Naptár

2009. szeptember
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Visszalépés 2010: Monaco a következő áldozat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ct5GQmz75yM[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision-info.net – oikotimes.com

Majdnem egy héttel ezelőtt a francia eurovision-info.net hírportál arról tudósított, hogy Monaco nem fog részt venni a 2010-es Eurovízión sem. Később a honlap újságírói interjút készítettek Phillipe Bosco-val, a monacoi delegáció vezetőjével a kialakult helyzet részleteivel kapcsolatban. A probléma abból adódik, hogy a 2004-es, a 2005-ös és a 2006-os eurovíziós projektjük pénzügyi fedezetét a kormányzat garantálta.

Majd a TMC-nek (Télé Monte Carlo) szabad kezet adtak az induláshoz, de ennek költségeit a televíziónak kell állnia. A TMC köztelevízió költésvetése meg lett kurtítva, és annak ellenére, hogy már aláírtak egy szponzorációs szerződést, ami a versenyen való részvételi díjra lett volna elegendő, mégsem fognak tudni küldeni versenyzőt Oslóba. Úgy tűnik, Monaco úgy fog megmaradni az emlékezetünkben, hogy bár nyertek Eurovíziót (1971 – Séverine „Un banc, un arbre, une rue”), sosem rendeztek versenyt.

4 hozzászólás Visszalépés 2010: Monaco a következő áldozat

 • Zsolesz

  Hogy, hogy már aláirták a szerződést a sponzorokkal? Még ugy sem elég a pénzük??? Ok a részvételi dij sok, de ha azt kifizeti a szponzor, akkor nemértem mik azok az egyéb óriási költségek! Szerintem aki akar, az tudna spórolni!!! Mondjuk nem kell 5 csillagos szálloda, hanem legyen elég a 4 is! furcsa! Szeritnem Monacoból még kapunk december környékén olyan hirt, hogy hát összejött a pénz, mégis indulunk! Ugyanigy Andorra is! Magyarországot nem tudom, mivel itt akkor is bizonytalan a helyzet, ha mindenhol máshol biztos!

  • Azt tudom, hogy csak a kijelölt szálláshelyekre mehetnek a versenyzők, de saját maguknak kell fizetni a szállás díját. Szóval nincs szó arról, hogy lehet külvárosi vendégszobába is menni szállást foglalni. A szobák árát (sminkesnek, fodrásznak, táncosnak is kell azért) vagy a lemezkiadó, vagy a szponzor, de legtöbbször valahogy maga a versenyző teremti elő. Gondoljunk bele, az idei ukrán énekesnő jelzálogot vett fel lakására, hogy azt a fullos színpadképet ki tudja fizetni valahogy. Szóval az élet nem csak játék és mese! Hallottál már a gonoszról? A csúf, kopasz Hókuszpókról 😉 Arra is kíváncsi vagyok, hogy lesz-e végül Társulat 2. És arra is, hogy a táncdalfesztiválos aláírásgyűjtésre mikor fog összejönni 1000 aláírás. Hogy vegye át más a verseny rendezését? Nem tudja senki, a DUNA nem „rendes” tag, csak hmm… „tudomásul vett” tag, vagyis korlátozott jogokkal tag. A szakdolgozatban benne van, hogy mi a pontos státusza.

 • Zsolesz

  szerintem pedig igen is lehet spórolni! Magdi felszerelése, sminkje, és ruhája, nem hiszem hogy sokba került!!! A cipőröl nem is beszélve! Szoval lehet a szinte semmivel is TOP 10!!! tudom, az is sok pénzbe került a részvételi dij és a szállás miatt, de hiszem azt hogy tavaly Zoli kb 3x annyiba került az mtv-nek mint Magdi! És akkor Monacorol vagy Luxemburgrol ne beszéljünk, hogy televannak pénzzel!

 • tacom

  Monaco a pénz miatt lép vissza?
  Ez most kandi kamera? Hova kell mosolyogni? Vagy április 1-je van?