Naptár

2010. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Macedónia VJK 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Ha megrendeznénk az „Eurovíziós Pechfesztivált”, a macedónok nagy eséllyel pályázhatnának a dobogóra kerülésre: a két elődöntős rendszer bevezetése óta ugyanis a szavazók mindig a 10., továbbjutó helyet ítélték nekik, ám 2008-ban Tamara és csapata helyett a svéd, tavaly pedig a „Next time” együttes helyett a finn jelöltet találta döntőképesnek a zsűri. Idén Gjoko Taneskiért loboghatnak a piros-sárga zászlók, aki talán képes lesz végre a fináléba juttatni hazáját.

Gjoko-t 1996-ban ismerhette meg a nagyközönség, amikor az ottani legnépszerűbb és legnagyobb fesztiválon, a Makfest-en mutatta be Go, Don’t Fool The Heart (Odi Ne Go Mami Srceto) című dalát. Akkor több szerző és producer is felfigyelt rá, s a legprofibbak karolták fel: számos díjat szerzett és rengeteg fellépése van a mai napig is.
Karrierje 2007-ben jutott a csúcsra: „Zbogum Najmila” című slágerét majd’ hogy megállás nélkül játszották a legnagyobb rádiócsatornák – ezáltal természetesen egyre népszerűbb lett első nagylemeze is, amit rengetegen emeltek le a boltok polcairól. A sikerre való tekintettel második albumát is megjelentette, mely a „Nikogas Dosta” címet kapta.

Gjoko hobbija új országok, új kultúrák megismerése: erre nagyszerű lehetőséget biztosít neki a Norvégiában megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivál, ahol Kristijan Gabroski szerzeményével száll ringbe. A 43 éves dalszövegíró-komponista maga is tagja volt egy formációnak, akikkel az ország eddigi legnagyobb számban eladott korongját dobta piacra.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nLU4SI6WFc4[/youtube]Miről szól a dal?
A számot macedón nyelven hallhatjuk majd Oslóban. Gjoko erejéről és hatalmáról fog énekelni, ami a szöveg szerint a szabadsággal együtt még mindig megvan neki, főleg azután, hogy kedvesétől elhidegült és nem csókolja többé, hiszen megszűnt az ő rabjának lenni…

3 hozzászólás Napi Eurovízió: Macedónia VJK 2010