Junior Eurovízió 2009: itt nézhető, az RTR Planetán úgy tűnik, nem

rybak_juniorTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Képen: Az idei Eurovízió győztese az orosz junior énekesnő mellett kampányol a Pervij Kanal honlapján
Linkajánló: az összes cikk az idei Junior Eurovízióról az old.eschungary.hu-n
A műsor kezdése: november 21. szombat, 20:15

Az idei junior, és a jövő évi felnőtt verseny ismét extra izgalmakat tartogat a magyar nézők számára. Azokban az években, amikor a Magyar Televízió nem közvetíti az eseményeket, sok rajongó kényszerül rá, hogy műholdvevőn vagy interneten keresztül nézze a műsort.

Az országok visszalépése miatt sokszor nincs egy stabil csatorna, amire minden évben számítani lehet, ez okozza az extra izgalmat ezekben az években. Ezért segítségül újból itt egy lista azoknak a köztelevízióknak a linkjeivel, ahol a földi sugárzású adás mellett internetes csatornájukon is lehet követni az eseményeket. Plusz izgalomnak számít, hogy eddig szinte minden évben lehetett nézni a versenyt az RTR Planetán, az orosz köztelevízió műholdas adásában – ez a csatorna sok magyar kábeltelevízió kínálatában is benne van, de a műsorújságok szerint ma krimit adnak a verseny helyett. Több hete tévesen tüntettük fel az RTR Planetát mint vételi lehetőséget, elnézést kérünk. Természetesen a verseny hivatalos oldalán is lehet nézni a műsort, az Octoshape plugin letöltése szükséges a műsor nézéséhez, ez biztosítja azt, hogy ne terhelődjön túl a központi oldal szervere, ha túl sokan szeretnék egyidőben nézni a fiatal énekesek versenyét (Ubuntu Linux rendszeren ezúttal nem sikerült működésre bírni az Octoshape-t).

A résztvevő országokon kívül Azerbajdzsánban és Bosznia-Hercegovinában is élőben láthatják a köztelevíziók nézői. Svédországban és Ausztráliában később fogják sugározni. Az első versenydal előtt indul a szavazás, minden telefonszámról maximum 20 szavazat érkezhet be.

A Junior Eurovízió 2009 november 21-én szombaton 20:15-től kezdődik, a következő köztelevíziók műsorán (válogatás). A következő linkek esetleges túlterheltség miatt nem működhetnek ma este.

Szerbia RTS – RTS2, RTS Sat http://www.rts.rs/admin/download/files/cms/attach?id=21

Románia TVR – TVR1, TVRi http://www.tvr.ro/live_exclusiv.php

Bosznia-Hercegovina BHRT – BHT1 mms://media.bih.net.ba/rtvbih

Oroszország – RTR. Csak földi sugárzású adók közvetítik. Az RTR Planeta az újság szerint krimit fog adni!!

Ukrajna – NTU – 1tv http://www.1tv.com.ua/jesc/live.php

Ciprus – CyBC http://www.cybc.com.cy/en/index.php?option=com_wrapper&Itemid=170

Fehéroroszország BTVR – 1TV, Belarus TV http://www.tvr.by/liveair/btv.asx

junioreurovision.tv – Octoshape pluginnel http://www.junioreurovision.tv/esctv?program=5333

Comments

86 hozzászólás a(z) “Junior Eurovízió 2009: itt nézhető, az RTR Planetán úgy tűnik, nem” bejegyzéshez

 1. Matheus avatar
  Matheus

  Belgium elvesztette, remélem akkor már Hollandia nyeri!:D

 2. namex avatar
  namex

  HOLLAND GYŐZELEM !!!!!!!

 3. namex avatar
  namex

  Na megyek Jó éjt mindenkinek ! 😀

 4. Erzsi avatar
  Erzsi

  Hollandia… Kár hogy nem Belgium, sajnálom.

 5. Matheus avatar
  Matheus

  Gratulálok Hollandia!!!:) Megérdemelten nyertek! Jó lenne ha ilyen jó helyezésük lenne az felnőtt versenyben is, Belgium szint úgy!:D

 6. M.sanya avatar
  M.sanya

  A belgáknak drukkoltam, de gratulálok a Hollandoknak!

