Naptár

2009. november
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2009: itt nézhető, az RTR Planetán úgy tűnik, nem

rybak_juniorTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Képen: Az idei Eurovízió győztese az orosz junior énekesnő mellett kampányol a Pervij Kanal honlapján
Linkajánló: az összes cikk az idei Junior Eurovízióról az old.eschungary.hu-n
A műsor kezdése: november 21. szombat, 20:15

Az idei junior, és a jövő évi felnőtt verseny ismét extra izgalmakat tartogat a magyar nézők számára. Azokban az években, amikor a Magyar Televízió nem közvetíti az eseményeket, sok rajongó kényszerül rá, hogy műholdvevőn vagy interneten keresztül nézze a műsort.

Az országok visszalépése miatt sokszor nincs egy stabil csatorna, amire minden évben számítani lehet, ez okozza az extra izgalmat ezekben az években. Ezért segítségül újból itt egy lista azoknak a köztelevízióknak a linkjeivel, ahol a földi sugárzású adás mellett internetes csatornájukon is lehet követni az eseményeket. Plusz izgalomnak számít, hogy eddig szinte minden évben lehetett nézni a versenyt az RTR Planetán, az orosz köztelevízió műholdas adásában – ez a csatorna sok magyar kábeltelevízió kínálatában is benne van, de a műsorújságok szerint ma krimit adnak a verseny helyett. Több hete tévesen tüntettük fel az RTR Planetát mint vételi lehetőséget, elnézést kérünk. Természetesen a verseny hivatalos oldalán is lehet nézni a műsort, az Octoshape plugin letöltése szükséges a műsor nézéséhez, ez biztosítja azt, hogy ne terhelődjön túl a központi oldal szervere, ha túl sokan szeretnék egyidőben nézni a fiatal énekesek versenyét (Ubuntu Linux rendszeren ezúttal nem sikerült működésre bírni az Octoshape-t).

A résztvevő országokon kívül Azerbajdzsánban és Bosznia-Hercegovinában is élőben láthatják a köztelevíziók nézői. Svédországban és Ausztráliában később fogják sugározni. Az első versenydal előtt indul a szavazás, minden telefonszámról maximum 20 szavazat érkezhet be.

A Junior Eurovízió 2009 november 21-én szombaton 20:15-től kezdődik, a következő köztelevíziók műsorán (válogatás). A következő linkek esetleges túlterheltség miatt nem működhetnek ma este.

Szerbia RTS – RTS2, RTS Sat http://www.rts.rs/admin/download/files/cms/attach?id=21

Románia TVR – TVR1, TVRi http://www.tvr.ro/live_exclusiv.php

Bosznia-Hercegovina BHRT – BHT1 mms://media.bih.net.ba/rtvbih

Oroszország – RTR. Csak földi sugárzású adók közvetítik. Az RTR Planeta az újság szerint krimit fog adni!!

Ukrajna – NTU – 1tv http://www.1tv.com.ua/jesc/live.php

Ciprus – CyBC http://www.cybc.com.cy/en/index.php?option=com_wrapper&Itemid=170

Fehéroroszország BTVR – 1TV, Belarus TV http://www.tvr.by/liveair/btv.asx

junioreurovision.tv – Octoshape pluginnel http://www.junioreurovision.tv/esctv?program=5333

86 hozzászólás Junior Eurovízió 2009: itt nézhető, az RTR Planetán úgy tűnik, nem

 • Matheus

  Belgium elvesztette, remélem akkor már Hollandia nyeri!:D

 • namex

  HOLLAND GYŐZELEM !!!!!!!

 • namex

  Na megyek Jó éjt mindenkinek ! 😀

 • Erzsi

  Hollandia… Kár hogy nem Belgium, sajnálom.

 • Matheus

  Gratulálok Hollandia!!!:) Megérdemelten nyertek! Jó lenne ha ilyen jó helyezésük lenne az felnőtt versenyben is, Belgium szint úgy!:D

 • M.sanya

  A belgáknak drukkoltam, de gratulálok a Hollandoknak!

