Naptár

2010. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Fehéroroszország 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Az országot idén a 3+2 nevű formáció képviselheti a rangos megmérettetésen. Az együttes tagjai, Alena Karpovich, Ninel Karpovitch, Artem Mikhalenka, Yehiazar Farashan és Yuliya Shyshko, valamint minden fehérorosz ember és a külföldi rajongók is egyaránt reménykednek abban, hogy 3+2 az Eurovízió színpadán – ahol ugye bármi
lehetséges – egyenlő lesz a 12-vel.

Szomorú események előzték meg az együttes megalakulását: az ikrek, Alena és Ninel tizenhárom éves korukban elvesztették édesanyjukat, apjukat pedig megfosztották a szülői jogoktól. A lányokat nagymamájuk nevelte fel, ám a nehéz időszakban mindig számíthattak egymásra, mindvégig nagyon jó volt a viszonyuk. Az elválaszthatatlan páros végül úgy döntött: életük hátralévő részét a zenének áldozzák.

Beneveztek egy nagyszabású tehetségkutatóba, ahol bejutottak a döntőbe. Szereplésük oly mértékben meggyőzte mind a közönséget, mind a szakértőket, hogy meghívást kaptak a Fehérorosz Állami Kórusba, melynek a mai napig oszlopos tagjai. 2009-ben részt vettek egy újabb televíziós projektben, ahol megismerkedtek az együttesben éneklő másik három tehetséges művésszel.

Artem Mikhalenka karrierje gyanúsan egyezik az ikrekével: ugyanabban a tehetségkutatóban volt döntős, és később ő is a legfőbb nemzeti énekkar meghatározó hangja lett, számos rajongót szerezve magának.

Yehiazar Farashan vokális képességeit zenetanár édesanyja fedezte fel. Gyermekét eleinte nem zenei pályára szánta, az éneklést nem is igazán vette komolyan (igaz, hobbiszinten mindig is ragaszkodott hozzá), ám fia első nemzetközi sikerével – amit egy fesztiválon aratott – megváltoztatta álláspontját. Több televíziós szereplés után pillanatnyilag az Elnöki Kórus elismert művésze.

Yuliya Shyshko kisgyermekként mindig is operaénekesi karrierről álmodozott, és ennek érdekében minden lehetséges intézkedést meg is tett: folyamatosan képezte és képzi is a hangját, a főiskolán karvezetés szakon szerzett képesítést. Társaihoz hasonlóan ő is egy tv-műsorban tűnt fel, és ő is beutazta már hazáját énekkarával.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nklIoJzjwwM[/youtube]Miről szól a dal?
A cím is jelzi, hogy az öt fős csapat a lepkékről fog énekelni. Ám, ha jobban megnézzük, ez nem maga a téma, csak egy bájos hasonlat: az énekesek elképzelik, ahogy pillangóként szárnyalnak a Nap felé, hogy ha máshol nem is, hát ott megtalálhassák a szerelem szépségét.

4 hozzászólás Napi Eurovízió: Fehéroroszország 2010