 7. Serinon avatar
  Serinon

  Megérte a hollandoknak szurkolnom 😛 Az örmény dal tényleg túl lett értékelve, már megijedtem tőlük, de áldom a macedónokat 😀

 8. Bálintka avatar
  Bálintka

  Végre 1x az nyert akinek drukkoltam…2008 ban a felnőtteknél charlotte perelli-herojának drukkoltam…nem nyert tvaly se a la voix se az ukrán csaj nem nyert…végreeee 1x az akinek drukkoltam!!! Gratulálok Hollandia!!! Congratulations The Netherlands!!! 🙂

 9. nyee01 avatar
  nyee01

  A macedónok nagyon szépen szavaztak,le a kalappal előttük…Gratula Ralffnak kijárt már ez a hiolland győzelem a 2007 óta nyújtott fantasztikus teljesítményért.és Tacom,nehogy azt hidd h nem láttam;)Megjegyeztem!

 10. Robek avatar
  Robek

  No, újra itt vagyok! Látom, 1989 óta a jóslataim sorra bejönnek (néhány kivételtől eltekintve). egyértelmű volt, hogy Hollandia nyer! Ok? Gyerekek tudtak maradni a színpadon, jó volt a dal, ötletes, lendületes, stb, stb.

 11. Erzsi avatar
  Erzsi

  Azért még két nappal ezelőtt sem hittük, hogy egy nyugati országnak van esélye nyerni. Azért mégiscsak jó dolog a zsűri. Kiegyenlítette a szomszédra szavazást.
  (Jó, hogy már vége van, majd kifolyik a szemem. Sosem bocsátom meg az oroszoknak, hogy nem közvetítették.)

 12. Hunsong avatar

  Gratula Hollandiának, de Belgiumnak jobban örültem volna!
  Na nem baj majd talán jövőre a Fehéroroszoknál sikerülni fog!

  (egy kicsit a felnőtt versenyhez: bőven elég lenne egy hasonló méretű színpad, nem kell itt versenyezni, hogy ki milyen új dolgokat tud kitalálni, amivel hol lehet javítani hol rontani lehet vele a műsort! Mert én úgy tudom, hogy ez egy Dalverseny és nem Táncverseny az majd jövőre lesz!)
  Bocsika ezért a kitérőért! Csak ez eszembe jutott.
  Jó éj mindenkinek!

 13. tacom avatar
  tacom

  Hollandia nálam nem volt győztes, na de nem is én szavaztam. Látom, a gyerekeknek itt is bejött:))
  Egyébként jó kis műsor volt. A Chiara-növendék és társa is nagyon tetszett. A belga lányt, és a ciprusiakat később is szívesen látnám valami újabb produkcióval.

 14. lala81 avatar
  lala81

  Gratulálok Hollandiának. Belgiumnak szurkoltam de hogy került ilyen előre Örményország???!!!!
  Sebaj azért örülök. Nah meg Ralf elmondhatja hogy kezet foghatott az elnökkel. Gratula mégegyszer.

 15. tacom avatar
  tacom

  A színpad mérete szerintem is tökéletesen elég volt. Lám, Ani Lorak is elfért rajta egy focicsapatnyi táncossal. Néző viszont nem volt túl sok. A berendelt statisztákon kívül alig-alig akadt. Gondolom, a H1N1 őrület közrejátszott.
  A pontozás is korrekt volt (nagyjából). A hollandok hátha erőre kapnak, a többi nyugatival együtt. Idén végül is a nyugat tarolt.

