Eurovízió 2009: második elődöntő Ádok Zolival ma este 21 órától az m1-en

sukh_hun

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Hasznos linkek:
Gyakran Ismételt Kérdések
Szavazási segédlet
A 2009-es verseny résztvevői

– a műsor egészen pontosan 20:55-től kezdődik, a Magyar Televízió 1-es csatornáján
– Magyarország részt vesz ma este a szavazáson, az összes dal elhangzása után fogjuk majd azt telefonszámot látni, ahol szavazhatunk a dalokra, a magyar kivételével (önmagára senki sem szavazhat).
– a rajongóknak és érdeklődőknek készült egy szavazási segédlet, amin mindenki jegyzetelhet a saját kedvére, később hasznos lehet annak eldöntésére, hogy kire kellene szavazatot küldeni.
– az eddigi gyakorlatok szerint nincs korlátja a szavazás mennyiségének, egy dalra többször, illetve több dalra is lehet szavazatot küldeni (érdemes a telefonkártya feltöltéséről időben gondoskodni).
– jó szórakozást!

Ma este is, mint az első elődöntőben, 10 dal fog tovább jutni. Ebből 9-et a közönségszavazás, 1-et pedig a nemzeti zsűrik szavazása alapján fognak döntőbe juttatni. Az 50% zsűri 50% televoting rendszert csak a döntőben fogják alkalmazni.

A továbbjutók sajtótájékoztatója körülbelül 00.10-kor fog kezdődni, ezt az eurovision.tv-n lehet majd nyomon követni. Ekkor sorsolják ki, hogy ki milyen rajtpozícióból fog indulni a döntőben. Ne feledjük, az 1-es rajtszám még kiadó szombatra! Sokak szerint hálátlan feladat valakinek első helyről indulnia. Eddig egyszer, a 2005-ös döntőn kezdett Magyarország versenyt az első pozícióból, akkor a 12. helyezést sikerült onnan elérni.

hajra_zoliRajongói hírek

Legalább egy magyar zászló biztos lesz az Arénában ma este. Egy orosz barátunk nagy Magyarország rajongó, és megkért minket, hogy segítsünk neki abban, hogy milyen feliratot készítsen a zászlóra. Reméljük szerencsét fog hozni! Hajrá Zoli!

Comments

100 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2009: második elődöntő Ádok Zolival ma este 21 órától az m1-en” bejegyzéshez

 1. Vax avatar
  Vax

  Rivgos, észrevettem, hogy egy húron pendülünk. 🙂 Nem zavar a gyagya, csak én még mindig azt hiszen harmincas fejjel, hogy lehet értelmesen is vitázni.

 2. káröröm avatar
  káröröm

  Nem volt Zoli dala se rosszabb, se jobb a többieknél. Csak elveszett a sok egykaptafa nóta között. Magdi esetében én a sikert épp abban láttam, hogy nem volt egy a sok közül, egyedi volt. Az idén lealacsonyodott a magyar produkció is a fesztivál szintjére, pedig nem kellett volna. Már akkor láttam, hogy gondok lesznek, amikor Márkot akarták küldeni.

 3. káröröm avatar
  káröröm

  Vax, Patricia Kaas-t sajnos nem ismerem. Úgy tűnik, más stílusban mozgunk.
  Jó éjt mindenkinek! És ne búsuljatok, nem ezen a fesztiválon múlik, hogy lesz-e végre magyar világsztár. Meg hát, nem is Ádok Zolin.

 4. Rivgos avatar
  Rivgos

  A malis vituperari laus est.

 5. Karesz avatar
  Karesz

  Szerintem kár ezen összeveszni… Sajnos nem volt tökéletes a magyar előadás…

 6. tauri001 avatar
  tauri001

  Egy szó mint száz: jó este volt. Mindegyik dal jó volt (talán a szerbet és a lettet kivéve)

 7. manex avatar
  manex

  Káröröm, mért az nem vicc, hogy egy Alcazar helyett egy okádék svéd operaénekest küldenek?

 8. Yara avatar
  Yara

  manex… hát nem tudom, de annak az okádék svéd oparaénekesnőnek több hangja van sztem, mint az Alcazarnak. de a kettőt nem lehet és nem is lehet összehasonlítani. a maga nemében mindkettő jó. az már más kérdés, h melyik felel meg a köz ízlésének.

 9. tauri001 avatar
  tauri001

  Jó éjszakát mindenkinek és jó szórakozást szombatra (már aki szórakozásnak tekinti. Aki felidegesíti magát rajta az ne nézze….)

 10. Gyilok avatar
  Gyilok

  Szégyen volt. 0 koreográfia, 0 a dal és 0 a srác. Szégyen..