúgó-válogatott hivatalos indulója a dél-afrikai foci VB-n!

  • *helyesbítek, nem Vágó Piros, hanem Argyelán Kriszta volt! (csak arra emlékeztem, hogy nő) 😀

  • Geri

    2008-ban a No Angelst is nyomatták a rádiók, 2007-ben meg DJ Bobot, pedig mindkettő siralmas eredményt ért el…
    és a tavalyi azerbajdzsáni dalt is hallottam, Arash meg vmi csaj volt.

  • Én is rákattantam ma a Class FM-re, erre leadták a Satellite-ot 🙂 Fel is vezették szépen, hogy ő nyerte az Eurovíziót

  • Zoey

    Rádiók közül még: a szegedi, szentesi, hajdú-bihari Rádió Plusz játssza Lena dalát, valamint a miskolci 103 Sztár FM.

  • Dorka

    Sok kicsi sokra megy :D. Örülök, hogy idén több eurovíziós dalt játszanak országszerte. Ha nem is indít el vmi őrült Eurovízió-lázat, de azért bemutathatja az embereknek, hogy az Eurovízió milyen sokrétű és változatos :).

  • ZotyeszKB

    Dél előtt pár perccel Lena dala is felcsendült a ClassFM-en is:P

  • most már a TV-ken a sor. Örülnék, ha ott is láthatnánk ESC-es klippeket.

  • geresc

    Most ment a ClassFm-en az Apricot stone:D

  • BoBo

    Mi Csehországban hallottuk az Azerbajdzsáni dalt 2009-ből és Szlovákiában meg a 2009-es Ukránt :D. Mostmeg Petőfin hallottuk a litván dalt és a Satelitte-ot a Class FM-n vagy melyiken meg a This Is My Life-ot. A franciát és moldáv dalt én is hiányolom…

  • Matheus

    Én is hallottam ma a Class Fm-en a francia illetve az örmény dalt! Hirtelen elkezdtem bulizni a kocsiban 😀
    Nagyon örültem. És legalább bemondják, hogy euroviziós zenék 🙂

  • Patrik

    Igen Igen!! 😀 Most ahogy jöttem haza Pestről vonattal, telefonon hallgattam a rádiót, már majdnem elaludtam, de egyszer berakták az Apricot Stone-t.. Olyan hamar felkeltem, meg tök vidám lettem. 😀

  • ubulthebest

    Jaja tök jó, én is ma hallgattam a Class FM-et (mostmár fogom többször is 😛 ) épp tekertem haza havertól és Safura Drip-Dropja csendült fel…kb 10 perce… xD Tökre megörültem

  • Jah, reggel is ment az Allez! Még fel is ébredtem rá! Már írtam is Class staffjának, hogy ez így nagyon jó! Csak így tovább Class FM! 😀

  • Patrik

    Most is Török dal megy :D:D:D

  • Summer

    ülök a kocsiban erre megszólal a Class fm-en a Satellite. na mondom tök jó 😀 csak kár hogy a tavalyi dalokat nem kapták fel ennyire, pl. a Fairytalet 🙁

  • István

    Az előbb hallottam a Class FM Jáksó Top 20 műsorában a maNgát:-D

  • Sanyi

    Igen én is hallottam ma kocsiba a török dalt,és reggel meg szintén nemrég a svéd dalt.De még Safura dalát nem sikerült elcsípnnem kocsiba,hisz én csak kocsiba hallgatok zenét Budapest és Debrecen közt, de az biztos,hogy ha meghallanám a Drip Dropot a hideg is kirázna 🙂 imádom a dalt.
    Én arra emlékszem,hogy 2006ba Kate Ryan számát játszották a petőfi rádióba,valamint 2007be nyíregyházi rádióba szólt sok eurovíziós dal,tavaly hajdú bihari rádióba ismerőseim sok dalt hallotak ami eurovíziós volt.Reméljük,hogy évről-évre gyarapodni fog az eurovíziós fan tábor:)

  • Sanyi

    Jah és épp tegnap vagy tegnap előtt volt vmi eurovíziós hír a Lenáról a gyöngyösi rádióba amit épp elcsíptem…ha jól vettem ki akkor olyasmi volt a hír,hogy megmutatta bájait a Léna :)…….

  • Szerintem csökkenni boztosan nem fog, szóval, toborozzunk ClassFM-mel? Jól hangzik?

  • Máté94

    Egyik ismerősöm mondta hogy ő pedig a Román dalt hallotta és a műsorvezető mondta h Eurovíziós szám

  • BoBo

    Dejó , mostmár én is fogom hallgatni :D. Számoljuk össze, örmény, török, román, francia, német, azerbajdzsáni… remélem még fog bővülni! 🙂