Naptár

2010. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Oroszország 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A tavalyi házigazda idén nagy merészséggel választott versenyzőt – delegált előadójuk stílusa majdnem hogy meghatározhatatlan, az énekes pedig egy este alatt, a youtube-on vált híressé. Peter Natlich „Guitar” című dalát töltötte ekkor fel a kedvelt videómegosztó portálra, ahol egy hónapon belül 70000 ember volt rá kíváncsi, de a nézők száma ezután is csak emelkedett és emelkedett, így lett egész Oroszországban ismert énekes.

Az így szerzett hírnév további lehetőségekkel is kecsegtette: első koncertje nagy sikerrel zárult, melyet két újabb követett – ezeket már együttesével adta, akikkel egy CD-t és egy DVD-t is megjelentetett, utóbbin moszkvai koncertjeiből láthatunk egy válogatást. Peter Natalich és zenésztársai, Yura Kostenko, Szergej Sokolov, Kostya Shvetsov, Dima Simonov és Denis Marinkin karrierjük következő állomásaként az oslói dalversenyt jelölték meg, mely akár meghozhatja nekik a nemzetközi kitörést is.

Érdekes még, hogy Peter saját maga szerzi dalait, így született meg a „nagy versenyre” szánt szerzeménye, a „Lost and forgotten” is.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a-IhsDVq-NQ[/youtube]Miről szól a dal?
Lost and forgotten, vagyis elvesztve és elfelejtve. Ebbe a három szóba majdnem, hogy be is sűríthető a szám teljes tartalma, de azért kis kiegészítésként megjegyzendő, hogy ezt az érzést az első szerelem múlása utáni gyötrelmében érzi az énekes. Kínok között maga sem igazán tudja mit csináljon, a második versszakban még a fényképeket is el akarja égetni, a dal utolsó sorában viszont már legszívesebben visszakérné az imádott lányt.

18 hozzászólás Napi Eurovízió: Oroszország 2010

 • Zolecs

  Az idei verseny talán legborzalmasabb dalainak egyike.Pedig aztán az oroszoktól jót vártam,mert az utóbbi években az összes daluk tetszett /dima bilan 2x,anastacia/.A továbbjutásuk is elég kétséges.a végleges listámon 39/37

 • Bálint005

  Szerintem jó dal, nem tudom miért utálják sokan.
  10-20 helyeken kellene végeznie :D.

 • BoBo

  Szeritnem valami iszonyat szörnyű a dal, tuti ez lesz az év utolsó helyezettje is. 😀
  Én meg azt nem értem, hogy miért rossz a Brit dal? :S nem értem sztem. tök jó. 🙂

 • Bálint005

  Én a britet is szeretem XD

 • Máté94

  Úristen!

  Ez a „dal” valami iszonyat.Az oroszok 2010-ben poénkodnak.Szóval tuti utolsó lesz.38. meg Szlovénia.

 • Máté94

  Bálint már bocs hogy ezt mondom.De te szereted ezt a dalt,szereted a britet és hollandiát!!
  Szóval az izlésed eléggé érdekes :S
  De ez 1 vélemény,nézőpontkérdése az egész.

 • Micsoda mázli, hogy az oroszok nem alapból döntősek … ez borzalom.

 • Bálint005

  Máté94!!!

  Az ízlésem fura… nem mondom hogy nem. De le kell szögeznem hogy a mezőnyben legalább 20-25 dalt szeretek, ebbe könnyen beleeshet egy egy gyengébb dal. De a top 5-ben sose raknám bele se az oroszokat se a briteket idén. Az első 5-ben bérelt helye van IDÉN az albánoknak, svédeknek, hollandoknak, ÉS A NÉMETEKNEK (L) + 1 ország ami változó… Neked kik a kedvenceid???

 • Máté94

  Bálint ugye te sem gondolod komolyan hogy Hollandia benne lesz a TOP 5-ben?:O
  A Dáridóban talán sikere lenne,na de ESC-en nagyon nem.
  Én is sok számot szeretek az idei mezőnyből,na de azok tényleg jó számok.Bocs hogy ezt mondom de a holland,orosz,szlovén és a litván szám ezek egybevéve valami borzalom.
  Kedvenceim az:Románia,Moldova,Szlovákia,Szerbia,Görögország,Törökország,Ciprus,Örményország,Franciaország,Lettország,Horvátország,Dánia,Ukrajna és NÉMETORSZÁG 😀

 • Bálint005

  Máté94!

  Nem a tényleges top 5-ben, hanem az ÉN top ötöm-ben vannak.

  Az én kedvenceim: Moldova,Örményország,Svédország,Lettország,Szerbia,Albánia,Nagy-Britannia,Franciaország,Németország és Hollandia.

  De az abszolút legjobb szerintem az általam már fentebb említett 4 szám.

 • Jillian

  Most ez valami vicc? Még a szám el is menne, DE ez a gregoriánra hajazó énekstílus, meg a vokálosok mellett nem tudom, hogy most sírjak-e vagy nevessek. 😀
  Amúgy meg, hogy továbbjutnak, abban szinte biztos vagyok. Megvan a biztos szavazóbázisuk a volt Szovjetunió tagországaiból, akik erre a „gyöngyszemre” is tuti nyomják majd a sömöst.

 • Zolecs

  ezt az alapból döntősök dolgot is kikéne már iktatni.
  anglia is és a spanyolok is csak foglalják a helyet idén.

 • Jah, nem sok értelmét látom én sem. Még éppen a spanyol az határeset, de az angol az valami ultra nagy hiper nulla. Még a Malcolm Lincolnt is többe nézem, de ez a nyolcvanas évek eurodance/pop-ja valahogy nagyon nem az én stílusom, és szerintem nem vok egyedül.

 • Máté94

  Malcolm Lincoln száma sztem egész jó,a brit meg hát….hagyjuk inkább.

 • Gabesz

  Nekem tetszik. Egyedi és fülbemászó.

 • z75

  Nekem ez már első hallgatásra is tetszett, és azóta is (5/39). És Hollandia is tetszik (3/39).
  Bár a döntőbe jutást szerintem az alapján kell megítélni, hogy itt mi összesen milyen véleményt alakítunk ki. Ez alapján nem valószínű, hogy döntőbe jut, mert a többségnek nem tetszik.

 • Kristóf

  szar de lehetséges hogy oroszország nem jut be a döntőbe?
  sztem nem