 • Serinon

  Megérte a hollandoknak szurkolnom 😛 Az örmény dal tényleg túl lett értékelve, már megijedtem tőlük, de áldom a macedónokat 😀

 • Bálintka

  Végre 1x az nyert akinek drukkoltam…2008 ban a felnőtteknél charlotte perelli-herojának drukkoltam…nem nyert tvaly se a la voix se az ukrán csaj nem nyert…végreeee 1x az akinek drukkoltam!!! Gratulálok Hollandia!!! Congratulations The Netherlands!!! 🙂

 • nyee01

  A macedónok nagyon szépen szavaztak,le a kalappal előttük…Gratula Ralffnak kijárt már ez a hiolland győzelem a 2007 óta nyújtott fantasztikus teljesítményért.és Tacom,nehogy azt hidd h nem láttam;)Megjegyeztem!

 • Robek

  No, újra itt vagyok! Látom, 1989 óta a jóslataim sorra bejönnek (néhány kivételtől eltekintve). egyértelmű volt, hogy Hollandia nyer! Ok? Gyerekek tudtak maradni a színpadon, jó volt a dal, ötletes, lendületes, stb, stb.

 • Erzsi

  Azért még két nappal ezelőtt sem hittük, hogy egy nyugati országnak van esélye nyerni. Azért mégiscsak jó dolog a zsűri. Kiegyenlítette a szomszédra szavazást.
  (Jó, hogy már vége van, majd kifolyik a szemem. Sosem bocsátom meg az oroszoknak, hogy nem közvetítették.)

 • Gratula Hollandiának, de Belgiumnak jobban örültem volna!
  Na nem baj majd talán jövőre a Fehéroroszoknál sikerülni fog!

  (egy kicsit a felnőtt versenyhez: bőven elég lenne egy hasonló méretű színpad, nem kell itt versenyezni, hogy ki milyen új dolgokat tud kitalálni, amivel hol lehet javítani hol rontani lehet vele a műsort! Mert én úgy tudom, hogy ez egy Dalverseny és nem Táncverseny az majd jövőre lesz!)
  Bocsika ezért a kitérőért! Csak ez eszembe jutott.
  Jó éj mindenkinek!

 • tacom

  Hollandia nálam nem volt győztes, na de nem is én szavaztam. Látom, a gyerekeknek itt is bejött:))
  Egyébként jó kis műsor volt. A Chiara-növendék és társa is nagyon tetszett. A belga lányt, és a ciprusiakat később is szívesen látnám valami újabb produkcióval.

 • lala81

  Gratulálok Hollandiának. Belgiumnak szurkoltam de hogy került ilyen előre Örményország???!!!!
  Sebaj azért örülök. Nah meg Ralf elmondhatja hogy kezet foghatott az elnökkel. Gratula mégegyszer.

 • tacom

  A színpad mérete szerintem is tökéletesen elég volt. Lám, Ani Lorak is elfért rajta egy focicsapatnyi táncossal. Néző viszont nem volt túl sok. A berendelt statisztákon kívül alig-alig akadt. Gondolom, a H1N1 őrület közrejátszott.
  A pontozás is korrekt volt (nagyjából). A hollandok hátha erőre kapnak, a többi nyugatival együtt. Idén végül is a nyugat tarolt.