  1. zaffarano avatar

   Ó, végre! Ilyen izgalmas szavazást akarok mindig látni! Nem azt, hogy 3-4 ország után máris elhúz az egyik dal a jövő hétbe! Ezek jutottak eszembe a verseny közben:
   – a junior verseny főcímdala a 2005-ös felnőtt verseny főcímdalának gyerek remixe (de lehet hogy tévedek, valamelyik ESC főcímdalra emlékeztet)
   – végre kiderült, hogy Cipruson nemcsak Evridiki tud énekelni. Az utóbbi évek legjobb ciprusi hangja volt a Rafaelláé
   – Macedónia VJK az idei felnőtt török dalra emlékeztet annyiban, hogy a stúdióverzió jobb, de azt sokszor fogom hallgatni úgy, mint tavaly a SMS-es dalt.
   – Örülök, hogy nem nyertek harmadjára a fehéroroszok. Valami döbbenet volt a dal és a produkció. Hihetetlen…
   – A holland dal nem érintett meg, nem fogom hallgatni minden nap. Nem is értem, miért sikerült ilyen jól a szereplése, hisz tavaly is valami hasonlóval indultak…
   – Máltára nem nagyon emlékszem, mivel elkezdett szaggatni a közvetítés, utána 5-6 taktust megismételtek kb 5-szór, mintha megakadt volna a tű a közvetítővonalban…
   – A svédeknek előrébb kellett volna végezniük egy kicsivel. Minden tini lány felnőtt akar lenni, nem is értem, mi az, hogy felnőttes dal… Nem divat manapság a csattogós szárnyú lepkét tologatni. Pláne 10-15 éveseknek…
   – Azt hittem, a grúzok megtalálták a siker receptjét: vegyünk egy kicsit komolyzenei művekből, hátha bejön. Tavaly vicces jelmezekkel dobták meg a produkciójukat, idén ez kevés volt.
   – Szegény szerb lány… A „Szeretem a focit” és az „Ucsimosztráne jezike” után normális dalokkal indultak, az ideinek tetszik a dallama
   – Ukrajna volt a favoritom, nem csalódtam bennük
   – A belgának magával ragadó volt a hangulata, de nem hallgatnám minden nap…
   A szavazás előtt azok a gumiderekú gyerekek akkora műsort csináltak, hogy alig tértem magamhoz.
   Jól éreztem magam, jó verseny volt ez! A műsorvezetők is jók voltak, a színpad és a nézőtér kissé szellős (üres). Jó volt a verseny, de nem vagyok csalódott a győztes miatt, mert izgalmas volt a szavazás és imádkoztam hogy ne a fehéroroszok nyerjenek…

 16. zaffarano avatar

  Ja, és a holland srác tudott szaltózni nem testhez simuló ruhában… Ugye beugrik mindenkinek, mire gondolok?

 17. Bálintka avatar
  Bálintka

  nekem nem….elmondanád lécci….:(

 18. zaffarano avatar

  Ki volt az az idei felnőtt versenyző, akire azért adtak „szép” szűk zöld ruhát, hogy tudjon szaltózni? Bakancs is volt rajta…

 19. nyee01 avatar
  nyee01

  és elég vicces h egy gyerek megcsinálta amit ő megálmodott…

 20. zaffarano avatar

  Ma 967 látogatónk volt. Köszönjük a szurkolást!

 21. tacom avatar
  tacom

  Ne gonoszkodjatok már! Biztos szántak annak a passzos ruhának „egyéb szerepeket” is, csak valószínűleg túllőttek vele a célon.
  És azt meg ne mondjátok, hogy a holland kiscsávó olyan baromi ízlésesen volt felöltöztetve!

 22. Erzsi avatar
  Erzsi

  Egyetértek Tacommal az öltözködés kérdésében. Ez az egyetlen bajom a hollanddal, hogy nem gyerek gyerekprodukció volt. Gyerekek, akik mindenáron felnőttnek szeretnének látszani. Olyanok akarnak lenni, mint a felnőtt sztárok, aztán valami szánalmas majomkodás lesz belőle. Ez nem csak az ő hibájuk volt, saját kedvenceim a szerbek is pont ugyanezt művelték, de ott a zene nagyon tetszett. Mintha ez lett volna az idén az általános trend. Hiányoltam az olyan vállaltan gyerek előadásokat, mint tavaly a litván vagy a máltai. Pont ezért szerettem a grúzt: bűbájos gyerekprodukció. És hát a belga. Gyerek. Csupa nagybetűvel.

 23. Bálintka avatar
  Bálintka

  JA mostmár beugrott hogy kire gondoltál zaffarano 🙂

 24. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Erzsi, arra kezdek rajonni,hogy neked mindig gyengeid a szerbek!!! Koszi az orszag neveben is! szoval kerdeztem mar de biztos nem lattad! Neked megvan a 2005-os ESC felvetelen?

 25. Erzsi avatar
  Erzsi

  Zsolesz, én még nem csalódtam a szerbekben, minden versenydaluk eddig nagyon tetszett. Az Oro nagy kedvenc, a Zauvijek moja a mndenidők legjobbjai között van nálam, a Lane moje pedig olyan … arra nincs is megfelelő jelzőm. (Mint egy korábbi cikk kommentjében írtam, nekem ez lenne az évtized dala.) Mint tudod, nekem a Cipela is tetszett, még a Molitva a legkevésbé szívem csücske. Ja, és a két évvel ezelőtti junior daluk szintén vezette a listámat.
  Levél ment a g-mailbe.