  • Ó, végre! Ilyen izgalmas szavazást akarok mindig látni! Nem azt, hogy 3-4 ország után máris elhúz az egyik dal a jövő hétbe! Ezek jutottak eszembe a verseny közben:
   – a junior verseny főcímdala a 2005-ös felnőtt verseny főcímdalának gyerek remixe (de lehet hogy tévedek, valamelyik ESC főcímdalra emlékeztet)
   – végre kiderült, hogy Cipruson nemcsak Evridiki tud énekelni. Az utóbbi évek legjobb ciprusi hangja volt a Rafaelláé
   – Macedónia VJK az idei felnőtt török dalra emlékeztet annyiban, hogy a stúdióverzió jobb, de azt sokszor fogom hallgatni úgy, mint tavaly a SMS-es dalt.
   – Örülök, hogy nem nyertek harmadjára a fehéroroszok. Valami döbbenet volt a dal és a produkció. Hihetetlen…
   – A holland dal nem érintett meg, nem fogom hallgatni minden nap. Nem is értem, miért sikerült ilyen jól a szereplése, hisz tavaly is valami hasonlóval indultak…
   – Máltára nem nagyon emlékszem, mivel elkezdett szaggatni a közvetítés, utána 5-6 taktust megismételtek kb 5-szór, mintha megakadt volna a tű a közvetítővonalban…
   – A svédeknek előrébb kellett volna végezniük egy kicsivel. Minden tini lány felnőtt akar lenni, nem is értem, mi az, hogy felnőttes dal… Nem divat manapság a csattogós szárnyú lepkét tologatni. Pláne 10-15 éveseknek…
   – Azt hittem, a grúzok megtalálták a siker receptjét: vegyünk egy kicsit komolyzenei művekből, hátha bejön. Tavaly vicces jelmezekkel dobták meg a produkciójukat, idén ez kevés volt.
   – Szegény szerb lány… A „Szeretem a focit” és az „Ucsimosztráne jezike” után normális dalokkal indultak, az ideinek tetszik a dallama
   – Ukrajna volt a favoritom, nem csalódtam bennük
   – A belgának magával ragadó volt a hangulata, de nem hallgatnám minden nap…
   A szavazás előtt azok a gumiderekú gyerekek akkora műsort csináltak, hogy alig tértem magamhoz.
   Jól éreztem magam, jó verseny volt ez! A műsorvezetők is jók voltak, a színpad és a nézőtér kissé szellős (üres). Jó volt a verseny, de nem vagyok csalódott a győztes miatt, mert izgalmas volt a szavazás és imádkoztam hogy ne a fehéroroszok nyerjenek…

 • Ja, és a holland srác tudott szaltózni nem testhez simuló ruhában… Ugye beugrik mindenkinek, mire gondolok?

 • Bálintka

  nekem nem….elmondanád lécci….:(

 • Ki volt az az idei felnőtt versenyző, akire azért adtak „szép” szűk zöld ruhát, hogy tudjon szaltózni? Bakancs is volt rajta…

 • nyee01

  és elég vicces h egy gyerek megcsinálta amit ő megálmodott…

 • Ma 967 látogatónk volt. Köszönjük a szurkolást!

 • tacom

  Ne gonoszkodjatok már! Biztos szántak annak a passzos ruhának „egyéb szerepeket” is, csak valószínűleg túllőttek vele a célon.
  És azt meg ne mondjátok, hogy a holland kiscsávó olyan baromi ízlésesen volt felöltöztetve!

 • Erzsi

  Egyetértek Tacommal az öltözködés kérdésében. Ez az egyetlen bajom a hollanddal, hogy nem gyerek gyerekprodukció volt. Gyerekek, akik mindenáron felnőttnek szeretnének látszani. Olyanok akarnak lenni, mint a felnőtt sztárok, aztán valami szánalmas majomkodás lesz belőle. Ez nem csak az ő hibájuk volt, saját kedvenceim a szerbek is pont ugyanezt művelték, de ott a zene nagyon tetszett. Mintha ez lett volna az idén az általános trend. Hiányoltam az olyan vállaltan gyerek előadásokat, mint tavaly a litván vagy a máltai. Pont ezért szerettem a grúzt: bűbájos gyerekprodukció. És hát a belga. Gyerek. Csupa nagybetűvel.

 • Bálintka

  JA mostmár beugrott hogy kire gondoltál zaffarano 🙂

 • Zsolesz

  Erzsi, arra kezdek rajonni,hogy neked mindig gyengeid a szerbek!!! Koszi az orszag neveben is! szoval kerdeztem mar de biztos nem lattad! Neked megvan a 2005-os ESC felvetelen?

 • Erzsi

  Zsolesz, én még nem csalódtam a szerbekben, minden versenydaluk eddig nagyon tetszett. Az Oro nagy kedvenc, a Zauvijek moja a mndenidők legjobbjai között van nálam, a Lane moje pedig olyan … arra nincs is megfelelő jelzőm. (Mint egy korábbi cikk kommentjében írtam, nekem ez lenne az évtized dala.) Mint tudod, nekem a Cipela is tetszett, még a Molitva a legkevésbé szívem csücske. Ja, és a két évvel ezelőtti junior daluk szintén vezette a listámat.
  Levél ment a g-mailbe.